[cash][NL][10]Mocny draw - zrzucac czy ALL-IN ?
- Sith
- LEGENDA

[cash][NL][10]Mocny draw - zrzucac czy ALL-IN ?
Pytanie jak w temacie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 19:19 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.
- mx
- -#zasłużony

Hmm az tak mocny to on nie byl ... zauwaz ze to byl gutshot do strita ... gdyby byl otwart to tak ... ja bym wszedl .... a tak ... sam nie wiem pewnie tez bym go z all inowal xD
edit ... hmm jezeli chodzi o szanse to byly duze ... ale gdyby tak ja rozpatrzyc z perspektywy dluzszej gry hmmm sam nie wiem ... toz tu nawet szansa na pokera krolweskiego jest :p wydaje mi sie ze w dluzszym okresie gry byloby to oplacalne zagranie
kolorek ciezko przebic a pokerka to juz wogole 
edit ... hmm jezeli chodzi o szanse to byly duze ... ale gdyby tak ja rozpatrzyc z perspektywy dluzszej gry hmmm sam nie wiem ... toz tu nawet szansa na pokera krolweskiego jest :p wydaje mi sie ze w dluzszym okresie gry byloby to oplacalne zagranie
kolorek ciezko przebic a pokerka to juz wogole
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 21:30 przez mx, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sith
- LEGENDA

Draw do koloru, gutshot do strita, para z mocnym kickerem. Gosc dosc mocno gral z drawami - tak wiec obstawialem go na jakis mocny draw - a moje uznalem za silniejsze (do najwyzszego strita i do najwyzszego koloru) - ale powiem szczerzez ze mialem nadzieje ze spasuje po moim przebiciu - a potem bylem juz pot commited.
Wyszlo ladnie ale caly czas sie zastanawiam czy warto bylo...
Wyszlo ladnie ale caly czas sie zastanawiam czy warto bylo...
- justnutsbaby
- -#aktywny

Ciezko powiedziec.... W moim przypadku mysle ze decydowala by dluzsza obserwacja gracza przy stole. Jezeli obstawilbym go na tight playera powiedzmy to easy fold, ale jezeli reprezentowalby agresywny styl gry to nie balbym sie wejsc. Czysto matematycznie na flopie miales 58%, twoj przeciwnik 42%. Matematyka utwierdza mnie w przekonaniu , ze twoj ruch byl dobry - tym razem - bo w koncu, ten pik mogl nie spasc i wtedy 42% przeciwnika by wygraly. Dobrze zagrane imo + odrobina szczescia na turnie.
- quest
- -#VIP

- Glory
- -#Site Admin

-
Robinmaster
- -#aktywny

ale na flopie w magicznej sytuacji to nie byles moim zdaniem fold bylby poprawniejszy rozegraniem ewentualnie sprawdzenie tego wczesnij niz all inowanie sie na takim flopie bo raz on juz mogl miec gotowy kolor , dwa mogl miec stryjka , 3 mogl miec seta co przy grze we 2 jest calkiem mozliwe bo praktycznie gra sie any two .
-
deadprez
- -#VIP

jak dla mnie dobrze zagrane,takie combo drawy zrzucam bardzo rzadko,tyle outow dodatkowo mozliwosc ze przeciwnik zrzuci powoduje ze w 90% daze do allina jak nie na flopie to turn
zalezy co chce osiagnac rozgrywam to na 2 sposoby 1 tak jak Ty zagrales check/raise jest lepsza przeciwko dobremu przeciwnikowi i przeciwko big stackom jak tylko sprawdzi i na turnie nie znaczacym mozna dac bet pot albo allina,jak przebije na flopie to juz trzeba uwazac bo moze juz miec made hand
2 opcja 3/4 puli na flopie na turn nawet jak nie dojdzie nic to znowu 3/4 albo pula jest lepsza jak przeciwnik nie ma za duzo zetonow bo jest bardziej ryzykowna
zalezy co chce osiagnac rozgrywam to na 2 sposoby 1 tak jak Ty zagrales check/raise jest lepsza przeciwko dobremu przeciwnikowi i przeciwko big stackom jak tylko sprawdzi i na turnie nie znaczacym mozna dac bet pot albo allina,jak przebije na flopie to juz trzeba uwazac bo moze juz miec made hand
2 opcja 3/4 puli na flopie na turn nawet jak nie dojdzie nic to znowu 3/4 albo pula jest lepsza jak przeciwnik nie ma za duzo zetonow bo jest bardziej ryzykowna
- radost21
- LEGENDA