Nie ma jak to nut flush z flopa :D
-
marcin.shark
- -#pretendent

-
konieczny
- -#VIP

marcin.shark pisze:dlaczego po flopie czekałeś, a po jego zagraniu za 0,4$ tylko call ???
moim zdaniem powiniem być duuuuuuuuży raise
a tak sam mu pozwoliłeś dobrać do tego fulla
rozumiem, że chciałeś wyciągnąć jak najwięcej kasiorki od niego
rozwin mysl bo niewiele z tego rozumiem, to znaczy, ze jak mam nutsy z flopa powinienem napie*** aby runner runner nie dal przeciwnikowi lepszego ukladu ?
- mx
- -#zasłużony

no ja tez go nie rozumiem xD na river za to nie rozumiem kolesia xD tylko call buahahaha xD dobrze zagrane pech chociaz na river przy sparowanym stole mogles zagrac check/call
marcin.shark .... po flopie to koles mial tylko najnizsza pare wiec zadnym dobieraniu do fulla mowy nie bylo ... to byl tzw runner runner full xD
marcin.shark .... po flopie to koles mial tylko najnizsza pare wiec zadnym dobieraniu do fulla mowy nie bylo ... to byl tzw runner runner full xD
-
konieczny
- -#VIP

mxlambert pisze:no ja tez go nie rozumiem xD na river za to nie rozumiem kolesia xD tylko call buahahaha xD dobrze zagrane pech chociaz na river przy sparowanym stole mogles zagrac check/call
faktycznie troche mnie oszczedzil, na riverze valuebetowalem (moze troche za wysoko w sumie, okolo 1/2 puli), zebym ew zostal sprawdzony przez np nizszy kolor czy 2 parki (nie moge przeciez zawsze zakladac najgorszego
-
marcin.shark
- -#pretendent

myślałem co innego, a co innego napisałem
nie dobieranie do fulla tylko blefowanie koloru moim zdaniem
konieczny69 oczywiście, że powinnieneś napierać to caschowy stolik
a zresztą ja tak robie jak na flopie mam duży układ conajmniej 3-4 razy stawka
a tu widzę check, a po jego podbiciu (blefie koloru z zamysłu) twoje call
następnie na turnie znów twój check (masz najwyższy color na łapie i co robisz)
moim zdaniem zajgorszy bład w tym rozdaniu
jak byś tu wszedł ostro gość nawet z tą trzecią 4 mógł się wycofać
ja bym tu zagrał od razu po folpie albo tak jak ty, check on bije, a ja allin
pozdro
nie dobieranie do fulla tylko blefowanie koloru moim zdaniem
konieczny69 oczywiście, że powinnieneś napierać to caschowy stolik
a zresztą ja tak robie jak na flopie mam duży układ conajmniej 3-4 razy stawka
a tu widzę check, a po jego podbiciu (blefie koloru z zamysłu) twoje call
następnie na turnie znów twój check (masz najwyższy color na łapie i co robisz)
moim zdaniem zajgorszy bład w tym rozdaniu
jak byś tu wszedł ostro gość nawet z tą trzecią 4 mógł się wycofać
ja bym tu zagrał od razu po folpie albo tak jak ty, check on bije, a ja allin
pozdro
-
Altey
- -#VIP

No i zawsze gdy patrzę na takie rozdania zastanawiam się czy slowplay jest dobrym rozwiązaniem. Jak widać nie zawsze. A dlaczego rywal nie zrobił all-in na river?
Proste - po twoim dość znacznym podbiciu na turnie mógł myśleć że masz np. J6. Koleś się przestraszył na riverze ale nie odpuścił.
To jest taka strategia. Gdyby zrobił "duuuuuuży raise" wtedy kolo zrzucił by swoją rękę. Sam pewnie bym zagrał tak konieczny. A co do tego zbierania do fulla ..... runner runner kolego xD
Proste - po twoim dość znacznym podbiciu na turnie mógł myśleć że masz np. J6. Koleś się przestraszył na riverze ale nie odpuścił.
dlaczego po flopie czekałeś, a po jego zagraniu za 0,4$ tylko call ???
moim zdaniem powiniem być duuuuuuuuży raise
a tak sam mu pozwoliłeś dobrać do tego fulla
rozumiem, że chciałeś wyciągnąć jak najwięcej kasiorki od niego
To jest taka strategia. Gdyby zrobił "duuuuuuży raise" wtedy kolo zrzucił by swoją rękę. Sam pewnie bym zagrał tak konieczny. A co do tego zbierania do fulla ..... runner runner kolego xD
-
GuyFawkes
- -#pretendent

-
szkielo
- -#aktywny

- kony
- -#aktywny

-
siwyBOB
- -#zwykly

-