[FR] [NL 2$] Nieprzyjemny straight - bo przegrany.

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

[FR] [NL 2$] Nieprzyjemny straight - bo przegrany.

Postautor: drynk » 18 kwie 2009, 16:59

Witam. Takie oto rozdanie mi się przydarzyło. Oczywiście jak to w przypadku fulltilt-brak-polskiej-licencji! Pokera bywa - jestem zdominowany na flopie i turn dochodzi taki, żeby mnie do końca wydoić z resztek cierpliwości, żetonów i innych tego typu zjawisk. (pamiętacie pewnie rozdanie z QQ :wink: ). Obstawiałem gościa na set. Biło mnie tylko i wyłącznie 56. Reraise na riverze uzasadniony? Czy raczej powienienem pomyśleć: "Hmm, to przecież oczywiste, że gość ma te suited connectory, więc spasuję, a co mi tam"?

Oczywiście to było rozdanie, po którym pożegnałem się z SNG na bubblu - nie widziałem innej możliwości ;-)

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker Game #11748388781: $2 + $0.25 Sit & Go (88126200), Table 1 - 40/80 - No Limit Hold'em - 11:46:44 ET - 2009/04/18
Seat 2: HERO (1,805)
Seat 6: couplong1 (1,309)
Seat 7: BigMACsmack (6,001)
Seat 9: e_z money kidd (4,385)
e_z money kidd posts the small blind of 40
HERO posts the big blind of 80
The button is in seat #7
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Kc 5d]
couplong1 folds
BigMACsmack has 15 seconds left to act
BigMACsmack calls 80
e_z money kidd calls 40
HERO checks
*** FLOP *** [2c 3c 4h]
e_z money kidd has 15 seconds left to act
e_z money kidd checks
HERO bets 120
BigMACsmack folds
e_z money kidd calls 120
*** TURN *** [2c 3c 4h] [Ad]
e_z money kidd checks
HERO bets 360
e_z money kidd calls 360
*** RIVER *** [2c 3c 4h Ad] [7s]
e_z money kidd has 15 seconds left to act
e_z money kidd bets 560
HERO raises to 1,245, and is all in
e_z money kidd calls 685
*** SHOW DOWN ***
HERO shows [Kc 5d] a straight, Five high
e_z money kidd shows [5h 6h] a straight, Seven high
e_z money kidd wins the pot (3,690) with a straight, Seven high
HERO stands up
*** SUMMARY ***
Total pot 3,690 | Rake 0
Board: [2c 3c 4h Ad 7s]
Seat 2: HERO (big blind) showed [Kc 5d] and lost with a straight, Five high
Seat 6: couplong1 didn't bet (folded)
Seat 7: BigMACsmack (button) folded on the Flop
Seat 9: e_z money kidd (small blind) showed [5h 6h] and won (3,690) with a straight, Seven high
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 15:37 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 18 kwie 2009, 19:18

Przede wszystkim powiedz co ile blindy lecialy na tym s&g bo wedlug mnie od tego zalezy w wiekszosci jak grac....

Wróć do „Sit'n Go full ring”