obstawiamy naszych na USOP Kraków :)

Liga pokerowa w Świnoujściu
MokrasScie
-#aktywny
-#aktywny

obstawiamy naszych na USOP Kraków :)

Postautor: MokrasScie » 20 wrz 2009, 15:17

może jakiś side bet i byśmy obstawili kto z naszych dojdzie najwyżej, kto w kasie lub na ft :)

osobiście mam przeczucie na 3 płatne i 1 ft - chociaż oczywiście najlepiej by było gdyby cała szóstka trafiła na finałowy stół :)
czekam jak się rozwinie typowanie, swoje typy przedstawię później
przypominam kto gra na usopie:
1. Pablo
2. Adam Naginacz
3. Darek DontWorry
4. Daniel2401
5. Pokerlind
6. Jenor

myślę, że prezes Paweł najlepszego typera nagrodzi darmowym wstępem na ligowy turniej :)

damians2305
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: damians2305 » 20 wrz 2009, 17:24

Chetnie sie pobawie w typowanie :D
Tylko ci co graja to bez urazy bo to tylko typy.

pokerblind
daniel2401
pablo
naginacz
dontworry

P.S
Niekojarze Jenora i jak gra wiec wstrzymuje sie od glosu

P.S 2
Oczywiscie powodzenia dla wszystkich :D
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 17:52 przez damians2305, łącznie zmieniany 2 razy.

RooMek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RooMek » 20 wrz 2009, 17:43

To i ja sie pobawie w czarnowidza ;D

Tadzik
Paweł
Darek

Awatar użytkownika
carterrr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: carterrr » 21 wrz 2009, 11:53

Moim zdaniem jesli Darek bedzie grał tak jak na lidze i nie zje go presja turniejowa to spokojnie powinien być na płatnym miejscu a nawet na FT

jarek29
-#pretendent
-#pretendent

:)

Postautor: jarek29 » 21 wrz 2009, 12:33

a ja stawiam na:
Pablo
Darek
Poker

oni mogą stawić czoło:)

j.lupino
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: j.lupino » 21 wrz 2009, 13:19

1 dontworry
2 pablo
3 naginacz
4 Jenor
5 pokerblind
6 daniel2401
i pokażcie kto tu rządzi :cool:

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 21 wrz 2009, 13:55

1 Pablo (jezeli przelaczy switch na pokera w mozgu, bedzie nie do wyjecia)
2 Naginacz (Jezeli zagra ultra agresywnie ale madrze bedzie niewygodnym przeciwnikiem dla tight'ow, a tym samym skolekcjonuje sporo rzetonow i usiadzie do FT z 4-5 stakiem,moze jeszcze wyzej)
3 Cala reszta. Jezeli kazdemu dopisze samopoczucie i mozg bedzie przyciagal promienie sloneczne, bedzie gitara.

Powodzenia panocki, 3mam kciuki za wszystkich. Pamietajcie ze jak wam teraz nie pojdzie to powalczymy w nastepnym. :)

PokerblinD868
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: PokerblinD868 » 21 wrz 2009, 15:27

Niezle typowania widze ze zapodaja koledzy :D A tak naprawde nie bede sam siebie typowal zeby nie zapeszyc :P

Pablo dojdzie do ft
Naginacz 15-18 miejsce
dontworry 26-28 miejsce
daniel nie wiadomo czy pojedzie ale jak pojedzie to odpanie na 43-46 miejscu

A na koniec szczerze i z calego serca zycze wszystkim powodzenia !!!
Pozdro dla calej Ślp.

"poker to 100% umiejetnosci i 50% szczescia"

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 21 wrz 2009, 15:45

Tak od wczoraj mysle kto z nas ma najwieksze szanse.
O sobie nic niepowiem bo nie wypada. Ale jesli juz podejda karty to mysle ze to wykorzystam.
Jenor uwazam ze jest najslabszy :) ( chyba nie bedzie juz chcial ze mna nocowac w jednym pokoju hehehe:p)

Przygladalem sie kilku Usop-om a na jednym nawet bylem :P i powiem wam jedna nasza grupe podzielilbym na:

Grajacych tight czyli Mateusza i Daniela. Jak sie to ma do Usopa? A tak ,ze jesli ich AA lub KK nieprzegra z jakims JJ lub QQ to moze dojda do niedzielnego finalu.

Grajacyh agresywnie Darek i Adam. Tacy gracze odpadają jako pierwsi albo zachodza bardzo wysoko. Ci dwaj panowie poczynili naprawdę wielkie postepy i jesli sie skupia maja szanse zajsc do niedzielnego finalu. Nalezy tez dodac ze usop bodajze w Sopocie wygral chlopak ktory zajął drugie miejsce na swiecie w brydzu a turniej odbywal sie w Chinach.

Tak czy siak mam nadzieje ze wszyscy zagramy na FT :)

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 22 wrz 2009, 10:53

Chcialem sie zapytac o jakies on-line kamerki albo jakas relacje na zywo. Przygladnalbym sie jak sobie poczynacie. Dajcie znac jezeli bedziecie mieli jakies informacje, a jak bedziecie na miejscu to dajcie cos na forum. Jenor ma wireless internet czy jakos. Linki do kamerek mozna byloby wkleic albo komentarze mozna byloby dodac. Naprawde zycze wam zebyscie miedzy siebie rozdawali rzetony w niedziele. Pawel uwazaj na 77 , nie pozwol zeby karety gdzies same umykaly bez twojej wiedzy :P Co tu gadac duzo, w swoich typach wymienilem tylko Pablo i Naginacza, ale wszyscy macie pojecie o grze i napewno ktos bedzie na tyle skoncentrowany ze dostanie sie do niedzielnego finalu.............. ale wam zazdroszcze

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 22 wrz 2009, 11:00

relacja zapewne będzie na http://usop.pl/usoplive/ :)

Życzę wszystkim naszym spotkania przy FT :D.

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 22 wrz 2009, 14:29

Ja nie obiecuje sobie wiele po tym turnieju, niestety ostatnio gram za duzo cashowek i po prawdzie troche zapomnialem jak gra sie w turniejach... Co do innych?
Mysle, ze bedzie ciezko komukolwiek z nas dojsc do miejsc platnych. Dla mnie sukcesem bedzie jak bedzie mi dane zagrac w Niedziele.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 22 wrz 2009, 21:12

Na usop zostalo juz tylko 28 miejsc a Daniel sie jeszcze nie zapisal. Jesli niezdazy jego wejsciowka przepada na rzecz kolejnego gracza w turnieju dodatkowym zgodnie z regulaminem i bedzie musiał ja zwrocic.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 23 wrz 2009, 00:55

Dzis zagrałem za pkt vip na Unibecie aby sprawdzić swoja formę przed Usop i myślę ze jest nieźle.

Obrazek

Gdy miałem 10k a oni po 45k zaproponowali deala i chcieli dac 248ejro ale nie zgodzilem sie nie wiem czemu :P

W hu było ciężko on 90k ja 10k doprowadziłem do 30k po czym kradnąc z 22 sprawdził z A3 i niestety nie szczęśliwy river A. Jak by mu nie weszlo miałbym 60k a on 40k i grało by sie inaczej. Ciekawe jak jeszcze na lidze pójdzie:)

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 23 wrz 2009, 07:49

No ladnie, bardzo ladnie...

MokrasScie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: MokrasScie » 23 wrz 2009, 21:35

to i ja po waszych typach napiszę co mam do powiedzenia o naszych zawodnikach

1. Pablo - najbardziej doświadczony, odpadnie chyba tylko przez badbeata, jak dla mnie typ na pewno w kasie ale nie koniecznie na ft
2. Adam - albo szybko out, albo ft - agresja może go albo szybko wyeliminować albo daleko zaprowadzić, zobaczymy jak dopiszą karty
3. Dont worry - będzie dużo straszył, osobiście lubię grę Darka ale niekoniecznie uważam ją za najskuteczniejszą, usop pokaże - ale obstawiam poza kasą chociaż życzę jak najlepiej - Darku trochę cierpliwości!
4. Pokerblind- hmmm no nie wiem do końca, dość agresywny ale czasem się przelicza, na shortstacku zbyt ahresywny i liczy na farta ... pilnuj się mateusz a może daleko zajdziesz
5. Daniel - solidny poker, przemyślane zagrania, niestety jeden badbeat wyprowadza go dość szybko z równowagi.... Daniel uważaj na trzęsące łapki
6. Jenor - mój czarny koń usopa, osobiści wierzę w niego najbardziej, Paweł pisał o nim że ma najmniejsze doświadczenie ale nie brał pod uwagę tego że rozegrał najwięcej rąk online, dla mnie typ na pewno w kasie, jak się uda stawiasz bronka andrew pozdro :)

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 24 wrz 2009, 08:59

Naginacz - ja prorokuje ze napewno dostanie kare sit out'a . Ile mozna trzymac nerwy na woli. Pilnuj sie Adas, bo tam raczej beda uszy staly na bacznosc. Ja ci zycze jak najwyzej ale komus, komu bedziesz uprzykszal zycie, postara wyprowadzic cie z rownowagi. Nie daj sie. I graj madrzej. Wczoraj ewidentnie koles mial krola, trzeba bylo oszczedzic krazkow na pozniej. W tamtym wypadku full z 7demkami byl slabszy. Musisz to zauwazac. Pozniej (a wlasciwie wczesniej) na short stacku dopisalo szczescie z JJ na 99 Jenora. Jeszcze jeden gracz wam wrzucil krazki do puli i odbiles sie. Tak czy owak - moja rada (strasz wysokimi betami gdy blindy beda jeszcze niskie, nie boj sie re-raisow (bez przesady) ) odlozysz troche, poczekasz az blindy wzrosna i zaczniesz grac tighta. Moim zdaniem to najlepsza taktyka dla ciebie. Najdalej tak zajdziesz. Kazdy z was powinien sobie cos obmyslec mimo ze prawie calosc jedzie pierwszy raz.

Jenorku podbijaj czesciej. Nie zbyt czesciej ale czesciej i wykorzystuj pasywnosc zawodnikow. Pamietaj ze czekaja tylko fishe z mocna karta albo mixy ktorzy licza w koncu ze zlapia kogos mocnego na wykroku. Na usopie laikow raczej nie bedzie wiec wykorzystuj pasywnosc innych poprzez swoja agreywnosc. Jeden bet lub raise mowi nam prawie wszystko!!!

Pokerblind nie wiem czego moge radzic. Napewno zycze mocy takich samych kart na reku i na board'zie, zebys nie mial zbyt trudnego rachunku :) a tak na serio to zycze spokojnego stolika. Nie daj sie wyprowadzic z rownowagi raisami. (liczylem ze moje 2,5k odstrasza cie od zbierania do koloru, zwlaszcza ze ja juz tylko polowalem na fulla lub karete chlip, chlip pozatym wcale nie miales najwyzszego koloru chlip chlip)

To sa moje spostrzezenia niekoniecznie prawdziwe ale sa. Nikomu nic nie chce ujmowac bo kazdy ma w repertuarze super zagrania ktore mozna podpatrywac. Napewno wnioski i madrosci beda po pierwszym dniu grania jak i po calym turnieju.

Dont worry - tobie przyjacielu nic nie radze, bo zawsze grasz swoje i bardzo mnie sie to podoba. Pamietaj tylko ze jak bedziesz mial kolor na lapce nie za wysoki to gosc napewno bedzie mial wyzszy kolor . Patrz tylko na pozycje i powinno byc przyzwoicie. Aha pamietaj ze osoby przed malym blindem beda czesto staraly sie krasc poprzez bety. Najlatwiej zauwazyc taka osobe - malo osob wchodzi do rozdania i warunek nie ma raisow po drodze do pozycji buttona. Button - pozycja dealera . Mozna latwo odebrac krazki poprzez re-raise szczegolnie na pozycji malego lub duzego blinda. Musicie o tym pamietac bo to moze bedzie jedyny sposob na jakis zarobek. Moze byc tight(ostrożność,dobra karta) do przesady przy stole

Obserwujcie graczy i bedziecie wiedzieli. Tak naprawde cwaniactwem mozecie zgarnac naprawde sporo a przedewszystkim uznanie innych.

Nie traktujcie tego jak madrowanie bo nie taki mam cel, chcialbym zebyscie byli zadowoleni z gry i zeby to nie was oszukiwali tylko zebyscie mydlili oczy innym :P Chopaki z wyspy :) Na nastepny tur bedzie jeszcze mocniejsza ekipa. Jak nie wygram wejsciowki to kupuje normalnie za kasiute, takze w styczniu jade na 100% :P

Pozdrawiam panowie

hehe wiecie do czego mozna porownac bet - glosne klasniecie dlonmi w cichym lesie i odglosy spi........ zwierzyny. Bet = Nagonka :P

Wróć do „Świnoujście”