Nowy serwer

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Nowy serwer

Postautor: Glory » 08 paź 2008, 05:16

No i jesteśmy na nowym serwerze. Cała noc walki z ustawieniami ale się chyba udało - na pierwszy rzut oka wszystko działa jak powinno.

Bardzo proszę trochę protestować i zgłaszać w tym wątku rzeczy które nie działają. Bo na pewno coś się gdzieś rypło....

Na razie wiem o:

1. Nie wyświetlają się wszystkie miniaturki dodanych zdjęć
2. Po kliknięciu w miniaturkę nie wyświetla się dany obrazek.

Okazało się, że pliki które wgraliście zajmują 300 mb (i jest ich 4 tysiące) więc trochę potrwa jeszcze ich przegrywanie.

A teraz idę spać i śnić o braku błędów 503 :).

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 08 paź 2008, 05:24

dobra robota szefie !!
nalezy sie wielki RESPEKT i podziekowania :D

i 3mamy kciuki zeby smigal bez bledow do konca swiata i o 1 dzien dluzej :)

glory glory man united pisze:Bardzo proszę trochę protestować i zgłaszać w tym wątku rzeczy które nie działają. Bo na pewno coś się gdzieś rypło....

zadnych protestow nei bedzie, napewno ze strony serwera :P

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 08 paź 2008, 12:20

No wreszcie... raaaany, od 12:00 sie uzeralem, zeby polaczyc sie z www.pokerkings.pl a nie z www.typuj.org - ciagle mnie przekierowywalo ! Pokasowalem juz wszystko co mozna bylo, cookies, cache, wszystkie prywatne dane i probowalem uruchomic forum zarowno w firefoxie, jak i w IE. Bez skutu, w koncu utworzylem temat na typach http://www.typybukmacherskie.org/forum- ... htm#185801 z prosbą o jakas pomoc i odpuscilem sobie dalsze proby czekajac jak ktos mi tam odpisze. Az w koncu pomyslalem, ze moze jednak sprawdzic teraz i... działa. I szczerze nie mam pojecia, dlaczego jeszcze 5 minut nie dzialalo - zadnego kolejnego restarta przegladarki nie robilem, nic nie kombinowalem, nie wiem :shock: Dobrze, ze juz dziala, ale uwierzcie mi... no znienawidzilem tą stronke www.typuj.org :twisted:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 paź 2008, 12:27

ja nie mialem zadnych problemow tylko szkoda ze usuniete wszystkie nie przeczytane tematy i Sb :) No i troche wczesniej chyba zaczeliscie przenosiny bo okolo 23 juz ciezko bylo i bledy MSQL wyskakiwaly

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 paź 2008, 12:36

mpawlak, a pisałęm wczoraj że przenosiny i że w niektórych miejscach Polski nie odświeży tak szybko nowego przekierowania domeny

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 08 paź 2008, 12:41

glory glory man united pisze:mpawlak, a pisałęm wczoraj że przenosiny i że w niektórych miejscach Polski nie odświeży tak szybko nowego przekierowania domeny

Tzn. wiesz, rano to bylo dla mnie oczywiste, ze moze forum nie działac to sie nie dziwilem, ale bylem w szkole, uruchamiam i jest ok. Wracam do domu, uruchamiam i juz jest lipa - zaczalem cudowac ze wszystkim co sie da. I w sumie do tej pory nie wiem, czy samo zadzialalo w koncu, czy pousuwalem cookies i cache i to pomoglo :smile: Ale juz mniejsza o to, wazne, ze jest jest ok :smile: Dobra robota, bo chyba ciezka noc byla ;)
Jak komus teraz wywali 503 to chyba bedzie katastrofa... :shock:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 paź 2008, 16:34

I jeszcze uwaga:

Poker betfair-brak-polskiej-licencji! (zarówno ten w top jak i na stronie głównej) czasami potrafi zawieszać ładowanie strony.

Objawia się to w ten sposób, że forum ładuje TOP (logo) i staje w miejscu nie mogąc doładować reszty.

Wystarczy wcisnąć "odśwież" (lub F5) by strona szybciutko się załadowała.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 08 paź 2008, 16:35

forum ładnie chodzi... chodz czasem (nawet czesto) sie nie otwiera całkowice i staje, jak ma sie otworzyc baner betfair-brak-polskiej-licencji! u góry, bądz mniejszy baner betfair-brak-polskiej-licencji! w dziale o pokerromach

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 08 paź 2008, 20:22

mi też tak na zajęciach i w domu tak do 17 kierowało na strone głowną typów ale teraz jest OK

midel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: midel » 08 paź 2008, 23:01

mi przed chwilą tez przekierowywało na typuj, ale teraz wszedłem i bez problemu załadowało się forum :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 paź 2008, 08:42

Mnie wczoraj też przekieorowyało ale to normalne to jeszcze może się zdarzać ale powinno powoli ustępować :) w końcu można coś poczytać ;d

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 paź 2008, 06:30

Nie wiem czy robiliscie cos na serwerze czy cos ale od 2 godzin ponad nie moglem wejsc w ogole na forum... Nic sie nie wczytywalo albo tylko kawalek gory i tyle nic wiecej :/ ehhh

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 10 paź 2008, 12:12

no ja też mam leciutkie problemy że strona się czasami nie ładuje i 2/3 razy musze przeładowac zeby działała .

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 15 paź 2008, 14:13

ja nie widzę żadnej poprawy. dalej muszę często stronę przeładowywać, chce wysłac posta strona się wiesza. poza tym jak chcę się zalogować to muszę wykasować te kropki, które w tych oknach są i dopiero wtedy wpisuje login i hasło (po kliknięciu kursorem w okno te kropki powinny zniknąć). porównując te forum np.do for sportowych, które mają po kilkanaście tysięcy użytkowników i dziesiątki tysięcy postów te forum dalej jest bardzo wolne. chyba, że z moim kompem jest coś nie tak, ale na innych forach php wszystko śmiga.

lucart

Postautor: lucart » 15 paź 2008, 15:25

Oskarek_89 pisze:Nie wiem czy robiliscie cos na serwerze czy cos ale od 2 godzin ponad nie moglem wejsc w ogole na forum... Nic sie nie wczytywalo albo tylko kawalek gory i tyle nic wiecej :/ ehhh

oskarek bez tego forum to chyba jak czlowieczenstwo bez powietrza. :D

A wracajac do tematu to strona strasznie muli czy to w pracy czy w domu. przy wysylaniu PW czy komenta nie raz sie zawiesza i trzeba jeszcze raz pisac wszystko od nowa. da sie z tym zyc ale utrudnia to sprawe napewno.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 15 paź 2008, 15:34

wystarczy wcisnac wstecz i nic nie trzeba pisac od nowa po prostu posta wysyla od razu nawt tego nie widzisz a na przekierowaniu sie zawiesza wciskasz wstecz i nawet nie musisz 2 raaz teg wysylac a jak nie jestes pewien to skopiuj to co napsales i wejdz w temati zobacz a napewno twoj post juz tam bedzie

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 15 paź 2008, 18:30

Jak pisałem we wstępie - zamula banner betfair-brak-polskiej-licencji! będący w top. Jeśli komuś strona nie ładuje się w sekundę - nie ma na co czekać tylko trzeba odświeżać (F5).

HomerSimpson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: HomerSimpson » 15 lis 2008, 20:36

Czy tylko u mnie nie da się wysłać awatara?

Error:

Kod: Zaznacz cały

Warning: move_uploaded_file(./images/photos/5bc1d069491f248f8d6ae.gif) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/pokerkin/public_html/profilephoto_mod.php on line 247

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpS3FTV1' to './images/photos/5bc1d069491f248f8d6ae.gif' in /home/pokerkin/public_html/profilephoto_mod.php on line 247
Pokerkings

Czyżby złe CHMOD?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 15 lis 2008, 20:44

opcja avatara jest bodajze od momentu napisania 100 postow

HomerSimpson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: HomerSimpson » 15 lis 2008, 20:52

Zmylił mnie błąd... A pierwsze co po rejestracji, to zawsze wgrywam avatar :)

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”