Witam,
chciałbym się dowiedzieć od osób, które mają już spore doświadczenia na stołach od jakich stawek warto zaczynać swoją naukę gry. Dodam, ze obecnie dysonuje 30$. Zauważyłem, że grając 0.01/0.02$ praktycznie gracze nie stosują żadnej strategii, wchodzą z każdą ręką, niejednokrotnie do pary dostają dopiero coś na river. Przydatna jest też dla mnie informacja o tym, na których stołach zdarza się najwięcej osób dobrodusznie rozdających żetony, podejrzewam, że już na tych o blind'ach 20/40$ nie tak łatwo podwoić czy potroić bankroll, z którym się zasiada do gry. Natomiast mnie interesuje fakt na jakich stołach można najszybciej się wzbogacić na osobach, które dopiero zaczynają grę i wybrały dla siebie zbyt wysokie stawki, a ich podejście do pokera jest typowo nieracjonalne.
Nauka gry na stolach. Wysokosc blind'ow, a poziom gry.
-
szkielo
- -#aktywny

- asape
- -#VIP

Nie jest latwo tak jednoznacznie odpowiedziec... Szczerze? Najwiecej uczacych sie graczy mozna znalezc na stawkach mikro czyli takich, na jakich Ty obecnie grasz... I graj dalej, bo tam sie podszkolisz.. Wchodzac na wyzsze to Ty bedziesz osoba, ktora rozdaje zetony.. wiec zostan tam gdzie jestes, a cierpliwosc i budowanie bankrolla da efekt 

- tomziolo
- -#aktywny

-
szkielo
- -#aktywny

asape pisze: Wchodzac na wyzsze to Ty bedziesz osoba, ktora rozdaje zetony.. wiec zostan tam gdzie jestes, a cierpliwosc i budowanie bankrolla da efekt
Zdaje sobie z tego sprawę i nie zamierzam w ciągu najbliższych kilku miesięcy porywać się na stoły, o których piszesz. Tak jak już wcześniej wspomniałem w innym temacie, zamierzam podejść do nauki gry w pokera poważnie, a nie amatorsko.
- sh4
- -#aktywny

no i może warto wcześniej przeczytac trochę literatury. ja zanim wziąłem się za harringtona zdąrzyłem prawie 200$ przepieprzyć a zaczynałem od stawek 0.05/0.10. stwierdziłem, że najlepsza będzie nauka przy stole. przyznaję, że nie było to mądre
a donka można trafić i na 0.01/0.02 i na 0.10/0.20 (na wyższych nie grałem).
a donka można trafić i na 0.01/0.02 i na 0.10/0.20 (na wyższych nie grałem).
- dviper
- -#VIP

Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz. Trochę zawsze trzeba przegrać, żeby umieć dobrze grać. Jeśli Twój bankroll to 30$, to myślę, że od 0,05/0,10 powinieneś zacząć. Niższe stawki od tych to już nie jest poker, tylko loteria. Oczywiście to jeszcze zależy od stołu. Bo i na wyższych można znaleźć allinowców. Dlatego rozejrzyj się najpierw zanim usiądziesz i zaczniesz grać. Na tych stawkach maksymalny buyin to jest 10$. Ja gram głównie na stołach 6 osobowych. Jeśli widzę, że 3-4 osoby mają grubo ponad 10$, to unikam tego stołu, bo albo są tam niezłe sharki, albo stół im sprzyja. Fakt, że mogli tam siedzieć już na przykład 6 godzin i zbierać sobie powoli kasę, ale po co ryzykować. Szukaj stołu, który Ci najbardziej odpowiada. Będziesz się czuł pewnie na tych stawkach, zbudujesz większy bankroll, przejdź wyżej i zobacz jak Ci idzie. Jeśli będziesz grać zbyt tight i będziesz się bał sprawdzić jakiekolwiek podbicie, wracasz z powrotem na niższe. Przyjdzie jeszcze czas, nie ma się co spieszyć.