Nowe siły - Nowe plany

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Nowe siły - Nowe plany

Postautor: JimBeam » 05 lis 2011, 11:29

Witam ponownie ! :mrgreen:
Niektórzy może mnie pamiętają, inni może nie - nieważne. Ważne jest to, że wracam z nowymi chęciami do gry! :twisted: Dlaczego skończyłem grać? Brak czasu, brak chęci i ogólne znudzenie ( nie lubię rutyny ). Wszelkie moje stare bankrolle zostały już dawno spożytkowane na przyjemności, jedyne co mi zostało to mój nie wyrobiony bonus na Absolute Poker i to nim mam zamiar się zająć. Wedle AP rozegrałem już 3733 raked hands, a potrzeba 5000 aby ruszyć pieniądze z konta. Zamierzam grać cashówki, i do końca roku wyrobić ten bonus oraz wciągnąć jeszcze raz Harringtona o turniejach oraz jakieś ksiązki o Omaha, w przerwie pograłem trochę na micro stawkach na starsach i szło mi całkiem dobrze, w pare dni 50% zysku. Wyglądało ładnie, ale jak zwykle ... BRAK CHĘCI, dlatego postanowiłem otworzyć bloga na nowo. Ostatnie pisanie bloga wyszło mi bardzo i to bardzo na dobre, dlatego wszystkim jeszcze nie zdecydowanym polecam! Bardzo pomagało mi to w moim pokerowym rozwoju.
Tak więc koniec gadania! LET's PLAY !

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 05 lis 2011, 18:33

dajesz dajesz, w sumie to jesteś jednym z pierwszych pokerkingów z którym miałem "kontakt" heheh ;)

powodzenia w graniu i pisaniu również.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 06 lis 2011, 00:52

gl :)

jazdeczka :)

Obrazek

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 lis 2011, 11:59

Ja Ciebie nie pamiętam żebyś tu byl :|
Nie no świruje :D
wytwalosci życzę :)

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 06 lis 2011, 13:33

Widzę wszyscy co zaczynali w podobnym czasie co ja juz PokerKingami zostali. Muszę to nadrobić ! :twisted:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 08 lis 2011, 14:54

Tak więc po kilku dniach grania stwierdzam, że pojawiły się pierwsze przeszkody. :evil:
Po pierwsze nie wiem czy będę mógł ruszyć mój bankroll, ponieważ jego dawca chyba zawiesił współpracę bo Czarnym Piątku, napisałem do supportu w sprawie szczegółów, a po drugie mogę grać maks na 3 stołach, bo w ogóle nie ma ruchu... Gdy nie będę mógł ruszyć depozytu dogram tak czy siak do tych 5000 raked hands ( doświadczenie zawsze się przyda), a gdy pojawi się możliwość wypłaty na co liczę spróbuję ruszyć depozyt, a zamiast tego będę zbierał bankroll z własnych pieniędzy oraz wrócę do początków, a mianowicie freerolli.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 14 lis 2011, 20:01

Ostatni weekend spędzony pod znakiem odpoczynku, dziś pograłem trochę na AP cashówki, freeroll na PS gdzie do wygrania jest wejściówka na turniej z okazji 10-lecia ( nic ciekawego się tam nie wydarzyło ) oraz nasz forumowy turek na paradise-brak-polskiej-licencji!. Miało tam miejsce ciekawe rozdanie :
Obrazek
Niestety nie udało mi się podwoić ale i tak się obłowiłem. Ostatecznie odpadłem z AA które ciężko mi było zrzucić mimo właściwie jednoznacznej sytuacji.
Łapię AA z UTG + 1 bodajże gram 2X raise żeby nie przestraszyć dostaję call ze środka i z buttona. Na flopie ląduje K 10 9 , gram za poł puli, środkowy pas button AI, a ja co? Sprawdziłem - no i pokazał QJ. Przez chwilę przez głowę przeleciała mi myśl spasowania ale call był silniejszy. Teraz patrząc już bez emocji ten pas wcale nie byłby takim głupim zagraniem w tej sytuacji i nie mówię już tego jako, że wiem co spadło ale próbuję się postawić w sytuacji podczas gry. Co o tym myślicie?
A i jeszcze jedno, odkryłem, że na Unibecie mam 10E nie wiem skąd ale jest. :mrgreen:
Macie pomysł gdzie to spożytkować na jakiś micro stawkach?

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 lis 2011, 20:11

JimBeam, wiecej z QQ dać Ci nie mogłem:P
A co Unibetu popatrz na turki z serii "teraz poker", tylko dla polaków, poziom nie jest powalający a można na nim rozkręcić rolla :)

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 19 lis 2011, 11:36

Pierwsze podsumowanie, moich targetów.
Na starsach gram codziennie freerolle do turniejów z okazji 10 lecia gdzie wejściówkę wygrywa pierwsza 10. Cały czasu udaje mi się dość do ok. 200-300 miejsca i dalej nie mogę, ale będę walczył ! :twisted:
Na unibecie gram DON-y za 1 Euraska, póki co trochę na minus, ale liczę na to, że się odbije.
Absolute znów coś mi zamieszał, ponieważ dostłem maila, że zagrałem dopiero 1723 raked hands. :shock: Dopytałem się o co chodzi i to są raked hands powyżej 0.5$ rake.
Wszystkich RH mam 3987 tak więc już dużo nie brakuje do 5000 i mam nadzieję, że chodzi o te ręce a nie tylko te powyżej 0.5 $.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 19 lis 2011, 12:10

nie graj takich freerolli!

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 19 lis 2011, 12:13

Dlaczego mam nie grać takich freerolli? Można się na nich cofnąć w rozwoju czy jak?

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 20 lis 2011, 12:45

Wczoraj trochę więcej pograłem, zakładam, że już mogę mieć z 4100 raked hands, tak więc coraz bliżej. Oprócz tego grałem freerolle na starsach oraz za VPP, ale niestety bez szału.
Tak wygląda mój wykres cash games na AP, tylko nie śmiać się z osi X czyli czasu, bo kiedyś to tam grałem bo grałem, potem ta przerwa... Ważne, że jestem graczem pnącym się do góry. :wink:

Obrazek

Oraz pokerek który wczoraj złapałem ale niestety słabo opłacony.

Obrazek

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 21 lis 2011, 21:18

Pokerowy poniedziałek zakończony 9 miejscem w naszym turnieju na Paradaise, oraz 32 na Unibecie. Na AP nie pograłem bo trochę czasu nie było, ale podejrzewam, że już z 4100-4200 raked hands może być więc już nie daleko. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, że największy ruch jest w niedziele wieczorem i na ten dzień zamierzam skumulować moje siły. :twisted:
Zrobiłem jeszcze jedną ciekawą rzecz, a mianowicie porównałem siebie z jednym z grinderów na cash tables. Porównanie wygląda tak :
Ja po lewo

Obrazek Obrazek

Jak widać, statystki trochę podobne, muszę poprawić parę rzeczy. Zastanawiam się czy osiągnę taki sam sukces? :trophy:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lis 2011, 23:29

JimBeam pisze:statystki trochę podobne,

Szczegolnie rakeback earnings :mrgreen: :mrgreen:

Ale fajne porównanie :D

cietrzew
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cietrzew » 22 lis 2011, 18:09

JimBeam pisze:Ostatecznie odpadłem z AA które ciężko mi było zrzucić mimo właściwie jednoznacznej sytuacji.
Łapię AA z UTG + 1 bodajże gram 2X raise żeby nie przestraszyć dostaję call ze środka i z buttona. Na flopie ląduje K 10 9 , gram za poł puli, środkowy pas button AI, a ja co? Sprawdziłem - no i pokazał QJ. Przez chwilę przez głowę przeleciała mi myśl spasowania ale call był silniejszy. Teraz patrząc już bez emocji ten pas wcale nie byłby takim głupim zagraniem w tej sytuacji i nie mówię już tego jako, że wiem co spadło ale próbuję się postawić w sytuacji podczas gry. Co o tym myślicie?

Stary, ile razy mi się takie coś zdarzyło :D teraz już pasuję w takiej sytuacji gdy widzę możliwość strita albo koloru u przeciwnika. ciężko bo ciężko zrzucić dobrą rękę, ale co zrobić ;]

a ten, skąd masz takie ładne wykresy? jakiś program?

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 23 lis 2011, 11:34

Wykresy ze strony pokertableratings.com , wystarczy zalożyć konto i masz 10 darmowych wyszukiwań dziennie na koncie darmowym.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 28 lis 2011, 21:25

Moja dzisiejsza gra w naszych turniejach nie wymaga komentarza, każda decyzja była błędna...
Dograłem trochę rąk na AP, a bankroll na Unibecie wzrósł z 10 na 13 E . :mrgreen: :twisted:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 02 gru 2011, 21:47

Dzisiejszy dzień tragiczny, takich BAD BEATÓW dawno nie miałem. Na unibecie powrót do stanu wyjściowego, a mianowicie 10E, a na AP 17$ w plecy... Wszystko co tylko się dało przegrywałem, a najlepsze w tym wszystkim to, że w każdym z tych rozdań byłem z przodu. :evil: :evil:
Trafiłem przeciwnika, który grał co rozdanie all in to wyczekałem na TT i go zcallowałem miał K6, pierwszą kartą był król... Następnie na tym samym graczu moje QQ zostało połamane przez 69...
Jedyna pozytywna wiadomość to to, że na AP mam 4300 raked hands, czyli jeszcze tylko 700.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 03 gru 2011, 21:35

Dzisiejszy dzień zaczął się fatalnie, już myślałem, że powtórka z wczoraj. Na szczęście skończył się trochę lepiej. Odrobione trochę bankrolla na AP i strata na Unibecie. Moje pierwsze rozdanie w przybliżonej wersji na Double Up :
1 - PAS
2 - ALL IN
3 - PAS
4 - PAS
5 - ALL IN
Ja - trzymam na łapie AA to easy call

Jeden z graczy miał KQ i na flopie lądują 2 króle, drugi miał 99 i na flopie rówenież 9 ! Ostatnienie na riverze 4 dziewiątka i koleś kończy z karetą, jak tu się nie wkurzyc?

PS. Możecie polecić jakieś książki o S&G ?

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 04 gru 2011, 20:48

Dziś jak na złość, najpierw szło całkiem nieźle i potem jakby załamanie, powrót bad beatów... Na Unibecie chyba stracę cały bankroll za to na Absolute bankroll zaczyna wracać do stanu początkowego i raked hands idą całkiem nieźle więc jest dobrze. Zastanawiam się tylko czy nie przejść całkowicie na cash games, skoro te mi lepiej idą niż S&G?

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 06 gru 2011, 20:58

Wczoraj udało mi się na Unibecie dojść do płatnych, ale to co wczoraj wygrałem niestety dziś przegrałem na HU. Postanowiłem je zagrać ze względu na pojedynek na naszym forum i niestety nie był to najlepszy wybór. Na Absolute Poker mam około 4500 raked hands tak więc już praktycznie finishuje ten bonus i mam nadzieję, że z wypłatą nie będzie problemów, coraz bardziej przekonuje się do grania cash games. Z chęcią przeszedł bym nawet na Omaha Pot Limit, już kiedyś trochę pogrywałem i w 2 dni powiększyłem bankroll o 50%, ale przydały by się jakieś booki oraz nie chciałbym zakłócić zdobywania pokerowych umiejętności. Z drugiej strony jak to mówią Do odważnych świat należy ! , więc czemu by nie zacząć grać czegoś innego? Jak Wy się na to zapatrujecie jakieś rady? :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 07 gru 2011, 12:58

Moim zdaniem coś co jest do wszystkiego jest do niczego. Tzn. nie ma też co przesadzać, ale bez naprawdę solidnych podstaw w jednym rodzaju nie zaczynam drugiego (przynajmniej na razie). Z drugiej strony też warto próbować żeby wybadać co najbardziej nam leży, a wtedy się już tego trzymać.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 07 gru 2011, 13:08

jon124 pisze:Moim zdaniem coś co jest do wszystkiego jest do niczego.

Całkowicie się z tym zgadzam, dlatego też chcę się zająć tylko jedną "dyscyplina" , jakoś najbliżej mojemu sercu są turnieje, ale coś cienko mi w nich idzie. Tak więc logicznie patrząc powinienem grać cash games, a Omaha ciągnie mnie od zawsze ma coś w sobie " tajemniczego" . :twisted:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 gru 2011, 13:20

jeżeli

JimBeam pisze:jakoś najbliżej mojemu sercu są turnieje, ale coś cienko mi w nich idzie.

chcesz

JimBeam pisze:Tak więc logicznie patrząc

może powinieneś spróbować SNG 9 czy tam 10 osobowe? albo jakieś 30 osobowe? na Ongame są fajne te 30 osobowe.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 07 gru 2011, 17:39

Szfiecu, kiedyś grałem na Absolute te turnieje i dość dobrze mi szło ale od jakiegoś czasu fatalnie ;( , a trochę boję się ledwo co wygrany bankroll zaraz przepuścić na sitkach, a w cash games trzyma mnie to, że bardzo szybko można się podwoić, oczywiście działa to też w drugą stronę, ale chyba szybciej się grinduje niż na turkach co?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”