Nadrabiamy zaległości!!!

Wyniki z 1 sezonu pojeynkipokerowe.pl
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 05 lut 2009, 15:55

Ja wciąż nie moge rozegrac pojedynku a Oskarkiem, nawet mielismy rozegrac awansem, ale tak wyszlo ze Oskarkowi cos wypadlo i miał dać znac kiedy bedzie gotów.. wiec czekam i czekam i minelo 7 dniu po dacie koncowej rozegrania danej kolejki. Oskarek jest gospodarzem i to on sie powinien odezwac, a tylko kontak byl z mojej strony. Tak wiec walkower? :grin:

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 05 lut 2009, 16:14

ja na arnoldao czekałem ponad tydzień i nie dostałem, także z oskarkiem też pewnie nie dostaniesz ;)
ze znanymi graczami po prostu musisz zagrać ;)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 lut 2009, 16:22

SZYCHA_PL to nie o to chodzi po prostu chyba wszystkim zależy na tym aby walkowerów ma być jak najmniej aby to miało sens i żeby wygrał najlepszy a nie ten który dostanie najwięcej walkowerów.

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 05 lut 2009, 16:30

chyba jednak nie chodzi o to, żeby walkowerów było jak najmniej...
ale nie będę się rozpisywał, bo to co miałem napisać już napisałem...
wiem, że Ty masz takie podejście jak ja, ale glory widzi to inaczej...

i przez to niektórzy mają po 4 walkowery, a inni 1 i nie da się nic z tym zrobić...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 lut 2009, 16:34

SZYCHA_PL ja mam podejście proste walkower przyznajemy już naprawdę w ostateczności bo czasem zdarzają się jakieś sytuacje losowe ktoś nie ma neta a jest porządnym użytkownikiem forum więc na niego czekamy. Sytuacja z Oskarkiem jest prosta on lekceważy moje prośby o to aby rozgrywać pojedynki mimo że upominałem go już kilkanaście razy i każdy kto wystąpi o walkowera z nim otrzyma go. W następnej lidze już nie będzie pobłażania czekania itd jeśli ktoś nie zgłosi wcześniej jakiś problemów będziemy go karać ostro bo jak widać teraz jesteśmy za bardzo pobłażliwi nie którzy zaraz skończą ligę a nie którzy mają do rozegrania jeszcze po 5 pojedynków...

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 05 lut 2009, 17:14

i to mi się podoba...
termin to termin, a nie że czekam aż ktoś do mnie zagada a potem czekam aż odpowie na mojego maila

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 05 lut 2009, 19:14

Trochę mi się to nie podoba, bo w pierwszej lidze jest kilku graczy, którzy mają już spore zaległości, a ja za chwilę skończę grać i jakby zacząć przyznawać walkowery to mogę najbardziej na tym stracić, gdyż nie mam pewnej pozycji w tabeli... Jest pewna luka w regulaminie, bo ja to widzę tak, że nie ma taryfy ulgowej dla nikogo, chyba, że sytuacja będzie jasna (ktoś napisze wcześniej, że coś mu wypadło i nie będzie mógł zagrać przez tydzień czy dwa). Mija termin meczu, określamy kto jest winny i walkower. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać w następnej kolejce taki gracz jest wykluczany z ligi i jego wyniki się nie liczą - proste. A nie teraz zbliża się koniec sezonu, niektórzy olali sobie ostatnie spotkania i co? I ostatnie mecze ich rywale dostaną walkowery, a wcześniejsze kolejki tych graczy będą się liczyć? Bez sensu... trzeba ich wyniki anulować i wykluczyć z kolejnej edycji! Sorry, ale ja to tak widzę! Nikt nikogo do niczego nie zmuszał i zmuszać nie będzie, ale sprawiedliwość musi być!

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 05 lut 2009, 19:57

byłem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Ty...

teraz jak na to patrzę, to żałuję, że terminowo rozgrywałem swoje mecze

chyba tylko 2 osoby, które były gospodarzami moich meczów zagadały do mnie pierwsze, zawsze musiałem się upominać po terminie
część od razu odpisywała i można było grać, większość odpisywała z opóźnieniem

teraz jest taka sytuacja, że np.:
gracz A rozgrywa mecze ze znaczącym opóźnieniem, kilku jego przeciwników z czasem wypada z ligi, więc dostaje z nimi walkowery

gracz B rozgrywa mecze systematycznie lub nawet z wyprzedzeniem. nie idzie mu najlepiej, często przegrywa lub remisuje. w miejsce graczy, z którymi przegrał lub remisował przychodzą inni gracze. ponowne rozegranie spotkań zależy teraz od łaski nowych graczy, którzy nie muszą się zgodzić na ponowne rozegranie spotkań. biorą po prostu darmowe 3 punkty, nie płacąc ani centa.

naprawdę glory, jeśli chcesz, żeby ta liga miała prestiż i renomę, to takich błędów trzeba się wystrzegać

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 05 lut 2009, 20:31

SZYCHA_PL pisze:ja na arnoldao czekałem ponad tydzień i nie dostałem, także z oskarkiem też pewnie nie dostaniesz
ze znanymi graczami po prostu musisz zagrać

Za to , to cię przepraszam miałem taki szalony tydzień, naokrągło praca,trening,praca,trening i tak naokrągło. Jak wracałem do domu to tylko marzyłem o tym żeby szybko coś zjeść i zanurzyć się w łóżku.

Po za tym panowie cierpliwości, to dopiero co się rozwija ta liga więc nagle nie będzie wszystko cacy, z biegiem czasu Glory i GrzechuTG ogarną to i wnioski wyciągną z pierwszego sezonu ligi.Poprostu dajmy im czas.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 lut 2009, 20:42

Powiem wam tak bo zaczyna mnie to już drażnić - pierdzielicie jak stare baby! Skupcie się na grze a nie na szukaniu problemów!

Jako jedyny w swojej lidze musiałem grac z Stifler_mom - wszyscy dostali tu walkowery. Czy ja z tego powodu protestuje? Na kilku innych graczy też czekałem, a do prawie wszystkich napisałem jako pierwszy i założyłem stoły. I korona mi przez to z głowy nie spadała!

SZYCHA_PL - zaczynam do Ciebie tracić cierpliwość. Nie podobają Ci się zasady - odejdź z ligi lub forum. Bo Tobie ciągle się coś nie podoba.

Do szału mnie doprowadza takie cwaniactwo które Ty reprezentujesz "szkoda, że grałem terminowo..." Czy Ty myślisz, że opóźniania w lidze biorą się stąd, że ktoś tak kalkuluje? Czy też może dla tego, że jednak z jakiś powodów nie mógł tych meczy rozegrać?

Ta liga to przede wszystkim PRZYJEMNOSC I ZABAWA. Opóźnienia są, były i będą. W miarę możliwości trzeba być dla przeciwnika tolerancyjnym. Każdy walkower wypacza tabelę, więc powinno być ich jak najmniej.

I takie jest oficjalne stanowisko.

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 05 lut 2009, 21:01

myślę, że jakiś większy cwaniak ode mnie by wpadł na to, żeby nie rozgrywać terminowo...

chciałem po prostu zwrócić uwagę na drobne w moim mniemaniu (i z tego co czytam, również i innych) niedociągnięcie, tak na przyszłość...
ale jeśli masz mnie oceniać jako cwaniaka, krętacza i wiecznie niezadowolonego, to w tym temacie się już nie odzywam

i dzięki za przypomnienie, że nikt mnie tu siłą nie trzyma

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 lut 2009, 22:06

Popieram stanowisko gloreigo nie chodzi o to żeby było jak najwięcej walkowerów bo wtedy tabela nie jest sprawiedliwa ja również sam pisałem do swoich przeciwników nawet jak nie bylem gospodarzem nie raz szedłem na rękę a mogłem występować o walkowery ale mi zależy aby wygrać to ligę własnymi siłami a nie poprzez dostanie 5 walkowerów bo wtedy smak zwycięstwa już nie jest taki sam.

Bardzo dobrze napisał Arnoldao to jest pierwszy sezon "testowy" na pewno po nim wyciągniemy wnioski i będą takie czy inne zmiany dlatego też nie ma co się napinać, kłócić i udowadniać sobie że ja mam rację. Staram się że wszystkich sił żeby wszystko było w jak najlepszym porządku wyniki są aktualizowane praktycznie codziennie po kilkanaście razy sam piszę do rożnych osób wyjaśniając kwestię nie rozgrywania spotkań itd Dlatego też trochę cierpliwości i tolerancji :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 05 lut 2009, 22:18

Szycha zabardzo moze traktujesz ta lige, tak jakbys gral o 100 milionow. Dla mnie to zabawa, co tam ze jestem na niej stratny, co tam ze nie jestem dobry w HU, ram dla zabawy, moze z czasem sie podszkalam i wyniki beda lepsze. Przedewszystkim nie ma co sie klocic, ale wyciagac wnioski i dazyc do tego byly kolejne edycje były mniej problemowe.
CO do walkowerow, nie bede zbytnio ciagnalc wnioskow, ale Szycha, jesli np. dajmy na to Legia Warszawa wygra walkowerem bo goscie zapomnieli strojow, to np. Lech ma zalowac ze akurat to im nie przypadlo grac wtedy. Walkowery jak najbardziej uzasadnione, z calym szacunkiem dla Oskarka (pewnie to czytasz) ale jesli wie ze kontaktowalem sie inni do niego pisza a siedzi jak mysz pod miotla to naleza sie walkowery za takie cos. Szycha Ciebie inne wyniki powinny mniej obchodzic, bo jesli tak bardzo traktujesz lige serio to na swoj sukces trzeba samemu zapracowac, a nie szukac innych powodow.

gregsan
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gregsan » 05 lut 2009, 22:58

Panowie a co jest z tymi telefonami skype w tabeli.Po co to ktos tam wkleja przez to tabela jest nieczytelna i nie widać wyników.Ja swojego nie podawałem a ktoś wkleił co jest grane???
Bo ja nie wklejałem.

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 06 lut 2009, 12:46

miałem się nie odzywać, ale jak piszą o mnie, to odpiszę

panowie, nie traktuję tej ligi jakbym grał o 100milionów ani jak sprawę życia lub śmierci ;)
chciałem się sprawdzić w formule 1vs1, bo nigdy nie miałem okazji

z tym żałowaniem, że rozgrywałem terminowo... napisałem to trochę z przekąsem ;)
miałem czas, dostępny termin, to grałem terminowo

chciałem po prostu zwrócić uwagę na jeden szczegół w regulaminie nowej ligi, ale skoro przyjmujemy, że ta liga jest ideałem i nie ma sensu nic zmieniać, to OK

już się nie odzywam (jak coś to na pw)

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 07 lut 2009, 15:59

mam problem z rozegraniem pojedynku z MrO2impem :(, juz parę dni po terminie i brak kontaktu :(

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 lut 2009, 18:11

maczek68 możesz w takim przypadku wystąpić o walkower.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 08 lut 2009, 14:58

Dobra, ja to mam już czyste papcie, rozegrałem wszystkie mecze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 10 lut 2009, 09:30

maczek68 nalezy ci sie walkower bo juz po terminie. a mi sie nalezy walkower za gre z oskarkiem, zero kontaktu, nic.

nie moge sie zalogowac na pojedynek, a nowe haslo dostawalem juz 2razy.

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 10 lut 2009, 15:08

[quote="Mr_Olimp"]maczek68 nalezy ci sie walkower bo juz po terminie. a mi sie nalezy walkower za gre z oskarkiem, zero kontaktu, nic.
Ok , występuję o przyznanie walkowera, zawsze możemy rozegrac pojedynek , jestem do dyspozycji :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 lut 2009, 16:09

Mr_Olimp, wez czlowieku sie ogarnij.... Zero kontaktu nic.... widac ze tylko byscie walkowery chcieli a ciezko napisac pw jak na forum jestem codziennie ale ok wygrywaj sobie tym walkowerem
Moja wina ze odpuscilem troche ta lige i nie napisalem do Ciebie

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 10 lut 2009, 17:54

Oskarek_89 - jeszcze jeden walkower i zdegraduję Cię do rangi zwykłego użytkownika.

Spoważniej, bo jakieś żarty sobie robisz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 lut 2009, 01:20

Chciałem przeprosić wszystkich z którymi nie zagralem a bylem gospodarzem, miałem trochę problemy z kasa samochód kupiłem potem naprawy itp z drugiej strony zapomniałem w ogólę o tym ze gospodarz powinien sie zgłosić do tej pory zawsze ktoś się odzywał jak był mecz
Troche dalem ciala i dlatego przepraszam :) Moglem was poinformowac nie zrobilem tego wybaczcie

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 12 lut 2009, 10:41

Oskarek_89 : jest napisane :

9. Za założenie stołu odpowiada gospodarz meczu (osoba wymieniona w terminarzu jako pierwsza), a następnie wysyła hasło swojemu przeciwnikowi przez PW na forum lub e-mail

Tak twoja wina.

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 12 lut 2009, 13:30

No akurat ty nie powinieneś się w tym temacie wypowiadać, bo też dałeś ciała z rozgrywaniem swoich meczy...

Wróć do „Sezon 1 pojedynkipokerowe.pl”