nazywam się Paweł Radzikowski, pierwszy raz w pokera na pieniądze grałem dobre kilka lat temu co w moim obecnym wieku jest dość dawno
W holdema pierwszą grę rozegrałem kilka miesięcy temu ze znajomymi podczas wyjazdu wypoczynkowo alkoholowego - tzw. piwak. Graliśmy o kasę oraz o to, kto będzie sprzątać (a było tego sporo). Zagrałem bardzo ciekawą taktyką, dość nie świadomie. Nazywała się Big Mega Fish Strategy i pozwoliła mi ona na zajęcie ostatniego miejsca ... - prawie dwie godziny sprzątania.
Po powrocie nie zraziłem się do tej gry. Wpłaciłem 100 zł na konto Unibetu i grałem. Doszedłem nawet do 200 euro, jednak nie wiedziałem wtedy co to znaczy zarządzanie bankrollem i ... zostało mi około 500 punktów VIP.
Nadal się nie poddawałem. Postanowiłem zdobyć trochę wiedzy o grze w pokera, poczytać fora internetowe. W ten sposób trafiłem na (nie będzie reklamy) gdzie dostałem za rozwiązanie quizu 50$. Grając według ich artykułów strategią Short Stack Strategy doszedłem aktualnie do 150$. Szykuje się na przejście na stawki NL25$, jednak w ostatnich dwóch dniach było ciężko. Postanowiłem sobie odpocząć trochę od PartyPoker i tak tak trafiłem na to forum
Jak już pisałem gram na stołach cashowych w No Limit Texas Holdem. Moją obecną strategią jest SSS, zamierzam wkrótce spróbować BSS (około 200$). Co jeszcze mogę napisać na wstępie? Od października zamierzam podjąć studia na matematyce i/lub informatyce. Aktualnie czekam aż moje źródło będzie miało dostępne "Theory and practice" i "Professional no limit holdem" Sklanskyego. Jak już będę je mieć to nie omieszkam się pochwalić.
No to co, jedziemy z tymi kartami. W ostatnich dniach lipa. Na 4 godziny gry na 6-9 stolach jednocześnie same "śmieci" ... tylko moje umiejętności blefowania pozwoliły na utrzymanie stanu konta no podobnym poziomie przed rozpoczęciem. Przerwa od PartyPoker. Może na CDPoker dostanę bonus