NL2: KTs (CO) i top para na flopie.

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

NL2: KTs (CO) i top para na flopie.

Postautor: dzienny » 09 sty 2013, 12:48

Jedne z pierwszych rozdań. Żadnych readów na przeciwnika. Po trafieniu top pary i c-becie, otrzymuję raisa. Pytanie, co dalej z takim - mimo wszystko - średnim układem?

Flop w miarę suchy. Po dłuższym zastanowieniu, mogłem go jeszcze raz przebić i zobaczyć, co się wydarzy. Pewnie bym tak zrobił, gdyby nie był to początek sesji.

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker Hand Converter from http://www.pokerconverter.com

BB ($1.83)
UTG ($0.66)
MP ($2.29)
Hero (CO) ($1.92)
Button ($0.69)
SB ($1.06)

Preflop: Hero is CO with Obrazek, Obrazek
2 folds, Hero bets $0.05, 1 fold, SB calls $0.04, BB calls $0.03

Flop: ($0.15) Obrazek, Obrazek, Obrazek (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.08, SB raises to $0.16, 1 fold, Hero folds

Total pot: $0.31 | Rake: $0.01

Results:
SB didn't show

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 09 sty 2013, 13:36

Rozumiem że to miał być steal z tego CO z KTs czy otwierasz tego typu ręce także z wcześniejszych pozycji ?

Jeżeli to steal to zdecydowanie bet 2,5 BB jest za niski, powinno to byc według mnie co najmniej 4BB tutaj robisz sobie 3way pota, oni dorzucaja po 3 czy 4 centy i nawet jezeli to wbrew pot oddsom to beda tu callowac pod seta bo na NL2 prawie nikt nie liczy pot oddsów a wiekszosc graczy pewnie nawet nie wie co to sa pot oddsy i że w ogóle istnieja.

flop rainbow SB chceck BB check, bet za 1/2 puli wydaje się być ok jednak martwi mnie że SB gra tu check/raisa. Podejrzewam że może mieć np JJ które by zrzucił przy kilku overcards na flopie a tutaj jego JJ raczej nie są zagrożone chociaż dziwnie by to zagrał preflop. Może tak grać seta jednak wydaje mi się że na tak bezpiecznym boardzie wolał by zagrać raise na turnie, wtedy mógł by sobie pushnac bo pewnie po jego callu zagrał byś cbeta na turnie co dało by mu dobrą już sytuację do pusha bo gra shorstackiem. Możesz na niego wrzucić stacka co może okazać się ryzykownym zagraniem, co oczywiście może dać bardzo ciekawą notatkę w razie gdyby pokazał jakiegoś nietrafionego broadwaya itp. ja bym sie tu powaznie zastanowil nad callem chociaz na unka pewnie bym to zrzucił z drugiej strony top pair z K kickerem to na tym boardzie dobra reka.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 09 sty 2013, 13:44

ja gram call i na turn mam pozycję. Jak gra mocno to wierzę mu i spokojnie zrzucam. Jak zrzucisz to też błędem raczej nie będzie. Reraise tutaj chyba niepotrzebny, bo tylko się strasznie polaryzujemy i wyrzucamy wszystkie blefy.
Jeśli dojdzie do SD to koniecznie robimy notkę z jakimi kartami zagrał ch/r na flopie

Wrzucenie stacka tutaj totalnie bez sensu, nic słabszego Cię nie calluje, a do wygrania masz na waciki w puli

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 09 sty 2013, 14:00

Na początku każdej sesji, swoją grę zaczynam dosyć luźno, aby obadać, jak ludzie będą reagować. Na 6-osobowym stole, KTs, to nie jest najgorsza ręka do steal'a, więc od czasu do czasu, staram się ją wykorzystać. Choć wiem, że więcej z nią strat, niż zysków.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 sty 2013, 19:10

Ogólnie jeśli zamierzasz grać cbet/fold na jednym z lepszych dla Ciebie flopów, to po prostu folduj preflop ;-). Zamieniasz trafiony układ w bluff na flopie, grając z pozycją - zupełnie mi się ta linia nie podoba. Obowiązkowo gram tam call (szczególnie że jesteś właśnie IP) i czekam na rozwój wypadków. W skrajnych przypadkach, jeśli wiesz że x/r robi nit, i on to zawsze gra for Value, a nigdy for Bluff, to możesz się niby pokusić o odpuszczenie tej ręki. Niemniej board jest suchy, on nie wierzy w Twojego cbeta, bo uważa że nic konstruktywnego tam nie reprezentujesz i gra x/r, żeby wyrzucić wszystkich z rozdania, co jak widać ma spore szanse powodzenia, nawet w przypadku, gdy pierwotny agresor trafi flop.

No chyba że naprawdę nikt nigdy nie gra x/r for bluff na NL2, to się poddaję. Nie mój limit więc ciężko mi się ustosunkować i wejść w głowę standardowych oponentów. Ale myślę, że niezależnie od limitu trochę za łatwo oddajesz tę pulę.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 09 sty 2013, 19:43

drynk pisze:No chyba że naprawdę nikt nigdy nie gra x/r for bluff na NL2, to się poddaję. Nie mój limit więc ciężko mi się ustosunkować i wejść w głowę standardowych oponentów. Ale myślę, że niezależnie od limitu trochę za łatwo oddajesz tę pulę.

Ja gram :) I bardzo choojowo na tym wychodzę..

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 09 sty 2013, 20:18

Pewnie drynk masz rację, ale powiem Ci, ze wiele razy nadziałem się na takich gości, którzy grają agresywnie po flopie i powiem Ci, że lepiej odpuścić sobie niezłą parę, na rzecz kart, co do których nie ma wątpliwości.

Ten sam stół, ten sam przeciwnik - 2, czy 3 rozdania później. Wiedziałem, że sprawdzi wszystko, bo jego gra była ultra agresywna, więc po turnie wrzuciłem bez specjalnego zażenowania :)

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker Hand Converter from http://www.pokerconverter.com

MP ($0.37)
CO ($2.08)
Button ($2.07)
Hero (SB) ($1.71)
BB ($4.87)
UTG ($2.03)

Preflop: Hero is SB with Obrazek, Obrazek
UTG calls $0.02, MP calls $0.02, 2 folds, Hero bets $0.08, 1 fold, UTG calls $0.06, MP calls $0.06

Flop: ($0.26) Obrazek, Obrazek, Obrazek (3 players)
Hero bets $0.22, UTG calls $0.22, 1 fold

Turn: ($0.70) Obrazek (2 players)
Hero bets $1.41 (All-In), UTG calls $1.41

River: ($3.52) Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.52 | Rake: $0.12

Results:
Hero had KObrazek, KObrazek (two pair, Kings and sevens).
UTG had 9Obrazek, 9Obrazek (two pair, nines and sevens).

Outcome: Hero won $3.40

Wróć do „Cash short handed”