nagrody za aktywnosc
- zielony0528
- -#VIP

nagrody za aktywnosc
Chodzi mi o przyznawanie nagrod np za miesiac a dokladniej o metode jej przyznawania ktora moim zdaniem nie jest najlepsza. Jak zauwazylem glownym kryterium i chyba jedynym jest aktywnosc i pisanie duzo i madrze na forum.Pomijane jest granie i nabijanie rake dla forum na pokerromach jezeli rejestrowalo sie z forumowych linkow.Wychodzi wiec na to ze lepiej nie grac a pisac posty na forum.Nic dziwnego ze potem pokerromy nie sa zadowolone z rake jaki dostarzcaja gracze zarejestrowani z bannera przyklad everest-brak-polskiej-licencji! Potem dochodza sluszne slowa moderatorow ze za malo gramy i ciezko zrobic nowe turnieje lub ciezko je utrzymac.No ale lepiej pisac na sucho posty niz grac bo za to pierwsze chociaz dostaje sie jakies nagrody.Szkoda ze dzialalnosc na pokerromach dla forum jest pomijana i niedoceniana...
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- zielony0528
- -#VIP

nie mam bloga bo nie mailbym czasu go prowadzic wiec np.http://www.pokerkings.pl/poczatek-kwiet ... vt8021.htm tu umiescielem jeden screen dojechalem w sumie do 1300 punktow- zobacz jaka jest wielka odpowiedz na ostatni post glorego:) a ilu chetnych w kolejnym temacie 1 turnieju w maju.... Glory "Inna rzecz, że przesadziłem w moich wyliczeniach i okazuje się, że chyba tylko Ty nam grasz w everest-brak-polskiej-licencji! i robisz wynik :/"No juz nie robie bo lepiej wyjde na pisaniu niz na graniu ... Na cdpoker rejestrowalem sie od was i mam tam juz 3 poziom vip ale dalej nie gram bo jakos nie przepadam za cdpoker i nie ma po co grac widzialem ze na jednym z forum juz nie pamietam na ktorym robia sobie takie klasyfikacje kto ile uzbieral punktow w danym miesiacu i przyznaja nagrody ja mam 80% zalozonych kont z waszych bannerow... nawet teraz troche tego zaluje .... Moim zdaniem lepiej jest grac niz pisac kazdy umie pisac nie kazdy umie grac.....
- martini
- -#VIP

Wiem, ze w sumie nie powinienem sie wtracac ale faktycznie zielony dobrze pisze. Sam czytalem ten temat o Everescie jak trwala dyskusja i rzeczywiscie - z liczb wyszlo na to, ze tylko Zielony nalicza punkty z rake dla naszego forum pracujac w ten sposob na nasz turek. Ja niestety z bannerow z forum mam ze 2 konta tylko bo wiekszosc kont mialem juz zalozonych zanim wstapilem do Pokerkings. Ale bardzo dobrym pomyslem jest nagradzac graczy, ktorzy wyrabiają ten rake z rejestracji od nas, czytajac pierwszy post z tematu dopiero sobie uswiadomilem, ze rzeczywiscie cos tu jest nie tak - jesli jest mozliwosc przedstawienia na liczbach ile tych jakby punktow zlapalo sie z naszych bannerow to jak najbardziej powinno sie tych graczy nagrodzic.
Podsumowając : dobrze, ze ktos takie rozwiazanie zasugerowal, a samemu zielonemu bez dwoch zdan trzeba przyznac racje :yes:
Podsumowając : dobrze, ze ktos takie rozwiazanie zasugerowal, a samemu zielonemu bez dwoch zdan trzeba przyznac racje :yes:
- mazak
- -#zasłużony

zielony0528 pisze:Moim zdaniem lepiej jest grac niz pisac kazdy umie pisac nie kazdy umie grac.....
Jasne ze lepiej jest grac... i ci co graja tez zostaja przez nas zauwazani!!! a i dodatkowo dla tych co graja sa specjalne dodatkowe atrakcja jak pokermania w tonyg czy mozliwosc wygrania koszulek poprzez ulozenie KKKK
-
dam1anov
- -#aktywny

Zielony0528 podniósł dosyć ważny temat. Ja pozwolę sobie wyrazić głos poparcia dla takiej inicjatywy - administracja ma wszak wgląd do generowanego przez graczy rake'u na partnerskich platformach.
Nie mówię tu o przeformułowaniu systemu nagród, ale zarezerwowaniu choćby jednej nagród w miesiącu dla najczęściej grających użytkowników.
A to byłoby rozwiązanie. Coś na kształt wyścigu - uczestnictwo w nim byłoby dobrowolne. Każdy uczestnik miałby obowiązek prowadzenia statystyki, żeby nie trzeba było przeglądać rake'u wygenerowanego przez każdego z użytkowników. Dopiero po zakończeniu danego okresu, sprawdzano by rake użytkowników i najlepszemu/najlepszym przyznawano nagrodę.
Moim zdaniem mogłoby to też iść w "poprzek" naszego terminarza - skoro nagrody za aktywność przyznaje się za miesiąc kalendarzowy, to za rake przyznawanoby w połowie miesiąca, za okres 30 dni. Taki mały chwyt marketingowy - nagrody co 2 tygodnie(choć w rzeczywistości pozostaje tak jak jest, tylko okresy premiowania się przecinają).
A moim zdaniem lepiej jest być dobrym w jednym i drugim.
Pozdrawiam
Nie mówię tu o przeformułowaniu systemu nagród, ale zarezerwowaniu choćby jednej nagród w miesiącu dla najczęściej grających użytkowników.
zielony0528 pisze: widzialem ze na jednym z forum juz nie pamietam na ktorym robia sobie takie klasyfikacje kto ile uzbieral punktow w danym miesiacu i przyznaja nagrody
A to byłoby rozwiązanie. Coś na kształt wyścigu - uczestnictwo w nim byłoby dobrowolne. Każdy uczestnik miałby obowiązek prowadzenia statystyki, żeby nie trzeba było przeglądać rake'u wygenerowanego przez każdego z użytkowników. Dopiero po zakończeniu danego okresu, sprawdzano by rake użytkowników i najlepszemu/najlepszym przyznawano nagrodę.
Moim zdaniem mogłoby to też iść w "poprzek" naszego terminarza - skoro nagrody za aktywność przyznaje się za miesiąc kalendarzowy, to za rake przyznawanoby w połowie miesiąca, za okres 30 dni. Taki mały chwyt marketingowy - nagrody co 2 tygodnie(choć w rzeczywistości pozostaje tak jak jest, tylko okresy premiowania się przecinają).
zielony0528 pisze:ja mam 80% zalozonych kont z waszych bannerow... nawet teraz troche tego zaluje .... Moim zdaniem lepiej jest grac niz pisac kazdy umie pisac nie kazdy umie grac.....
A moim zdaniem lepiej jest być dobrym w jednym i drugim.
Pozdrawiam
-
invidia
zielony0528,
No tak, ale dla mnie jako innego członka forum nie jest wartościowa twoja gra sama w sobie, chciałabym np. zobaczyć jak to robisz, że wygrywasz i się czegoś nauczyć
. Więc nie krytykowałabym tego pisania aż tak bardzo, bo każdy tutaj ma inne potrzeby.
Oczywiście te dwa typy aktywności nie wykluczają się wzajemnie.
Nie wiem na jakiej zasadzie pokerroom wynagradza form za to, że ktoś kto się zarejestrował z zamieszczonego na nim banera i nabija tyle punktów i jaki to ma wpływ na dalszą współprace ale faktycznie przydałoby sie to docenić.
Wykluczyła bym jednak z takiej klasyfikacji pokerroomy w których dostawało się za zarejestrowanie bonusy powitalne bądź od % od depozytu-to już jest nagrodą samą w sobie.
zielony0528 pisze:... Moim zdaniem lepiej jest grac niz pisac kazdy umie pisac nie kazdy umie grac.....
No tak, ale dla mnie jako innego członka forum nie jest wartościowa twoja gra sama w sobie, chciałabym np. zobaczyć jak to robisz, że wygrywasz i się czegoś nauczyć
. Więc nie krytykowałabym tego pisania aż tak bardzo, bo każdy tutaj ma inne potrzeby.
Oczywiście te dwa typy aktywności nie wykluczają się wzajemnie.
Nie wiem na jakiej zasadzie pokerroom wynagradza form za to, że ktoś kto się zarejestrował z zamieszczonego na nim banera i nabija tyle punktów i jaki to ma wpływ na dalszą współprace ale faktycznie przydałoby sie to docenić.
Wykluczyła bym jednak z takiej klasyfikacji pokerroomy w których dostawało się za zarejestrowanie bonusy powitalne bądź od % od depozytu-to już jest nagrodą samą w sobie.
- RTOB
- -#aktywny

invidia pisze:No tak, ale dla mnie jako innego członka forum nie jest wartościowa twoja gra sama w sobie, chciałabym np. zobaczyć jak to robisz, że wygrywasz i się czegoś nauczyć
Wg mnie zielony ma rację. Pisać każdy potrafi i jeszcze niektórzy potrafią uzbierać najwięcej postów w miesiącu na samych rozmowach dotyczących nie koniecznie gry w pokera...
Zaś jeśli chcesz pooglądać zagrania innych to widzę, że już niedługo będziesz miała możliwość grania na naszych turkach więc pooglądasz trochę sobie pooglądasz
invidia pisze:Wykluczyła bym jednak z takiej klasyfikacji pokerroomy w których dostawało się za zarejestrowanie bonusy powitalne bądź od % od depozytu-to już jest nagrodą samą w sobie
W takim razie wykluczasz część graczy, którzy mogliby konkurować w tym 'wyścigu' nie wiem czemu sądzisz, że to co gracz zgarnie z depozytu jest wystarczającą nagrodą. Tak samo mogę powiedzieć "po co nagrody za aktywność, przecież wygrane z turniejów forumowych są nagrodą samą w sobie". Twój tekst jak i mój tekst nie mają sensu

-
dedoel
- -#aktywny

ja musze przyznac ze troche zawiodlem sie na przyznawaniu nagrod wczesniej( znaczy bylem zawiedzony tym ze ja nie dostalem:) ), bo od kiedy jestem na forum to raz na dzien-dwa wchodze na forum czytam wszystko co nowe i pisze gdzie mam jakies komentarze i tak przez 2-3 miesiace bylo, do tego wyrobilem caly bonus jeden od nas z forum uczestniczylem w turniejach itp itd, no ale ostatnio wlsanie otrzymalem nagrode za aktywnosc i bardzo sie z tego ciesze ze zostalem zauwazony. wiec zielony nie lam sie tylko systematycznie rob swoje a jestem pewny ze zostanies nagrodzony 
-
invidia
RTOB pisze:Twój tekst jak i mój tekst nie mają sensu
Pff...moje teksty zawsze mają sens. Czasami ukryty
RTOB pisze:Zaś jeśli chcesz pooglądać zagrania innych to widzę, że już niedługo będziesz miała możliwość grania na naszych turkach więc pooglądasz trochę sobie pooglądasz
.Jak znalazłam to forum, to mimo, że w waszych oczach byłam NOWA z pokerem miałam styczność już dłuższy czas, więc mi nie zależy na oglądaniu gry samej w sobie bo to widzę codziennie i z patrzenia się niczego nie nauczę. Chciałabym wiedzieć co myślicie jak gracie.
Może teraz moja wypowiedź nabierze mniej ukrytego sensu.
Cytat na dziś: Złoty środek - zadane dla adm. i mod.
No jeszcze dodam, żebym nie została źle zrozumiana mi nie chodzi o nie nagradzanie gry dla forum, tylko o to żeby nie umniejszać tym, którzy więcej piszą, a grają tam gdzie grali zanim znaleźli to miejsce
- Glory
- -#Site Admin

Więc może po kolei, bo widzę iż idziemy w złym kierunku.
1. Nagroda to nie jest zapłata. To dodatkowy bonus, otrzymany przy okazji i którego dana osoba się nie spodziewa. Niestety, często nawet przyznana niesłusznie (inny może i bardziej zasługiwali), bo podlega wyłącznie subiektywnej ocenie przyzającego który nie zawsze ma czas i możliwości by wszystkich dokładnie zweryfikować.
2. Dajemy nagrody za aktywność na forum, a nie za granie z 3 powodów. Po pierwsze, bo my dość promujemy pokera by jeszcze płacić graczom za grę. Po drugie - bo to jest nielegalne, większość firm z którymi współpracujemy zabrania tzw. "rakebacku", a tego typu nagrody tym właśnie by były. I wreszcie po trzecie - bo to jest forum i ono się właśnie na dyskusjach opiera! I to rozmowy są tu najważniejsze.
Ja osobiście i prywatnie doceniam wkład takich osób jak zielony0528, bo to one decydują o tym czy turnieje są czy też ich nie ma. Możemy umówić się więc w ten sposób - jeśli ktoś zarejestruje się z naszego linku i ugra w danym miesiącu sporo punktów - proszę o kontakt na PW - pomyślimy o jakimś specjalnym bonusie uznaniowym.
To na czym mi najbardziej zależy, to byście traktowali nagrody jako miły, niespodziewany dodatek. Bo gdy nagrody staną się oczekiwane i zaczną się z tego powodu robić spory - zostaną zupełnie zlikwidowane.
1. Nagroda to nie jest zapłata. To dodatkowy bonus, otrzymany przy okazji i którego dana osoba się nie spodziewa. Niestety, często nawet przyznana niesłusznie (inny może i bardziej zasługiwali), bo podlega wyłącznie subiektywnej ocenie przyzającego który nie zawsze ma czas i możliwości by wszystkich dokładnie zweryfikować.
2. Dajemy nagrody za aktywność na forum, a nie za granie z 3 powodów. Po pierwsze, bo my dość promujemy pokera by jeszcze płacić graczom za grę. Po drugie - bo to jest nielegalne, większość firm z którymi współpracujemy zabrania tzw. "rakebacku", a tego typu nagrody tym właśnie by były. I wreszcie po trzecie - bo to jest forum i ono się właśnie na dyskusjach opiera! I to rozmowy są tu najważniejsze.
Ja osobiście i prywatnie doceniam wkład takich osób jak zielony0528, bo to one decydują o tym czy turnieje są czy też ich nie ma. Możemy umówić się więc w ten sposób - jeśli ktoś zarejestruje się z naszego linku i ugra w danym miesiącu sporo punktów - proszę o kontakt na PW - pomyślimy o jakimś specjalnym bonusie uznaniowym.
To na czym mi najbardziej zależy, to byście traktowali nagrody jako miły, niespodziewany dodatek. Bo gdy nagrody staną się oczekiwane i zaczną się z tego powodu robić spory - zostaną zupełnie zlikwidowane.
- zielony0528
- -#VIP

dedoel pisze:wiec zielony nie lam sie tylko systematycznie rob swoje a jestem pewny ze zostanies nagrodzony
glory glory man united pisze:To na czym mi najbardziej zależy, to byście traktowali nagrody jako miły, niespodziewany dodatek. Bo gdy nagrody staną się oczekiwane i zaczną się z tego powodu robić spory - zostaną zupełnie zlikwidowane.
Troche mnie zle zrozumiano:) Ja sie nie skarze ze nie dostalem nagrody innym napewno bardziej sie nalezalo niz mnie:) Glory ma racje to powinnien byc taki niespodziewany dodatek:) tak jak maz kupi zonie niespodziewanie kwiaty (haha dobry zart)
glory glory man united pisze: wreszcie po trzecie - bo to jest forum i ono się właśnie na dyskusjach opiera! I to rozmowy są tu najważniejsze.
No tak ale to jest forum nie o siatkowce tylko o pokerze:)wiec trzeba grac
glory glory man united pisze:Ja osobiście i prywatnie doceniam wkład takich osób jak zielony0528, bo to one decydują o tym czy turnieje są czy też ich nie ma. Możemy umówić się więc w ten sposób - jeśli ktoś zarejestruje się z naszego linku i ugra w danym miesiącu sporo punktów - proszę o kontakt na PW - pomyślimy o jakimś specjalnym bonusie uznaniowym
Dzieki glory:DLepiej scharakteryzuj slowo "sporo" bo moze byc ono roznie interpretowane.Najlepiej wyznaczyc jakies minimum. Fajnie to nawet brzmi -"bonus uznaniowy":D Szkoda tylko ze narazie brak kasy(niechce wplacac swojej bo nie idzie juz od xxx czasu) i razej szybko duzego rake to ja nie wyrobie ale sa inni mlodzi gniewni ktorzy sie o to postaraja:)
-
Lukas1000
- -#aktywny

-
marcinos
- -#aktywny

Sorka że odświeżam temat sprzed miesiąca ale mnie samego on też sie tyczy. Miałem ponad 100 Postów byłem w grupie aktywnych nawet kiedyś dostałem takową nagrodę a później... przyznaje sie bez bicia troszke olałem aktywność na forum bardziej czytałem niż pisałem a to za sprawą braku czasu wolałem te 1,5h które mam poświecać na czytanie postów i odpisywanie poświęcić na sesje w pokera, wiadomo czas to pieniądz
Teraz wakacje to troche piszę, ale moim zdaniem zielony ma racje macie statystyki z roomów moim zdaniem gracze którzy generuja duży rake powinni tez dostać jakiś bonus czy to nielegalne... nie wiem... pozatym przecież to można załatwić na PW nikt nie musi o tym wiedzieć(chodzi mi o roomy) a i turnieje beda z wieksza pulą etc. Sam wystartowałbym i mierzył w JackPota na Tonym G niestety nie mam konta z linku forumowego co przekreśla mnie z możliwości zdobycia go a niestety nie ma innej takiej promocji tzn jest jackpot tylko dla Tonego. Można by moim zdaniem zrobić taki JackPot nA CDPOKER tam przecież 90% ma konta z waszego linka, i myślę że wiekszość zaczynało na tym forum od tej promocji (również i ja) przemyślcie to drodzy admini:)
Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”