No to zaczynamy
Zostaje nas 3 obydwu graczy bardzo dobrze znam rozegralem z nimi juz po kilkadziesiat tych turkow.
Sytuacja 1 Sam28at daje push all-in ja majac k9o sprawdzam dlaczeg bo dobrze wiem ze kradnie mi blinda uwazajac mnie za gracz mocno tight i wiem ze robi to z any two.
Nie dziwie sie wcale jak pokazuje 98s .Wygrywam to screen 1
Sytuacja 2 Sam28at zostaje 36 zetonow przy blindach 200/400.Wiec z logicznego punktu widzenia moze on odpalac juz nowy turek.Ale nie w pokerze.
Wygrywa swoimi AQ vs 54s vs xx i ma juz 108. screen 2
Sytucja 3
Sam28at ma 108 wiec jego stack jest odrazu przeznaczoy na BB ktore wynosi 400.
Jego 97o vs QJo vs A5o wygrywa lapiac straighta na turnie.A wiec ma juz 324.screen 3
Sytuacja 4
Sam28at jest na BB wynoszacym 200 wiec gra za wszystko czyli 324. Ja jestem na BB.
Moje AQo vs 105 turn 5 i przegrywam. A wiec ma juz 648. screen 4
Sytuacja 5
Sam28at gra all-in .Ja na BB mam do dolozenia 428 z J6 i dokladam dobrze wiedzac ze darvat tez dolozy i bedzie check flop check turn check river byle wyeleminowac sam28at.
Jego K4o wygrywa z moim J6o i xx. Sam28at ma juz 1944. screen 5
Potem nastepuja 2 rozdania bez akcji i BB zbiera bo reszta robic fold PF.
Sytucja 6
Dostaje AKs przy blinadch 300/600 od razu laduje all-in.Sam28at sprawdza mnie bedac na BB. Moje AKs vs A5s i wygrywa Sam28at lapiac na turnie flush. screen 6
Sytucja 7
Jestem na BB dostaje KK.Sam28at robi push all-in.Daje call.
Sam28at pokazuje 99. Flop 997 screen 7
I tak oto odpadam na 3 miejscu z turku ...............
Pytanie do graczy ktorzy caly czas smieja sie z tego ze mowie ze poker to hazard
czyli do Oskarka,Le Chiffre.
Innych tez z checia uslysze
Jakie to umiejetnosci Sam28at pozwolily mu dojsc do platnych top 2??
Jakie to jego ekstra zagrania pozwolily mnie pokanac???
Czy na podstawie tego opisu widac czy nie widac ze losowosc rzadzi pokerem??

Wystarczy zobaczyc na FT w Londynie gdzie gral Goral. To ze Michael Martin czy Goral mieli pelno szczescia na finalowym wcale nie znaczy ze wygrali tylko dzieki fuksowi bo jednak wczesniej przez 3 dni musieli grac dobrego konsekwentnego pokera i podjemowac poprawne decyzje zeby w ogole myslec o FT.