NL2 KK button

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

NL2 KK button

Postautor: Haisenberg » 31 gru 2014, 14:09

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

UTG+1 ($3.11)
MP1 ($1.49)
MP2 ($2.34)
MP3 ($2)
CO ($2.57)
Hero (Button) ($3.97)
SB ($1.75)
BB ($1.98)
UTG ($1.86)

Preflop: Hero is Button with KObrazek, KObrazek
5 folds, CO raises to $0.06, Hero raises to $0.18, 2 folds, CO calls $0.12

Flop: ($0.39) 8Obrazek, JObrazek, 9Obrazek (2 players)
CO checks, Hero bets $0.25, CO raises to $1.12, Hero?

Rywal statystyki miał po 67 hands więc podam tylko VPiP 14 i PFR 9.
Czy powinienem zagrać call i zobaczyć co zrobi na Turnie? AI? czy fold? Zagrał na flopie X/R więc wydaje się że ma naprawdę mocny układ, z drugiej strony jednak jego raises był spory bo aż 4.5 raza co może świadczyć o blefie. AA raczej odrzuciłem z jego zakresu po przypuszczam że grałby wtedy 4bet pre. Obstawiałem go głównie na seta, QQ, AJ, lub blef a wy co sądzicie? Semi blef raczej też odrzuciłem ze względu na wysokość raisu a z QT podejrzewam że by zrzucił pre do 3betu nie mając pozycji.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 31 gru 2014, 18:53

Z QT wątpię że to zrzuci na CO. W ogóle na jakiejkolwiek pozycji. Po tych 70 rękach można już coś wnioskować co gra. Pewnie ilość 3bet flop masz na niego 0 ale ja bym to wrzucił flop jest śmierdzący co prawda bez fd ale tutaj to jakoś nie przekonuje mnie jego sizing na mocny układ zwłaszcza że po takim becie on już i tak jest scommitowany z pulą. I albo ma nic albo ma już gotowy układ. Ja tam sprawdzam. Chociaż nie grasz na 200bb i można to śmiało zrzucić.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 01 sty 2015, 17:06

I albo ma nic albo ma już gotowy układ.

Imo gość z takimi statsami prawie nigdy nie będzie tu blefował. Mi to wygląda na rozegranie scary seta czy tez QQ, gdzie na turnie, niezależnie co spadnie, ma izi wrzutkę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 sty 2015, 02:38

mefius, +1.

Jedyna rozsądna ręką od której jesteś tu lepszy to QQ. Po Twojej linii nie wydaje mi się, żeby on grał tutaj w ten sposób QQ. Generalnie staty (mały sample ale jednak) klarują się na dosyć solidnego gracza, który w ogóle wie co się dzieje, selekcjonuje ręce, gra standardowe sizingi etc.

Imo ta linia pasuje do mocno rozegranego seta J. Nie chcę tutaj mówić że ma tę konkretną rękę, ale generalnie jeśli on trzeźwo patrzy na spota, to tylko taki value-protection overraise ma tu sens. Nie chce Ci dać opcji taniego turna, generalnie sporo turnów trochę mu komplikuje życie, więc najprościej w jego sytuacji jest jebnąć, scommitować się i w razie czego stackować any turn albo już flop.

Niestety ale chyba HERO powinien zagrać rzyg fold :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 02 sty 2015, 11:18

No ja zagrałem call, pomimo że czułem że ma seta, ale tak ciężko jest zrzucić KK i dostałem wsuwkę na turnie, której się spodziewałem i też sprawdziłem. Poniżej rozwiązanie. Dzięki za wszystkie opinie.

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

UTG+1 ($3.11)
MP1 ($1.49)
MP2 ($2.34)
MP3 ($2)
CO ($2.57)
Hero (Button) ($3.97)
SB ($1.75)
BB ($1.98)
UTG ($1.86)

Preflop: Hero is Button with KObrazek, KObrazek
5 folds, CO raises to $0.06, Hero raises to $0.18, 2 folds, CO calls $0.12

Flop: ($0.39) 8Obrazek, JObrazek, 9Obrazek (2 players)
CO checks, Hero bets $0.25, CO raises to $1.12, Hero calls $0.87

Turn: ($2.63) 3Obrazek (2 players)
CO bets $1.27 (All-In), Hero calls $1.27

River: ($5.17) KObrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: $5.17 | Rake: $0.18

Results below: [spoiler]
Hero had KObrazek, KObrazek (three of a kind, Kings).
CO had QObrazek, QObrazek (one pair, Queens).
Outcome: Hero won $4.99[/spoiler]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 sty 2015, 22:41

Dobrze że nie gram NL2 :D Bo bym chyba był najbardziej dojnym śledziem na tym limicie :P

Wróć do „Cash full ring”