Najlepsze strategie na MTT...
- genowaty
- -#VIP

Najlepsze strategie na MTT...
Witam chciałbym Was zachęcić do opisywania najlepszej/najskuteczniejszej wg Was strategii na MTT:) moze cos podpatrze:P czegoś się nauczę
pozdrawiam 
- dviper
- -#VIP

genowaty pisze: czegoś się nauczę
Myślę, że po pierwsze, to powinieneś się nauczyć szukać
http://www.pokerkings.pl/teoria-pokerow ... t13183.htm
Jak już to opanujesz, to nie ma przebacz. Świat stoi przed Tobą otworem
- genowaty
- -#VIP

-
Hiro
- -#VIP

Genowaty - ja mam niezłą strategię (a gram MTT) - chociaż dosyć krótką i nie wiem czy ci przypadnie do gustu: jak mam dobre karty na ręce - a daj Boże jeszcze flop, turn czy river pomogą - to napierdzielam na maxa - żeby zebrać jak najwięcej żetonów i wygrać. Może niezbyt to wysublimowana strategia ale zawsze moja. Pozdrawiam i życzę sukcesów.. 
- dviper
- -#VIP

-
luki1118
- -#VIP

W początkowej fazie turnieju (1-3r) raise z monsterami call z pocketami 2-9 w celu set mainingu jak trafimy seta często wyciągniemy dużo żetonów od przeciwników. W środkowej fazie jeśli się w miare ustawiliśmy to zakres nam się znacznie poszerza w zależności od pozycji i pot oddsów. Późniejsza faza turnieju to gra tight-agressive czyli jeśli mamy niewiele żetonów to po prostu push or fold. Taka gra jest wydaje mi się że jest właściwa ponieważ fold equity przeciwników znacznie wzrastają i mogą spasować z lepsza ręką od naszej. Lepiej jest podjąć walkę niż czekać aż nas blindy zjedzą. To tak bardzo ogólnie na temat gry w turniejach mtt. Dużo zależy od tego w jakiej sytuacji jesteśmy przy stole. Powinno zwracać się dużą uwagę na gre przeciwników oraz ilość ich żetonów (short, big stack)
-
stolceki
- -#zwykly

-
Pabianix
- -#pretendent

-
Igoruchasior
- -#pretendent

Zależy też jaki to MTT.
Jeśli grasz na z małym wpisowym to na wcześniejszej fazie tylko z monsterami graj.
Jeśli grasz turniej z dużym wpisowym, gdzie poziom graczy jest wyższy to wtedy staraj się tanio obejrzeć flopa z większym zakresem rąk i w zależności od tego ilu graczy wchodzi w rozdanie staraj się stosować CBet. Ja najczęściej wchodzę ze suited connectorsami, parami na ręku i A9o lub high i KJo lub high, ewentualnie Axs i K9s bądź high.
Ważne jest to, aby obserwować grę innych graczy i obliczać swoje pot oddsy w puli z większą liczbą graczy stosując się do założeń matematyki.
Jeśli grasz na z małym wpisowym to na wcześniejszej fazie tylko z monsterami graj.
Jeśli grasz turniej z dużym wpisowym, gdzie poziom graczy jest wyższy to wtedy staraj się tanio obejrzeć flopa z większym zakresem rąk i w zależności od tego ilu graczy wchodzi w rozdanie staraj się stosować CBet. Ja najczęściej wchodzę ze suited connectorsami, parami na ręku i A9o lub high i KJo lub high, ewentualnie Axs i K9s bądź high.
Ważne jest to, aby obserwować grę innych graczy i obliczać swoje pot oddsy w puli z większą liczbą graczy stosując się do założeń matematyki.
- genowaty
- -#VIP

Dzieki za dobre rady Panowie:)
Osobiscie staram sie grac jak pisal wyzej luki na poczatku sprawdzac z nawet slabszymi kartami, natomiast w srodkowej przeczekiwac:) wiadomo ze w srodkowej tez czasami sprawdzam ze slabsza reka zeby rywale na stole nie "odkryli" hehe mojej taktyki...
A faza koncowa to zdobywanie zetonów i wygrywanie tura oczywiscie!
Pozdrawiam
Osobiscie staram sie grac jak pisal wyzej luki na poczatku sprawdzac z nawet slabszymi kartami, natomiast w srodkowej przeczekiwac:) wiadomo ze w srodkowej tez czasami sprawdzam ze slabsza reka zeby rywale na stole nie "odkryli" hehe mojej taktyki...
A faza koncowa to zdobywanie zetonów i wygrywanie tura oczywiscie!
Pozdrawiam
-
Igoruchasior
- -#pretendent