NL 2 KK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

NL 2 KK

Postautor: mefius » 14 sty 2013, 00:48

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: $1.63
BB: $0.87
CO: $1.12
Hero (BTN): $2.52

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has K:diamond: K:club:

CO raises to $0.06, Hero calls $0.06, fold, BB calls $0.04

Flop: ($0.19, 3 players) 7:spade: 4:club: 3:club:
BB checks, CO bets $0.04, Hero raises to $0.16, fold, CO calls $0.12

Turn: ($0.51, 2 players) J:spade:
CO bets $0.08, Hero raises to $0.16, CO calls $0.08

River: ($0.83, 2 players) 9:spade:
CO bets $0.74 and is all-in, Hero ???

Mam premium hand, powinienem zagrać 3b preflop, jednak chciałem wyciągnąc jakikolwiek value. Wydaje mie się że na flopie i turnie byłem z przodu, a jak z riverem?? Call or fold???

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 sty 2013, 02:45

Jak dla mnie, to pre flop musi być przebicie, chyba, że chciałeś wciągnąć gracza, aby Ci jak najwięcej wypłacił. Ja tak robię tylko z AA, gdyż callując z KK, pokazujesz przeciwnikowi, że masz co najwyżej średniego asa, bądź niską parę. Gdy np. on ma AT, a ty sprawdzisz, to jak spadnie as, jesteś już na przegranej pozycji. Gdy jednak przebijesz i on sprawdzi, a spadnie as, to zawsze możesz tego asa reprezentować i przy agresywnej grze, wyrzucić go z rozdania.

Po flopie wydaje się, że zrobiłbym tak samo, za to na turnie, przebiłbym o co najmniej 2/3 puli. Na river kompletuje się kolor, ale chyba bardziej bym go obstawił na nietrafiony trefl. Może być również AJ, lub jakiś set. Mimo wszystko, ja bym sprawdził.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 14 sty 2013, 09:52

mega gejowate to przebicie na turn :) 4handed to on tutaj może mieć praktycznie wszystko. Zauważ, że on tutaj w kazdej uliczce pokazuje siłę, co musi coś oznaczać. Dlatego zawężam jego range do strita na flopie, set lub nietrafiony fd. River nie zmienia praktycznie nic, więc jeżeli raisowałeś wszystkie uliczki, to liczyłeś się z tym, że zestackujesz się z overparą. Wątpię, żebyś był tutaj z przodu, Bo on to zagrał chyba właśnie z takim planem, żeby wrzucić wszystko - więc ma lepiej jak dla mnie ;)
Po analizie ręki FOLD, ale grając na stoliku pewnie zagrałbym CALL i kurwował następne 5 minut jak to źle rozegrałem :P

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 14 sty 2013, 11:49

Obowiązkowy 3bet preflop. Tutaj nie kombinujemy, nie wciągamy do rozdania z jakimiś trashami. Jak ma z czym zapłacić to zapłaci, jak nie, to niech spada i poluj na kolejnego spota. Bez tego znacząco utrudniasz sobie grę i ładujesz się w takie właśnie rozdania.

Jak już jednak tak grasz na postflopie to tragiczny sizing. Na flopie raise do jakichś 0.25$, na turnie dużo większy raise, który już w tym momencie comituje tego gracza. River, jak już mówiono w zasadzie nie wiele zmienia i grasz to do końca.

Przede wszystkim jednak preflop. Ryzykujesz grę z bardzo szerokim rangem i nie jesteś w stanie określić, jak bardzo on trafia na tym boardzie. 3betując nie tylko wyciągasz value od gorszych rąk, ale dodatkowo zawężasz jego range. Oprócz tego bardzo ułatwiasz sobie grę, bo bankowo od by to donkbetował w 3bet pocie i w zasadzie kończysz rozdanie na flopie, bo raisując go on już nie ma innej możliwości jak AI albo fold. Popracuj nad tym, popracuj nad sizingiem, bo dajesz mu doskonałe oddsy to drawowania, miej także plan na rozdanie, którego się trzymaj, tylko bez zbędnego kombinowania, bo na micro nie ma na to miejsca!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 sty 2013, 12:15

Porcupin, :tak:

mefius, as played: to ja tam wpycham overpusha na turnie i krzyczę "na jaaaaaaaaaaaaaaremo"

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 14 sty 2013, 23:00

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: $1.63
BB: $0.87
CO: $1.12
Hero (BTN): $2.52

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has K:diamond: K:club:

CO raises to $0.06, Hero calls $0.06, fold, BB calls $0.04

Flop: ($0.19, 3 players) 7:spade: 4:club: 3:club:
BB checks, CO bets $0.04, Hero raises to $0.16, fold, CO calls $0.12

Turn: ($0.51, 2 players) J:spade:
CO bets $0.08, Hero raises to $0.16, CO calls $0.08

River: ($0.83, 2 players) 9:spade:
CO bets $0.74 and is all-in, Hero calls $0.74

[spoil]CO shows 9:club: 9:heart: (Three of a Kind, Nines) (Pre 19%, Flop 9%, Turn 5%)
Hero shows K:diamond: K:club: (One Pair, Kings) (Pre 81%, Flop 91%, Turn 95%)
CO wins $2.23
[/spoil]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 sty 2013, 16:37

tragicznie rozegrane:)
Wklejcie gdzieś żeby każdy widział jak się pali dolarsy na kałbojach!

Wróć do „Cash short handed”