NL 25 MSS gra bez pozycji Ah Qd

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

NL 25 MSS gra bez pozycji Ah Qd

Postautor: Pokeregi » 16 maja 2013, 20:57

PokerStars-nielegalny-w-PL! Hand #98663792087: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25 USD) - 2013/05/16 18:34:40 CET [2013/05/16 12:34:40 ET]
Table 'Nunki III' 9-max Seat #9 is the button
Seat 1: Hero ($9 in chips)
Seat 2: buktop999 ($26.10 in chips)
Seat 4: Nikolos2103 ($9.65 in chips)
Seat 5: toto0102 ($11.02 in chips)
Seat 6: chicontheman ($12.62 in chips)
Seat 7: dablion54 ($10.64 in chips)
Seat 8: sokolzb ($25 in chips)
Seat 9: PoulVazoo ($26.80 in chips)
Hero: posts small blind $0.10
buktop999: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hero :Qd :Ah
Nikolos2103: folds
toto0102: calls $0.25
chicontheman: calls $0.25
11 kikis joins the table at seat #3
dablion54: calls $0.25
sokolzb: folds
PoulVazoo: folds
Hero: calls $0.15
buktop999: checks
*** FLOP *** :6s :Jh :Qh
Hero: checks
buktop999: checks
toto0102: checks
chicontheman: bets $1.25
dablion54: folds
Hero : calls $1.25
buktop999: folds
toto0102: folds
*** TURN *** :6s :Jh :Qh :Th
chicontheman: checks
*** RIVER *** :6s :Jh :Qh :Th :Ts
chicontheman: bets $1.50
Hero: calls $1.50
*** SHOW DOWN ***
chicontheman: shows :Ks :Tc (three of a kind, Tens)
Hero: mucks hand
chicontheman collected $6.45 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $6.75 | Rake $0.30
Board :6s :Jh :Qh :Th :Ts
Seat 1: Hero (small blind) mucked [Qd Ah]
Seat 2: buktop999 (big blind) folded on the Flop
Seat 4: Nikolos2103 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: toto0102 folded on the Flop
Seat 6: chicontheman showed [Ks Tc] and won ($6.45) with three of a kind, Tens
Seat 7: dablion54 folded on the Flop
Seat 8: sokolzb folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: PoulVazoo (button) folded before Flop (didn't bet)

Stół dość loose. Dwóch sprawdzających ma więcej niz 30VPIP tylko jeden sprawdzający gra bardziej tight. Chicontheman jest właśnie grającym bardziej loose. Nie podbijałem przed flopem z uwagi, że za dużo osób sprawdziło a ja nie mam pozycji z drugiej strony nie chciałem wyrzucić tej karty wyrównałem co czynie bardzo rzadko.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 16 maja 2013, 21:30

Za pasywnie i tyle...

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 16 maja 2013, 21:58

flop pot, turn pot, river value bet

a tak, gość sobie wyciągnął z ciebie value jak chciał, ty nie miałeś żadnej protekcji przed drawami
Bez readów i historii nikt Ci nie będzie wrzucał żetonow na hurra nie mając ręki, tym bardziej w multiwayu.

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 17 maja 2013, 07:21

Dla mnie obowiązkowy raise preflop. Nie ma co kombinować - masz loose graczy, zapłacą. Zgarniesz pulę preflop - nic się nie stanie. Call z 87s by tu był OK

krawek: sam sobie przeczysz :D

Proponowałeś 3 value bety, a potem napisałeś że nikt nie będzie happy callował. Tu nie ma słabszej ręki na rvr, bo wszelkie strity weszły, Tx ma tripsa, 99 easy folduje, AJ folduje, QJ nas bije. Zostaje KQ, które może sprawdzi. Nie mamy value beta :)

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 17 maja 2013, 12:33

Pre powiedzmy, choć moim zdaniem lepiej by było do 3bb. Skoro zdecydowałeś się wejść i spada ci taki flop, to zdecydowanie ostrzej, przycisnąć pozostałych. Check jest tutaj za słaby. Układ wydaje mi się dobry do betowania, a tak spada dycha i robi się nieciekawie.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 17 maja 2013, 12:45

pokeregi, nie pokazuj rozwiązań jak wrzucasz rozdania, cięzej się analizuje

TR08,
pre za 3bb? to nikogo nie wyrzucimy z rozdania i będziemy grać w 5 wayu OOP. Ja tutaj wolę dać 8-10bb i zgarnąc pulę pre niż zbudować pulę z SB trzymając AQo.

brzeszczot,

nie napisałem, że nikt nie będzie happy callował. Napisałem, ze nikt za nas puli nie zbuduje i nikt tu nie zabetuje z Jx czy Qx, dlatego to do nas powinna należeć inicjatywa. Może dlatego, że jestem fanem agresywnej gry, ale ja wolę tutaj wiedzieć od razu na czym stoję i zabetować. Bo co nas bije? z realnych rak, QJ i set 6, flipa mamy z KhTh.

Tx bym się aż tak nie obawiał, bo to na tyle marginalna ręka tutaj, że rzadko ktoś będzie z nią po flopie jak walniemy w pot. Na turn dokładamy sobie nutflush, nut straight, więc znowu śmiało w pot. Myślę, że czesto przy SD zobaczymy tutaj jakies Qx czy Jx, z których chchemy ściagnąc max value.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 17 maja 2013, 14:18

TR08 pisze:Pre powiedzmy, choć moim zdaniem lepiej by było do 3bb.

3bb to jest absolutny strzał w kolano (niestety swoje). Zamiast grać w puli 1,25$ z AQ oop, gramy w puli ~3,5$ w 4-5osobowej puli oop.

Tutaj preflop musimy izolować tak jak piszę karwek. Jeśli zgarnę deadmoney z limpów, to ja jestem tam happy, jeśli dostanę call od 1gracza to też jestem w miarę happy, bo linia limp/call często będzie oznaczać gorsze broadwaya vs które mam sporo wartości. I jako pierwotny agresor mam dużo większą szansę na powodzenie cbetu i second barrela, niż podczas gry bez inicjatywy.

karwek pisze:Bo co nas bije? z realnych rak, QJ i set 6, flipa mamy z KhTh.

Niestety nie flipa, a jest 60/40 dla oponenta w przypadku stackoffa na flopie. Open ended flushdraw to ręka praktycznie nie do zdominowania.

brzeszczot pisze:Tu nie ma słabszej ręki na rvr, bo wszelkie strity weszły

Na tym konkretnym river faktycznie sprawa się trochę komplikuje, bo dubluje dycha. Natomiast gdyby river był blankiem i board wyglądał np. tak 6QJT2, to przy normalnym rozegraniu tej ręki - czyli naszej agresji, ja tam jednak odrzucam straighty, bo paradoksalnie to że spadło T na turnie nie jest aż takie straszne. Z założenia przeciwnicy powinni wyrzucać gutshoty, a dycha uzupełnia właśnie gutshoty, czyli do jakichś K9, AK, rzadziej 98. Bardziej scary kartą byłby tutaj król, as lub 9. Natomiast KT u oponenta, który trafił T na turnie jest jak najbardziej możliwe i wygląda rozsądnie, dlatego kolejna dziesiątka na river jest mało sympatyczna.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 maja 2013, 14:25

skoro karwek uwazasz ze to nie jest grywalna reka postflop to po co tutaj donkbetujesz 10bb. Wrzuci ci 4beta i co zrobisz 5betblef push? Palenie siana dla mnie grac tak agresywnie oop aqo. Cbet flop za ok. 60%puli 50% turn River to raczej x/c do donkbetu

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 17 maja 2013, 16:13

knoperss pisze:skoro karwek uwazasz ze to nie jest grywalna reka postflop to po co tutaj donkbetujesz 10bb. Wrzuci ci 4beta i co zrobisz 5betblef push? Palenie siana dla mnie grac tak agresywnie oop aqo. Cbet flop za ok. 60%puli 50% turn River to raczej x/c do donkbetu

????????

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 17 maja 2013, 16:21

Karwek - To moje pierwsze wrzucone rozdanie i na przyszłość będą opcję bez rozwiązania.

Błędem był brak podbicia preflop do 6bb ale coś ostatnio karty AQ nie były zbyt szczęśliwe dla mnie i chyba dlatego zdecydowałem się tylko na sprawdzenie i zobaczenie co spadnie na flopie. Bardzo rzadko sprawdzam, to był praktycznie wyjątek. Gracz, który betował na flopie grał bardzo loose i miałem takie przeświadczenie, że ma top pare z gorszym kickerem dlatego sprawdziłem. Normalnie gdyby w grze było większość regów to bym bardziej obawiał się drawów. Racja taka, że bardzo słabo to rozegrałem i że check na flopie był najgorszą opcją, juz lepszą był raise lub fold.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 17 maja 2013, 19:20

knoperss pisze:skoro karwek uwazasz ze to nie jest grywalna reka postflop to po co tutaj donkbetujesz 10bb. Wrzuci ci 4beta i co zrobisz 5betblef push? Palenie siana dla mnie grac tak agresywnie oop aqo. Cbet flop za ok. 60%puli 50% turn River to raczej x/c do donkbetu

???????????????????????????

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 maja 2013, 20:00

leee. Myslalem ze jestercie we 3w puli a nie w 5xd. Sry telefon. Ale 10bb to i tak za duzo 6bb imo jest ok. A sizing jak pisalem

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 17 maja 2013, 22:49

knoperss, ale ja dalej nie wiem czy Ty pisałeś o preflopie, postflopie, fuckflopie? Tam nigdzie generalnie nie było 3betu, więc to już zupełnie zaburza analizę tego co napisałeś. Bez offensu, ale totalnie nie wiem o co chodzi.

Pokeregi, wychodzenie z założenia, że AQ nie było dla Ciebie dotychczas zbyt szczęśliwe to jest jakieś wesołe podejście pana Janka, który gra 100 rąk w miesiącu. Jeśli zamierzasz tak grać w pokera, to zastanów się 2razy, czy to ma sens.

Wracając do meritum - z ręką typu AQ przy samych limperach izolujesz preflop betem DLA WARTOŚCI. Z reguły przeciwnicy, którzy zlimpowali mają gorzej niż AQo, więc przebijasz w celu izolacji (do jednego, max 2przeciwników) i dla wartości - chcesz z lepszą ręką zwiększyć pulę preflop ze swoim porządnym układem. Ponadto jako pierwotny agresor masz większe poważanie na flopie gdzie przebijasz nietrafione ręce a mimo wszystko zgarniasz pulę. Granie tutaj call preflop i potem linię x/c do końca z top parą jest słabe. Nie wyciągasz value ze swojego top range, tak naprawdę płacisz tylko lepszym rękom i jeśli tak chcesz to grać to folduj preflop tak jakbyś trzymał T3o.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 maja 2013, 09:17

dryniu chodzi o to ze pf betuje 6bb i na flopie zagrywam cbet ok 60%na turnie ok 50% a river jak pisalem. Jezeli juz na flopie robie check to na pewno nie call tylo reraise.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 maja 2013, 12:33

knoperss, ale Ty tam piszesz o 3betach, 4betach i 5bet-bluff-pushach. A to jest limpowana pula, więc open z SB będzie 2-betem, a nie 3betem. Poza tym jeśli dostaję limp/raise od donka, to jest prawie zawsze premium i tak naprawdę to wolę to wyrzucić wtedy preflop. Otwieram żeby wyizolować za minimum 6bb, ale przeważnie trochę więcej.

Dlaczego mam x/r grać na tym flopie? W razie all-ina od przeciwnika się stackuję? Bo jak nie, to zamieniam rękę w bluff, co się mija z celem.

Jeśli otwieram tę pulę preflop, to potem po prostu valuebetuję TPTK, i dla mnie to najbardziej oczywista linia.

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 18 maja 2013, 15:33

Dryank- Zgadzam się z Tobą, Twoje rady są na pewno trafne. Na usprawiedliwienie mogę dodać, że mój VPIP do PFR różni się tylko jeden procent, więc staram się prawie zawsze grać bardzo agresywnie... słusznie podchodzenie do kart pod tym kątem (JANKA;) )jest czysto amatorskie.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 maja 2013, 16:26

tak wiem bo wczesniej nie przeczytalem ze to limpowali wiec pierwszego posta anuluje xd zgadzam sie ze limpraise to praktycznie zawsze jest premium. Ale wole ogladac pule w 2osoby nizeli grac call pf. Ogolnid nie jestem za rozgrywaniem aqo bez pozycji i fold nie jest tu zly ale reka korci do grania ale na pewno nie limpowania. X/r na flopie oznacza sile i wiekszosc+dobieraczy sie tu zrzuci.dostane 4bet na flopie to zrzucam. Oczywiscie wole rozwiazanie z cbetem bo wydaje sie latwiejsze.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 maja 2013, 18:22

knoperss pisze:X/r na flopie oznacza sile i wiekszosc+dobieraczy sie tu zrzuci.dostane 4bet na flopie to zrzucam.

Czyli możemy to robić równie dobrze z AIR a nie z TPTK :P

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 18 paź 2013, 21:31

Moje pierwsze rozdanie wrzucone na forum:) ależ to kiepsko rozegrałem. Wystarczyło walnąć mega squeeza pre 8-10bb a potem cisnąć ostro od flopa. Olek pre też by był dobrym wyjściem z uwagi że fisze nierzadko sprawdzą mnie z Ax albo Broadwayami, niskimi parami w najgorszym dla mnie wypadku a i też często zgarnąłbym pulę bez gry:D

Wróć do „Cash full ring”