Nie znam pokerowego slangu więc własnymi słowami opiszę moją krótką strategie.
1. Wchodź zawsze z najmniejszą możliwą kasą na stół.
2. Double up i spadam. ZAWSZE.
Dlaczego? Patrz mój podpis.
Tyle w temacie;)
Moja strategia
-
salvatore33
- -#pretendent

-
areczkens
- -#pretendent

-
Chomiczasty
- -#pretendent

- RandomOne
- -#aktywny

Re: Moja strategia
tony1981 pisze:Nie znam pokerowego slangu więc własnymi słowami opiszę moją krótką strategie.
1. Wchodź zawsze z najmniejszą możliwą kasą na stół.
2. Double up i spadam. ZAWSZE.
Dlaczego? Patrz mój podpis.
Tyle w temacie;)
Moim zdaniem to źle robisz, grasz NL blindy .5/1$ wchodzisz na stolik 20-50bb za 20$ uda Ci się podwojenie, zabierasz 20$ i spadasz. A jakbyś wszedł na taki stolik za 50$, doczekał double up'a to nie byłby lepszy profit ? Później mając 100bb na takim stoliku, gra jest stosunkowo łatwa
W grze live też wejdziesz za 100zł, wygrasz 50 i uciekasz ? ^^ so nice
- justnutsbaby
- -#aktywny

-
Ian
- -#pretendent

-
arsze
- -#zwykly

- RandomOne
- -#aktywny

arsze pisze:Ja odchodzę od stołu jak widzę, że stół zrobił się za bardzo tight i siedzą same tagi, murki itp.
Przecież grając z takimi osobami możesz sobie pozwolić na luźne 3bet-y/4bet-y bo zakres twoich przeciwników jest bardzo wąski. Musisz wziąć pod uwagę, że "murek" nie zawsze ma dobrą kartę czy pocketa, a jak grasz na microstawkach czy niskich limitach to właśnie tacy gracze mający np. KK/QQ/JJ na boardzie Axx starają się dojść jak najtańszym kosztem do SD czyli każdy twój Ax w tym przypadku jest pod "walju". Więc jaki masz w tym interes żeby odchodzić od stołu ?
-
arsze
- -#zwykly

-
Ian
- -#pretendent

-
wino89
- -#zwykly

Nie offtopujcie czy lepiej się gra z graczami tight czy loose.
Co do "strategii" z tego wątku. Osobiście kiedyś również wchodziłem na stoły jako short stack, właśnie ze względu na niepewność siebie. To daje duży komfort początkującemu - mając dobre karty można rzucić all-ina (po paru betach to w sumie nawet trzeba) nie zastanawiając się szczególnie, czy ktoś ma lepsze, jak się przegra buy ina to nie ma bólu, odrobi się następnym razem.
Z czasem zrozumiałem że ta taktyka ma sens jedynie iluzoryczny. Tak naprawdę zmniejsza potencjalne wygrane. Jedynym jej uzasadnieniem jest strach przed niepotrzebnym zallinowaniem się. To ja proponuję lepiej grać z normalnym stackiem, tylko opracować sobie system foldowania dużych betów, nie grania zawsze do końca z high parą itd.
Nigdy nie grać ze short stackiem. Nie ma nic głupszego jak trafić nutsa, wejść all ina z jakimś deep stackiem i zabrać mu... Ułamek jego stacka. Teraz wchodzę na stoły z reguły z maksymalnym początkowym stackiem, jak się zmniejsza to się rebayuję. Jestem cały czas przygotowany żeby w przypadku dostania dobrych kart nie dostać ich ze stackiem nie pozwalającym na osiągnięcie z nich maksymalnej korzyści.
Co do "strategii" z tego wątku. Osobiście kiedyś również wchodziłem na stoły jako short stack, właśnie ze względu na niepewność siebie. To daje duży komfort początkującemu - mając dobre karty można rzucić all-ina (po paru betach to w sumie nawet trzeba) nie zastanawiając się szczególnie, czy ktoś ma lepsze, jak się przegra buy ina to nie ma bólu, odrobi się następnym razem.
Z czasem zrozumiałem że ta taktyka ma sens jedynie iluzoryczny. Tak naprawdę zmniejsza potencjalne wygrane. Jedynym jej uzasadnieniem jest strach przed niepotrzebnym zallinowaniem się. To ja proponuję lepiej grać z normalnym stackiem, tylko opracować sobie system foldowania dużych betów, nie grania zawsze do końca z high parą itd.
Nigdy nie grać ze short stackiem. Nie ma nic głupszego jak trafić nutsa, wejść all ina z jakimś deep stackiem i zabrać mu... Ułamek jego stacka. Teraz wchodzę na stoły z reguły z maksymalnym początkowym stackiem, jak się zmniejsza to się rebayuję. Jestem cały czas przygotowany żeby w przypadku dostania dobrych kart nie dostać ich ze stackiem nie pozwalającym na osiągnięcie z nich maksymalnej korzyści.