NL10 J8s na BB

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

NL10 J8s na BB

Postautor: nomad » 18 lis 2013, 12:32

Nie widzę dobrego rozwiązania dla poniższego rozdania.
Być może poza foldem Preflop, co kłóci się jednak z próbą realizacji idei Harringtona aby oglądać jak najwięcej tanich flopów z grywalnymi rękami :evil:

Gostek z BB agresywnie gra drawy.

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $10.00
MP: $20.79
CO: $5.31
BTN: $10.00
SB: $15.65 (VPIP: 28.57, PFR: 19.05, AF: 2/2/2/4 , 3Bet Preflop: 14.29, Hands: 44)
Hero (BB): $11.96

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has J:diamond: 8:diamond:

fold, MP raises to $0.30, fold, fold, SB calls $0.25, Hero calls $0.20

Flop: ($0.90, 3 players) 8:club: J:spade: 7:club:
SB bets $0.50, Hero calls $0.50, MP calls $0.50

Turn: ($2.40, 3 players) 5:diamond:
SB bets $1.20, Hero calls $1.20, fold

River: ($4.80, 2 players) 4:heart:
SB bets $2.90, Hero ???
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 14:21 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 lis 2013, 12:56

Trafiasz top range = na drawowatym flopie bet/bet/bet

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 18 lis 2013, 13:35

raise flop, bet turn, bet river - chyba ze pojawi się ugly board

coś Ci ucieło turn - co tam było?

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 18 lis 2013, 15:01

:oops: redagując wyciąłem nieco zbyt wiele. Dodałem brakującą linię.

No tak podstawowy błąd to brak solidnego rerais'a na flopie.

Nie wiem jednak czy jeśli zostanie on sprawdzony (pula coś koło 0,90 + 0,5 + 0,5 + 1,5 = $3,40) to uzasadniony jest kolejny bet ($2,5), bo jeśli i on zostanie sprawdzony to jestem pot commited a przeciwnik prawdopodobnie mnie bije slowplayowanym stritem (T9) lub setem.

Jeszcze trudniej by było gdybym grał OOP. Bo Vilian mógłby taniej dobierać i wycofać się w razie potrzeby.

W tym przypadku pozwoliłem dobrać do strita (miał 65s) Ciekawe czy dopłaciłby na flopie $1,5 z tą kartą.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 18 lis 2013, 15:07

nomad pisze:bo jeśli i on zostanie sprawdzony to jestem pot commited a przeciwnik prawdopodobnie mnie bije slowplayowanym stritem (T9) lub setem.

nie możesz z góry zakładać, że on trafia zawsze lepiej :) grasz vs jakiś tam zakres, który powinieneś z każdym zagraniem zawężać, ale nie możesz bać się wiecznie flopniętych stritów i setów.

nomad pisze:to uzasadniony jest kolejny bet ($2,5),

betujesz żeby bronić się przed drawami i dla value od powiedzmy AJ, KJ, chcesz stackować się mając lepsze ręce, a nie że boisz się być pot commited.

Sb co prawda donkuje flopa, ale nie ma powodu, by mu wierzyć, że ma lepiej, tym bardziej że ma znaczną różnicę VPIP-PFR, więc będzie tu grał sporo rąk, z których możesz ściągnać value.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 18 lis 2013, 15:46

karwek pisze:nie możesz z góry zakładać, że on trafia zawsze lepiej :) grasz vs jakiś tam zakres, który powinieneś z każdym zagraniem zawężać, ale nie możesz bać się wiecznie flopniętych stritów i setów.

Dlatego uważam, że podstawowym błędem był brak reraise na flopie. Jeśli nie wygrałby dla mnie puli to prawdopodobnie ostudziłby agresję słabszych rąk.
Jeśli jednak zostałby sprawdzony to nie jestem pewien czy z 2 parkami na takim boardzie powinienem się stackować. W takim przypadku od linii b/b/b bardziej podobają mi się te nie budujące zbytnio puli na Turnie.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 lis 2013, 16:56

Ponadto imo grając tutaj na dosyć bezpiecznym turnie i riverze (choć dziwne drawy tam mogły siąść, ale nie musiały) scary, tracisz value. Chyba że to miał być slowplay, to powinieneś grać x/r river. Zależy przeciwko komu grasz, ale ode mnie dostajesz tam 3-barrel prawie zawsze od Ax trefl, QQ+, AJ, KJ, i od bluffów air :D Oczywiście od setów i gotowych układów też, ale imo dobry, agresywny gracz będzie tam często 3barrelował for bluff ze względu na FD, na który może Cię oceniać. Masę pul tak wygrywam od donków.

Wróć do „Sit'n Go short handed”