Mniej niż zero - totalne spłukanie się do dna

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Mniej niż zero - totalne spłukanie się do dna

Postautor: Arnoldao » 20 maja 2008, 00:30

Z takim czymś się jeszcze nie spotkałem.Spójrzcie i ocencie i czy dobrze wszystko rozegrałem.
Mnie już krew zalewa, zbudowałem bankroll do 30 euro by chwilę wszystko przeje..ć w jednym rozdaniu i to w dodatku z kompletnym idiotą.
Ratujcie bo już nie dam rady.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 23:53 przez Arnoldao, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 20 maja 2008, 02:09

wg mnie źle rozegrałeś!! pre-flop ok podbicie poprawne, natomiast na flopie gdy widziałeś że ktoś podbił do 2dolców Ty powinieneś zagrać za 8-9$ bo para króli to nie jest super karta przy takim flopie... natomiast gdybyś nie zagrał all-in tylko podbił to na turnie przy 2 damie powinieneś spasować... ktoś mógł mieć taką ręke jak A2,K2suited,Q2suited... lub też właśnie AK, QK, QT lub nawet QQ!! i pary ogólnie nie popisałeś się miałeś 3 przeciwników na flopie więc któś mógł mieć tutaj seta... Gdybyś miał tylko jednego przeciwnika to jak najbardziej all-in nie byłby zły ale przy 3 Twoje szanse spadają że para króli wystarczy... natomiast co do Twojego przeciwnika nie jest ani idiotą ani fishem ani debilem... Niektórzy gracze przyjmują strategie totally loose i ryzykują w takich sytuacjach.. i jak widać im sie to opłaca... miałeś troche pecha ale sam wybrałeś rozmiar porażki...
PS. A ile razy Ty miałeś takie fartowne sytuacje na Twoją korzyść?? i co nazywałeś sie wtedy debilem albo idiotą?

invidia

Postautor: invidia » 20 maja 2008, 07:49

Arnoldao,

To ty z całym bankrollem wchodzisz do gry;>? Czy źle Cię zrozumiałam i chodzi Ci o stack przy stole?
Bo jak to pierwsze, to mnie uczyli, że tak się nie robi :)
Dzień Dobry:)
I nie denerwuj się tak. Ja już się nauczyłam śmiać z takich zagran. A najgłośniej wtedy jak ja gram jak "idiota" i wygrywam ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 20 maja 2008, 08:33

Invidia ale to jest prawie 100 zl jak nie ponad wiec to czasem boli :D
Ale i tak zle zrobiles wchodzac all in co jesli ten po Tobie mial 2? ;/ przeciez nie masz szans wtedy... i to nie byl Fish bo jakby nie bylo mial 2 pary z w miare wysokim Kickerem wiec mogl jedyne co pomyslec to to ze masz 2 ale wszedl widocznie on nie wchodzi z calym bankrolem tylko ma na 20 takich BUYINow

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 20 maja 2008, 08:53

Mnie to zdziwiło tylko ze aż tyle osób sprawdziło twoje podbicie. Ale moze na cash tables sie gra bardziej loose. Nie wiem bo nie gram ale co do flopu to czasem sie zdarza taki bad beat. I właśnie po to jest bankroll mangment, aby nie dostać od razu nerwicy tylko odbić sie w następnym rozdaniu.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 20 maja 2008, 11:26

PS. A ile razy Ty miałeś takie fartowne sytuacje na Twoją korzyść?? i co nazywałeś sie wtedy debilem albo idiotą?

Tak się składa że nie miałem takiego farta ponieważ gram selektywnie i niewchodzę z Q10os po mocnym podbiciu.

invidia pisze:To ty z całym bankrollem wchodzisz do gry;>? Czy źle Cię zrozumiałam i chodzi Ci o stack przy stole?

Mam dość ciułania grosik po grosiku, przerabiałem to na Unibecie.I dlatego podszedłem do gry z całym bankrollem, z myślą gram o wszystko albo spłukuję się do 0.

Oskarek_89 pisze:Invidia ale to jest prawie 100 zl jak nie ponad wiec to czasem boli

To już niechodzi o 100zł, najbardziej mnie to boli że gość wszedł z Q10 w dodatku nie w kolorze po moim podbiciu, gdyby to jeszcze było w kolorze to bym pogodził się z losem

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 20 maja 2008, 12:15

Kochany paradise-brak-polskiej-licencji! :)) Moim zdaniem dobrze pushowałeś rękę obstawiając gościa na AQ-QT i się powiodło, traf chciał że trafia swoje outy ( całe 7 ) i przegrywasz. Można ewentualnie bać się tutaj QQ bo 22 raczej nie. Też nie rozumiem jak można wejść w przebicie 9bb z QTo haha jeszcze bez pozycji :) Po prostu gościu jest niezależny i czuje softa :D. Po flopie jego podbicie o 2e jest wykazaniem słabości co utwierdzić może w przekonaniu, że tego QQ kolega nie ma jednak. Naprawdę wykluczyłbym nawet K2 itd... ewentualnie oraz jedynie A2s można brać pod uwagę ale to już skrajności. Broniłeś swojej ręki najlepiej jak się dało. Obstawiając do na AQ masz 80% szans, z ręką jaką miał - 90%. Zagrał bym podobnie ( i podobnie straciłem kasę na paradise-brak-polskiej-licencji! a wręcz identycznie, też para króli i też dochodzi do fulla przeciwnikowi, tyle, że na river, gdzie miał jednego outa :D ). Dla mnie ten pokeroom i jego algorytm losowania jest chory i dlatego tam nie gram.

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 20 maja 2008, 12:27

Arnoldao pisze:Tak się składa że nie miałem takiego farta ponieważ gram selektywnie i niewchodzę z Q10os po mocnym podbiciu.

Bardzo dobrze że grasz konsekwentnie, masz swoje zasady ale nawet najlepsi gracze od czasu do czasu lubią eksperymentować, mieszać style, grać z szerokim układem rąk.... a QT to nie jest wcale taka słaba ręka!! nawet jak nie jest w kolorze.... i podbicie do 5dolców czy tam euro nie odstraszy wielu graczy....
Ale największy błąd jaki popełniłeś to złe zarządzanie bankrollem! Nie wchodzi sie za wszystko na taki stół bo jak przegrasz to sie tylko wkurzasz... tak jak teraz i obwiniasz innego gracza o Twoje złe samopoczucie po przegranej... Do gry powinno sie wchodzić od 20% do góra 50% swojego bankrollu..... natomiast patrząc na kase innych graczy wybrałeś poprostu za mocny stół odnośnie Twojego bankrollu...

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 maja 2008, 13:31

Arnoldao pisze:gdyby to jeszcze było w kolorze to bym pogodził się z losem
a ja proponuje pogódz się pomimo braku koloru

zbytnie rozpamietywanie przegranych układów niczemu nie służy

mnie natomiast ciekawi cos innego >> czy ta przegrana Cie czegos nauczy
bo mozliwości do nauki jest tutaj wiele :mrgreen:

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 20 maja 2008, 13:34

Przed wyłożeniem kart ładnie podbiłeś, ale to co zrobiłeś już na flopie to dla mnie porażka...
jak leża dwie takie same karty, i dwa kolory to nigdy bym sie nie zdecydował na all ina w takim wypadku.
Wystarczyło by nawet że taki "idiota" po podbiciu wszedłbym z 2 i już jest pojechane.
Chociaż po części rozumiem, dostałeś dobre karty, straciłeś na podbicie i nagle spasować to żal tak.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 20 maja 2008, 14:17

peliniusz pisze:a QT to nie jest wcale taka słaba ręka!!

owszem, jest

peliniusz pisze:i podbicie do 5dolców czy tam euro nie odstraszy wielu graczy....

a powinno

peliniusz pisze:Do gry powinno sie wchodzić od 20% do góra 50% swojego bankrollu

faktycznie, on się nie zastosował do zarządzania bankrollem ale Ty też piszesz dyrdymały. Wchodzić do gry z połową bankrolla? Faktycznie, niezłe zarządzanie.

quest pisze:jak leża dwie takie same karty, i dwa kolory

dwie takie same karty - ok rozumiem, ale dwa kolory, co Cię to boli ?! Jeśli boisz się backdoor flush drawów to przestań grać w pokera, proszę.

quest pisze:nigdy bym sie nie zdecydował na all ina w takim wypadku

choć all in jest poprawny? Kolego, wiesz co to pot odds? Jeśli ma tego straszliwego i monsterowego FLUSH DRAWA (!) to nawet jeśli sprawdzi all ina to jest EV+. Jedynie co może odstraszać do ta dwójka... no ale moim zdaniem tylko MANIACY wchodzą z x2 do gry - szczególnie na NL50 i przebiciu 9(!)bb preflop! Cholera jasna czy Wy naprawdę gracie takie dziwy, śmiechy, chichy?! Straciłem nadzieję. JEDYNE CZEGO TUTAJ MOŻNA SIĘ BAĆ TO QQ, którego przeciwnik PO FLOPIE NIE POKAZAŁ a więc all in moim zdaniem usprawiedliwiony a nawet potrzebny, żeby izolować niepotrzebnych graczy! W ogóle ich jakoś dużo w rozdaniu :/ albo faktycznie mieli jakieś AK/średnie pary albo to donki.

quest pisze:Chociaż po części rozumiem, dostałeś dobre karty, straciłeś na podbicie i nagle spasować to żal tak.

omg, żal spasować bo "straciłeś na podbicie"?!?! Jak by czuł, że jest w przysłowiowej "czarnej dupie" ( bez urazy radost ;D ) to nawet POWINIEN to spasować bo wtedy STRACIŁ BY WIĘCEJ NIŻ TYLKO WARTOŚĆ PODBICIA...

życzę i pozdrawiam...

invidia

Postautor: invidia » 20 maja 2008, 14:51

Arnoldao pisze:Mam dość ciułania grosik po grosiku, przerabiałem to na Unibecie.I dlatego podszedłem do gry z całym bankrollem, z myślą gram o wszystko albo spłukuję się do 0.

No, czyli liczyłeś się z przegraną i się nie pomyliłeś. Taka prośba do Ciebie: Jak zaczniesz ciułać następne $ i Ci się znudzi to zostaw sobie połowę przynajmniej. Już nie wymagam trzymania się tych 10 buynów bodajże : ) visnia, Jak to jest? :)
visnia pisze:faktycznie, on się nie zastosował do zarządzania bankrollem ale Ty też piszesz dyrdymały.
Dziękuję Ci za te "dyrdymały" :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 maja 2008, 15:02

visnia pisze:bez urazy radost ;D

zartujesz >> :mrgreen: jesli jestem czyms tutaj urazony to tylko tematem postu
ot nie lubie słowa debilizm a w połączeniu ze słowem fish ( z ang. ryba :oops: )nigdy bym go nie uzył >> to chyba przez szacunek dla wieloryba<<

czego jeszcze nie lubie? >> chyba niepotrzebnie wylewanych łez
choc ponoć to dokonale oczyszcza organizm :mrgreen:

ponadto kasą wolę zarzadać niz ja przegrywać >> to apropo wchodzenia na stół z całym bankrollem
a all in?
szybki all in >> prowadzi do bankructwa >> czego nikomu nie zycze
HOUGH

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 20 maja 2008, 15:05

dziękujesz za co ? :) 10 buyinów w jego przypadku to jakieś shortstacki :) Po prostu, żeby trzymać się bankroll menagmenta trzeba mieć MINIMUM 20 buyinów a tu peliniusz twierdzi, że stosował by się do br menagment gdyby grał od 1/5 do 1/2 swojego br, podczas gdy prawda jest taka, że wypadałoby grać 1/20 swojego bankrollu. Co do Arnoldao musiał się liczyć z tym, że przegra bez dwóch zdań. Jednak taka porażka boli mimo wszystko ale takie są pokerowe realia, w long runie jesteś EV+ choć wyniki rozdania/sesji może być niezadowalający.

haha radost szacunek dla wieloryba mnie rozbił :) Wiesz, może nie otwieraj działu bad beaty bo tutaj osiwiejesz przedwcześnie :)

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 20 maja 2008, 15:38

visnia no więc po 1: ręka QT jest dla Ciebie słaba? wiadomo że ZALEŻY jaka stawka i ile osób przy stole ale nie mów że słaba ja bym ją określił jako średnią!!

po 2: masz racje nie wyraziłem sie jasno co do tego bankrollu to dlatego napisałeś że dyrdymały a miałem na myśli jego przypadek no więc chodziło mi o to że jego bankroll to gdzieś około 30$ czyli niezbyt wiele - przedział 20 - 50% to jest 6$-15$ czyli jeżeli już by sie uparł żeby wejść na ten stolik to z 15$ minimum sądze że by sobie poradził przy tym stole ale popełnił błąd wybierając ten stół z taką obsadą(mam na myśli stacki innych graczy)... a gdze indziej z mniejszymy stawkami powinien wejść za 6 dolców...

Natomiast zgodzisz sie ze mną że jeżeli mówimy o ogólnym zarządzaniu bankrollem to wchodzenie do gry powinno być za 5-10% całości...

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 20 maja 2008, 16:05

peliniusz pisze:visnia no więc po 1: ręka QT jest dla Ciebie słaba? wiadomo że ZALEŻY jaka stawka i ile osób przy stole ale nie mów że słaba ja bym ją określił jako średnią!!

ok, jeśli jest suited i na późnej pozycji a wcześniej nikt nie przebijał to faktycznie, jest niezła jednak ja traktowałem ją przez pryzmat tego rozdania i QTo wypada naprawdę baldo. Ogólnie suited connectory nie są złe jednak do niskich podbić preflop i kombinowania na flopie.

peliniusz pisze:miałem na myśli jego przypadek no więc chodziło mi o to że jego bankroll to gdzieś około 30$ czyli niezbyt wiele

tak właśnie i z takim bankrollem nie ma mowy o zarządzaniu. Ryzyko bankructwa i nie możność grania zgodnie z pot oddsami skreśla taki bankroll już na starcie. Granie 20% czy 50% swojego bankrollu to tylko liczenie na szansę od losu, równie dobrze można grać całością i liczyć na double up :)

peliniusz pisze:Natomiast zgodzisz sie ze mną że jeżeli mówimy o ogólnym zarządzaniu bankrollem to wchodzenie do gry powinno być za 5-10% całości...

tak jak napisałem 20 buyinów więc 1/20 całości co jest równoważne 5% bankrolla, ryzykując 10% możesz wpisać się na listę ryzykantów. 1-5% to optimum, żeby spokojnie godzić się z badbeatami i spokojnie grindować i grindować...

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 20 maja 2008, 19:41

peliniusz pisze:a QT to nie jest wcale taka słaba ręka!!

Może nie jest słabą ręką w fixed albo limit holdem ale jak to ujął Visnia owszem jest

peliniusz pisze:przypadek no więc chodziło mi o to że jego bankroll to gdzieś około 30$ czyli niezbyt wiele - przedział 20 - 50% to jest 6$-15$ czyli jeżeli już by sie uparł żeby wejść na ten stolik to z 15$ minimum

Akurat nie wszedłem na stół z 30euro tylko nawet poniżej twojego minimum czyli 10 euro

radost21 pisze:mnie natomiast ciekawi cos innego >> czy ta przegrana Cie czegos nauczy
bo mozliwości do nauki jest tutaj wiele

Już wyciągnęłem wnioski :mrgreen:

invidia pisze:Jak zaczniesz ciułać następne $ i Ci się znudzi to zostaw sobie połowę przynajmniej. Już nie wymagam trzymania się tych 10 buynów bodajże

Wziąłem uwagę do serca.

radost21 pisze:czego jeszcze nie lubie? >> chyba niepotrzebnie wylewanych łez
choc ponoć to dokonale oczyszcza organizm

Niestety ten kącik został stworzony więc tu wyleje gorzkie żale, przecież nie pójdę do mamy i niewypłaczę się w jej ramionach ;)

visnia pisze:Co do Arnoldao musiał się liczyć z tym, że przegra bez dwóch zdań. Jednak taka porażka boli mimo wszystko ale takie są pokerowe realia, w long runie jesteś EV+ choć wyniki rozdania/sesji może być niezadowalający.

Masz rację liczyłem się z tym że przegram, ale przy mojej selektywnej grze(z mojej strony jak widać agresywna gra nie podziałała :)) liczyłem że gość mnie pokona z AA albo że set mu dojdzie w rozdaniu.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 20 maja 2008, 22:05

visnia pisze:quest napisał/a:
jak leża dwie takie same karty, i dwa kolory

dwie takie same karty - ok rozumiem, ale dwa kolory, co Cię to boli ?! Jeśli boisz się backdoor flush drawów to przestań grać w pokera, proszę.

Czyli twierdzisz że większe jest prawdopodobieństwo że ktoś będzie miał 2 (dwójkę) niż dwa kiery ??!!

visnia pisze:JEDYNE CZEGO TUTAJ MOŻNA SIĘ BAĆ TO QQ, którego przeciwnik PO FLOPIE NIE POKAZAŁ a więc all in moim zdaniem usprawiedliwiony a nawet potrzebny, żeby izolować niepotrzebnych graczy! W ogóle ich jakoś dużo w rozdaniu :/ albo faktycznie mieli jakieś AK/średnie pary albo to donki.

Myślisz tylko dlatego że nie miał QQ bo dał jedynie 2 e ? Jeżeli masz fulla po flopie dajesz all ina, czy starasz sie zagrać slow play ?
Faktycznie wyizolował - SAMEGO SIEBIE

visnia pisze:quest napisał/a:
Chociaż po części rozumiem, dostałeś dobre karty, straciłeś na podbicie i nagle spasować to żal tak.

omg, żal spasować bo "straciłeś na podbicie"?!?! Jak by czuł, że jest w przysłowiowej "czarnej dupie" ( bez urazy radost ;D ) to nawet POWINIEN to spasować bo wtedy STRACIŁ BY WIĘCEJ NIŻ TYLKO WARTOŚĆ PODBICIA...

Nazwij to jak chcesz - może i być na wspomożenie biednych
Rozumiem że Ty mając KK i widząc takiego flopa, masz to gdzieś bo mam monster kartę KK i masz w przytoczonej "czarnej dupie" co dalej...
Ja bym nie dał all in w takiej sytuacji i tyle.

Dla mnie wszystkie pytania są jednoznaczne i nie wymagają żadnej odpowiedzi.
Jedynie wyniki gry na przestrzeni danego okresu czasu obrazują poziom gracza na stolikach.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 20 maja 2008, 23:32

quest pisze:Czyli twierdzisz że większe jest prawdopodobieństwo że ktoś będzie miał 2 (dwójkę) niż dwa kiery ??!!

nie, twierdzę, że nie ma się co bać DWÓCH kolorów tylko flush drawa JEDNEGO, a rozumiem, że człowiek boi się dwóch kart o tej samej wartości, ponieważ jest ryzyko fulla. Zresztą w późniejszej części zaznaczam, że dwójka tutaj jest raczej mało prawdopodobna.

quest pisze:Myślisz tylko dlatego że nie miał QQ bo dał jedynie 2 e ? Jeżeli masz fulla po flopie dajesz all ina, czy starasz sie zagrać slow play ?
Faktycznie wyizolował - SAMEGO SIEBIE

Tak właśnie myślę, gdyby chciał slowplayować to dał by check, choć są różne taktyki. Mimo wszystko QQ byłoby dość marginalne.

quest pisze:Rozumiem że Ty mając KK i widząc takiego flopa, masz to gdzieś bo mam monster kartę KK i masz w przytoczonej "czarnej dupie" co dalej...

Tak, zagrał bym all in widząc takiego flopa i mając KK po ostrym raise preflop, ponieważ obstawiam ich na słabszy układ. Jak chcą drawować, mają Qx itp. niech płacą, ja jestem wtedy EV+.

Ja bym nie dał all in w takiej sytuacji i tyle.

ok, to jest Twoje zdanie i nie mogę Ci go odebrać.

quest pisze:Jedynie wyniki gry na przestrzeni danego okresu czasu obrazują poziom gracza na stolikach.

zgodzę się tylko pod kilkoma warunkami:
:arrow: wykluczając tilt
:arrow: zakładając odpowiedni bankroll
:arrow: i to, że gra się zawsze na trzeźwo.

uwierz mi, wiem na swoim przykładzie, że czasami wiem co powinienem zrobić a mimo wszystko robię inaczej przez któryś z wyżej wymienionych powodów, może jestem donkiem, fishem lub innym zwierzaczkiem/rybą ale nie posiadam br zeby grindowac w gore, nie gram tak jak powinienem zawsze, choc wiem jak jest poprawnie. Najczęściej wynika to z tego, że nie mam odpowiedniego BR i wiem, że i tak o moim losie zadecyduje szczęście. A decyzje zawsze można rozważać w kategoriach złe/dobre i tutaj doszukiwać się odpowiedzi

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 maja 2008, 13:00

invidia pisze:No, czyli liczyłeś się z przegraną i się nie pomyliłeś. T

Czyli w zasadzie mozesz mowić o szczęściu - Twój plan zostal osiągnięty :-)

pzdr.
Jarr

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 21 maja 2008, 19:18

SithJarr pisze:Czyli w zasadzie mozesz mowić o szczęściu - Twój plan zostal osiągnięty

Dziękuję Ci za twoje wyczerpujące wypociny, za wiele do tego wątku nie wniosłeś.Js
ak masz coś sensownego napisać to napisz :mrgreen: .

pzdr.
Arnoldao

P.S Przypomniałem sobie że po flopie gość spasował z QJ i był troszkę zawiedziony po rozdaniu ale stwierdził że oceniał moją rękę typu AA czy KK

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 maja 2008, 23:04

Arnoldao pisze:Dziękuję Ci za twoje wyczerpujące wypociny, za wiele do tego wątku nie wniosłeś.Js
ak masz coś sensownego napisać to napisz .

Z sensownych - nie za bardzo rozumiem nad czym placzesz - przeciez skoro twoim zdaniem koles byl takim debilnym fishem - to spokojnie powinienes sie odegrac nastepnym razem. A skoro nie dałeś rady - to znaczy ze z Twoją grą też coś było nie tak.

Druga sprawa - walenie All IN w takiej sytuacji moim zdaniem nie do konca ma sens. Po pierwsze - jeżeli koleś bylby ostrożniejszy - wypłoszyłbyś go - zamiast wyciągnąć wiecej kasy . W sytuacji gdy koleś trafilby jakiegos seta - pomoglbys mu wyciagnac kase z Ciebie. A jak trafisz na jelenia co sprawdza z byle czym - wtedy moglbys i tak od niego cala kaske wyciągnąć po zapoznaniu się z reszta kart na stole. A tak to sam sobie bat ukręciłeś - tak jakbys troche bal sie gry po flopie - ktory w sumie nie byl dla Ciebie taki zly.

Pozdrawiam
Sith

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 21 maja 2008, 23:47

SithJarr pisze:walenie All IN w takiej sytuacji moim zdaniem nie do konca ma sens

Wiesz chciałem gościa spłoszyć z ręką typu. AJ,AK bo dowiedziałem że w paradaisie występują "golden river"

SithJarr pisze:Po pierwsze - jeżeli koleś bylby ostrożniejszy - wypłoszyłbyś go - zamiast wyciągnąć wiecej kasy

Jeden z nich był ostrożny i zrzucił QJ po moim zagraniu. W puli było już 20 euro więc zadowoliłbym się taką kwotą, niestety nie chciałem ryzykować z grą slowplay by potem w turnie albo riverze doszedł As

SithJarr pisze:W sytuacji gdy koleś trafilby jakiegos seta - pomoglbys mu
wyciagnac kase z Ciebie

Czy po flopie zauważyłeś żeby ktoś mógł trafić seta, bo ja nie.Mógłbym się spodziewać seta jeśli ktoś przed flopem by minimalnie podbił a tak niczego się nieobawiałem.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 21 maja 2008, 23:55

radost21 pisze:zartujesz >> jesli jestem czyms tutaj urazony to tylko tematem postu
ot nie lubie słowa debilizm a w połączeniu ze słowem fish ( z ang. ryba )nigdy bym go nie uzył >> to chyba przez szacunek dla wieloryba<<

Ponieważ Radost jest członkiem grupy Greenpeace :mrgreen: , więc postanowiłem zmienić temat i nigdy więcej nie naruszać godności wielorybów

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 27 maja 2008, 18:36

omg, biorac calego rolla na stol macie ~5% szans na sukces, 95% na bankructwo.

Trzymajac sie poprawnego bm wtopienie all-ina wcale a wcale nie boli, przeciez co to jest 1 buy-in?

wiekszosc stron podaje, aby miec co najmniej 15 pelnych BI na dane stawki, wiec jesli grasz nl50, powinienes miec CO NAJMNIEJ 750$ ... (jest to ABSOLUTNE minimum, nawet najlepsi gracze maja swingi rzedu -10BI, poza tym mozna to obliczyc byl wzor na liquidpoker co przeczytac ze swoich statsow z pokertrackera i jak obliczyc wariancje)

jednak wiekszosc dobrych graczy podnosi te granice do 30, 40 a nawet 50 BI.

Ciekawe ile osob z tego forum majac 500$ myslaloby w ogole o grze na nl10 ....

Jednak wiekszosc pokerowych pro tak robila (wywiady z annette_15, durrem, ctsem, raszim itd itp) , ktorzy NIGDY NIC nie wplacili (wygrana z freerolla/ promocja) lub dokonali JEDNEGO depozytu <= 50$, a dzis 6-12 tabluje na nl1k , z czego maja miesiecznie paredziesiat/pareset k$.

jak to ma wcg|rider (prop bet 400bi na nl25) na krzesle- Grinder Today, Hero Forever :).

Wróć do „Bad beats”