peliniusz pisze:radost21 to ile razy przydały Ci sie takie notatki o graczach? i masz jakiś specjalny program-baze? do tego czy jak? a i dobrze by było jakbyś napisał jakie stawki są na tych stolikach na których grasz?
wiec tak notatki robie w notesiku >> który ma formę mojego prywatnego bloga
>>> jest pilnie strzezony przed resztą domowników z uwagi na zebrany w nim materiał dowodowy (przychody i rozchody >> ale o tym szaaa...)
nie prowadze notatek na temat rozgrywek turniejowych
zapisy dotyczą graczy stolikowych na stawkach 0,25 i 0,5$ BB
kilka razy udało mi sie skorzystać >> i wygrać all iny - z gosciem typu top par
złapałem tez niezła wtopę z luzakiem >> 3x wkupywałem sie do stolika i 3x mnie czyscił z niczym (to znaczy dochodziły mu najmniejsze pary)

na 4 raz nie starczyło mi kasy
zapisuje równiez ludzi którzy zaszli innym za skórę (tacy maczo silni wgebie i strzelajacy wulgaryzmami) >> przeciw takim bardzo lubie odbywac krucjaty >> wyłaczam wtedy czat i czekam na tą jedyna rekę na all in
w notesie mam tez hasła do turniejów free >> czasem sa one aktualne przez długi czas lub nieznacznie zmieniaja szyk (literówka)
a co sie tyczy graczy i ich profilu to juz pisałem >> zapisuje wysokośc podbicia lub sprawdzenia na poszczególnych etapach gry >>> zapisuje sobie równiez wysokośc all ina na jaką pozwolił sobie gracz no i oczywiscie co wtedy miał >> bo dla mnie najistotniejsze jest ile moge wygrac z danym przeciwnikiem
podsumowujac: notatki prowadze ale maja one charakter twórczego bałaganu
zaś potrzeby ich usystematyzowania nie mam (az takim perfekcyjnym organizatorem nie jestem -- inna sprawa stawki na których gram >> tez mnie do tego nie zmuszają)