Neteller

Informacje na temat popularnych systemów płatności umożliwiających wpłaty do poker roomów.
Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 31 mar 2012, 08:46

Mocno odradzam współpracę z tą firmą.

Wchodzę na konto patrzę blokada. Żadnego powiadomienia, ani jednego słowa.
Zamawiam rozmowę telefoniczną, dzwoni jakaś cipa ale z powodu hałasu nie można kontynuować rozmowy. Zapewnia o wysłaniu maila. Oczywiście nic nie dochodzi.
Zaczynam walkę mailową. Żądają potwierdzenia tożsamości.
Wysyłam im zdjęcie z dokumentami w dłoni, zbliżenie dokumentów gdzie dokładnie widać adres, wyciąg bankowy pobrany w pdf. Słowem wszystko co mogłem zrobić.
Dzisiaj dostaję info o całkowitej blokadzie konta z powodów braku możliwości identyfikacji i że jest to informacja ostateczna.

Wysłałem im info z żądaniem zwrotu pieniędzy załączając potwierdzenie przelewu. Zobaczymy co się będzie działo dalej ale sądzę że kilkadziesiąt euro poszło się walić. Nie mam specjalnie pomysłu jak z nimi walczyć. Bo mail przyjmie wszystko a widać że się ze mną nie pitolą. Czy był ktoś w podobnej sytuacji.

Chętnie przyjmę porady jak załatwić tą sprawę

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 17 kwie 2012, 11:37

Witam
Znalazłem takie coś:

NETELLER

Czy neteller jest usługą bezpieczną?-nawet chyba za bardzo, posiada on szereg zabezpieczeń, które czasem potrafią utrudnić życie podróżującym graczom.
Wszelkie próby połączenia ze swoim kontem neteller z innego miejsca niż potwierdzone w procesie certyfikacji konta kończą się blokadą i potrzebna jest rozmowa z konsultantem w celu zdjęcia blokady. To samo następuje w przypadku sprawdzania różnych kont neteller z tego samego komputera.
Pieniądze zdeponowane na koncie neteller są bezpieczne- sama instytucja jest pod stałym nadzorem bankowym.

Buba- może gdzieś indziej się logowałeś, aby sprawdzić stan konta? A może kumpel czy ktoś inny sprawdzał swoje konto z twojego kompa?

Chodzi mi o to, że autor nie stwierdza nigdzie, że blokada jest na zawsze, a kasa przepada!
Żeby do czegoś dojść, trzeba zapierdalać!

Piotr Wójcik
-#zwykly
-#zwykly

wypłaty z PS

Postautor: Piotr Wójcik » 28 paź 2012, 15:29

Witam wszystkich i proszę o radę. Wygrałem trochę dolców na PS i chciałbym je wypłacić.
Kasę na PS wpłacałem przelewem online i przez ecard ,mam konto bankowe tylko złotówkowe,czy według Was najlepiej by było otworzyć konto w MB lub Neteller ,czy wiecie coś może o wypłatach czekami PS

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 paź 2012, 18:12

otworz mb/neteller - dostaniesz karte do bankomatu i masz latwy dostep do gotowki
...kto nie złapie dyni, ten płaci patola...

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 20 lis 2012, 21:19

Wczoraj dostalem taka oto wiadomosc na maila:

Na Twoim rachunku od ponad 13 miesięcy nie odnotowano żadnej aktywności. Jeśli nie skorzystasz ze swojego rachunku do 15. dnia przyszłego miesiąca, podejmiemy następujące działania:

Saldo pozostałe na rachunku zostanie obciążone opłatą administracyjną w wysokości do 30 USD*. Jeśli na Twoim rachunku NETELLER pozostało mniej niż 30 USD, obciążymy rachunek opłatą równą kwocie, która na nim pozostała, co spowoduje wyzerowanie salda rachunku.

Uniknij opłaty
Aby automatycznie ponownie aktywować swój rachunek, możesz wykonać dowolną z następujących transakcji:

Dokonaj wpłaty, wypłaty lub przelewu środków do dowolnej witryny internetowej
Użyj karty Net+ Prepaid MasterCardŸ w celu wypłaty lub przy zakupach w sklepach
Wyślij pieniądze do dowolnej osoby na świecie, korzystając z bezpłatnych i bezpiecznych przelewów

Tak jak to widac, 13 miesiecy temu wyplacilem wszystkie pieniadze ktore mialem na gre w pokera i nie uzywalem juz tego portfela.
Obecnie takze nie zamierzam z niego korzystac.
Czy jak nie zrobie zadnej transakcji to strace konto, czy bede na minusie 30$?
Mial ktos taki przypadek?

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 20 lis 2012, 22:35

Nie znam dokładnie regulaminu ale wydaje mi się że na minus nie wejdzie, gdybyś miał jakieś środki (<30$) to ci wyzerują i tyle. Jeżeli masz czyste to raczej nic się nie stanie, wg mnie tak będzie porównywalnie do poker room'ów. Chociaż mogę się mylić, najlepiej przeczytać w regulaminie podpunkt co do nieaktywności konta.

krychkik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: krychkik » 12 gru 2012, 15:35

ja dzis zalogowalem sie do netellera pierwszy raz od 3 lat... haha dokladnie od 7maja 2009 i wyskoczylo mi tylko powiadomienie o mojej dlugiej nieaktywnosci i zmianie hasla i akceptacji regulaminu wszystko wydaje sie byc ok ;)
"Największą cnotą pokerzysty jest cierpliwość..."

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 16 sty 2013, 02:59

ja mam karte MasterCrads Net+ i jestem bardzo zadowlony. Po pierwsze na Netllera są dostępne najwiekszę wypłaty do 150k $... Pieniądze z PS na Netllera idą błyskawicznie! jedyny minus jest pobieranie z bankomatu za które płaci się 18zl... a co do minusa Sliwa :) moze Być minus ja amm aktualnie -3zl :) ale i tam polecam Bardziej niż MB :)

siweropoulos
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: siweropoulos » 17 sty 2013, 01:39

z PS na skrilla tez idą od 1 do 5min ostatnio :) No i wypłata z bankomatu pobiera tylko ~8zł. Jezeli chcesz uniknac oplaty, to mozesz isc do kasyna jakiegos z karta i w 'okienku' wyplaca :P
Impossible is nothing.

berqvist
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: berqvist » 17 sty 2013, 01:57

Finanse i podatki.Jak grać w Polsce?O ile wiem,jest to legalne tylko w kasynie.Chcę dołączyć,ale nie chcę grać w celi.Jakie programy lojalnościowe polecacie.Początkujący,więc łatwy do utopienia.Ale łaknę wiedzy,tej około pokerowej.

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 17 sty 2013, 01:58

ale an skrillu musisz zapłacić za karte 10e czyli 40zl :) Nettler daję Ci tą karte za darmo :) ja jestem z Bytomia czyli tu nie ma kasyna :)

krychkik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: krychkik » 17 wrz 2013, 15:54

ja mam na nettelerku konto z przymusu troche bo nie mialem jak innaczej wyplacic kasy z kasyn RTG... troche zjadaja na przewalutowaniu... 100eur dla nich = 395zl + dodac oplata za przelew na bank 25 zl... jak dla mnie moneybookers wsciaz nr 1
"Największą cnotą pokerzysty jest cierpliwość..."

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 14 lis 2014, 16:24

Czy Neteller jest bezpieczne?

Krótki opis co dzisiaj mi się przydarzyło. Z różnych powodów musiałem trochę przetransferować pieniędzy z różnych buków i używałem swojego konta w neteller. Dokonałem minimalnej wpłaty (15E, 60pln) na konto neteller i transakcji dokonałem ze swojej karty kredytowej. Mam opcję, że po każdej transakcji kartą dostaję sms że dokonano transakcji na daną kwotę i na karcie pozostało...... Po transakcji od razu poszedłem na obiad i słyszę jak lecą mi sms-y. Po obiedzie sprawdzam telefon a tam w jednym sms-ie info że dokonano transakcji, ale już nie napisali na jaką kwotę, ani ile zostało. Drugi sms że karta została zablokowana i żeby się skonsultować z bankiem i trzeci sms że kolejna kwota została pobrana.
Dzwonie na infolinię banku, a pani mi mówi że zaraz kartę odblokuje tylko muszę jej potwierdzić, że to ja robiłem transakcję i oprócz mojej transakcji czyli 15E okazało się że za pomocą mojej katy były robione jeszcze dwie transakcje (każda na kwotę mniej więcej 1500 pln) które zostały przez system bankowy zdefiniowane, jako podejrzane i zablokowane. Karta kredytowa oczywiście zablokowana i czekam na nową teraz. System zabezpieczeń bankowych okazał się skuteczny i bezpieczny ale czy Neteller jest bezpieczne? Nie ukrywam że trochę mnie zniechęcili do siebie.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 14 lis 2014, 17:23

osobiscie mialem konto na netelerze tylko w celu zaplacenia za HM2, to co piszesz to jakas paranoja

powiedz co to za bank, ogromny plus dla nich ;)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 14 lis 2014, 17:29

PKO SA, nie mylić z tym drugim PeKaO :D

Edit: Te dwie transakcje próby kradzieży to jak się dowiedziałem jedna miała iść na Cypr a druga do Izraela.

Edit nr2 :D PKO BP oczywiście. Z tego wszystkiego już nawet zapomniałem w którym banku mam konto :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 17 lis 2014, 21:04

Mam pytanie w związku z neteller a dokładnie karty net+ Lepiej założyć rachunek i kartę zamówić w dolarach czy Euro?
Wypłaty będę robił głównie w bankomatach, więc żeby nie płacić jeszcze dodatkowo za przewalutowanie to powiedzcie mi jak wiecie z których bankomatów w Polsce mogę wypłacać walutę
a) Dolar?
b) Euro?

Z tego co się wstępnie zorientowałem to bankomaty cityhandlowy mają dolry oraz Euro a bankomaty Euronetu mają Euro. W związku z tym czy oprócz prowizji narzuconą przez neteller będę płacił jeszcze jakieś dodatkowe opłaty operatorom tych bankomatów? Zazwyczaj wszystkie wypłaty robiłem bezpośrednio na kartę kredytową, lub na rachunek bankowy, ale po ostatnich artykułach w necie na temat ścigania graczy bukmacherskich doszedłem do wniosku że nie ma co kusić losu i wszystkie depozyty, będę robił przez neteller, a dodatkowo wypłat nie będę przelewał nawet z netellera na rachunek bankowy, tylko od razu do kieszeni chciałem :D Także z góry dziękuję za wszelką pomoc osób którzy korzystają i wiedzą jak to działa :D

Wróć do „Sposoby płatności”