** Hand # 2391310640 starting - 2009-01-29 17:08:07
** Borassus [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
olczykandre sitting in seat 2 with €23.89
Joansi sitting in seat 5 with €17.71
plafon sitting in seat 6 with €3.11
Koto013 sitting in seat 7 with €11.59
Xstation sitting in seat 8 with €20.84[Dealer]
Keiss sitting in seat 10 with €19.10
Keiss posted the small blind - €0.10
olczykandre posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to olczykandre: Kd, 10c
Joansi folded
plafon called - €0.20
Koto013 folded
Xstation folded
Keiss folded
olczykandre checked
** Dealing the flop: 10d, 3c, 9s
olczykandre bet - €0.50
plafon went all-in - €2.91
olczykandre called - €2.91
** Dealing the turn: 4c
** Dealing the river: 4d
plafon shows: Jc, 4s
olczykandre mucks: Kd, 10c
plafon wins €6.01 from the main pot
NIE OGARNIAM
-
slarad
- -#zwykly

-
vcgaf
- -#pretendent

-
Altey
- -#VIP

- mx
- -#zasłużony

to sie nazywa czytanie ze zroumieniem i niezly komentarz ... fold pre flop a niby czemu ... za cene BB ogladnal bym sobie flopa nawet jakbym byl na wczesnej pozycji no ale ja gra zupenie inaczej niz wiekszoscluckyno7 pisze:FOLD PREFLOP
- Albert
- -#VIP

-
GuyFawkes
- -#pretendent

Albert pisze:Jak dla mnie call pre flop i bet na flopie oznacza seta w najlepszym wypadku dwie pary. Na flopie mamy T9, więc ja bym pasował, obstawiając przeciwnika na T9s, co często się zdarza, bądz 333.
Ludzie grają jak debile, a softy im sprzyjają - poprostu pech i tyle. Zagranie typa było głupie, może mu się nie chciało grać, może jak ktoś wspomniał - blefował.
Albert: Limp i bet na flopie zawsze dla ciebie oznaczaja takie monstery, nie pomyslales ze takie akcje można wykonywaćz większym zakresem rąk, z drawami lub nawet z 2 para, aby wyeliminować drawy z gry? Obstawianie shorta na takiego monstera i pasowanie top pary/prawie top kicker, przy tęczy na flopie jest -EV
- Albert
- -#VIP

- halfik
- -#aktywny

gosciu zagral jak debil i pofarcil.
ja tylko nie rozumiem tego checka z KT.
zazwyczaj, jesli przeciwnik robi reraise Twojego raisa - a widzi flop - musi zakladac, ze masz co najmniej top-pair. przy takim bet, nie odczytalbym tego inaczej jak top pair, 2 parki, albo wyzszy pocket na rece. najpewniej top-pair i proba zgarniecia pota, by nie ryzykowac wejscia wyzszych kart.
no ale trafil sie jakis dziwolag i robi all in w odpowiedzi na raise.
ja bym zakladal, ze typ albo ma pocketa - zwlaszcza, ze short stack - albo trojke, w najgroszym wypadku 2 parki, lub AT.
szczerze, spasowalbym reke.
zazwyczaj, jesli przeciwnik robi reraise Twojego raisa - a widzi flop - musi zakladac, ze masz co najmniej top-pair. przy takim bet, nie odczytalbym tego inaczej jak top pair, 2 parki, albo wyzszy pocket na rece. najpewniej top-pair i proba zgarniecia pota, by nie ryzykowac wejscia wyzszych kart.
ja bym zakladal, ze typ albo ma pocketa - zwlaszcza, ze short stack - albo trojke, w najgroszym wypadku 2 parki, lub AT.
-
olczykandre
- -#VIP

halfik pisze:
dlaczego nie rozumiesz checka z KT? dla mnie to zadna porzadna reka i reisujac PF musialbym bardzo liczyc na flop a do tego mial nade mna przewage pozycji
a ja zakladalem ze nic nie ma poniewaz troche bylem z nim na stoliku i widzialem jak gra (spadl chyba z 20 czy 30 e grajac w ten sposob)
przyfarcil i tyle tylko po prostu nie wiem na co on liczyl
-
phonik
- -#aktywny

GuyFawkes pisze:Albert: Limp i bet na flopie zawsze dla ciebie oznaczaja takie monstery, nie pomyslales ze takie akcje można wykonywaćz większym zakresem rąk, z drawami lub nawet z 2 para, aby wyeliminować drawy z gry? Obstawianie shorta na takiego monstera i pasowanie top pary/prawie top kicker, przy tęczy na flopie jest -EV
Granie przeciw shortowi, ktory robi sie agresywny jest EV- z kilku wzgledow.
Przede wszystkim w jego przypadku jest duzo wieksza szansa ze ma monstera, jak pisal Albert short gra bardzo TA, a po drugie short jest shortem i bardzo malo mozna od niego wyciagnac. Dlatego sprawdzanie pusha z top para jest w tym wypadku zlym zagraniem.
olczykandre: Co do rozdania fold po reraise na flopie i po klopocie. Wyglada na to ze gracz byl stiltowany i pushowal z any two, ale w wiekszosci wypadkow nadziejesz sie na monstera, dlatego na dluzsza mete lepiej odpuscic shortowi. Nawet jesli z nim wygrasz rozdanie to beda to grosze.
pozdr