POCZĄTEK
Nie chce przynudzać więc postaram się na szybko opisać swoją historia. Wszystko zaczęło się gdy przed maturą zamiast chodzić na lekcje graliśmy sobie w sklepiku w pokera
DALSZA GRA
Jak już wróciłem do domu i ochłonąłem troche po mojej pierwszej wygranej nie wiedziałem gdzie by tu dalej grać. Kumpel powiedział mi, że gra na pewnej platformie polskiej tylko i wyłącznie dozwolone wirtualne pieniądze. Bardzo mi się spodobała taka opcja więc zaraz założyłem konto i zacząłem grać. Oczywiście nie mając pojęcia o grze mój stan konta to była jedna wielka sinusoida
ROZWÓJ UMIEJĘTNOŚCI
Po kilku miesiącach dowiedziałem się o promocji na Cdpoker i po założeniu konta można powiedzieć że jest to początek gry na prawdziwe pieniądze 21-11-2007. Mając już jakieś umiejętności grałem w pierwszym w życiu turnieju forumowym. Pamiętam że zająłem 2 miejsce
Moje konto wynosiło 70$ i zacząłem grać ring games. Grałem cały czas strategią SSS i większość kasy przegrałem. Nie wiem czemu ale na pewno brak cierpliwości i też dość mizerne umiejętności.
Stąd zraziłem się bardzo do gier stolikowych. Za to zacząłem uczyć się strategi typowo turniejowej. Oczywiście w tym momencie z pomocą przychodzi Harrington i jego 3 tomowa książka. Po przeczytaniu pierwszego tomu widziałem ogromną poprawe swojej gry.
Zacząłem grać i były już pierwsze efetky. Następnie przeczytałem 2 kolejne tomy i gram tak sobie do dziś. Jeśli chodzi o teorie to dodam tylko że ostatnio ucze się modelu ICM.
Na chwile obecną po wielu porażkach tiltach itd itp.
Mój bankroll wynosi 37.7$ pieniądze mam na everest-brak-polskiej-licencji! poker + 150zł w skarbonce to jest moja kasa na czysto mało bo mało ale zawsze plus
Za 37.7$ mam zamiar grać w internecie i zobaczymy co z tego wyniknie
Gram turnieje SnG 1.1$ 10 osób
Bankroll Managment :
0.55$ - 30 buy in = 16.5$
1.1 - 30 buy in = 33$
2.2 - 50 buy in = 110$
5.5 - 80 buy in = 440$
Na razie tyle
I zaczynamy gre .
Widze że problem jest z połapaniem się w moich statystykach dlatego napisze wyjaśnienie.
XX vs YY nastepnie jest wielkośc stacków (+/-)
XX moja reka pokerowa
YY ręka mojego przeciwnika
+ rozdane wygrane
- rozdanie przegrane
Oraz poniżej podaje procentowy rozkład szans.
Co do bilansów
Średnia szansa na wygranie ręki : jest to suma wszystkich moich szans podzielona przez ilośc rozdań.
Prowadze również osobne statystyki co do losowości kart na shorstacku jak sie tego więcej uzbiera to zobaczymy czy na evereście są jakieś kombinacje czy nie.
Teraz druga sprawa dużo osób może się dziwić czemu jest tutaj tyle all inów.
Krótkie wyjaśnienie : Moim celem na tym blogu jest sprawdzenie czy podejmuje dobre decyzje grając według modelu ICM pomijam wszystkie akcje w których nie wszedł mi blef czy udało mi się wygrać bo gość mnie sprawdził na riverze. Jeśli będe miał wątpliwości co do któregoś z tych zagrań to wrzuce w analizy rozdań. Jednak w turniejach sng gra wygląda troche inaczej niż na cash table dlatego część zagrań może wydawać sie absurdalna. Ja przyjąłem taką strategie i jak na razie nie będe jej zmieniał zobaczymy co z tego wyjdzie i później wyciągne odpowiednie wnioski.
Pozdrawiam