[NL][50] Nie mogę powiedzieć ;)

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL][50] Nie mogę powiedzieć ;)

Postautor: Porcupin » 09 maja 2011, 20:59

OnGame - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $15.12
BB: $56.72 (9/6/2.5)
Hero (UTG): $50.00 (15/10/4)
UTG+1: $57.62
MP: $50.00
MP+1: $42.19
LP: $63.98
CO: $49.50
BTN: $48.50

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has cenzured

Hero calls $0.50, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, BB checks

Flop: ($1.25, 2 players) A:club: 6:club: 3:heart:
BB checks, Hero bets $1.00, BB raises to $2.75, Hero raises to $6.00, BB calls $3.25

Turn: ($13.25, 2 players) 8:heart:
BB checks, Hero bets $8.00, BB calls $8.00

River: ($29.25, 2 players) Q:spade:
BB checks, Hero bets $22.00, BB calls $22.00

BB shows A:diamond: 6:spade: (Two Pair, Aces and Sixes)

Na co mnie tu obstawiacie? Jak byście grali na miejscu tego typka? Bralibyście pod uwagę fold?

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 09 maja 2011, 22:45

Hmm jeśli to ja miałbym rękę gracza z BB to pewnie bym tego flopa nie przeczekał, od razu starałbym się budować pule. Bez sensu na tym flopie czekać. No ale po twoim reraise to zacząłbym cie obstawiać na Asa z wysokim kickerem(lub tez A6,A3) albo seta, oprócz tego to zostają jedynie jakieś connectory suited z czym tam niby mogleś limpować z utg? Co do foldu to oczywiście że brałbym pod uwagę, on na riverze callujac to przewaznie bedzie z tylu, wg mnie bije jedynie AK,A3,A6 - split, no i blef niby no ale jak dla mnie nie blefowales :mrgreen: A co do Twojej ręki to strzelam że miałeś AA, zlimpowałeś z UTG z myślą o akcji, a tutaj cisza do BB. Ale i tak Ci się udało wygrać niezłą pulę. Ha! :!:

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 09 maja 2011, 23:50

Na pewno możesz mieć tam 66 lub 33, ale to praktycznie jedyne co bije A6. Na unknowna na pewno bym nie zrzucił, jednak zupełnie inaczej bym rozegrał.

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 10 maja 2011, 00:04

Obstawiam 33 ew. 66. AA raczej nie, nie ma co limpować z taką ręką nawet na UTG i pozwolić większej liczbie graczy wejść do gry bo nasze szanse dramatycznie spadają. Na boardzie nie ma szans na kolor ani na strita, więc można spokojnie podbijać z setem tak jak to robiłeś.

Na jego miejscu podbijałbym na flopie, chociaż check/rise też bym brał pod uwagę, ale po 4becie przeciwnika zacząłbym się zastanawiać co tam knuje.

Laskave
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Laskave » 10 maja 2011, 08:15

sl1wk4 pisze:A co do Twojej ręki to strzelam że miałeś AA, zlimpowałeś z UTG z myślą o akcji, a tutaj cisza do BB. Ale i tak Ci się udało wygrać niezłą pulę. Ha! :!:

to też moja pierwsza myśl po przeanalizowaniu rozdania :) AA z nadzieją na akcję

croyale
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: croyale » 10 maja 2011, 14:46

ja dokładnie w taki sam sposób rozgrywam sety, na NL 50 , myślę że AA tu odpada raczej byś probował robić pule jednak pre flop, co do seta to jestem praktycznie przekonany więc jednak obstawiam na 33 bo gosciu ma jedną 6 wiec to raczej mało prawdopodobne zebyś miał 66 :) co do tych 2 par to bym sie zapewne na miejscu goscia zestakował od razu na flopie patrząc na ten leżący draw.

Wróć do „Cash full ring”