Moja strategia

Ogólne strategie pokerowe do stosowania w grze live jak i w sieci
tony1981
-#zwykly
-#zwykly

Moja strategia

Postautor: tony1981 » 05 gru 2010, 10:26

Nie znam pokerowego slangu więc własnymi słowami opiszę moją krótką strategie.

1. Wchodź zawsze z najmniejszą możliwą kasą na stół.
2. Double up i spadam. ZAWSZE.

Dlaczego? Patrz mój podpis.

Tyle w temacie;)

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 06 gru 2010, 23:56

nom, dziala

polecam!

salvatore33
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: salvatore33 » 19 gru 2010, 16:58

Ja podobnie, staram się oglądać flopa najtaniej jak to jest tylko możliwe a to co dalej to zależy już od wielu czynników, ( pozycja, blindy, stack, układ)
pozdr.

areczkens
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: areczkens » 23 sty 2011, 00:51

bardzo dobra strategia, osobiscie tez tak gram i jest ok

Chomiczasty
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Chomiczasty » 23 sty 2011, 01:17

A jak na stole są calling station ktore moga bez przerwy płacić za Twoje dobre karty? Nie ma sensu uciekać po double up. Jest to jakis trik ktory moze na mikro dziala na krotka mete ale na dluzszy okres czasu nie ma to wiekszego sensu.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Re: Moja strategia

Postautor: RandomOne » 23 sty 2011, 12:38

tony1981 pisze:Nie znam pokerowego slangu więc własnymi słowami opiszę moją krótką strategie.

1. Wchodź zawsze z najmniejszą możliwą kasą na stół.
2. Double up i spadam. ZAWSZE.

Dlaczego? Patrz mój podpis.

Tyle w temacie;)

Moim zdaniem to źle robisz, grasz NL blindy .5/1$ wchodzisz na stolik 20-50bb za 20$ uda Ci się podwojenie, zabierasz 20$ i spadasz. A jakbyś wszedł na taki stolik za 50$, doczekał double up'a to nie byłby lepszy profit ? Później mając 100bb na takim stoliku, gra jest stosunkowo łatwa :)
W grze live też wejdziesz za 100zł, wygrasz 50 i uciekasz ? ^^ so nice

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 23 sty 2011, 13:25

hit n run 4 life. najbardziej mnie tiltujecie. mam ochote zabijac przez uzytkownikow tej ''strategii''.

Ian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ian » 23 sty 2011, 15:49

Trzeba wiedzieć kiedy wstać od stołu, co nie znaczy żeby wstawać od razu i tylko po podwojeniu. Trochę to nie ma sensu, no chyba ze zakładasz że jesteś najsłabszy na stole i boisz się że po wygraniu puli zaraz cię oskubią.

arsze
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: arsze » 24 sty 2011, 17:33

Ja odchodzę od stołu jak widzę, że stół zrobił się za bardzo tight i siedzą same tagi, murki itp.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 24 sty 2011, 20:32

arsze pisze:Ja odchodzę od stołu jak widzę, że stół zrobił się za bardzo tight i siedzą same tagi, murki itp.

Przecież grając z takimi osobami możesz sobie pozwolić na luźne 3bet-y/4bet-y bo zakres twoich przeciwników jest bardzo wąski. Musisz wziąć pod uwagę, że "murek" nie zawsze ma dobrą kartę czy pocketa, a jak grasz na microstawkach czy niskich limitach to właśnie tacy gracze mający np. KK/QQ/JJ na boardzie Axx starają się dojść jak najtańszym kosztem do SD czyli każdy twój Ax w tym przypadku jest pod "walju". Więc jaki masz w tym interes żeby odchodzić od stołu ?

arsze
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: arsze » 24 sty 2011, 23:14

O wiele wygodniej gra mi się z graczami którzy o wiele chętniej oddają pieniądze z byle czym. Dziś miałem taką sytuację, że koleś na riverze sprawdził mojego all-ina z niczym. Przy murkach nie wybije się szybko do góry z micro, a im szybciej uciekne tym lepiej.

Ian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ian » 25 sty 2011, 11:09

Ja tam nie narzekam na granie z graczami tight, oczywiście tight w granicach rozsądku, a nie czekanie na nutsa. Niewygodnie za to gra mi się z graczami bardzo loose, ale to chyba jeszcze brak doświadczenia i umiejętności.

wino89
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: wino89 » 25 sty 2011, 12:13

Nie offtopujcie czy lepiej się gra z graczami tight czy loose.

Co do "strategii" z tego wątku. Osobiście kiedyś również wchodziłem na stoły jako short stack, właśnie ze względu na niepewność siebie. To daje duży komfort początkującemu - mając dobre karty można rzucić all-ina (po paru betach to w sumie nawet trzeba) nie zastanawiając się szczególnie, czy ktoś ma lepsze, jak się przegra buy ina to nie ma bólu, odrobi się następnym razem.

Z czasem zrozumiałem że ta taktyka ma sens jedynie iluzoryczny. Tak naprawdę zmniejsza potencjalne wygrane. Jedynym jej uzasadnieniem jest strach przed niepotrzebnym zallinowaniem się. To ja proponuję lepiej grać z normalnym stackiem, tylko opracować sobie system foldowania dużych betów, nie grania zawsze do końca z high parą itd.

Nigdy nie grać ze short stackiem. Nie ma nic głupszego jak trafić nutsa, wejść all ina z jakimś deep stackiem i zabrać mu... Ułamek jego stacka. Teraz wchodzę na stoły z reguły z maksymalnym początkowym stackiem, jak się zmniejsza to się rebayuję. Jestem cały czas przygotowany żeby w przypadku dostania dobrych kart nie dostać ich ze stackiem nie pozwalającym na osiągnięcie z nich maksymalnej korzyści.

Wróć do „Strategie Pokerowe”