niewiele brakowało

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
grzesiekm.
-#pretendent
-#pretendent

niewiele brakowało

Postautor: grzesiekm. » 03 lis 2008, 23:27

Uwielbiam to. Byłem shortstackiem udało mi się tanio obejrzeć flopa (przyjemnego dla mnie), ale tego nie spodziewałem się. Niestety tak kończy się wojując z lagiem (gość z 85) wchodził w prawie każde rozdanie i często kradł blindy. River po prostu dobił mnie. 5 wejściówek do sobotniego finału i 145 $ Do turnieju dostałem się z satelity
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 04 lis 2008, 00:16

To jest dla Ciebie tanie ogladniecie flopa za 1/3 stacka??? n/c nie moge pojac czemu tego nie zrzuciles preflop, po flopie to badbeat i nie ma nic do analizy

pozdro

grzesiekm.
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: grzesiekm. » 04 lis 2008, 01:26

koleś z 85s za każdym razem podbijał, jeśli wchodził do gry, jeśli wchodził 5 lub 6 razy pod rząd to nie zawsze miał pocket pair lub AK, miałem w tej fazie turnieju 16 miejsce, jedynym wyjściem był all in i podwojenie się, a przydarzyła się okazja to zaryzykowałem, gdyż itak zjadłyby mnie blindy

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 04 lis 2008, 21:21

tanio poniewaz blindy byly 200 a wiec tylko 2xBB czyli tanio

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 04 lis 2008, 23:13

grzesiekm. pisze:koleś z 85s za każdym razem podbijał, jeśli wchodził do gry

no i jaki z tego wniosek...??

jedyna opja ataku na niego byl twoj all in pre flop a nie wchodzenie z taka karta w taki zaklad - na all in sie nie nadawala wiec w twoim przypadku fold pre flop

grzesiekm. pisze:Byłem shortstackiem udało mi się tanio obejrzeć flopa

to nie bylo tanie obejrzenie flopa !!

grzesiekm.
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: grzesiekm. » 05 lis 2008, 01:56

Dzięki mihi za poradę. Pierwszy raz brałem udział w turnieju z dosyć dużym wpisowym 20+2 jak dla mnie i dlatego grałem dość spięty we wcześniejszej fazie gry (zrzucanie wygrywających kart, złe wejścia itp) ale zebrałem cenne doświadczenie. Przez kilka wcześniejszych rozdań dostawałem śmieci na rękę i dlatego postanowiłem sprawdzić to podbicie, gdyż blindy wzrastały wtedy za minutę. Trafiłem flopa i zaryzykowałem i skończyło się jak widać.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 05 lis 2008, 12:42

MosQ pisze:To jest dla Ciebie tanie ogladniecie flopa za 1/3 stacka??? n/c nie moge pojac czemu tego nie zrzuciles preflop, po flopie to badbeat i nie ma nic do analizy

pozdro

ja wiem czy taki badbeat? koles mial draw we flush (9 outow) oraz inside w strita (3 outy) o smiesznych marginalnych outach runner runner nie bede juz tu pisal (choc jeden mu taki akuratnie wszedl). koles mial na wygrana ~35% (nie chce mi sie tego teraz dokladnie liczyc), a to jak dla mnie nie kwalifikuje sie na badbeat. zbieral do czego innego a ze wszedl smieszny uklad to juz inna historia..

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 17 lis 2008, 12:10

Paskudnie rozegrane. Nie możesz sprawdzać podbić preflop za 1/3 swojego stacka. Poczytaj troszkę teorii na temat wskaźnika "M". W twojej sytuacji mogłeś albo spasować preflop, albo po jego podbiciu wejść all-in. Teoretycznie możliwa była sytuacja, że znając styl gry kolesia typ z A9 rzuciłby swojego all-ina żeby wyizolować go z puli, i wtedy zostałbyś w sytuacji QJ vs A9, patrząc po historii rozdania - wygrałbyś. Istnieje też szansa, że A9 zostałoby spasowane, i zostajesz sprawdzony przez to 85 suited, ale przynajmniej zostaje świadomość że wszedłeś do gry jako faworyt. Tak czy siak, call preflop był najgorszą opcją.

Wróć do „Bad beats”