Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
-
dzienny
- -#aktywny

Postautor: dzienny » 06 sty 2013, 17:29
Czy fold jest tutaj dobrym zagraniem, czy powinienem się stackować? Długo się zastanawiałem, ale postanowiłem zrzucić. Nie lubię tej ręki grać, zwłaszcza bez pozycji. Jedyna opcja jaka mi pozostała to all in, ale na co mogłem liczyć? W najlepszym wypadku na flipa.
PokerStars-nielegalny-w-PL! Zoom No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker Hand Converter from
http://www.pokerconverter.com
Button ($2.27)
SB ($4.58)
Hero (BB) ($1.30)
UTG ($2.86)
MP ($2.50)
CO ($2.51)
Preflop: Hero is BB with

,
UTG bets $0.06,
2 folds,
Button raises to $0.19,
2 folds, UTG calls $0.13
Flop: ($0.41)

,

,
(2 players)
UTG checks,
Button bets $0.32, UTG calls $0.32
Turn: ($1.05)
(2 players)
UTG checks,
Button bets $0.71,
UTG raises to $2.35 (All-In),
1 fold
Total pot: $2.47
| Rake: $0.09
-
L00SECANN0N
- -#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 06 sty 2013, 19:26
Na NL2 to tutaj bym foldował w potencjalnym 3 wayu bez pozycji bedziesz miał tu wiele ciezkich decyzjii postflop bo każdy Q,K,A na boardzie będzie scarry w HU zreszta tez ale w 3 wayu mogą też grać jakies pocketpary (nawet niskie) czy suited connectory.
Po podbiciu do 9.5BB zrzucasz takie JJ tak jak piszesz w najlepszym wypadku coinflip, ale NL2 to bardzo specyficzny limit i niektórzy by tam mogli wrzucić TT czasem 99 tyle że bez readów statystyk i notatek nie zaryzykował bym raczej.
-
knoperss
- LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 sty 2013, 20:48
też się skłaniam nad foldem.
std linia cbetu na flopie i przy check callu na pewno zahaczył.
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 08 sty 2013, 15:19
Dobrze ja czytam tę historię? Wyrzuciłeś to preflop z big-blinda? Jeśli tak to na short-handzie dość tight fold, ale z racji tego, że postflop grasz oop, nie masz pełnego stacka pod set-mining, a akcja przed Tobą wygląda na mocną bet i 3bet, to można w sumie wyrzucić. Bo tak naprawdę przy Twojej wartości stacka nie masz tam zbytnio pola manewru. Granie 4bet/fold to palenie kasy, więc każdy 4bet = stackoff i przeważnie flipujesz.
Myślę, że bez readów na buttona, że często 3betuje z pozycją preflop, fold wygląda najrozsądniej.
Wróć do „Cash short handed”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.