my new love

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 28 sie 2009, 20:41

Heh to na FTP masz CAP ;) a tak w innych to nie ma , zalezy gdzie grasz na FTP moze byc lepszy poziom bo na ongame jest tragiczny i do gry w PLO potrzeba poteznego rolla ;) jak dla mnie 100BI na dany limit :P

No ale ostro pojechales ;) Ten blef ... hmm musiales chyba nie wiem wiedziec ze Ci to po prostu zrzuci bo nawet ja bym nie zagral tego tak ;) zreszta mogl miec jakis redraw albo cos ;) Powiem tak jezeli oceniles go na AAxx ale wiedziales ze zrzuci ok a jesli gamblowales tak czy nie to gambler z Ciebie :P ( efekt tiltu ) ?? bo pula przed Twoim allem i tak byla juz spora ( caly BI) ;) pewnie obstawil Cie na fulla ;) bo T987 albo cos takiego napewno rozwniez byloby oplacalne do zagrania ;) i dlatego zrzucil

I mylisz sie na PLO200 zaczyna sie giercowanie i cala zabawa ;P wiem co mowie :)

rofel
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: rofel » 28 sie 2009, 21:04

Na ftp nie ma poziomu. To co robia wieczorem amerykance to kpina .Gram wlasnie i 3 osoby weszly CAP przed flopem. Gdybys widzial ich karty to bys sie za glowe zlapal

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 28 sie 2009, 21:43

jack pisze:Heh to na FTP masz CAP ;) a tak w innych to nie ma , zalezy gdzie grasz na FTP moze byc lepszy poziom bo na ongame jest tragiczny i do gry w PLO potrzeba poteznego rolla ;) jak dla mnie 100BI na dany limit :P

No ale ostro pojechales ;) Ten blef ... hmm musiales chyba nie wiem wiedziec ze Ci to po prostu zrzuci bo nawet ja bym nie zagral tego tak ;) zreszta mogl miec jakis redraw albo cos ;) Powiem tak jezeli oceniles go na AAxx ale wiedziales ze zrzuci ok a jesli gamblowales tak czy nie to gambler z Ciebie :P ( efekt tiltu ) ?? bo pula przed Twoim allem i tak byla juz spora ( caly BI) ;) pewnie obstawil Cie na fulla ;) bo T987 albo cos takiego napewno rozwniez byloby oplacalne do zagrania ;) i dlatego zrzucil

I mylisz sie na PLO200 zaczyna sie giercowanie i cala zabawa ;P wiem co mowie :)

To zagranie to byla wypadkowa: tilta, typa gry na preflopie oraz flopie i mojej reki. I fakt - to byl gambling, bo nie wiedzialem czy zrzuci - obstawialem 7/3, ze zrzuci swoja reke.

rofel: ano ftp to jakas jedna wielka masakra ;p szczerze, to ja sie boje tam grac. czasem ogladam sobie jak graja na Hi stakes, a przy okazji PLO20-50 - i naprawde, nie stac by mnie bylo na granie z tymi ludzmi ;p

PS. $100 pojechala na PokerStars-nielegalny-w-PL! - zobaczymy, co z tego wyjdzie. Poki co robie przymiarki i rozpoznaje teren na PLO10.

Chcialem zobaczyc, czy na Williamie jest jakis reload bonus, ale 15min nikt z supportu sie nie odezwal, wplacilem $100, zeby:

1. dobic do konca pending, do ktorego brakowalo 56fpp - $5
2. sprawdzic, czy jest reload bonus - bo bez niego nie mam po co wracac na williamia

Bonusu nie ma, o czym poinformowal mnie support juz po fakcie. Efekt proby ugrania tych $5 mizerny. Wyszedlem na tym na - $5 ;) Moj oesd+flush draw polegl przeciwko stritowi z flopa. Z drugiej strony moj strit z flopa z 2 blokerami do flush drawa, ktory leza - polegl w starciu z flush drawem - gostek mial 1 flush drawa i runing runing do drugiego flush drawa - wszedl mu ten drugi, po all inach na turnie ;) Takze bylo -2BI - $40. Ale mi tez w koncu siadl full, pozniej strit i odrobilem wiekszosc strat.

Tak czy siak, nie mam po co wracac na williamia. Rozpoznam teren na PS i moze zostane na dluzej na tej platformie - chociaz wk... mnie te kolory kart ;p

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 29 sie 2009, 00:17

3h grania na starsach na PLO10 oraz PLO25 - rozpoznanie bojem.

Zwiad kosztowal mnie $5 - ale mysle, ze sie oplacalo - wiem na czym stoje.

W skrocie:

PLO10 - istne akwarium pelne rybek - nic nie trzeba robic, kasa sama plynie. sprawdzaja, gdy trzeba - zrzucaja rece, gdy sie blefuje - cud miod. Mialem rozdanie, gdzie board byl powaznie stritowaty - mialem 2 parki i drawa na turnie - nie trafil - ale zrobilem bet za 0.5 przy puli 1.9 - typ mnie callnal - i przegral. nie mam bladego pojecia z czym on callowal. pare mozliwych stritow a stole, a on calluje z reka, ktora przegrywa z 2 - nie top - parami :) powaznych graczy raczej niewielu - gralem na 2 stolach i spotkalem moze ze 2-3. jesli ktos ma rolla na granie na tym limicie, to polecam zainwestowac w PS.

PLO25 - wyglada jak wszedzie indziej. wiekszosc graczy jest tight. shortstacki klasycznie czekajace na AAxx zeby wejsc all in preflop. generalnie, mozna zarobic tylko w klasycznym starciu gotowy uklad vs draw. majac pozycje, spora czesc graczy blefuje. bez pozycji - jak wszedzie, graja tylko karta.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 29 sie 2009, 15:13

Poker Stars-nielegalny-w-PL-!
-------------------------------------------------------------------------
Sesja:

3 stoly - 0.05/0.10 = + $6.30

Szkoda, ze PS ma tak zrypana historie - nie bedzie screenow ;)

Ale to co sie tam momentami dzialo, przechodzi ludzkie pojecia. Na starcie bylem 2BI w plecy - oba przegrane w ten sam sposob. Lapie strita na flopie - jest flush draw - typ mnie przebija, wale all ina - typ call - nuts flush draw - 2x tak przegralem. No ale gralem swoje - obaj panowie oddali, co wydonkowali. Jeden nadzial sie niskim setem, na mojego top seta - na szczescie nie wpadl na to, ze przy boardzie jaki byl, nie moglem go przebijac z niczym innym jak tylko i wylacznie z top setem. Drugi nadzial sie setem dam na flopie, na mojego fulla - na szczescie nie zlapal zadnej dodatkowej karty, zeby z tego seta wyszedl full wyzszy od mojego. Takze po az 2h grania na 3 stoly, minimaly plus.

Pare razy wyrzucili mnie z pota przebijajac sie jeden po drugim - ze srednimi ukladami/drawami - tak, ze zrzucalem rece, ktora bym trafial - nuts flush drawy, strity - kilka tego bedzie.

Z jednej strony bardzo dobrze, ze ludzie all inuja z pojedynczymi drawami - w czasie, bedzie oplacalna gra z nimi, z drugiej strony - jest to troche wk...ce - jak rozwalaja mi gotowe uklady.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 30 sie 2009, 14:42

Sesja:

2 stoly - 0.05/0.10 - 1.5h = + $23.80

Gralem wpierw 2xFR. Az na jednym ze stolow nie poplynalem na $6 - tylko tyle mialem z $10, z ktorymi siadlem - na turnie mialem oesd + flush draw - gostek mial seta, poszly all iny i nic mi nie siadlo :)

Na SH w parenascie rozdan wyszedlem na +$6 z kawalkiem. Na drugim FR magia.

Swoja droga strasznie duzo rak grywam. Grajac na i4poker grywalem srednio 40-45% rak. na PS grywam 51-65% rak. Roznica zapewne wyplywa z limitow - na i4poker grywalem PLO20, tutaj PLO10 - wiec moge sobie pozwolic na luzniejsza gre.

Licytacja sonczyla sie praktycznie na flopie. Zaczalem od podbicia o pota, gostek za mna przebil o pota, poszly 2 calle - w efekcie przebilem prawie do mojego all ina - zostalo $0.4, ktore wrzucilem w pule na turnie:

Obrazek

Equity na flopie:
2hQd2dKc 59.28%
Qc4c5h7h 16.76%
5c4h7d4d 18.09%
JdTdJhQs 5.87%

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 31 sie 2009, 01:42

Sesja 5h. Efekt: -$66

Zaczelo sie niewinnie na PLO10. Ludzie tam graja jak popie... wrypalem 4BI, mocniejszymi ukladami. Przyklad: strit na flopie, robie bet o pota, bo lezy flush draw - dostaje rebet, wale all in - typ calluje - patrze ma nuts flush draw - i trafia. Na turnie tez mialem akcje, ze zlapalem strita, a ktos mnie przebil do all ina z nuts flush drawem i trafil.

Raz przebil mnie gostek z gutshotem do wyzszego strita + 2 parki - trafil tego wyszego strita.

Wk... sie i poszedlem na PLO25 - roznie bywalo, w efekcie wrypalem ze $30.

Pozniej PLO50 - tutaj juz nie ma takiej donkarni, chociaz pare akcji widzialem - ale to w wykonaniu shorstackow. Wyrobilem + $10 bonusa, z gry wyszeldme na +$3. W sumie zostalo mi na PS $61 - i spadam stad - wyplata.

Chyba wroce gdzie na i4poker - tam mi sie dobrze gra, dobrze sie czuje w tej sieci i nie ma takiej ilosci donkow, ktore z drawami przebijaja i co najgrosze - trafiaja swoje slabe drawy.

PS. 30e powedrowalo na Bet4e - zawsze fajnie mi sie gralo w tej sieci, zobaczymy. Pelno skandynawow, z ktorymi bardzo przyjemnie sie gra.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 31 sie 2009, 12:54

Po 3h sesji na bet4e udalo mi sie wyzerowac konto: -30e. Ostatnio gram tragicznie, chyba czas troche odpoczac od gry, poki jeszcze nie wyzerowalem rolla.

Up:
$250 wplynelo na chilli - wracam do pierwotnego planu. "zer0 or hero" - gram PLO50-100.

Sesja:
2 stoly 0.25/0.50 - 20min - 32 rozdania = + $44.54

Up2:
Znowu zadzwonila mila pani z cdpokera i zaproponowala reload bonus. Takze 80e poplynelo na cdpokera - 20e dostalem instanta. Procz tokenow - ktorych mam juz tony - dostalem 3VIP lvl dzieki czemu pkt beda troche szybciej lecialy :)

Pierwsze sesja na Cd Poker:
0.25/0.50 - 6 rozdan - 16min = + $3.96
0.25/0.50 - 7 rozdan - 17min = + 16.37

Efekt: + $20.33

Obstawialem typa na flush drawa, mialem 2 parki, ktory uznalem za dobry uklad w tym momencie:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 01 wrz 2009, 12:52

Cd Poker

Pogralem dzis na PLO10, PLO50, NLH20, FLH50.

Efekt: - 4.54e ($6.46)

Moglo byc gorzej - bo zaczalem bardzo agresywna gre na PLO50, ktore w paru rozdaniach kosztowala mnie do $40, a w paru dala niezly +. Takze wszystko sie wyrownalo i sesja na delikatnym minusie - $9 na minusie na FLH i $3 na NLH. Wniosek prosty: na OPL wyszedlem na +.

Nawet przy prawie $5 preflop, nie zrzucam takiej reki przy multipocie:
Obrazek

Mialem fantazje pojsc na all ina z 2 powodow. 1. Gralem z shorstakami 2. Obstawialem ze gram z wysokimi kartami - agresora obsawialem na AAxx, callera na karty T-A, mozliwe KKxx, QQXx - liczylem na niskie karty na boardzie i strita lub 2 parki:
Obrazek

Cd Poker

Nie bylo miejsca na PLO50, ani na PLO20 FR, wiec wybralem sie na PLO20 SH - dopiero pozniej zwolnila sie miejscowka na FR.

Sesja 2:
PLO SH 0.10/0.20 - 27 rak - 30min = + $20.83
PLO FR 0.10/0.20 - 13 rak - 19min = + $4.42

Efekt: + $25.25

Niestety, nie moge otworzyc historii rozdan dla stolu SH. A +1 BI jest efektem agresywnej loose gry. Rogrywalem 61% rak. Ze 2 razy dalem sie zlapac na maly blefie, wiec stol raczej nie ufal w moje podbicia, gdy juz mialem reke.

Z ciekawszych rozdan. Wszedlem w pota z bardzo dziwna reka pokroju A 85s 7. Na flopie zlapalem oesd + parka A. sprawdzilem tylko beta gostka - board byl blushowaty, ale mialem blokery do tego koloru. Na turnie A. Mam oesd + AAA. Typ bet, ja rebet - poszly all iny. River 7. Gostek pokazl reke w stylu 9T JQs - drawowal do koloru.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 01 wrz 2009, 19:00

Cd Poker

Spodobala mi sie gra na SH, wiec postanowilem znowu sprobowac pograc na krotkich stolikach w PLO20.

SH, 0.10-0.20 - 74 rece - 57min = + $29.17
SH, 0.10-0.20 - 65 rak - 1h 10min = + $20.53

Suma: + $49.70

FR, 0.10-0.20 - 54 rece - 58min = - $10.58

Efekt: + $39.12

Na SH jednak znacznie lepiej sie czuje - lubie grac multum rak, co na FR czasami sporo kosztuje. Na SH latwiej blefowac, nie trzeba czekac na nutsy. Inna zaleta - na SH FPP bardzo szybko leca. Na SH nabilem: 77.75fpp, 43.45fpp. Natomiast na FR: 19.75fpp. Zapewne jeszcze troche pogram na SH ;)

Zastanawialem sie dlaczego na SH, idzie latwiej? I jedyne co mi przychodzi do glowy to moj image przy stole, ktory idealnie pasuje do tego co gram. Jesli mam okazje tanio zablefowac, gdy wiem ze przeciwnik ma gotowy uklad, ktorego nie zrzuci - robie to. Pare takich blefow i stol pamieta - ten koles blefuje - pozniej jak sie trafi karta - do konca nie wierza i cisna ze slabszymi ukladami/drawami - czasem z 2 parkami. W momencie gdy uda sie kogos puknac na wieksza kwote, a najlepiej jesli ze 2 razy w krotszym odcinku czasu - wowczas agresywnie rozgrywam drawy - co pozwala blefowac, jesli wiemy ze przeciwnik nie ma najwyzszego nutsa. I tak w kolko krece sobie image przy stole i gram pod niego :)

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 01 wrz 2009, 20:27

Dlaczego nie gram MTT

Kilka slow o tym, dlaczego nie grywam MTT. Na przykladzie dzisiejszego Birthday Freeroll $1k na cd poker.

Gralo 165 ludzi.
Przez pierwsza h wyeliminowalem 5, stacka non stop mialem 1-5. Po przerwie podbilem do 4BB z AQo - dostalem mini przebicie - obstawilem gostka na AA, KK, QQ - flop KQx - check, check - spada nic nie znacza karta - typ bet za 1BB - wiedzialem, ze jestem z tylu, ale robie call - na river jego bet za 1/2 pota - sprawdzilem - pokazal mi KK :)

Slowo o rozegraniu tego KK przez przeciwnika. Blindy byly 50/100 - on mial stacka kolo 4k. Moj bet na flopie 400 - jego rebet do 600.

pot: 1150

trafil seta - mogl zrobic beta 1/2 - ale wowczas bylby pot comited, sprzedalby sie ze ma bardzo mocna karte. poza tym najwyzsza karta na flopie K - nie bylo nawe A, zeby mogl zakladac ze mam reke Ax i callne tego beta.

Na turnie bet o 100 - zeby sprawdzic, czy mam AA, AQ albo jakiegos pocketa, z ktorym go callne. Na river bet za 1/2 pota - cos kolo 650 - tym sposobem wlozyl w pota +-1500 ze swoich 4k. Powiekszyl stacka z 4k do 5.5k - % sensowny przyrost.

Nie mogl grac agresywniej, bo byl pewien ze nie mam K. Jak pomyslal, wiedzial tez ze nie mam AA, bo bym go reraisowal na turnie. Takze staral sie wyciagnac ile mogl i slicznie to zrobil :)

Pozniej 3 przegrane coin flipy i 3 blefy, z ktorych ostatni zakonczyl moj udzial w turnieju na 48 miejscu.

Dlaczego przez ponad 1h bylem tak wysoko, a pozniej odpadlem przed bublem (top20)? Bo za cholere nie chce mi sie siedziec na d... - dlatego tez od paru miesiecy praktycznie nie grywam MTT :) A jak cos gram, to tak wyglada - dobra gra przez pierwsza 1h, a pozniej durne zagrania koncza moj udzial w turku ;)

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 03 wrz 2009, 11:16

Cd Poker

Dzis o bledach i rozgrywaniu AAxx.

SH, 0.10-0.20 - 39 rak - 38min = + $23.11
SH, 0.10-0.20 - 56 rak - 53min = - $0.28

Rozegranych rak: 50-55%

Efekt: + $22.83

Gorzej nie moglem tego rozegrac. Po becie na flopie obstawilem goscia na seta K, wzglednie na AA - ale go callnalem. Bledne bylo sprawdzenie, w momencie gdy go obstawilem na wyzszego seta. Na turnie gostek gra check, powinienem zrobic 3/4 do pot beta - gram check - to juz drugi blad. Na river, sprawdzam 1/2 pot beta - blad numer 3. Wiecej bledow w tym rozdaniu nie dalo sie zrobic:
Obrazek

Kolejny blad. Nie dosc ze zdecydowalem sie na flat call z flush drawem na 1 karte, to jeszcze nie zrobilem zadnego value beta na river - tragedia:
Obrazek

Tutaj dla odmiany, mamy value beta:
Obrazek

Kolejny przyklad dobrego value beta:
Obrazek

Znowu bardzo zla gra. Sprawdzam na turnie beta za $2.10, majac jedynie 2 outy do seta - ktory niekoniecznie musial mi dac wygrana w tym rozdaniu oraz flush drawa na J. Zrobilem calla ze wzgledu na gre przeciwnika - ktory betowal multum potow w grach 1 na 1:
Obrazek

Double suited AA. Z taka karta, mozna i w razie potrzeby gra sie all in preflop. Tutaj gralem 1 na 1, przy czym trafilem idealny board. Nawet gdyby przeciwnik trafil seta - mialem szanse wygrac. Pot byl juz okazaly, wiec chcialem go zgarnac juz tutaj:
Obrazek

Slabe AAxx. Niby single suited, ale az 3 diamondy. Mimo to, do calla sie nadaje - zawsze mozna trafic seta A - wowczas, gdy ktos trafi innego seta - jestesmy w domu. W tym wypadku set 2 z przypadku i przeciwnik, ktory albo blefowal albo drawowal do flusha:
Obrazek

Bardzo slaba reka. Gole AAxx. Tutaj stealowalem blindy, ale dostalem calla od BB. Takze zrobilem cbeta na flopie i wystarczylo. W grze 1 na 1, jesli byl raise preflop - warto uderzyc cbetem na flopie:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 03 wrz 2009, 13:58

Cd Poker

SH, 0.10-0.20 - 58 rak - 1h 5min = - $18.64
SH, 0.10-0.20 - 51 rak - 1h = + $43.18

Rozegranych rak: 53-57%

Efekt: + $24.54

Niestety nie mam screena z rozdania, w ktorym poplynalem na $20. Mialem reke w stylu 4566. Preflop poszedl bet od goscia przede mna - tight az d... sciskalo - 1 call + moj call.

Board: 552.

Facet, ktory tez wszedl do gry robi check. Akcja po mojej stronie: robie checka - zastawiam trapa, na goscia z AAxx. Oryginalny agresor robi pot beta do 2.70 - wyrzuca z rozdania callera. Robie mini rebet do 5.40 - dostaje all ina - na ktorego tutaj liczylem :) Robie calla - facet pokazuje AAxx - poza AA nic nie ma. Turn: A. River juz bez znaczenia.

Bardzo ryzykowny call, ale read byl dobry. Anchora sie nie obawialem - typ gra bardzo loose agresive Jenna z kolei rozgrywal/a tylko wysokie karty - tight agresive.
Obrazek

A tak sie koncza pot bety bez nutsa, przy wysokiej puli:
Obrazek

Zabawne, ze facet nie sprawdzi mnie na river, po wladowaniu tylu $ w pule:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 03 wrz 2009, 21:27

Kolejna sesja dzisiejszego dnia :)

W miedzyczasie wrypalem $21 na chlipoker-brak-polskiej-licencji! - chcialem dobic z $294 do $300 i zrobic cash out, no ale sie nie udalo - to wyplacilem $273 :) I tak gram na cdpoker.

Cd Poker

SH, 0.10-0.20 - 56 rak - 59min = + $11.54
SH, 0.10-0.20 - 57 rak - 54h = + $12.74

Rozegranych rak: 42-46%

Efekt: + $24.28

Stan rolla: okolo $580

Wnioski: jak mawia moj znajomy: "graj tam, gdzie wygrywasz" - nie ma co lazic po innych roomach. Na ipoker czuje sie najlepiej i tutaj dobrze idzie mi gra. Zawsze szla. Dawniej w NLH przy wplacie wlasnej 10e i bonusie 5e, zrobilem 100e, ktore wyplacilem - 40e zostalo i je wrypalem ;]

Najlepiej zarabia sie na shortstakach:
Obrazek

Obrazek

Czasami mam zle ready i place:
Obrazek

Ale zazwyczaj sa dobre:
Obrazek

A czasem po prosu mam nutsa, ktorego mi nie donkuja. Zastanawialem sie czy wszyscy mamy to samo, ale wydalo mi sie to malo prawdopodobne. Wiec obstawilem, ze albo 1 z nich ma seta, drugi to co ja, albo obaj maja sety:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 04 wrz 2009, 13:06

Cd Poker

Sesja zaczela sie od -$46. Pozniej odrabialem.

SH, 0.10-0.20 - 41 rak - 53min = - $0.32
SH, 0.10-0.20 - 53 rece - 53min = - $6.85

Rozegranych rak: 42-51%

Efekt: - $7.17

Brakuje 1 screena, na ktorym poplynalem na BI. Akcja zaczela sie i skonczyla na flopie. Wlacznie ze mna 3 osoby weszly do gry, po podbiciu preflop do cos $1.5.

Oryginalny agresor podbija o pota. Mam nuts strita + top seta 7 - przebija do prawie mojego all ina - w odpowiedzi na co, bardzo lose gracz, ktory mial przy stole ATM cos kolo $110 - przebija do mojego all ina - wchodzimy we 3.

Agresor mial wielkie g... - pare TT na rece.
Ja nuts strit + set 7.
Facet od $110 - nuts flush drawa, przy czym mial 3 piki na rece. Na turn spadl pik, na river kolejny pik - board sie nie sparowal.

Nie wiem jak, ale zobaczylem seta 9 :P Dopiero po river - zdziwiony, ze przegralem - polapalem, ze zadnego seta 9 nie mialem ;p Swoja droga, gostek mnie callowal z para A - no na turnie zalapal gutshota - lol.
Obrazek

Gostek gral jakies 95% rak, agresywny lose player. Takze nie wierzylem w jego silna reke, chcialem go wyrzucic z rozdania semiblefem - niestety, zle ocenilem przeciwnika:
Obrazek

Powoli i systematycznie odrabialem straty:
Obrazek

Znowu brak value beta z mojej strony. Jednak board byl bardzo niebezpieczny i wolalem nie ryzykowac, pula byla juz sensowna:
Obrazek

Tutaj tez semi bleff - same checki az do mnie, wiec uderzylem. Niestety dostalem 2 calle, w zwiazku z czym odpuscilem sobie value beta:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 04 wrz 2009, 13:42

Wahania rolla

(PL 4-6)
24.07.2009 - $290

(przejscie na ipoker)
26.07.2009 - $249
31.07.2009 - $252

01.08.2009 - $255.5
02.08.2009 - $269.5
03.08.2009 - $271.5
04.08.2009 - $286.5
05.08.2009 - $288.5
07.08.2009 - $281
08.08.2009 - $273
09.08.2009 - $284.5
10.08.2009 - $289.5
11.08.2009 - $289
12.08.2009 - $291.5
13.08.2009 - $300
14.08.2009 - $307.5
15.08.2009 - $302.5
17.08.2009 - $308
18.08.2009 - $313.5
19.08.2009 - $305.5

(przejscie na PL10,20,50,100)
21.08.2009 - $383
22.08.2009 - $423
23.08.2009 - $450
24.08.2009 - $467
26.08.2009 - $466
27.08.2009 - $491
28.08.2009 - $528

(zaczalem kombinowac z innymi roomami - PokerStars-nielegalny-w-PL!)
29.08.2009 - $529
30.08.2009 - $540
31.08.2009 - $428

(powrot na ipoker PL20)
01.09.2009 - $506
03.09.2009 - $577
04.09.2009 - $570

Moze sie myle, ale ipoker chyba mi sluzy.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2009, 01:02 przez halfik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 05 wrz 2009, 20:52

Cd Poker

Caly dzien gralem PLO20. Pod wieczor poszedlem powalczyc na PLO100 - po porazkach na plo20 - nie tiltowalem - ostatnio niezle wychodzi mi panowanie nad emocjami w czasie gry. Jak mi nie idzie na limicie, ide na wyzszy - poki co, dobrze sie to konczy.

SH, 0.10-0.20 - 18r - 243min = - $16.29
SH, 0.10-0.20 - 26r - 22min = + $11.70
SH, 0.10-0.20 - 35r - 37min = - $21.78
SH, 0.10-0.20 - 26r - 32min = + $6.92
SH, 0.10-0.20 - 23r - 28min = - $26.46
SH, 0.10-0.20 - 3r - 4min = + $3.50

Suma: - $45.41

SH, 0.50-1.00 - 32r - 29min = + $1.50
SH, 0.50-1.00 - 44r - 35min = + $191.20

$10 uwolnilo sie z pendig bonusa.

Efekt: + $157.29

Porazki na PLO20 zaczely sie, gdy na flopie trafilem top seta K - dostalem podbicie o pot, ktore postanowilem callnac - na turnie dostalem kolejne podbicie o pot, ktore juz przebilem do all ina - przeciwnik pokazl oesd - 2 outy sam sobie odbieral, a jednak skompletowal strita na river.

Nastepnie praktycznie sam oddalem 2BI, co jest na screenach. Kolejnego BI wrypalem majac middle set i nuts strita. poszly all iny przeciwnik mial nizszego strita + gutshota do wyzszego i naturalnie musial trafic 1 z 3 outow.

Tutaj dobry read, niestety przeciwnik uparl sie, na te swoja reke - zle go ocenilem:
Obrazek

Przyklad zlego reada. Moglem to zagrac plasko i zrzucic na turnie - bledy kosztuja:
Obrazek

Agresywna gra 1 on 1:
Obrazek

River troszke mnie wystraszyl i nie zrobilem value beta, zakladalem ze jesli przeciwnik drawowal flusha i tak nie sprawdzi, jesli trafil runing runing to i tak nie ma to sensu:
Obrazek

Twarda gra, od czasu do czasu poplaca:
Obrazek

Piekny flop, niestety przeciwnicy bez kart:
Obrazek

Bylo blisko, ale siadlo. Mialem dylemat, czym facet gra - uznalem, ze ma flush drawa i moze AA - i tylko probuje wyrzucic mnie z rozdania, izolujac shorta ktory juz byl na all inie. Turn straszny, river wymarzony:
Obrazek

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 06 wrz 2009, 14:53

"Jak mi nie idzie na limicie, ide na wyzszy - poki co, dobrze sie to konczy. "

Widze ze na przekor teorii zamiast na nizsze, wchodzisz po niepowodzeniach na wyzsze ;) Tez sporo Omahy gram i w moim przypadku takie shooty na zbyt wysoko stawki konczyly sie sporym minusem.

Zreszta patrzac na ostatni screen - pewnie po turnie troszke Ci serce do gardla podeszlo, na szczescie river ostudzil lekko nerwy ;)

powodzenia w dalszej zabawie z Omaha

pozdrawiam

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 06 wrz 2009, 15:40

piotrek_nowy pisze:"Jak mi nie idzie na limicie, ide na wyzszy - poki co, dobrze sie to konczy. "

Widze ze na przekor teorii zamiast na nizsze, wchodzisz po niepowodzeniach na wyzsze ;) Tez sporo Omahy gram i w moim przypadku takie shooty na zbyt wysoko stawki konczyly sie sporym minusem.

Zreszta patrzac na ostatni screen - pewnie po turnie troszke Ci serce do gardla podeszlo, na szczescie river ostudzil lekko nerwy ;)

powodzenia w dalszej zabawie z Omaha

pozdrawiam

Nie bawi mnie gra na PL20, dlatego za cel postawilem zbudowanie rolla $2500+ - zeby przejsc na PL50 i zaczac grac zgodnie z BM. Poki nie zrealizuje celu, nie trzymam sie BM. Albo osiagne postawiony cel, albo wyzeruje rolla. Dlatego po serii porazek, wchodze na wyzszy limit - co naturalnie za dobrym pomyslem nie jest, ale wiem czym to grozi i godze sie z ryzykiem ;)

A na turnie nic mi nie podszlo, bo nim zdazylem obadac rece obu graczu, byl juz river i po sprawie. Dopiero w historii zobaczylem czym oni grali i co sie dzialo ;)

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 06 wrz 2009, 17:09

Cd Poker

Ewidentnie zaczal sie downswing.

Sesje 1 i 2:
SH, 0.10-0.20 - 41r - 41min = - $3.64
SH, 0.10-0.20 - 27r - 31min = - $9.27
SH, 0.10-0.20 - 63r - 1h 12min = - $24.38
SH, 0.10-0.20 - 1r - 3min = - $0.90
SH, 0.10-0.20 - 4r - 4min = - $0.80
SH, 0.10-0.20 - 5r - 8min = + $2.44
SH, 0.10-0.20 - 3r - 12min = + $0.98
SH, 0.10-0.20 - 32r - 31min = + $1.25
SH, 0.10-0.20 - 26r - 32min = - $0.52

Sesja 3:
SH, 0.10-0.20 - 34r - 36min = + $23.39

Efekt: - $11.45

Nie wiem czy to wina weekendu, czy faktu ze od jutra rusza omaholics, ale naszlo sie masa turbo murkow, od ktorych ciezko cokolwiek wyciagnac. Siedza i czekaja na te nutsy. Dwa razy mialem dzis AAxx double suited, w tym ATAT DS - i po podbiciu preflop do 0.7 - nikt nie chcial grac. Mam nadzieje, ze takie zamurkowanie to tylko efekt weekendu i od jutra wroca gamlerzy i shortstacki ;p

Jednak pojawilo sie sporo nowych twarzy na ipoker - zgaduje, ze to zwiazane z promocja omaholics. Same turbo murki. Na szczescie pod wieczor, natknalem sie na kilku gamlerow - takich jak ja ;p

9 nie mial, betowal bo wyczul slabosc:
Obrazek

Tak graja donki. A na powaznie, to od kiedy gram PL20, systematycznie grywam z gosciem na stolach i znam jego gre:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 07 wrz 2009, 01:02

Cd Poker

Sesja 1:
SH, 0.10-0.20 - 43r - 1h 1min = + $12.33
SH, 0.10-0.20 - 36r - 57min = - $9.47

Sesja 2:
SH, 0.10-0.20 - 44r - 46min = + $5.85
SH, 0.10-0.20 - 43r - 46min = - $20.00
SH, 0.10-0.20 - 77r - 1h 18min = - $20.00
SH, 0.10-0.20 - 28r - 23min = + $21.67

Sesja 3:
SH, 0.10-0.20 - 59r - 1h 8min = - $26.47
SH, 0.10-0.20 - 132r - 2h 9min = + $33.95

Sesja 4:
SH, 0.10-0.20 - 41r - 44min = + $7.22
SH, 0.10-0.20 - 40r - 39min = + $4.73
SH, 0.10-0.20 - 46r - 46min = + $0.24
SH, 0.10-0.20 - 41r - 44min = + $11.56

Sesja 5:
SH, 0.10-0.20 - 53r - 58min = - $20.00
SH, 0.10-0.20 - 56r - 57min = + $5.87
SH, 0.10-0.20 - 49r - 58min = + $25.15
SH, 0.10-0.20 - 47r - 1h 4min = + $4.39

Sesja 6:
SH, 0.10-0.20 - 8r - 8min = + $4.56
SH, 0.10-0.20 - 10r - 7min = + $2.76
SH, 0.10-0.20 - 20r - 23min = + $15.10
SH, 0.10-0.20 - 16r - 21min = - $6.00

$10 bonusu z PRS.

Efekt: + $63.34

Rozegranych rak: 892.

Przejrzalem historie i dochodze do wniosku, ze ostatnimi czasu za duzo gambluje. Sporo to kosztuje, w wiekszosci zarabiam na gotowych ukladach lub dobrych readach, gdy siedze przy stole z innymi gamblerami - strasznie sie wyplacam, gdy siedze przy tight stole.

Bardzo dobry read, niestety zabraklo szczescia:
Obrazek

To byl bardzo dziwny stol. Wpierw 3 typa poszlo all in preflop. Pozniej to rozdanie, gdzie wszyscy poczuli moc gamblowania, przy czym jedyna sensowniejsza reke mial ten, ktory zgarnal tego slicznego pota:
Obrazek

Takie wyplaty kocham najbardziej - 0 stresu:
Obrazek

Po raz kolejny place za ochote na gamling. Nie rozumiem tylko po jaka cholere ten kretyn z setem 7, jeszcze podbijal pota:
Obrazek

Klasyka sama w sobie:
Obrazek

Piekna reka i idealny board:
Obrazek

I znowu przyklad dobrego reada, przy ktorym nie zostalem sflushowany:
Obrazek

Jedno ze starc z moim ulubionym gamblerem:
Obrazek

Po jego przebiciu juz wiedzialem, ze gram na seta 4, a jednak poczulem zew mocy:
Obrazek

OESD do flusha, postanowilem zaryzykowac. Niesteyt przeciwnik mial jeszcze lepsza reke:
Obrazek

Scary flop, wiec trzeba bylo czekac az sie board sparuje:
Obrazek

Zalapalem sie na niezlego suck outa:
Obrazek

Czlowieka z AAxx zawsze idzie rozpoznac po raise preflop:
Obrazek

OESD z parka vs top set:
Obrazek

seta zawsze warto sprawdzic, gdy cena nie jest wygorowana:
Obrazek

flush draw + oesd, zakonczony blefem, ktory zostal sprawdzony:
Obrazek

ten stol od poczatku mi nie lezal. ze 2 razy mialem z niego odejsc, ale zostalem do konca. na innych stolach bylem juz na niezlym +, wiec postanowilem przydonkowac:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 08 wrz 2009, 12:34

Cd Poker

Siec zaczela padac, wiec sesja 1, szarpana i krotka.

Sesja 1:
SH, 0.10-0.20 - 0r - 6min = - $0.60
SH, 0.10-0.20 - 14r - 16min = + $12.54
SH, 0.10-0.20 - 14r - 16min = - $1.64
SH, 0.10-0.20 - 12r - 17min = - $0.44
SH, 0.10-0.20 - 36r - 44min = - $7.03
SH, 0.10-0.20 - 36r - 45min = + $11.72
SH, 0.10-0.20 - 37r - 45min = - $6.40
SH, 0.10-0.20 - 55r - 46min = - $1.61

Sesja 2:
SH, 0.10-0.20 - 6r - 9min = + $2.00
SH, 0.10-0.20 - 16r - 22min = + $0.92
SH, 0.10-0.20 - 23r - 28min = + $0.57
SH, 0.10-0.20 - 25r - 25min = + $2.20

Sesja 3:
SH, 0.10-0.20 - 42r - 51min = + $11.63
SH, 0.10-0.20 - 53r - 50min = - $7.65

Sesja 4:
SH, 0.10-0.20 - 34r - 34min = + $5.55
SH, 0.10-0.20 - 37r - 36min = + $5.92

Uwolniony bonus: $10

Efekt: + $37.68

Dzis zdecydowanie brakuje odrobiny szczescia.

Nie wiem na co liczyl ten gostek robiac call na turnie:
Obrazek

Tutaj chyba zle to rozegralem. Ale nie mialem pozycji i rozmyslilem sie, nie zrobilem beta po sparowaniu sie boardu - gdyby gra byla 1 on 1 - nie byloby problemu, a tak - istniala spora szansa ze tylko jeden z nich drawuje, a drugi trafil seta:
Obrazek

Kareta ^^:
Obrazek

A tutaj moj semi blef i magiczna gra przeciwnika, WTF?
Obrazek

PS. Omaholics sobie odpuszczam. Trzeba by grac calymi dniami, po 12+ stolow naraz ;)

Ranking dla PLO20-50 - a to tylko dane z wczoraj, bo ranking jest odswierzany kazdego dnia z rana ;)

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 09 wrz 2009, 00:07

Zagralem turek $7k RB z BI $5 + 0.5, niestety nie dalo rady - 313 na 535 osob:) Na poczatku klasyczna masakra, wiec czekalem w spokoju na pockety. 15min przed przerwa bylem nawet top9, ale poleglem 1min przed przerwa moje TT, nie dalo rady QQ przeciwnika ;)

Nawet sensowne karty dostawalem przez pierwsza h. 2x QQ, 1x AA, 2x TT
Obrazek

Tutaj dobry/zly hold. Dezycja dobra, ale patrzac na river - zly fold ;) Jakbym bardziej przydonkowal, mialbym niezla pozycje wyjsciowa w turnieju, niestety podjalem poprawna decyzje i zrzucilem pocketa ;p
Obrazek

Cd Poker

Sesja 1:
SH, 0.10-0.20 - 10r - 12min = + $2.18
SH, 0.10-0.20 - 11r - 10min = + $4.54

Sesja 2:
SH, 0.10-0.20 - 23r - 21min = + $4.82
SH, 0.10-0.20 - 19r - 22min = - $2.54
SH, 0.10-0.20 - 34r - 31min = + $5.65

Sesja 3:
SH, 0.10-0.20 - 67r - 1h 4min = - $5.41
SH, 0.10-0.20 - 68r - 1h 6min = - $5.96
SH, 0.10-0.20 - 5r - 10min = + $2.40
SH, 0.10-0.20 - 37r - 43min = + $0.01

Wpisowe na turka: - $5.50

Efekt: + $0,19

Pod wieczor postanowilem pograc agresywnie, na efekty dlugo nie trzeba bylo czekac. Pierwsze 15min i bylem juz na $50 :) Ale jakos poszlo i dzien skonczony prawie na 0 - wiec nie ma tragedii.

Tak sie oddaje $20:
Obrazek

Nie wiem, po co ten gostek sie ze mna przebijal:
Obrazek

A tak sie gra ludzmi, ktorzy za czest o i zbyt agresywnie graja pozycja:
Obrazek

Tutaj, braklo szczescia. Paskudny river:
Obrazek

Nie wiem na co liczyl, ten facet. Zgaduje, ze przy ilosci potow ktore betowalem, w koncu nie uwierzyl w moja reke i postanowil poszalec z oesd:
Obrazek

Piekny flop, paskudny turn i genialny river:
Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 10 wrz 2009, 18:37

Cd Poker

Nigdy wiecej nie grac na glodzie nikotynowym!

Nie chodzi o to, ze gralem zle. Gralem tragicznie!

Sesja 1:
SH, 0.10-0.20 - 44r - 37min = - $35.51
SH, 0.10-0.20 - 43r - 22min = - $10.65
SH, 0.10-0.20 - 55r - 39min = - $27.39
SH, 0.10-0.20 - 30(!?)r - 4min = - $33.66

SH, 0.25-0.50 - 26r - 24min = + $2.51
SH, 0.25-0.50 - 33r - 32min = + $18.12

Sesja 2:
SH, 0.10-0.20 - 55r - 46min = - $1.48
SH, 0.10-0.20 - 74r - 1h 4min = + $6.71
SH, 0.10-0.20 - 121r - 1h 50min = - $29.96

Sesja3:
SH, 0.10-0.20 - 25r - 27min = - $25.29
SH, 0.10-0.20 - 22r - 22min = - $44.10

2x SnG: $4.80 - wygrana $10

Efekt: - $175.50

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 11 wrz 2009, 00:04

Cd Poker

Zgodnie z przyjeta zasada, poszedlem na wyzszy limit. Zaczelo sie od wtopienia $170, pozniej szlo juz znaczenie lepiej - jak przestalem tiltowac po PLO20.

Sesja 1:
SH, 0.50-1.00 - 46r - 42min = + $30.65
SH, 0.50-1.00 - 19r - 15min = - $8.95
SH, 0.50-1.00 - 72r - 1h = + $98.33
SH, 0.50-1.00 - 80r - 1h 26min = - $32.80

Sesja 2:
SH, 0.25-0.50 - 44r - 37min = + $62.67
SH, 0.25-0.50 - 46r - 42min = + $14.10
SH, 0.25-0.50 - 72r - 1h = - $36.36

$10 uwolniona z bonusu

Efekt: + $137.64

Niezle fajerwerki byly - brak 1 screena, gdzie kasuje typa na $100.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 01:06 przez halfik, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”