Moneybookers
- encepence
- -#VIP

-
Aimar
- -#pretendent

Witam.
Room : CdPoker.
Mam konto na Moneybrookers.
Chcę dokonać wpłaty, by następnie z Moneybrookers przelać na CD poker.
Wybieram bank, odsyła mnie do przelewy24.
Tu pojawia się problem:
Każą mi instalować jakiś plik *.exe, czego na bank nie zrobię.
Albo przelewam z swojego konta, gdzie TYLKO ja znam login i hasło, bez żadnych wspomagaczy albo mnie pocałują w trąbkę.
Przecież nie będę zakładał specjalnie konta w banku, by sobie zagrać w Pokera On-line!
Solutions?
Room : CdPoker.
Mam konto na Moneybrookers.
Chcę dokonać wpłaty, by następnie z Moneybrookers przelać na CD poker.
Wybieram bank, odsyła mnie do przelewy24.
Tu pojawia się problem:
Każą mi instalować jakiś plik *.exe, czego na bank nie zrobię.
Albo przelewam z swojego konta, gdzie TYLKO ja znam login i hasło, bez żadnych wspomagaczy albo mnie pocałują w trąbkę.
Przecież nie będę zakładał specjalnie konta w banku, by sobie zagrać w Pokera On-line!
Solutions?
- tomziolo
- -#aktywny

Sorry, a co Ci przeszkadza zainstalowac ten plik? Korzystam z przelewy24 od ponad roku (nie tylko do pokera) i zaden program sie nie pojawil.
Poczytaj:
Co to jest BankBrowser?
BankBrowser to nasze najnowsze narzędzie do wspomagania wykonywania płatności internetowych.
Jest to przeglądarka internetowych stron bankowych działająca na podobieństwo przeglądarki Internet Explorer. Jednak przy pomocy przeglądarki BankBrowser uzyskujemy na stronach bankowych dodatkowe efekty, takie jak przekazanie danych do formularza przelewu oraz możliwość wysłania potwierdzenia wykonanego przelewu do serwisu Przelewy24.
Jakie transakcje można dokonywać przy pomocy przeglądarki BankBrowser?
Stworzone przez nas narzędzie służy do obsługi transakcji klientów korzystających z serwisu Przelewy24. Aplikacja ułatwia procedurę dokonywania przelewów bankowych przez Internet, jednocześnie podnosząc skuteczność dokonywanych wpłat oraz zachowując wszelkie wymogi związane z bezpieczeństwem.
Podstawowe zalety przeglądarki BankBrowser:
* Wygoda dla płacącego - przeglądarka zapewnia automatyczne wypełnienie formualrzy przelewów we wszystkich obsługiwanych bankach
* Natychmiastowe potwierdzenie - klient przesyła potwierdzenie wpłaty szybciej niż wpłata dotrze fizycznie na konto Przelewy24
* Najwyższy poziom bezpieczeństwa - BankBrowser wykorzystuje bilblioteki funkcji Internet Explorera, dzięki czemu jest aktualizowana na bieżąco razem z Internet Explorerem. BankBrowser pozwala jedynie na dostęp do stron banku oraz serwisu Przelewy24.pl, co zapobiega wejściu na niebezpieczne strony.
* Prosta instalacja - BankBrowser wystarczy raz pobrać ze stron Przelewy24, informacja o konieczności pobrania programu pojawia się na stronie płatności. Programu nie trzeba instalować - jest to tylko jeden plik, który należy uruchamiać dla realizacji przelewu. Rozmiar pliku to około 770kB.
* Rozbudowana pomoc - na całym etapie płatności klient ma do dyspozycji wsparcie w postaci plików pomocy odczytywanych bezpośrednio w oknie BankBrowser
* Możliwość obsługi wszystkich banków
Poczytaj:
Co to jest BankBrowser?
BankBrowser to nasze najnowsze narzędzie do wspomagania wykonywania płatności internetowych.
Jest to przeglądarka internetowych stron bankowych działająca na podobieństwo przeglądarki Internet Explorer. Jednak przy pomocy przeglądarki BankBrowser uzyskujemy na stronach bankowych dodatkowe efekty, takie jak przekazanie danych do formularza przelewu oraz możliwość wysłania potwierdzenia wykonanego przelewu do serwisu Przelewy24.
Jakie transakcje można dokonywać przy pomocy przeglądarki BankBrowser?
Stworzone przez nas narzędzie służy do obsługi transakcji klientów korzystających z serwisu Przelewy24. Aplikacja ułatwia procedurę dokonywania przelewów bankowych przez Internet, jednocześnie podnosząc skuteczność dokonywanych wpłat oraz zachowując wszelkie wymogi związane z bezpieczeństwem.
Podstawowe zalety przeglądarki BankBrowser:
* Wygoda dla płacącego - przeglądarka zapewnia automatyczne wypełnienie formualrzy przelewów we wszystkich obsługiwanych bankach
* Natychmiastowe potwierdzenie - klient przesyła potwierdzenie wpłaty szybciej niż wpłata dotrze fizycznie na konto Przelewy24
* Najwyższy poziom bezpieczeństwa - BankBrowser wykorzystuje bilblioteki funkcji Internet Explorera, dzięki czemu jest aktualizowana na bieżąco razem z Internet Explorerem. BankBrowser pozwala jedynie na dostęp do stron banku oraz serwisu Przelewy24.pl, co zapobiega wejściu na niebezpieczne strony.
* Prosta instalacja - BankBrowser wystarczy raz pobrać ze stron Przelewy24, informacja o konieczności pobrania programu pojawia się na stronie płatności. Programu nie trzeba instalować - jest to tylko jeden plik, który należy uruchamiać dla realizacji przelewu. Rozmiar pliku to około 770kB.
* Rozbudowana pomoc - na całym etapie płatności klient ma do dyspozycji wsparcie w postaci plików pomocy odczytywanych bezpośrednio w oknie BankBrowser
* Możliwość obsługi wszystkich banków
-
Aimar
- -#pretendent

To kwestia bezpieczeństwa - na 100% nigdy nie będziemy pewni co dokładnie instalujemy, nie znając kodu źródłowego. Dzięki za zaufanie jakim obdarzyłeś BankBrowser - ja troszkę o atakach w cyberprzestrzeni się naczytałem. Intuicja mi podpowiada, żeby eliminować potencjalne zagrożenia. Mój wybór.
Sprawę dało się ominąć - małymi literkami na dole, jest opcja dokonania przelewu i nie trzeba nic instalować. Ciekawe Czy w drugą stronę też się da - mówię o wypłatach.
pozdrawiam i samych AA preflop
Sprawę dało się ominąć - małymi literkami na dole, jest opcja dokonania przelewu i nie trzeba nic instalować. Ciekawe Czy w drugą stronę też się da - mówię o wypłatach.
pozdrawiam i samych AA preflop

-
SzaryPL
- -#aktywny

- pidwaes
- -#aktywny

- apolinary83
- -#VIP

- pidwaes
- -#aktywny

lucart pisze:chce dodac sobie konto bankowe na MB i teraz pytanie wchodze dalej i pokazuje mi sie zapytanie NRB (Numer Rozliczeniowy Banku): to jest numer mojego konta w banku czy co? nie wiem czy to jest jkaies 8 cyft czy cale 26.... ;/
to sa cyfry od 3 do 10 (czyli 8 cyfr) z twojego rachunku. warto przeczytac caly watek bo juz to nie raz tutaj bylo ;]
- martini
- -#VIP

A ja mam takie pytanie : czy przy wyplacie z pokerroomu na moneybookers są widoczne dla pokerroomu nasze dane osobiste, w sensie imie, nazwisko ? Czy interesuje ich jak gdyby tylko nasz adres@cos.pl ? Pytam, bo zastanawiam sie czy moge dokonac wyplaty na adres moneybookers kolegi. Byc moze moje pytanie jest calkowicie zbedne, ale np. z tego co sie orientuje to gdy Andrzej Nowak bedzie chcial wyplacic pieniadze przelewem bankowym na konto Jana Kowalskiego to pokerroom moze robic problem. A jak to jest przy moneybookers ?
- quo87
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

-
Oskarek
quo87 pisze:jak cholera jasna ci z Moneybookers
przeliczaja $ na pln ? bo przelalem dzis 100$ i wyszlo im z tego 274zl
z tego co widze to zlotowka nieco powyzej 3zl jest a nie po 2,7zl. chyba ze biora jakies oplaty, ale 25zl na 300zl ?
haha a najlepsze to ze jak Ty wplacasz to licza po 3,14.... ja tak wplacam z MB... zarty jakies
-
GrzesVP
- LEGENDA

- quo87
- -#aktywny

Wyplacilem 100$ z Poker Stars-nielegalny-w-PL-!, bez jaj zeby taka prowizje bral najpopularniejszy room na swiecie.
No wlasnie chcialem tez zachaczyc temat wplacania bo jak wplacalem to policzyli po 3,07 jakies tydzien badz dwa temu a teraz takie jaja.
Nie wiem kogo sie czepic czy mb czy PSa
edit: Wlasnie patrze na poczcie i 5h po zaksiegowanej kwoty doszlo do mnie kolejne 14zl, mam dwa maile tak jakbym wyslal 95$ a pozniej 5$ czego oczywiscie nie robilem bo wyslalem 100$ od razu, dziwna sprawa. No ale poprawia mi to stan konta i wartosc dolara jednak jest zblizona do 3zl co mnie troszke uspokoilo.
No wlasnie chcialem tez zachaczyc temat wplacania bo jak wplacalem to policzyli po 3,07 jakies tydzien badz dwa temu a teraz takie jaja.
Nie wiem kogo sie czepic czy mb czy PSa
edit: Wlasnie patrze na poczcie i 5h po zaksiegowanej kwoty doszlo do mnie kolejne 14zl, mam dwa maile tak jakbym wyslal 95$ a pozniej 5$ czego oczywiscie nie robilem bo wyslalem 100$ od razu, dziwna sprawa. No ale poprawia mi to stan konta i wartosc dolara jednak jest zblizona do 3zl co mnie troszke uspokoilo.
-
Grzegorz14
- -#pretendent

Witam! Mam Pytanko
Wczoraj chciałem dokonać pierwszej wypłaty z Moneybookers. Klikam w wypłać środki, i dostaje komunikat że opcja ta jest zablokowana, musze najpierw wpłacić środki, więc klikam WPŁATA wybieram PBOBP ( ten natychmiastowy, nie taki normalny że ide do banku i czekam aż pieniadze dojda powiedzmy 3dni) przezuca mnie do stronki gdzie moge sobie wybrać PRZELEWY24/BANKBROWSER wybrałem przelewy24 wpłaciłem 10 złoty. Konto odrazu zostało zasilone tą kwotą, klikam w WYPŁATA ale nadal "Prosze wpłacić środki"
To moja pierwsza wypłata, być może trzeba poczekać aż tą opcje odblokują? albo zlecić tą normalną wpłate z banku , co idzie kilka dni. Wiem że z tymi weryfikacjami to róznie bywa...
Nie chce niepotzrebnie zaczynac wojny mailowej bo byc moze wystarczy poprostu poczekać,
MIał ktoś z was taki przypadek?
Wczoraj chciałem dokonać pierwszej wypłaty z Moneybookers. Klikam w wypłać środki, i dostaje komunikat że opcja ta jest zablokowana, musze najpierw wpłacić środki, więc klikam WPŁATA wybieram PBOBP ( ten natychmiastowy, nie taki normalny że ide do banku i czekam aż pieniadze dojda powiedzmy 3dni) przezuca mnie do stronki gdzie moge sobie wybrać PRZELEWY24/BANKBROWSER wybrałem przelewy24 wpłaciłem 10 złoty. Konto odrazu zostało zasilone tą kwotą, klikam w WYPŁATA ale nadal "Prosze wpłacić środki"
To moja pierwsza wypłata, być może trzeba poczekać aż tą opcje odblokują? albo zlecić tą normalną wpłate z banku , co idzie kilka dni. Wiem że z tymi weryfikacjami to róznie bywa...
Nie chce niepotzrebnie zaczynac wojny mailowej bo byc moze wystarczy poprostu poczekać,
MIał ktoś z was taki przypadek?
-
Dudak1
- -#pretendent

- widget20
- -#aktywny

Grzegorz14 pisze:
?
z Tego co orientuje sie musi to byc przelew ale własnie ten normalny a nie poprzez przelewy 24etc. Ponieważ wtedy oni dostaja hajc tak jakby od tej firmy a nie wprost z Twojego rachunku. Pozdrawiam
-
Grzegorz14
- -#pretendent

Aha, no dzieki, poczekamy zobaczymy, ale jak myslisz jak wplacilem tylko 5 zloty poprzez ten normalny przelew to to wystarczy? Bo tam gdzies wyczytalem ze powiino byc conajmniej 5 Euro... a ja wplacilem równo 5 PLN... kurcze to moneybookers mnie troche denerwuje... każdy je tak niby chwali, a jak przyjdzie co do czego to problemy robia z byle czego.. Denerwuje sie troche i martwie bo na koncie uzbieralem spora sumke....
No ale poczekamy zobaczymy.. wiem ze NAPEWNO sprawe poprowadze do konca i NIE odpuszcze za nic na swiecie, bo w gre wchodza spore pieniazki jak dla mnie
No ale poczekamy zobaczymy.. wiem ze NAPEWNO sprawe poprowadze do konca i NIE odpuszcze za nic na swiecie, bo w gre wchodza spore pieniazki jak dla mnie
-
szum
- -#zwykly

-
Grzegorz14
- -#pretendent

Support wkoncu odpisal, Jeśli macie zablokowane konto i prosi was o wpłate to musicie wpłacić pieniążki poprzez NAJZWYKLEJSZY PRZELEW bankowy, nie zadne przelewy24 bankbrowser itp. moneybookers troche rzuca klody pod nogi i nie wiem czy nie zmienie swojego portfela internetowego z tego powodu...
nie wiem jak jest w Netteller bo nigdy nie korzystalem
nie wiem jak jest w Netteller bo nigdy nie korzystalem
-
szum
- -#zwykly

-
Grzegorz14
- -#pretendent

szum pisze:widać trochę techniki i się człowiek gubigdybyś czytał uważniej ich wymogi to nie było by takich problemów ale oczywiście lepiej zrzucić na MB niż przyznać że się troche zmarało sprawę
To ty czytaj uważniej, bo w MB piszą żeby zlecić wypłate poprzez "przekaz bankowy" klikasz w przekaz bankowy i wyświetla ci sie multum opcji ( w tym np. poprzez iPKO) a jesli przelejesz przez IPKO to konto nadal bedziesz mial zablokowane...
Także zanim bedziesz kogos obrazal to zastanow sie najpierw czy masz do tego powody i wystarczajace doswiadczenie....
-
szum
- -#zwykly

Spokojnie chcę Ci pomóc
ale weź nie napierniczaj na MB skoro popełniasz błędy, co innego gdybyś był pewien że robisz wszystko tak jak chcą a nie jesteś
No dziwne bo u mnie w Moneybookers pisze: "Nie możemy obciążyć tą sumą Państwa konta bankowego: Należy samodzielnie przekazać bankowi polecenie przekazu pieniędzy!"
Więc samo przez się widać że albo zlecasz bezpośrednio ze swojego banku przelew do MB albo wybierasz właśnie jedną z tych wielu opcji dostępnych nawet iPKO
tylko wpłać takie minimum jakie chcą i nie będzie problemów
Sam wpłacałem na MB przez przelewy24 z swojego konta bankowego i nie było problemu, z tym że nie wiem gdzie wyczytałeś minimum 5€ bo jak dobrze pamiętam to u mnie było nawet 15€ - wpłaciłem 20€ i konto odblokowane, weryfikacja poprawna.
Więc polecam Ci wpłać ty dla świętego spokoju te 20€ przez przelewy24 albo zleć przelew u siebie w banku i będzie w porządku, przynajmniej ja tak miałem
No dziwne bo u mnie w Moneybookers pisze: "Nie możemy obciążyć tą sumą Państwa konta bankowego: Należy samodzielnie przekazać bankowi polecenie przekazu pieniędzy!"
Więc samo przez się widać że albo zlecasz bezpośrednio ze swojego banku przelew do MB albo wybierasz właśnie jedną z tych wielu opcji dostępnych nawet iPKO
Sam wpłacałem na MB przez przelewy24 z swojego konta bankowego i nie było problemu, z tym że nie wiem gdzie wyczytałeś minimum 5€ bo jak dobrze pamiętam to u mnie było nawet 15€ - wpłaciłem 20€ i konto odblokowane, weryfikacja poprawna.
Więc polecam Ci wpłać ty dla świętego spokoju te 20€ przez przelewy24 albo zleć przelew u siebie w banku i będzie w porządku, przynajmniej ja tak miałem