Pomyślałem, że przedstawię na forum swój BM. Nie jest on doskonały - żaden nie jest, ale trzymanie się go mocno, sprawiło że w ponad 1 dzień zrobiłem z $40 aż $780 - grając 9 stołów na raz(bez oprogramowania).
Powiedzmy że mamy $50 i zaczynamy grę.
Wygląda to tak:
Gramy na Pot Limit, stołach 6 osobowych - Ja tak robię.
z 50usd wchodzimy na stawki $0.05/0.10 - odpalamy sobie optymalnie 4 stoły - ja gram na 9 ale każdy gra inaczej i wiem, że niektórzy nie ogarniają większej liczby stołów niż 2, ale mi zależało na zarobku a nie na poznaniu graczy a ogarniam 9 stołów więc nie widziałem problemów.
Siadamy do stołu z maksymalnym wpisowym bądź minimalnym. I odchodzimy od stołu podwajając się - ja preferuję z minimalnym, bo gdy jest rotacja graczy - odchodzą przychodzą to jak się ma 50% więcej niż maksimum wynosi, to gracze(większość) boją się wchodzić w nasze pocket owe karty
Jeżeli już gramy rozdanie, to gramy je agresywnie. Aby jak największą pule zbudować, a gramy na limicie więc dużo nie stracimy jeżeli już będziemy tracić. Podbijamy max do 50% naszego stacku początkowego, i gdy ew. go stracimy zmieniamy stolik.
Mając $200-250, możemy przejść na limit wyżej $0.10/0.25 - jest to odmiana limit więc myślę, że można skakać trochę wcześniej. Dalej sami sobie ustalamy kiedy skaczemy wyżej. Ja na $0.25/0.50 wskoczyłem mając $350 może trochę za wcześnie ale miałem długi i zależało mi na szybkim pomnożeniu.
To tak jakby odmiana short stack-a by bialymaly.
Podsumowanie:
Siadamy z minimum, wstajemy jak się podwoimy, odchodzimy jak stracimy połowę stacku początkowego.
Jest to bardziej dla początkujących artykuł niż dla graczy zaawansowanych bo gracze zaawansowani kierują się już własną intuicją i doświadczeniem, ja chciałem po prostu pospłacać co miałem do spłaty i opracowałem sam dla siebie maksymalnie bezpieczny plan działania
Ale to doskonały sposób na zarobek.
UWAGA:
Żeby używać tej metody, trzeba mieć podstawowe umiejętności pokerowe: znajomość układów, pozycji, rąk startowych etc.
Odchodziłem od komputera kilka razy, i straciłem wenę... jak coś mi się przypomni będę robił edit.
Pojawią się nie długo filmiki z mojej gry. Optymalnie na 4-6 stołach abym mógł opisywać swoją grę. Gram bez programów, jeżeli już to holdem indicator bądź manager i to na NL.