najlepsze ksiazki

Ogólne strategie pokerowe do stosowania w grze live jak i w sieci
Dirtymoney
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Dirtymoney » 12 mar 2013, 15:07

BigKing pisze:kiedyś pomagałem pisać artykuł o książkach dla zaawansowanych graczy, jeśli ktoś zainteresowany: http://www.!spam!.pl/2012/11/tytuy-pok ... 17233.html .

Czy te tytuły są dostępne po polsku?

BigKing
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: BigKing » 13 mar 2013, 13:27

Dirtymoney pisze:
BigKing pisze:kiedyś pomagałem pisać artykuł o książkach dla zaawansowanych graczy, jeśli ktoś zainteresowany: http://www.!spam!.pl/2012/11/tytuy-pok ... 17233.html .

Czy te tytuły są dostępne po polsku?

Z tego co się orientuję to na pewno nie wszystkie są przetłumaczone, idź do empiku i sprawdź :) Dużo wiedzy z tych książek jest w artykułach publikowanych przez różne polskie portale pokerowe, więc przynajmniej częściowo znajdziesz to czego szukasz.

GooDMooDi pisze:Ja czytam "The Poker Blueprint" Aaron Davis i Tri Nguyen. Polecam, na początek jest to bardzo dobra książka.

No dokładnie, bardzo dobra książka (nie tylko na początek).

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 mar 2013, 14:20

Jakie pozycje, wyłącznie w języku polskim, są godne uwagi?

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 mar 2013, 17:15

Obrazek

:mrgreen:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 mar 2013, 21:24

Szyderca ;p

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 02 lip 2013, 07:54

Wie może ktoś czy są do przeczytania online lub do ściągnięcia w pdf książki "Poker Mindset" , "Traktuj poker jak biznes" (Treat your poker like a business) czy inne jakieś warte przeczytania dotyczące mindsetu? Artykuły też mile widziane, tylko nie jakieś "powierzchowne", opisujące wszystko naraz, tylko bardziej rozbudowane, obszerne, opisujące różne kwestie.

Szukam też jakiejś książki na temat hu sng, o ile taka wógole powstała w języku Polskim, bo jak sami wiecie trudni z materiałami hu w internecie... Kto ma jakieś ciekawe książki, artykuły na temat HU SNG to z miłą chęcią przeczytam wszystkie. Ten cykl artykułów SithJarra na temat hu znam.

Na forum 2+2 zebrano przeróżne artykuły na temat hu i zrobiono książkę "HU SNG BIBLIE", niestety jest z tego co wiem tylko w języku angielskim: http://pl.scribd.com/doc/63584300/Hu-Sng-Bible

Sticker
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Sticker » 02 sie 2013, 17:45

Ja bardzo gorąco polecam PokerMindSet zawiera ona ogrom przydatnych wiadomości dla nowych jak i już grających pokerzystów . Same przydatne podstawy dotyczące Dowsingow,BM,Losowosci w pokerze , Szczescia itp. Była to pierwsza książka którą przeczytałem i zdecydowanie najlepsza ( obecnie posiadam na sprzedaz E/book + książke lecz jestem nowy i nie wiem czy można na forum pisać o sprzedazy) . Co do drugiej to SmallStakes No Limit holdem tłumaczona na Polski przez PokerMaster również godna polecenia wiele przydatnych inforamcji na temat strategi jest w niej zawarte :wink:

Head
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Head » 19 lis 2013, 17:12

Ktoś czytał "Online no-limit texas hold'em for beginners" by August F. O'Meara i mógłby się wypowiedzieć? Jestem w trakcie, to pierwsza książka o pokerze online którą czytam i niektóre tezy w niej zawarte wydają mi się mocno ekscentryczne, autor twierdzi że brał sporo z "Super system" Brunsona.

Wróć do „Strategie Pokerowe”