Naginacz - ja prorokuje ze napewno dostanie kare sit out'a . Ile mozna trzymac nerwy na woli. Pilnuj sie Adas, bo tam raczej beda uszy staly na bacznosc. Ja ci zycze jak najwyzej ale komus, komu bedziesz uprzykszal zycie, postara wyprowadzic cie z rownowagi. Nie daj sie. I graj madrzej. Wczoraj ewidentnie koles mial krola, trzeba bylo oszczedzic krazkow na pozniej. W tamtym wypadku full z 7demkami byl slabszy. Musisz to zauwazac. Pozniej (a wlasciwie wczesniej) na short stacku dopisalo szczescie z JJ na 99 Jenora. Jeszcze jeden gracz wam wrzucil krazki do puli i odbiles sie. Tak czy owak - moja rada (strasz wysokimi betami gdy blindy beda jeszcze niskie, nie boj sie re-raisow (bez przesady) ) odlozysz troche, poczekasz az blindy wzrosna i zaczniesz grac tighta. Moim zdaniem to najlepsza taktyka dla ciebie. Najdalej tak zajdziesz. Kazdy z was powinien sobie cos obmyslec mimo ze prawie calosc jedzie pierwszy raz.
Jenorku podbijaj czesciej. Nie zbyt czesciej ale czesciej i wykorzystuj pasywnosc zawodnikow. Pamietaj ze czekaja tylko fishe z mocna karta albo mixy ktorzy licza w koncu ze zlapia kogos mocnego na wykroku. Na usopie laikow raczej nie bedzie wiec wykorzystuj pasywnosc innych poprzez swoja agreywnosc. Jeden bet lub raise mowi nam prawie wszystko!!!
Pokerblind nie wiem czego moge radzic. Napewno zycze mocy takich samych kart na reku i na board'zie, zebys nie mial zbyt trudnego rachunku

a tak na serio to zycze spokojnego stolika. Nie daj sie wyprowadzic z rownowagi raisami. (liczylem ze moje 2,5k odstrasza cie od zbierania do koloru, zwlaszcza ze ja juz tylko polowalem na fulla lub karete chlip, chlip pozatym wcale nie miales najwyzszego koloru chlip chlip)
To sa moje spostrzezenia niekoniecznie prawdziwe ale sa. Nikomu nic nie chce ujmowac bo kazdy ma w repertuarze super zagrania ktore mozna podpatrywac. Napewno wnioski i madrosci beda po pierwszym dniu grania jak i po calym turnieju.
Dont worry - tobie przyjacielu nic nie radze, bo zawsze grasz swoje i bardzo mnie sie to podoba. Pamietaj tylko ze jak bedziesz mial kolor na lapce nie za wysoki to gosc napewno bedzie mial wyzszy kolor . Patrz tylko na pozycje i powinno byc przyzwoicie. Aha pamietaj ze osoby przed malym blindem beda czesto staraly sie krasc poprzez bety. Najlatwiej zauwazyc taka osobe - malo osob wchodzi do rozdania i warunek nie ma raisow po drodze do pozycji buttona. Button - pozycja dealera . Mozna latwo odebrac krazki poprzez re-raise szczegolnie na pozycji malego lub duzego blinda. Musicie o tym pamietac bo to moze bedzie jedyny sposob na jakis zarobek. Moze byc tight(ostrożność,dobra karta) do przesady przy stole
Obserwujcie graczy i bedziecie wiedzieli. Tak naprawde cwaniactwem mozecie zgarnac naprawde sporo a przedewszystkim uznanie innych.
Nie traktujcie tego jak madrowanie bo nie taki mam cel, chcialbym zebyscie byli zadowoleni z gry i zeby to nie was oszukiwali tylko zebyscie mydlili oczy innym

Chopaki z wyspy

Na nastepny tur bedzie jeszcze mocniejsza ekipa. Jak nie wygram wejsciowki to kupuje normalnie za kasiute, takze w styczniu jade na 100%
Pozdrawiam panowie
hehe wiecie do czego mozna porownac bet - glosne klasniecie dlonmi w cichym lesie i odglosy spi........ zwierzyny. Bet = Nagonka