Moje poczynania.;]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Arnadel
-#pretendent
-#pretendent

Moje poczynania.;]

Postautor: Arnadel » 02 cze 2009, 14:35

Postanowiłem założyć mały blog, od razu uprzedzam, że wielkiego doświadczenia w pisaniu takowych nie mam, a w miarę czasu będę starał się dojść do prawdziwego profesjonalizmu.;)

Jako takiego głównego celu nie ma, ale staram się osiągnąć jak najlepsze wyniki grając na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Jako, że z tym roomem doczynienia za dużo nie miałem wpłaciłem 45$ i grę zacząłem na dwóch stolikach Limit 025/050, na stoliki wszedłem z 10$. W krótkim czasie przekonałem się, że dużo opłacalniejsze jest granie na 1, ponieważ kiedy ugrałem 16$ to na drugim straciłem właśnie 6$, także gram na jednym. Przez ok.1,5h grałem dosyć loose na full ringu(10 osób), co owocowało rezultatami różnymi. Nie zliczę ile razy miałem tripsa z boardu ale naprawdę dosyć szczęśliwa sesja. Najzabawniejsze rozdanie kiedy miałem po flopie OESD a dostałem na turnie i riverze tripsa.:) Ze stolika wyszedłem na lekkim plusie.

Bankroll początkowy : 45$

Bankroll po sesji : 50$

Arnadel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Arnadel » 02 cze 2009, 19:00

Druga część dzisiejszej 2 godzinnej sesji, po pierwsze musze powiedzieć, że kompletnie nie orientuje się jak obsługiwać PT3 pod PokerStars-nielegalny-w-PL! musze znaleźć jakiś inny program. Sesja dalej na stoliku Holdem Limit 025/050 nie mozna powiedzieć, że udana, bo na 10$ minusie. Na początku było dosyć nieźle z 10$ zrobiło się 21 no ale potem tylko gorzej mój A3 złamany przez AJ(gracz dostał 2 pary na flopie ja drugą na turnie), no cóż zdarza się, jutro popróbuje grać bardziej tight.;) Chciałem trochę statystyk wrzucać, ale widzę, że nic z tego jeśli nie znajdę innego programu. Powiem jeszcze, że odnalazłem po kilku miesiącach grania cashy NL to co mi się najbardziej podoba a mianowicie Fixed Limit, naprawdę teraz uważam, że jest to najlepsza odmiana tej gry.

Mój Bankroll początkowy : 45$
Bankroll na którym rozpoczynałem sesję : 50$
Po sesji : 40$

PS:Bardzo irytuje mnie system liczenia punktów przez PS, bo po 3,5h grania ogółem dzisiaj zarobiłem 5.

Arnadel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Arnadel » 03 cze 2009, 18:05

Ok, po dosyć nieudanym dniu wczorajszym, byłem zirytowany, ponieważ dałem uległem namowom kolegi, aby zagrać NL 005/010, w związku z czym straciłem 12$, czy już wspominałem, że nie lubię NL?; p Lekka presja spowodowana tym, że trzeba odrobić kolejne $ dobra nie jest bo tylko pogarsza moją gre. Wszedłem na jedne stolik 025/050 Fixed Limit i tutaj jakoś powoli doszedłem do 51$. Znalazłem kilku niezłych donków, których kompletnie zrozumieć nie mogłem. Np.: mam A9s w ręce na flop spada 6A6 w tym dwa trefle no to podbiłem koleś call, no i później na turn nie spada trefl a koleżka wciąż w podbicia wchodził, aby na końcu pokazać K3o w tym jeden trefl.:) Kilka większych wygranych w tym najlepsza 11$ zaraz po wejściu na stolik spowodowały, że jestem dzisiaj dosyć wesoły i zasiadam do kolejnej sesji.:) Co do Poker Trackera nadal nie umiem się w nim odnaleźć a Indicator trzeba kupić. Jakieś pomysły?

Bankroll początkowy: 45$
Bankroll przy początku sesji: 28$
Bankroll na koniec : 51$

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”