Nowe doświadczenie Białego

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.

Czy mój artykuł jest przydatny?

Tak
2
17%
Nie
10
83%

Liczba głosów: 12

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Nowe doświadczenie Białego

Postautor: bialymaly » 24 kwie 2009, 20:41

Witam,
Pomyślałem, że przedstawię na forum swój BM. Nie jest on doskonały - żaden nie jest, ale trzymanie się go mocno, sprawiło że w ponad 1 dzień zrobiłem z $40 aż $780 - grając 9 stołów na raz(bez oprogramowania).

Powiedzmy że mamy $50 i zaczynamy grę.

Wygląda to tak:
Gramy na Pot Limit, stołach 6 osobowych - Ja tak robię.
z 50usd wchodzimy na stawki $0.05/0.10 - odpalamy sobie optymalnie 4 stoły - ja gram na 9 ale każdy gra inaczej i wiem, że niektórzy nie ogarniają większej liczby stołów niż 2, ale mi zależało na zarobku a nie na poznaniu graczy a ogarniam 9 stołów więc nie widziałem problemów.

Siadamy do stołu z maksymalnym wpisowym bądź minimalnym. I odchodzimy od stołu podwajając się - ja preferuję z minimalnym, bo gdy jest rotacja graczy - odchodzą przychodzą to jak się ma 50% więcej niż maksimum wynosi, to gracze(większość) boją się wchodzić w nasze pocket owe karty :)

Jeżeli już gramy rozdanie, to gramy je agresywnie. Aby jak największą pule zbudować, a gramy na limicie więc dużo nie stracimy jeżeli już będziemy tracić. Podbijamy max do 50% naszego stacku początkowego, i gdy ew. go stracimy zmieniamy stolik.

Mając $200-250, możemy przejść na limit wyżej $0.10/0.25 - jest to odmiana limit więc myślę, że można skakać trochę wcześniej. Dalej sami sobie ustalamy kiedy skaczemy wyżej. Ja na $0.25/0.50 wskoczyłem mając $350 może trochę za wcześnie ale miałem długi i zależało mi na szybkim pomnożeniu.

To tak jakby odmiana short stack-a by bialymaly.

Podsumowanie:

Siadamy z minimum, wstajemy jak się podwoimy, odchodzimy jak stracimy połowę stacku początkowego.

Jest to bardziej dla początkujących artykuł niż dla graczy zaawansowanych bo gracze zaawansowani kierują się już własną intuicją i doświadczeniem, ja chciałem po prostu pospłacać co miałem do spłaty i opracowałem sam dla siebie maksymalnie bezpieczny plan działania ;) Ale to doskonały sposób na zarobek.

UWAGA:
Żeby używać tej metody, trzeba mieć podstawowe umiejętności pokerowe: znajomość układów, pozycji, rąk startowych etc.

Odchodziłem od komputera kilka razy, i straciłem wenę... jak coś mi się przypomni będę robił edit.

Pojawią się nie długo filmiki z mojej gry. Optymalnie na 4-6 stołach abym mógł opisywać swoją grę. Gram bez programów, jeżeli już to holdem indicator bądź manager i to na NL.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, 07:59 przez bialymaly, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 24 kwie 2009, 20:54

Temat do usuniecia sory jesli to jest BM to ja jestem Anna Maria Jopek
Miales rush/farta i tyle nie powtorzysz nigdy no moze raz w zyciu takie cos powtorzysz
W jeden dzien dzieki BM na pewno zarobisz tyle kasy :)
Jesli kazdy kto ma podstawowe umiejetnosci gry moze wygrac to chyba tylko z fartem

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 24 kwie 2009, 21:00

Nie mówię, że każdy może wygrać, bo tak nie jest, nie wierzę w fart, są tylko umiejętności które da się wyuczyć i jest prawdopodobieństwo, każda losowość staje się tendencyjna bądź do przewidzenia - gdzieś mam nawet film o tym.

BM - to może za dużo powiedziane, po prostu system którym zacząłem grać i to z sukcesami, gram tak już 3 dzień, ostatnio mniej i jestem ok. 100usd na + przy każdej sesji...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 24 kwie 2009, 21:01

bialymaly, ok to jak bedziesz tak gral 3 miesiace i bedziesz do przodu to to zglos a nie 3 dni

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 kwie 2009, 21:03

Dla odmiany poprę Oskarka! :P Grając tak 3 dni nic nie możesz powiedzieć, że to jest skuteczne! Równie dobrze za dwa dni możesz już tego wszystkiego nie mieć. Przecież granie w taki sposób to jest bliższe do hazardu niż do pokera który jak to się mówi jest grą umiejętności ;)

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 24 kwie 2009, 21:05

Ja opisałem swoją grę, tylko dlatego że przyniosła mi zyski, może nie jakieś gigantyczne ale wystarczające, gram na niskich limitach. Wiem, że za wcześnie to trochę umieściłem, bo 3dni to zbyt mało czasu aby się chwalić, ale będąc ponad 1000usd na + w 3 dni... myślę że to dobry wynik. Nawet gdy łapię bad bety to nie są one tak porażające dla mojego bankrolla.

Oskarek_89, podaj kilka argumentów a nie puste słowa dlaczego tak uważasz? Bo system jest inny niż Twój?

EDIT:
Jestem bardziej hazardzistą niż pokerzystą. Ale jako tako grać umiem.

EDIT2:
Do póki będzie to skuteczne -będę graczem wygrywającym to będę kontynuował tą grę, spróbować nie zaszkodzi, a szukam najlepszego rozwiązania, i taktyki abym miał bliżej do pokerzysty niż hazardzisty.

pan_opticum
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: pan_opticum » 24 kwie 2009, 21:35

A moim zdaniem to ciekawe. Może napiszecie coś więcej zamiast: "to jest do kitu, bo jest do kitu"?

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 24 kwie 2009, 21:50

50$ to jest 5 pelnych i chyba 25 minimalnych BI ... przy agresywnej grze bardzo latwo i szybko mozna stracic pare BI ... a co do gry minimalnym masz 0 praktycznie szanse przy agresywnym rozegraniu na wyrzucenie kogos z rozdania ... grasz 4-6 na raz wiec za 1/10 bankrolla ... zeby udowodnic ze jest to skuteczne musisz grac conamniej rok ... na razie masz rush grasz pot limit a wiec dosc bezpiecznie chociaz z drugiej strony latwiej jest dobierac do nutsowych ukladow ( kolor ) a z tak malym stackiem masz 0 sily przebicia ... co do tego ze odchodzimy jak sie podwoimy lub stracimy polowe to nic nowego bo to sa zasady znane z SSS gdzie odchodzimy jak mamy polowe i BSS gdzie odchodzimy jak sie podwoimy ... nic nowego tylko ilosc BI nie ta ... przyjdzie swing i polegniesz .

A ja w 5h z 2E na PP zrobilem 150E jakos sie tym nie chwale xD wiec Cie bije bo ja 75x razy powiekszylem swoj bankroll w 5h a Ty raptem 20x razy :P a Oskarek to juz wogole jest tutaj kozak :P co nie :P

Oskarek

Postautor: Oskarek » 24 kwie 2009, 22:22

mxlambert, no pewnie :D
bialymaly, mx napisal to co chcialem mniej wiecej kilka dni i bedziesz jeszcze na minus :)

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 24 kwie 2009, 22:42

Całkiem niedawno próbowałem tego tylko na stołach NL. Przez chyba trzy lub cztery dni szło nieźle, ale później masakra. Dałem sobie spokój, potraktowałem to jako eksperyment który pochłonął sporą część mojego bankrollu. Powiem krótko: nie polecam !.

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 24 kwie 2009, 22:52

No zobaczymy jak będzie szło :) być może zrezygnuje po krótkim okresie gry... jak zacznę tracić, jak by nie było uważam że mój post jest przydatny bo znam dużo opinii :) Stosując to przez jeszcze jakiś czas wzbogacę się o nowe doświadczenia :)

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 24 kwie 2009, 23:11

Podpisuje sie pod tym co napisali mxlambert i Oskarek, daj znac jaki masz winrate po 40k rozdan :)

pozdr

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 25 kwie 2009, 07:58

Zeminie nazwę na "nowe doświadczenie białego"

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 28 kwie 2009, 20:57

bialy kurde co ty cpasz ?? sorry ze tak to powiem ale ty zawsze masz historie ala " wygralem 500$ w 2 godziny " a pozniej za kazdym razem " wszystko stracilem bo nie moglem odejsc od stolu" a wiec odemnie jedno slowo FISH.... takie granie i zachowanie nie maja sensu zarabiasz ciagle troche a wkoncu tracisz wszystko na raz a wiec czy sie oplaca to co ty piszesz ? Mowisz ze jestes hazardzista to idz grac w ruletke tak samo bedziesz zarabial i tracil..... tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 02 paź 2009, 20:23

trochę czasu minęło, może autor teraz opisał by jak sprawdziła się jego taktyka ?

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”