nowa edycja = nowa jakość

Zagraj w naszej unikalnej lidze pojedynków pokerowych. Niedługo start 7 sezonu.

Największa liga HU wznawia grę! Zapisz sie do 7go sezonu !
Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 14 lut 2009, 19:36

radost21 pisze:jak w piłce
1 połowa długa 2 połowa długa a dogrywka az i tylko 30 minut
ale jesli mam byc szczery to za normal nie przepadam
moze byc jedna długosc x3 byle to było turbo

Wszystko fajnie tyle że gry zespołowe opierają się na przygotowaniu fizycznym więc im dogrywka krótka wystarcza aby skrócić katusze :) a przy stole pokerowym potrzebujemy silną psychikę i wytrwałość, więc jeżeli już dogrywka ma być to normal
Po za tym turbo to porażka, to loteria.
Niby jak mamy rozegrać dane karty jak po 5-6 minutach są stawki 100.
Czego mamy się uczyć, bezmyślnego all-inowania przed flopem czy podnoszenie umiejętności HU, sami sobie odpowiedzmy na te pytanie??
Bo jeżeli dla kogoś turbo jest zabawą, to jest wiele takich turnieji np. na Unibecie o pięknej nazwie desperados :mrgreen: (wiadomo dla kogo)

Szybkość normal a punktacja obojętne bo to na to samo wychodzi chyba że szukamy jakiegoś urozmaicenia

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Re: nowa edycja = nowa jakość

Postautor: Siwy-JazZ » 16 lut 2009, 12:17

radost21 pisze:nowa edycja = nowa jakość
dla mnie zabawa była przednia
ale... z tablicy wyników wiało nudą

zeby coś rozruszac proponuje
gre do 2 zwyciestw >> mozliwe wyniki 2-0 0-2 2-1 1-2
przy zwyciestwie 2-0 podział punktów: 3 zwyciezca 0 przegrany
przy zwyciestwie 2-1 podział punktów: 2 zwyciezca 1 przegrany
szybkośc blinów: dwa pierwsze sety normal
dogrywka turbo

W 90 % zgadzam się z Radostem tylko w ostatniej linijce textu popieram wypowiedz Glorego, bo mam podobne zdanie mianowicie dogrywka powinna być rozgrywana w tempie normal
Wiadomo że wiele osób z nas jest zapracowanych i ma multum innych spraw na głowie, ale nie przesadzajmy, że raz w tygodniu nie uda wam się poświęcić godziny czasu by rozegrać mecz ligowy.
Moim zdaniem rozgrywanie tej ligi w "turbo" mija się z celem i oczywiście obie ligi tzn 1 i 2 powinny grać na tych samych zasadach.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 16 lut 2009, 13:45

nowa edycja = nowa jakość >> to moze i nowy podział wygranych
jasno czytelnie bez zmian w trakcie
moja propozycja to OGÓLNA PULA = 100%
podział nagród >> liga 1:
1. 23,33%
2. 16,66%
3. 13,33%
4. 10,00%
5. 06,66%
podział nagród >> liga 2:
1. 13,33%
2. 10,00%
3. 06,66%

co przy zachowaniu obecnej puli przekłada sie na:
1 liga >> 175, 125, 100, 75, 50
2 liga >> 100, 75, 50

i dajmy sobie spokój z barazami :oops: >> 3 spadki = 3 awanse :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 17 lut 2009, 15:42

Jak wiadomo - baraże rodzą korupcję :mrgreen:

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 18 lut 2009, 12:06

ok ja tylko chcialem poruszyc pewna bardzo wazna kwestie.. przy 3ch pojedynkach w meczu bardzo istotna role zaczyna odgrywac BANKROLL...

na ta edycje ligi przeznaczylem ~$25 na samym poczatku, gdize po calym sezonie zostalo mi $10.. a skonczylem rywalizacje na 5tym miejscu, co kaze przypuszczac ze cos tam wygrywalem.. a w pewnym momencie mialem $2 (!!!) na koncie i tylko dzieki uprzejmosci oponentow (mecze za $1, $2 buyin) moglem dokonczyc bez niespodzianek sezon hu..

z drugiej strony pobierany rake przy $5 to tylko 10%, co przy 15% za $2 czy 20% za $1 wyglada duzo lepiej.. sam nei do konca wiem jak to rozwiazac, ale meczy w nowym sezonie bedzie od 10-30% wiecej, wiec jakos to przemyslec trzeba..

i nei mowcie mi tutaj ze jak jestes dobry to powinienes wychodzic na + z s&g, bo dobrych u nas na forum troche jest i to ze gram z takimi w HU tzn ze nei do konca chodzi mi o kase (bo po cos takiego to sie gra HU $20, $50 z jakimis donkami)...

na koniec dodam: 3 pojedynki, turbo (chociaz normal mi nie przeszkadza) - tak jak powiedzial mazak - zaden z moich pojedynkow nei przekroczyl blindow 100-200 a i te mozna policzyc na palcach 1 reki...

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 lut 2009, 12:40

barthek pisze:ok ja tylko chcialem poruszyc pewna bardzo wazna kwestie.. przy 3ch pojedynkach w meczu bardzo istotna role zaczyna odgrywac BANKROLL...

myslałem o tym >> bo z dogrywkami nic juz nie bedzie takie samo
do tej pory remis >> to strata zwiazana z prowizją
przegrana po dogrywce >> to już minusowa równowartośc jednego wpisowego...
tak bankroll musi byc wiekszy :oops:
ale stad tez moja propozycja na wiekszą liczbę płatnych miejsc w koncowej klasyfikacji

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 18 lut 2009, 15:00

To moze 2 mecze po 5$ a dogrywka za 1$ ? Bo przy dzisiejszym kursie dolara taki pojedynek to koszt ponad 50zl. Dla niektórych jest to ogromna kwota.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 lut 2009, 16:43

Pablo - dogrywka jest wtedy jak dwa pierwsze nie dadza wyniku - tak wiec ten dolar jest bez sensu. Musisz byc gotowy wdupic 5$ w 2 meczach - a w razie remisu boisz sie o dolara?

Co do bankrolla zgadzam sie z poprzednikami - trzeba zaplanowac wiekszy. Ja jakos nie bylem w ogonie ligii - a kasy mam mniej niz na starcie (fakt ze chyba dwa wygrane mecze zagralem za dolara).

Tutaj nie ma opcji - minimum 6.5 ktos bedzie w meczu tracil - nie ma opcji straty tylko 1$ przy remisie.

Ale ja jestem na tak

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 18 lut 2009, 18:12

Sith masz racje myślałem ze będą 3 mecze po 5$ a jeśli 2:0 to bez dogrywki:p Czasami za dużo spraw probuje wcisnąć do tej małej głowy i mi sie wszystko miesza:)

gregsan
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gregsan » 19 lut 2009, 23:53

Według moich przybliżonych obliczeń Pablo najwięcej straciłeś na lidze kaski.A nawet osoby z 6/7 miejsca były w plecy choć mieli dodatni stosunek gier wygranych nad przegranymi.

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 20 lut 2009, 22:38

Ja szczerze powiedziawszy nie liczyłem czy jestem w plecy czy do przodu, bu uważam tą lige bardziej za zabawę niż za możliwość zarobienia (od tego mam prace).
Choć jak jedno idzie z drugim w parze, to tylko każdemu życzyć żeby zarabiał kaskę na tym co lubi robić.
Fakt faktem że trzeba będzie powiększyć bankroll jeśli wprowadzimy po trzy pojedynki (max) z jedną osobą więc może faktycznie wykorzystać pomysł powyżej i rozgrywać 2 mecze po 5$ wpisowego, a dogrywkę za 1$.

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 21 lut 2009, 10:48

Nie barąłem jescze udziału w żadnej lidze HU , ale mam nadziej sie to zmieni od najbliższej edycji . Preferuje jednak formułe turbo , lubie szybie gierki HU ...

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 23 lut 2009, 18:43

Nowa jakość pokazała się też w nowym świetnym design'ie strony. Rzuca się natomiast w oczy parę literówek:

"Witaj na www.PojedynkiPokerowe.pl
PojedynkiPokerowe.pl to największa Polska liga pokerowa pojedynkow 1 na 1 (Heads Up) pokazująca sportowe oblicze pokera. Liga jest rozgrywana na platrofmie heypoker-brak-polskiej-licencji! (sieć ongame). Gramy każdy z każdym, zgodnie z terminarzem ligowym. Udział w lidze jest otwarty dla wszystkich chętnych, nowy sezon strartuje co 2 miesiące.

Pojedynki pokerowe to jeden z najbardziej intratnych sposób na grę w pokera. Nasza liga pozwala zmierzyć się z najlepszymi graczami i szlifować swoje umiejętności. Oprócz świetnej zabawy i emocji sportowych, dla najlpeszych graczy ligi przyznawane sa wartosciowe nagrody. Zapraszamy do zapoznania sie ze szczegółowymi informacjiami na temat ligi i czynnego w niej uczestnictwa! "

Proszę poprawcie błędy bo to też świadczy o profesjonaliźmie - a w końcu nasz liga ma być najlepsza, nie?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 24 lut 2009, 17:23

Sebola, cenna uwaga - poprawione.

I dwie oficjalne informacje:

Zapisy do ligi robimy do końca tygodnia. Jeśli nie będzie obsuwy związanej ze sponsorem i nowymi skryptami ligi - ruszamy 03/03 !!!

System pojedynków. Oficjalnie wchodzi w życie system zaproponowany przez Radosta w 1 poście. Gramy do 2 wygranych. Pierwsze 2 w tempie normal, dogrywka w tempie turbo. W obu ligach dogrywkę gramy za 1$+0.20$ by nie miała większego wpływu na budżety.

W tym sezonie opracujemy też mega dokładny regulamin uwzględniający wszystkie nierozwiązane kwestie z ostatniego sezonu.

Na pewno też powstanie nowe forum pod ligę, bo stare miało za małą funkcjonalność.

gregsan
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gregsan » 27 lut 2009, 17:19

A jak to będzie wyglądać w kwestii zakładania stołu bo chyba po rozegraniu dwóch pojedynków po 5$ nie można rozegrać trzeciego za 1$.Chyba że trzeba zakładać nowy stół?????

szefo1
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szefo1 » 27 lut 2009, 18:36

trzeci pojedynek nie ma wielkiego wpływu na budżet, bo przegrywa się jedną stawkę, gdy jest 0-2, jest się do tyłu 2 stawki, reasumując , przy 1-2 jest się do przodu .

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 lut 2009, 19:58

Tak trzeba będzie założyć nowy stół.

Małe update sezon jednak ruszy 10marca a nie jak wcześniej było podane 3.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 12 mar 2009, 21:15

Jeśli ktoś się jeszcze nie domyślił, to w tym sezonie rezygnujemy z zewnętrznego forum i wszystko będzie odbywać się na pokerkings.pl

Nie będziemy sobie niepotrzebnie utrudniać !

na www.pojedynkipokerowe.pl będą jedynie statystyki i terminarze.

W trakcie przygotowywania są różne fajne głupotki (historia spotkań, skuteczność etc).

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 12 mar 2009, 22:29

jak dobrze rozumiem, gra sie kazdy z kazdy - 2 razy?

w przypadku 1 ligi 2x19?

kazdy mecz $5?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 mar 2009, 01:57

2 lub 3x.

W przypadku reminus 1-1 rozgrywana jest dogrywka turbo za 1$.

UWaga - regulamin, nagrody etc został zakutalizowany.

Jeśli ktoś ma jakies sugestie bądź zauważył błędy lub niejasności - proszę zgłaszać to tutaj !

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 17 mar 2009, 16:43

A ja mam jedna taka mala sugestie...albowiem moze jakas statuetka tez by sie przydala dla mistrza drugiej ligi :) taka dodatkowa motywacja :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 17 mar 2009, 18:09

wedlug mnie zbedne :wink: motywacja jest to zeby wejsc do 1 ligi. a pozniej walka o statuetki :wink:

Wróć do „Pojedynki pokerowe liga hu”