MP2 ($2.01)
CO ($1.94)
Button ($1.87)
Hero (SB) ($2.07)
BB ($2.08)
UTG ($2.68)
UTG+1 ($0.77)
MP1 ($1.77)
Preflop: Hero is SB with 10
, A
2 folds, MP1 calls $0.02, 1 fold, CO calls $0.02, 1 fold, Hero raises to $0.10, 1 fold, MP1 calls $0.08, CO calls $0.08
Flop: ($0.32) 8
, A
, J
(3 players)
Hero checks, MP1 checks, CO checks
Turn: ($0.32) 5
(3 players)
Hero bets $0.20, MP1 calls $0.20, 1 fold
River: ($0.72) 6
(2 players)
Hero checks, MP1 bets $1.47 (All-In) HERO?
Od razu wyjaśnię moje myślenie na poszczególnych etapach
Pre flop miałem do wyboru fold lub raises, więc wybrałem raises do 5BB żeby wyeliminować słabsze ręce, jednak się nie udało.
Na flopie mam TP i średniego kickera więc postanowiłem nie grać od razu Cbeta, bo w przypadku przebicia raczej bym musiał foldować, więc zdecydowałem się zagrać tam linie X/R jednak nie było beta od nikogo.
Turn nic nie zmienia więc uznałem że jestem z przodu po tym jak wszyscy czekali na flopie i zagrałem bet dla wartości i dostałem jeden call.
River to trzeci trefl więc nie chciałem już budować więcej puli tylko dojść do taniego shovdownu, bo uznałem że call dostane tylko od lepszych rąk, a mogę się nadziać na przebicie i z TP i T kickerem raczej ciężko bym miał sprawdzić, bo załóżmy że do puli 0.72$ dałbym bet 0.60$ to jego raises byłby już AI, wybrałem więc opcję X/C jednak on po moim checku zagrał AI za podwojoną pulę i mnie zaskoczył. Przypuszczam że trafił kolor lub blefował, bo innej opcji nie widzę na taki sizing, ale czy powinienem to sprawdzić?
I czy w ogóle było to dobrze rozegrane?
Jeszcze jedna chyba dosyć istotna statystyka kolesia MP jednak po niedużej próbce
WTSD 27 (22)
W$SD 67 (6)