Moje wyzwanie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

czy uda mi sie ugrac 1000$ ze 100$ ??

Nie, jestes za kiepski
1
6%
Nie, masz za malo cierpliwosci
1
6%
Nie, bo nie
3
19%
Moze i tak
3
19%
Tak ... po paru latach moze ci sie to udac
1
6%
Pewnie ze tak, moze zajac to pare miesiecy ale przy ciezkiej pracy dasz rade
7
44%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Moje wyzwanie

Postautor: quo87 » 06 sie 2009, 22:55

A wiec dzis postanowilem wyzwac samego siebie do zrobienia ze 100$ 1000$, nie wiem jak to bedzie bo grubszego planu nie okreslilem, na poczatek mam zamiar grac sng, double up oraz HU za max 5$ wszystko w texas holdem i w roznych stopniach szybkosci.
Bede gral na chili poker a moj nick tam to 8719quo.

A wiec stan poczatkowy 100,37$ (niestety nie moglem sie tej koncowki pozbyc)

Jest juz dosc pozno i zona nie chce zasnac beze mnie wiec nie bede naginal jej nerwow i postaram sie rozegrac dzis az 5 spotkan.

No to czas zaczac, zyczcie mi powodzenia.

P.S. zapraszam do ankiety

Nie za dobrze jak na pierwszy dzien. Wygralem jednego coin flipa a reszta w plecy (i chyba we wszystkich mialem przewage na i po floopie (A4 vs 6T, A5 vs 4Q i takie tam).
Rozdanie dnia:
Obrazek

Rozegralem 3 double Up z czego jeden wygralem 1/3 . . . 33% skutecznosci DoubleUp
Rozegralem 2 HU z czego jeden wygralem 1/2 . . . 50% skutecznosci HU

Ogolnie 2/5

Stan na dzien 06.08.09r.

93,37$
-7$
Ostatnio zmieniony 07 sie 2009, 07:31 przez quo87, łącznie zmieniany 6 razy.

ebociek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ebociek » 07 sie 2009, 01:24

Warto by było się wspomóc jakimś bonusem - byłoby łatwiej no ale zobaczymy jak bez promocji ci pójdzie.

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 07 sie 2009, 07:56

@Up Mam bonus 100$ ale nie wiem czy go uzyje

Dzien 2
czyli 07.08.09r

Poranna sesja:

Czyli ciag dalszy moich przegranych coin flipow typu AQs na ATo (floop daje juz strita dla ATo).
Rozegralem:
6 S&G 2 miejsce i 15$ i dwa 1 miejsca w 6os czyli 21$x2 . . 3/6
7 Double Up wygrane i przegrane (w przegranej przegrywam 99 na A7s i juz na floopie ma kolor) kolejna porazka teraz KJo przegrywa z KTo i jeszcze jeden bad bead QQ nie daje rady JJ i znow odpadam. . 4/7
5 HU moje JJ vs A4 (dwa A na floopie) i koncze zabawe po raz kolejny JJ przegrywaja na A7o i set A na floopie, a teraz moj set T przegrywa ze stritem 0/5
Ogol 7/18 ... ;/
HU tragicznie, wszystko w plecy w takim stylu ze glowa mala
Znow w HU dostaje ATo na 99 po floopie mam Asa i ida all iny, na riwerze 9, a wczesniej:

Obrazek

Screem dnia, wszedlem w podbicie 4bb z A8s i co widze na floopie ?

Obrazek

Wyglada na to ze lepiej mi ida double i sitki niz HU i problem w tym ze nie mam pojecia dlaczego, bo swego czasu sporo gralem w HU i nie szlo mi tak zle, no coz zobaczymy w nastepnej sesji.
P.S. Wiem ze chaotycznie pisze :)

Stan konta na koniec dnia to 92,62$
-0,75$
Ostatnio zmieniony 08 sie 2009, 07:31 przez quo87, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 sie 2009, 09:44

Hej

Mam w zasadzie identyczny challenge - tez chce zrobic 1000 z 25$ - na razie mam 701 wiec nie jest zle. Tez gram tylko HU - czasem sitka na 5 osob... DoN gralem ale mnie męczą psychicznie za bardzo - nie chce mi sie grac 30 min zeby potem odpadac na coinflipie - to samo mam w HU - a mniej czasu idzie w pizdu

Przy grze HU oraz DoN - ciezko Ci bedzie budowac regularnie rolla bez rb albo dobrego bonusa. Jezeli jednak chcesz grac bez bonusa - liczac tylko zyski z gry (na chili przy Hu jest jeszcze szansa - bo tam jest rake mneijszy) - nie graj Turbo (a tym bardziej SuperTurbo). DoN bez RB nie maja sensu imho - ta gra stworzona jest jak dla mnie wylacznie dla graczy idacych w ilość a nie jakość.

No i najgorsza rzecz - to BM - zwlaszcza moment przechodzenia na wyższe stawki... grasz 2 miesiace - zbudujesz bankroll na SnG10$ - po czym wtapiasz pechowo 10-12 Hu pod rząd - i cofasz sie w 3h o miesiąc gry... tutaj tez niezastapiony jest rb - mnie juz dwukrotnie po duzym downswingu (10-15 BI) wlasnie rakeback ratowal od tilta :-)

W kazdym razie powodzenia - na pewno bede sledzil Twoj wątek - bo zarówno challenge jak i droga do niego sa identyczne jak mój :-)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 sie 2009, 13:27

Bry :wink:.

Widzę, że realizujesz podobny plan, jak ja, z tym że masz nieco pewniejsza kwotę startową.
Co mogę powiedzieć na początek... Z moich obserwacji i doświadczeń - jeśli jesteś przyzwyczajony do wyższych stawek, to będzie dla Ciebie niezła próba, jeśli przeważnie grasz SnG 1-5$, to powinieneś sobie bez problemów poradzić. Ponadto nie wyobrażam sobie grania podobnego challenge'a bez MTT. Zarobienie regularnych 900$ na samych SnG, HU czy DoN'ach, będzie dość trudne. Przy powiedzmy 1k SnG nie sądzę, abyś przekroczył ROI +5% (a to już byłby świetny wynik), dalej może sporo brakować. A w MTT jak wiadomo, w jeden wieczór możesz zrealizować połowę planu, z tym że, żeby optymalnie grać MTT musisz zarabiać na buy-iny do nich w turniejach SnG, żebyś nie miał przez to ujemnego bilansu.

Jeśli chodzi granie HU w iPoker, to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wyższy poziom jest w tych za 1$, niż w tych za 5$. Przestałem grać zupełnie Heads Up'y, bo przy skoku bankrolla do 350$ granie tych za 1$ było absurdem, a w tych za 5$ ciągle przegrywałem z fishami mając dominację w stylu Twoich screenów AJ vs A4 itd.

SithJarr pisze:DoN gralem ale mnie męczą psychicznie za bardzo - nie chce mi sie grac 30 min zeby potem odpadac na coinflipie.

Ale grasz zwykłe czy turbo? Ja osobiście totalnie nie radziłem sobie w zwykłych DoN'ach, natomiast w turbo idzie mi całkiem nieźle. Oczywiście są downswingi jak wszędzie, ale na dłuższą metę wychodzę na plus. Wprawdzie gram obecnie w sieci Ongame, ale to chyba niewiele zmienia :smile:.

Też kiedyś traktowałem DoN'y, jako rodzaj bezmózgiej ilościówki, ale po ostatnich sesjach stwierdzam, że są bardzo dobre do wyrabiania bonusa tudzież rake-backu i wcale nie oznacza to, że bankroll musi stać w miejscu, albo się kurczyć.

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 07 sie 2009, 21:39

@SithJarr
To widze ze super Ci idzie, gdzie mozna sledzic Twoje poczynania.
I wogole w ile zdobyles ta kwote co masz teraz ? A i na jakiej platformie grasz ?
Co do double Upow to maja zalete ze dostaje sie za nie dwa razy wiecej fpp niz za HU. No ale gra sie tez duzo dluzej.
Chyba jednak jak zdobede bonus jakis to dodam go do stanu konta ktory sie kurczy :/

@drynk
No ja jestem przyzwyczajony do niezbyt trzymania sie rolla. Byc moze ze wlacze tez mmt do wyzwania.
Ja pierdziele gosc z 4J sprawdza moje 3 bb raise, na floopie trafia 4 i reszta kart wyzsze w tym moja top para, ja podbijam 5bb a ten dalej wchodzi, ciagle mam top pare, podbijam 8bb ten wchodzi i trafia druga pare .... ;/ i znow lost

Stan na dzien 08.08.09r

No to rozegralem dzis 1 MTT z wpisowym 5$ i zrobilem re buya 5$ ale i tak skonczylem na miejscu 39 a od 20 bylo platne
Doube Upow bylo 9 z czego 7 wygranych , 7/9 , 77%
Rozegralem tez jeden Triple Up ale odpadlem AKs na A9o , 0/1 , 0%
HU bylo 7 z czego wygralem 5 , 5/7 , 71%
S&G rozegralem 2 i nie wygralem nic , 0/2 , 0%

Ogół: 12/19 , 63%

Bankroll: 99,37$

+6,75$

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 10 sie 2009, 16:31

Wczorajszy dzien czyli niedziele zostaje dla mnie czarna i strasznie pechawa niedziela. Wszystko szlo nie po mojej mysli. Masa rozdan coin floopow (o ile mozna nazwac 60%-40%) coin floopem przegralem. Mozna powiedziec ze wszystkim dochodzilo tylko nie mi.

Ładne rozdanie JJ na AA i na moje KK.

Obrazek

Znow moje KK tym razem na AT, na turnie mialem juz ponad 90% na wygrana ale of course musi wpasc A. Takim style odpadam na bublu.

Obrazek

Kolejne KK, tym razem zaatakowalem z shorta, sprawdzil mnie big stack z 97 bez koloru (o.O) i trafil strita.

Obrazek

I najbardziej bolesne rozdanie bo z naszym forumowym deadprezem ktory sprawdza mnie (shorta) z ATs na moje AKo. I trafia runner runner flush. A byl to turniej o wejsciowke 2200zl na turniej w warszawie i zostalo nas 3.
Bardzo bylem niezadowolony po tym rozdaniu, jak i moja zonka :)

Obrazek

Podsumowanie dnia 09.08.09r
Double Up 8/16 , 50%
HU 1/2 , 50%
S&G 0/2 , 0%
6k freez za 5,50$ 699/1600~
Summer Festival S&G cash wpisowe 0$ platne 1miejsce (2200zl) ja - 3/24

Stan konta: 73,37$
-26$

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 10 sie 2009, 17:16

Dzis rano zonka pograla sobie cos tam i trzeba by to do statystyk wliczyc.
Double Up 4 za 1,2$ z czego wygrala 3 3/4
Double up za 2,4$ z czego nie wygrala nic 0/2

Ja dzis juz moge wkleic pierwsze polamane AA przed floopem all ina na QQ i Q wpada.
Gram 4 Double Upy co mi na poczatku, teraz juz nie jest tak fajnie i kolorowo.

Obrazek

I juz kolejny, staram sie ukrasc z AT blindy ze small blinda, natrafiam na opor w postaci Q4 i dostaje all ina, co calluje. I natrafiam na karete QQQQ, damy sa dzis nie do zajebania ...

Obrazek

I znow probujac wyrzucic po floopie z rozdania przeciwnika, on trafia, J7o po floopie 45J jest silniejszy niz moj JK

Obrazek

Jeszcze przegrane jedno rozdanie i z 3,6k zostaje mi 800

z 88 dostaje seta ale jest draw do strita na stole, na turnie wpada mi ful ale co z tego ...

Obrazek

NOOO I NARESZCIE WYGRALEM ROZDANIE ALL IN PRE FLOOP MAJAC KK !!!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 20:45 przez quo87, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 10 sie 2009, 17:54

quo87 pisze:damy sa dzis nie do zajebania ...

Maczek coś o tym wie, nawiązując do stolika telewizyjnego w Łodzi...

a moja propozycja to grac DoN po 5+0,50$ i ok bedzie

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 sie 2009, 23:19

quo87 pisze:@SithJarr
To widze ze super Ci idzie, gdzie mozna sledzic Twoje poczynania

Nie można... ongame nie ma w zasadzie historii rozdac - wiec nie mam co na bloga wrzucac... pierwszy taki challenge zrobilismy sobie z Tosiakiem na chlipoker-brak-polskiej-licencji! - wtedy byl opisany na blogu naszym dosc dokladnie - tyle ze doszlismy do 500 - prawie równo i sytuacja życiowa zmusila mnie do zmniejszenia ilości gry (urodziła mi sie córka i czas zaczła uciekać szybciej). Zaczalem odpierdzielać lipę na za dużych stawkach - i po kilku poteznych swingach wyplacillem kase z chili (okolo 400 usd)

Potem mialem 3-4 miesiece przerwy od pokera gralm troche ale bez zapału - a potem jakoś ruszyłko. Stan początkowy mialem kolo kilkunastu dolarow - na przelomie maja / czerwca wpadlo mi za lige kolo 70$ - i tak jakos od czerwca ciągnę. Dociągnałem do okolo 250 - po czym zaliczylm duzy skok przez turek formuowy HighStakes (+200usd). Od tego czasu gram SnG 5$. Kolo konca czerwca mialem 500$ - teraz mam okolo 700. Gram malo - nie mam czasu na pokera za dużo - wiec idzie to powoli.

Co do nabijania fpp - jest to mocno zludne... po rozegraniu 10 DoN oraz 10 HU - oddales w pierwszym przypadku dwa razy tyle rake...

Zaleta DoN jest natomiast to - ze walisz po 10 na raz - w HU tego nie zrobisz (poza superturbo)

Warto czasem dla odmiany pograc jakis SnG na 5 osob - jak poczujesz ze Hu Cie nudza i nie grasz juz starannie.

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 13 sie 2009, 15:24

Stan na dzien 13.08.09r

Rozegrane od 10 do 12:

HU 1/2
DoN 7/13
S&G 2/4 pierwsze i drugie miejsce - 30$

Moglem cos ominac
Ogolnie to mialem swingi zwyciestw i porazek, brakowalo jak zawsze szczescia i przegrywalem lepszymi ukladami przed floopem.
Zadowolony nie jestem wogole.
Bankroll: 60,02$
-13,35$

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 18 sie 2009, 06:45

Stan na dzien 17.08.09r

Nareszcie cos ruszylo, bo bylo juz naprawde kiepsko i bankroll spadl do 20$ ale na szczescie przyszedl up swing.

13.08 bylo - 17,25$ i same bad beaty
14.08 juz +12,25$
15.08 nie gralem
16.08 dzieki s&g +22,55$
no i wczoraj czyli 17.08 zagralem
1 s&g i wygrany 1/1
4 double up z czego 3 wygralem w tym jedno pechowo na bublu 3/4
1 triple up i wygrana 1/1
i jeden sit 30os przegrany 0/1
czyli 37,5$ bylo na plusie
Gdzies mi wcielo 10$ ale nie chce mi sie szukac ..
Łączny stan konta po tych dniach:
105,07$
+45,05$

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”