Mój mini blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
paulek
-#pretendent
-#pretendent

Mój mini blog

Postautor: paulek » 28 lip 2008, 19:01

Witam,
nazywam się Paweł Radzikowski, pierwszy raz w pokera na pieniądze grałem dobre kilka lat temu co w moim obecnym wieku jest dość dawno :D Grałem wtedy w 5 card stud chociaż w ogóle nie miałem pojęcia, że to tak się nazywa :D

W holdema pierwszą grę rozegrałem kilka miesięcy temu ze znajomymi podczas wyjazdu wypoczynkowo alkoholowego - tzw. piwak. Graliśmy o kasę oraz o to, kto będzie sprzątać (a było tego sporo). Zagrałem bardzo ciekawą taktyką, dość nie świadomie. Nazywała się Big Mega Fish Strategy i pozwoliła mi ona na zajęcie ostatniego miejsca ... - prawie dwie godziny sprzątania.

Po powrocie nie zraziłem się do tej gry. Wpłaciłem 100 zł na konto Unibetu i grałem. Doszedłem nawet do 200 euro, jednak nie wiedziałem wtedy co to znaczy zarządzanie bankrollem i ... zostało mi około 500 punktów VIP.

Nadal się nie poddawałem. Postanowiłem zdobyć trochę wiedzy o grze w pokera, poczytać fora internetowe. W ten sposób trafiłem na (nie będzie reklamy) gdzie dostałem za rozwiązanie quizu 50$. Grając według ich artykułów strategią Short Stack Strategy doszedłem aktualnie do 150$. Szykuje się na przejście na stawki NL25$, jednak w ostatnich dwóch dniach było ciężko. Postanowiłem sobie odpocząć trochę od PartyPoker i tak tak trafiłem na to forum :D

Jak już pisałem gram na stołach cashowych w No Limit Texas Holdem. Moją obecną strategią jest SSS, zamierzam wkrótce spróbować BSS (około 200$). Co jeszcze mogę napisać na wstępie? Od października zamierzam podjąć studia na matematyce i/lub informatyce. Aktualnie czekam aż moje źródło będzie miało dostępne "Theory and practice" i "Professional no limit holdem" Sklanskyego. Jak już będę je mieć to nie omieszkam się pochwalić.

No to co, jedziemy z tymi kartami. W ostatnich dniach lipa. Na 4 godziny gry na 6-9 stolach jednocześnie same "śmieci" ... tylko moje umiejętności blefowania pozwoliły na utrzymanie stanu konta no podobnym poziomie przed rozpoczęciem. Przerwa od PartyPoker. Może na CDPoker dostanę bonus :D

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 28 lip 2008, 19:18

powitać i życzyć jak najwięcej sukcesów :D no i wrzucaj coś do bloga to po komentujemy :D

paulek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: paulek » 28 lip 2008, 20:54

A wrzucę sobie coś. Pokażę tym rozdaniem jakich graczy możemy spotkać na freerollach:

Kod: Zaznacz cały

***** Hand History for Game 7255112041 *****
Texas Hold'em  Trny:41274767 Level:5   Stakes(300/600) - Monday, July 28, 15:34:45 ET 2008
Table $100 Freeroll (1487338) Stolik Nr 79 (Real Money)
Seat 7 is the button
Total number of players : 9
Seat 1: radzikowski ( 4,930 )
Seat 5: S_E_N ( 2,210 )
Seat 6: TronixGmbH ( 9,340 )
Seat 7: D1rtyD0g ( 7,190 )
Seat 8: PLANITARXIS2 ( 1,620 )
Seat 10: rogerdeluca1 ( 3,250 )
Seat 3: csizizeg1 ( 8,910 )
Seat 4: carinak ( 7,140 )
Seat 9: OXYETb555 ( 3,020 )
Trny:41274767 Level:5
 Stakes(300/600)
** Dealing down cards **
Dealt to radzikowski [  Ks Js ]
rogerdeluca1 calls [300]
radzikowski raises [600]
csizizeg1 calls [600]
carinak calls [600]
S_E_N folds
sanyassin has joined the table.
Player sanyassin has been moved from table 334 to this table
TronixGmbH folds
D1rtyD0g calls [600]
PLANITARXIS2 raises [750]
OXYETb555 raises [900]
rogerdeluca1 calls [900]
radzikowski calls [600]
csizizeg1 calls [600]
carinak calls [600]
D1rtyD0g calls [600]
PLANITARXIS2 calls [300]
** Dealing Flop ** [ 3c, Jc, Kd ]
PLANITARXIS2 bets [300]
OXYETb555 raises [600]
rogerdeluca1 raises [900]
radzikowski raises [1,200]
csizizeg1 calls [1,200]
carinak calls [1,200]
D1rtyD0g folds
PLANITARXIS2 is all-In  [120]
OXYETb555 calls [600]
rogerdeluca1 calls [300]
** Dealing Turn ** [ 2h ]
OXYETb555 bets [600]
rogerdeluca1 is all-In  [850]
csizizeg1 raises [1,800]
carinak calls [1,800]
OXYETb555 is all-In  [20]
csizizeg1 calls [600]
carinak calls [600]
** Dealing River ** [ 3h ]
radzikowski is all-In  [130]
csizizeg1 calls [130]
carinak folds
radzikowski shows [ Ks, Js ]two pairs, Kings and Jacks.
csizizeg1 shows [ 2d, Jd ]two pairs, Jacks and Threes.
PLANITARXIS2 shows [ Td, 6d ]a pair of Threes.
OXYETb555 shows [ Ah, As ]two pairs, Aces and Threes.
rogerdeluca1 shows [ Qc, 2c ]two pairs, Threes and Twos.
radzikowski wins 4,910 chips from the side pot 3 with two pairs, Kings and Jacks.
radzikowski wins 920 chips from the side pot 2 with two pairs, Kings and Jacks.
OXYETb555 wins 7,000 chips from the side pot 1 with two pairs, Aces and Threes.
OXYETb555 wins 10,920 chips from the main pot with two pairs, Aces and Threes.
Player PLANITARXIS2 finished in 3,227.
Player rogerdeluca1 finished in 3,226.

Nie jest to zbyt czytelne. Macie tu jakiś konwenter rozdań? Głupi river ... :/ :D

paulek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: paulek » 29 lip 2008, 11:28

Dzisiaj usiadłem do pokera i postanowiłem, że sobie zagram turniej SnG speed table. Wpisowe było wysokości 11$, a potencjalna wygrana opiewała na wysokość 50$.

Zacząłem bardzo spokojnie, pierwsze kilka rozdań fold, ale później zaczęły iść karty.
AKo, QQ, AKs, KQs.

Wszystko wygrywałem gdyż standardowo podbijałem o 3-4 BB. Za każdym razem pokazywałem karty (no bo w końcu mogłem, a było to częścią mojej strategii). Po pierwszych 7 minutach odpadło już 2 graczy. Częściej trzeba było grać, a dobre karty jak szły tak szły :D Zbierałem powoli żetony, żeby móc kontrolować grę. liderem nie byłem, no ale tak to jest jak trzy osoby wchodzą all-in.

Gra z mojej strony przebiegała dość spokojnie. jedno fajne rozdanie pamiętam.
Dostaję AKo, przebijam z UTG, koleś po mnie rzuca all-in, wszyscy pas ja wchodzę, pokazuje KQs. Po flopie koleś ma już kolor, ja lekki nerw, ale na riverze przychodzi 4 karta z cluba, i wygrywam, bo mój A był club.

Kiedy pękł balon, zaznaczyłem opcję auto-muck. Zacząłem blefować i szybko udało mi się wyeliminować trzeciego gracza. Head's up zaczynaliśmy z lekką przewagą przeciwnika, ale była ona nieznaczna. Przebijał moje BB all-inem, ale ja niestety nie miałem kart.

Dwa najważniejsze rozdania:
On BB, ja przebijam 3 razy, on wchodzi, schodzą na flopie śmieci, ja rzucam all-in on fold.

I oczywiście ostatnie. Sytuacja taka jak w przypadku jego wcześniejszych zagrań. Ja BB, on all-in, miałem na ręce A3o, ale mówie jak z takim czymś nie wejdę to nigdy nie wejdę. Wchodzę, on odsłania i ma T8o. Flop - x 3 3, więc w tym momencie już wiedziałem, że opisze tutaj ten turniej :D

Teraz obiad trzeba zrobić, a potem wracam na cashowe.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 29 lip 2008, 11:56

paulek pisze:Od października zamierzam podjąć studia na matematyce i/lub informatyce

ja również, gdzie się wybierasz?

co do SSS - dla mnie nuda potężna choć faktycznie jest się do przodu. Ogólnie nie lubię shortstacka i nie lubię shortstacków dlatego tak nie gram ;)

Jeśli chcesz zacząć grać pełnymi BI ( skoro mówisz o bankrollu rzędu 200 usd więc pewnie NL10 nadal ) poćwicz sytuacyjność pokera, rozważanie każdej możliwości itp. Na początek graj nie więcej niż 2-3 stoły i staraj się obserwować przeciwników ( jak podbijają, jaki zakres rąk grają itp. ). To wszystko należy do powinności big stacka, ponieważ tutaj masz sytuację bardziej skomplikowaną niż w SSS.

P.S. z takim rollem nie graj sng za 10+1 tym bardziej speed.

pozdrawiam i życzę sukcesów.

paulek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: paulek » 29 lip 2008, 12:19

visnia pisze:ja również, gdzie się wybierasz?

Cały czas się zastanawiam. Dostałem się do Wrocławia, Poznani i Warszawy. Z Wrocławia zrezygnowałem, najbardziej chciałbym do Warszawy na informatykę, ale tam jestem od lutego, albo matematykę od października :D Skomplikowany wybór.

wiem, że nie powinienem grać, ale było to coś w rodzaju kryzysu.

Co do BSS to tak chcę grać na NL10. Dzisiaj drukuję sobie Sypersystem, więc będzie ciekawa lektura, a gra no cóż zobaczymy. Trochę pomagają programy, trochę własne obserwacje.

paulek
-#pretendent
-#pretendent

Drugie miejsce we freerollu :D [screenreportaż]

Postautor: paulek » 29 lip 2008, 16:54

Zasiadłem sobie dzisiaj do komputera z założeniem, że muszę w końcu jakoś poważnie zagrać w jakimś freerollu. Jak rzekłem tak zrobiłem.

Pokerroom: PartyPoker
Nazwa turnieju: Eastern European 50 Seat Frenzy Qualifier Speed.

No dobra wiem, że to tylko satelitka ale :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paulek
-#pretendent
-#pretendent

Awans do 300k Gtd na PartyPoker.com

Postautor: paulek » 02 sie 2008, 21:33

Urwałem się z pracy żeby zagrać w turnieju 50 Seat Frenzy BLHoldem do którego jak już pisałem wcześniej wygrałem ticket.

Turniej przebiegał spokojnie, w sumie myślałem, że będzie gorzej no, ale wpisowe 15$ nie pozwala na rzucania all-in z byle czym.

Najgorszy moment to ten kiedy zostało 60 graczy (dalej przechodziło tylko 50). Miałem stacka dwa razy większego niż obecna średnia, ale starczałby mi on tylko na 4 kółka.

Udało mi się raz ukraść blindy i jakoś się utrzymałem.

Po pęknięciu balona zabawa w all-iny i już po dwóch rozdaniach udało mi się zakończyć turniej na 29 miejscu.

Gra ktoś jeszcze na PartyPoker.com i bierze udział w jutrzejszym turnieju? Albo brał ktoś wcześniej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paulek
-#pretendent
-#pretendent

CDPoker - start

Postautor: paulek » 09 sie 2008, 20:30

Dostałem kasę na grę na CDPoker, więc pochwalę się swoimi dzisiejszymi osiągnięciami :D

Zysk - 5 eurocentów :D

Wszystko dlatego, że zawsze grałem z pełnym stackiem i po każdych blindach się dokupywałem. Niestety dopiero po chwili zauważyłem, że 0,01$=0,01E i w ten sposób traciłem.

Udało mi się rozegrać ładnie tylko jedno rozdanie, kiedy miałem w ręce JJ i na flopie zszedł J. Mogłem trochę więcej wyciągnąć, ale po riverze były na stole karty zarówno do strita jak i do flusha. Jednak moja trójeczka wystarczyła.

Podczas gry widziałem jedno rozdanie które mnie zszokowało. Sama jego analiza zajęła mi 3 rundy :D
Na stole leżą po riverze 4 piki. Jeden koleś przebija o połowę puli i zostaje sprawdzony. Sprawdzajany pokazuje Kolor As wysoki, a sprawdzający ... POKERA! I to nie jakiś dolny poker tylko karta z jego ręki była akurat w środku. Więc czemu on w takim przypadku nie raisował to nie wiem, niestety zbyt późno zapytałem i już go na stole nie było. Pewnie też zauważył swój błąd :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”