Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
-
gadek3
- -#pretendent

Postautor: gadek3 » 13 maja 2009, 22:13
Czegos tak malo prawdopodobnego to nie widzialem dawno:
Rzzecz jasna moj nick to easiestrider18
-
kamkik14
- -#zwykly

Postautor: kamkik14 » 14 maja 2009, 00:31
Z takimi kartami nie ma co podbijac przed flopem.... karta wedlug mnie dobra zeby spokojnie flopa zobaczyc.. ale wedlug mnie mogles podbic troche po zobaczeniu flopa.... chociaz z drugiej strony wykluczyl bym pewnie mozliwosc pokera ze strony tamtego gracza i callowal bym tak jak Ty aby nie wzbudzac podejrzen bardzo mocnego ukladu w danym momencie (flush na Asie) i sprobowa jeszcze z goscia cos wycyckać...

A ze koles sam sie zallinowal to nie bylo odwrotu... to musiałeś callować! Tez bym tak zrobil!

A że potem wpadla 9 takze w kolorze i kolesiowi ulozyl sie poker no coz... bead beat i ciezko na to cos poradzic
zdarzają sie niestety i trzeba to przebolec... Dobrze wszystko rozegrane według mnie..
(ewentualnie od przegranej moglo Cie obronic podbicie po zobaczeniu flopa tak aby dac do zrozumienia ze tez prawdopodobnie masz kolor... ale mozna spekulowac a nie wiadomo jak by było

)
-
quest
- -#VIP

Postautor: quest » 14 maja 2009, 01:47
mówią że poker to gra umiejętności więc po co sprawdzałeś

trzeba było pasować

-
gadek3
- -#pretendent

Postautor: gadek3 » 14 maja 2009, 08:25
No, no....
Majac po flopie nutsa, wykluczalem prawie mozliwosc tego, ze dojdzie komus do pokera. Sie bardziej balem u przeciwnika seta, bo wtedy mialby duza szanse na bijacego mnie fulla. Ale takiego czegos to sie nie spodziewalem... a rzeczywiscie po flopie tylko sprawdzalem co by nie przestraszyc zbytnio przeciwnikow bo nie moglem sie spodziewac czy ich wciagne czy spasuja, wiec tylko call. A przed flopem takiej karty nie podbijam chyba, ze na dealerze czasem, badz HU czy tez 3-osobowym stoliku. W innych wypadkach limp albo fold.
-
barthek
- -#VIP

Postautor: barthek » 14 maja 2009, 08:44
no niefart rzeczywiscie, ale jezeli chodzi o prawdopodobienstwo takich sytuacji to ja, niedawno zreszta, widzialem duzo mniej prawdopodobna rzecz a mianowicie runner runner karete, ktora ukladala sie z pocket para goscia (bez pomocy na flopie)..
tam to musisz miec dostac 2xdokladnie dana jedna karte.. u cebie wystarczylo ze wejdzie ta 9trefl na turnie badz riverze..
swoja droga tragiczne rozegranie goscia z T7s.. ja bym sie cieszyl ze on taki slabiutki jest.. bo pomysl.. co on chcial tym zagraniem uzyskac? ma kolor na nie za wysokim kickerze wchodzac allin ryzykuje ze nadzieje sie na jakiegos nutsa (jak to zreszta mialo miejsce). zakladajac ze nikt poza nim koloru nie ma => pozbawia sie zyskow, bo wlasnie wyrzucil kazdego z rozdania. jezeli uwaza ze jednak ktos moze miec wyzszy kolor a wierzymy w ten nasz inside w pokera, to raczej powienien tlyko callowac podbicia. jezeli sie boi ze ktos zlapal seta, albo ma tylko Atrefl i czeka na 4 tefla to powinien reraisowac, ale max 3x!! a nei allin ni z gruchy ni z pietruchy $20..
swoja droga to zagranie mogloby miec jakiekolwiek podstawy gdyby mial taka reke jak ty - nuts na flopie.. wtedy moooze bym to zrozumial, jako takie tricky play i probe przekonania przeciwnika ze blefuje. chociaz osobiscie nigdy bym tak nie zagral w tej partii ani na tych stawkach..
-
s3l3r
- -#pretendent

Postautor: s3l3r » 14 maja 2009, 13:32
Ja sie tu przyczepie braku podbicia pre-flop jesli dobrze widze to stolik byl 5-cio osobowy wiec kazdy As jest dobry do otwarcia licytacji.
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 14 maja 2009, 16:41
barthek, jest jeszcze jedna opcja - chciał wywalić z rozdania ewentualny set. Nieraz już trafiałem (przy all-inach na flopie w jednym kolorze) mój flush vs set i spada zdublowany turn/river. I to wcale nie jest taka nieprawdopodobna sytuacja, bo każdy double z flopa =full, więc kolor jest w murzyńskiej dupie. Jest jakies 75% do 25% dla flusha. Czasem all-in na jednolitym kolorystycznie flopie może skłonić przeciwnika z setem do spasowania, a dawanie oglądania przeciwnikowi turna i rivera stosunkowo tanio w momencie, gdy ma set, może być w skutkach brzemienne. Często mając flusha raczej nie chcemy uwierzyć, że ktoś ma fulla (raczej stawiamy na tripsa) i możemy się przy ewentualnym showdownie srogo przeliczyć.
-
Kosira
- -#VIP

Postautor: Kosira » 16 maja 2009, 15:21
Ja miałem coś takiego: Moje Js10s koleś 66.
Flop: Qs6s4s.
wow mam kolor. Robie podbicie o wartość puli. Koleś all in.
To wchodzę.
Turn: 2
Mówię ładnie
A tu na riverze wpadła Q.
Koleś wyłapał fula.
Miałem pecha: było to rozdanie dzięki którym doszedłbym do finałowego stolika. No cóż może następnym razem.
-
wiecus
- -#zwykly

Postautor: wiecus » 17 maja 2009, 19:10
boshe co to za raise do 20$, ale kretyn;p i tacy wlasnie maja farta
Wróć do „Bad beats”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.