>Mlody< czyli tam i z powrotem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 lis 2010, 18:32

BUSTO?

Wypłaty, granie wciąż wysoko mimo, że roll nie pozwalał, downswing i oto stanąłem przed widmem bankructwa... Mój bankroll stopniał do zaledwie 100$ (zaledwie? gdy zaczynałem dałbym się pewnie pochlastać za takiego rolla) a "kariera" wisiała na włosku bo od freeroli nie chciałoby mi się znowu zaczynać. Postanowiłem znaleźć coś, co będzie mniej dotykało bankroll niż turnieje MTT i pozwoli szybciej pomnożyć to co zostało.

HU
Padło na HU. Na początku szło rewelacyjnie. Przez stawki 2,5$ przeszedłem jak burza i mogłem zacząć grać HU za 5$. Tutaj również przywitali mnie godnie jednak później przyszło małe załamanie. Przerzuciłem się na HU w Omahe. Trochę odmiany i od razu zaczęło iść lepiej. W ciągu niecałego miesiąca potroiłem rolla i mogłem zacząć myśleć znowu o graniu moich ulubionych turniejów :)

Na wykresie zaznaczony jest okres w którym grałem HU.
Obrazek

MTT
Mając już troszkę większego rolla spróbowałem nieśmiało wrócić do gry turniejowej. Jak się okazało była to bardzo dobra decyzja bo w bardzo krótkim czasie udało mi się jeden ustrzelić :)

Obrazek

Bankroll po prostu rozkwitł a ja odetchnąłem z ulgą :)

Betsson-brak-polskiej-licencji!
Wtedy stało się coś niesamowitego. Dzięki Gloremu najlepsi blogerzy dostali zaległe nagrody za blogi miesiąca i tak na swoim koncie Betsson-brak-polskiej-licencji! odkryłem 70$. Nie jest to wielka kwota więc grałem nie zgodnie z zasadami zarządzania bankrollem przeznaczając na jeden turniej 10-20$.

Betsson-brak-polskiej-licencji! oferuje mnóstwo turniejów ze stołami 6 osobowymi, które są moją ulubioną odmianą dlatego wybór padł właśnie na nie. Była to bardzo dobra decyzja bo po paru nic nie znaczących epizodach w kasie, jednym bublem stołu finałowego, wreszcie przyszła moja kolej.

Najpierw od razu taka perełka:
Obrazek

Dosłownie dzień później kolejna:
Obrazek

Kosira pomnożył to ja też, a co, gorszy być nie mogę :P :mrgreen:

I tak oto powróciłem w bezpieczne rejony :) Roll znowu jest niezagrożony, ja nabrałem pewności siebie i wiem, że kiedy mam nóż na gardle to po prostu nie zawodzę :P

MPEP
Brałem udział w turniejach live (Bydgoszcz, Poznań) - bez powodzenia.
Grałem udział w turniejach on-line. Najlepszy wynik to FT w turnieju za 5$ na ponad 300 osób, niestety JJ przegrało z KQ (Q na river) i 8 miejsce. Gdy w grze zostało 11 graczy podzieliłem się pulą na lidera kiedy moje AQ=AT.

Krótko po tych wydarzeniach everest-brak-polskiej-licencji! ogłosił wyścig sit&go, w którym dla 3 najlepszych graczy były przygotowane wejściówki na finał Mistrzostw Polski, które w tym roku odbędą się w Szczyrku.
Nie mogłem przegapić takiej okazji :)

Grałem turnieje double up, 6 osobowe za 3$ i powiem jedno.

Granie turniejów sit&go moim zdaniem nie ma nic wspólnego z pokerem!

Podczas 10dniowego wyścigu poznałem wszystkie sposoby w jakie można połamać asy, lepsze układy, kolory a nawet rozwalić fulla łapiąc karetę ;)

Nie chce nikogo obrażać ale moim zdaniem ludzie grający multitabling sit&go muszą być niezłymi świrami. Owszem, idzie na tym zarobić bo nawet mi się to udało. Dodatkowo nie obędzie się bez dobrych bonusów i wysokiego RB ale jeszcze raz powtórzę - TO NIE JEST POKER! Nigdy więcej nie będę grać tego cholerstwa chyba, że będzie kolejny wyścig.

Wykres z mojego wyścigu znajduje się w pierwszym obrazku za niebieską tabelką.

Mimo wszystkich przeszkód min. zniszczoną psychiką, tiltem i totalną frustracją - dzięki ciężkiej jakby nie patrzeć pracy, udało się osiągnąć zamierzony cel i już w grudniu 2 rok z rzędu będę mógł zagrać na Finałach Mistrzostw Polski everest-brak-polskiej-licencji! Poker :)

Obrazek

Oby tym razem znowu udało się dojść do kasy, BA! tym razem WYGRAĆ! :)

Młody powrócił :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 19:08

WOW mlody kozacki wpisik :) dodajes skrzydel lepiej niz red bull :)

Teraz pozostaje i mi ta wejsciowke wygrac mam jeszcze pare szans w turniejach za 20$ i 5$ a wiec moze sie uda :)

Pozdro, naprawde fajne wyniki

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 22 lis 2010, 19:08

Mlody pisze:Wypłaty, granie wciąż wysoko mimo, że roll nie pozwalał, downswing i oto stanąłem przed widmem bankructwa... Mój bankroll stopniał do zaledwie 100$

miałem to samo, tyle, że mi się nie udało ogarnąć i teraz musze zaczynać od 30$ ;)

Tak jak piszesz, "zaledwie" 100$ wydawalo mi się, że już nic z tego i się poddałem, mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej w moim przypadku :)

Plan mam podobny, bo też chce pograć HU, żeby zrobić jakiegoś rolla i potem wystartować z MTT, czyli tym co lubie najbardziej i, mam nadzieje, ugrać to co Ty pokazałeś na screenach - wielkie gratki za te wyniki :D

No i powodzenia na Mistrzostwach :)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 20:03 przez bartekzet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 22 lis 2010, 19:45

Mlody, o... sit&go to nie poker;) Ciekawe stwierdzenie, ktorego nie bede komentowal :) Poza tym dla mnie nie musi byc pokerem, poki przynosi zyski. Juz widzialem kiedys nawet stwierdzenia, ze "hold'em to nie poker", wiec...

No a tak poza tym to gratuluje swietnych wynikow! Swietne odbicie sie od dna i to wysoko+ dostanie sie do Everestu, brawo!:)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 22 lis 2010, 20:10

Mlody pisze:Grałem turnieje double up, 6 osobowe za 3$ i powiem jedno.

Double up - to nie poker:)

Normalne sity sa ok.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 lis 2010, 20:13

Tosiak pisze:sit&go to nie poker;) Ciekawe stwierdzenie, ktorego nie bede komentowal

Glownie chodzi o to ze graja tam ludzie, ktorzy biora udzial w roznego rodzaju wyscigach, w ktorych licza sie punkty za rozegrane sit&go. Sprawiaja wrazenie jakby nie zalezalo im na dojsciu do kasy tylko rozegraniu jak najwiekszej ilosci takich turniejow. Z nimi gra sie najgorzej i ma sie najwieksze bead beaty bo chyba oplaca im sie miec na sharku np -6k$ kiedy w rankingu sa np na 1 miejscu...

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 22 lis 2010, 22:39

strasznie dałem ciała
że nie spróbowalem powalczyc o wejsciówkę

ale trzeba było pisać duża czcionką ze turniej
finałowy odbedzie sie w Beskidach
przecież gospodarzom nawet ściany pomagają
wiec ten jeden jedyny raz bym spróbował
LIVE za życia :oops:

powo MLODY

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 22 lis 2010, 23:17

radost21, ale chyba beda jeszcze jakies satelity wiec smiało jeszcze mozna popróbować ;)

@mlody gratulacje kolejny raz na MPEP i juz niedlugo staniesz sie rozpoznawalny :D
fajnie pokazałes przebieg takiego jakby wypalenia pokerowego tzn. granie swojej ulubionej odmiany w tym przypadku MTT brak sukcesow skurczenie rolla i wypalenie checi do gry potem poszukiwanie zmian same zmiany poprawa na lepsze nabranie pewnosci siebie i ostateczny powrot do normalnosci potwierdzony bardzo dobrym wynikiem. sporo pracy w to wszystko wlozone te HU no i ten wyscig SNG wiec jak dla mnie klasa sama w sobie ;p i nie ma tutaj nawet szczypty schlebiania. widac kawal pracy i ksiazkowy przyklad gz i gl w szczyrku ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 23:55

wie ktos czy jeszcze jest jakis wyscig na everest-brak-polskiej-licencji! ?

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 23 lis 2010, 09:14

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 gru 2010, 14:02

Pokerowo

Ehh ostatnio w ogóle nie mam czasu na granie. Mogę pozwolić sobie tylko na jakieś szybkie turki turbo żeby wcześnie pójść spać bo do pracy trzeba się wyspać;)

Nie mam nawet czasy na rozpoczęcie pisania magisterki a co tu w ogóle mówić o graniu.

Mimo wszystko nie idzie aż tak źle.

Jak mam ochotę na granie ale nie mam aż 4 godzin na turniej odpalam HU cash w omahe, ludzie grają strasznie i można trochę zarobić.

Turniej w omahe poszedł bardzo dobrze. Nadziałem się na asy u przeciwnika i niestety nie udało się wygrać.

Obrazek

W ten sam dzień wpadł też ticket wart 50$ i mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj coś za niego pograć :)

Obrazek

MPEP

Dostałem już maila potwierdzającego mój udział w finałach więc już nie mogę się doczekać czwartku kiedy wyruszymy do katowic na małe przedbiegi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 gru 2010, 14:25

Hmmm, zmieniasz dyscyplinę na Omahę? :P Mam podobną sytuację do Ciebie, zajęcia na uczelni, nowa praca i mało czasu wolnego, ciężko znaleźć czas na grę a co dopiero na pisanie pracy magisterskiej :P jak już mam czas wolny to siadam do pokera lub jakiejś gierki, jakby doszło pisać pracę to w ogóle wytchnienia by nie było :P

Co do gry to graty chociaż jakiś sukcesów jak na screenach bo przy braku czasu to podwójnie trudne zadanie.

Szkoda, że macie MPEP w terminie naszego turnieju w Poznaniu, dobrze by było coś wypić ;)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 gru 2010, 19:06

ehh no to pogralem,

turniej 5k gwarantowane, za 50$ (z ticketa sie zapisalem).

Ze startowych 2,5k zrobilem juz 4,5k. Dostaje KK na utg, przy blindach 80/160, podbijam do 400, dostaje z MP jeden call a gosciu majacy 5k z sb gra all ina.

Dlatego ze to debil ktory wczesniej sprawdzil all ina za 1/3 stacka z 34off zrobilem easy call i pokazal AA ;/

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 12 gru 2010, 19:59

Cieszę się, że nie tylko ja jestem tak z tyłu z praca magisterską, bo cały czas się nie mogę zabrać :P

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 12 gru 2010, 20:15

Kur... to i tak jesteście do przodu, ja się męczę z licencjatem od 4 miesięcy :) w każdym bądź razie powodzenia :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 15 gru 2010, 22:25

No to jutro z rana wyruszamy w podroz ku mistrzostwu MPEP :D trzymajcie kciuki, a o magisterke bede sie martwic jak juz wplynie mi na konto pare $$ :)

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 15 gru 2010, 22:31

No to jutro z rana wyruszamy w podroz ku mistrzostwu MPEP trzymajcie kciuki, a o magisterke bede sie martwic jak juz wplynie mi na konto pare $$

powodzenia !!!

Jakby nie poszło wracaj szybko do Poznania to się załapiesz na sobotni turniej mikołajkowy ;)

Danielw88
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Danielw88 » 15 gru 2010, 22:48

będę czekał z Alexem na was w Katowicach z wódką więc panowie szybko tym pociągiem szybko! :D

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 21 gru 2010, 21:09

MPEP

ehhh, powiem szczerze, że everest-brak-polskiej-licencji! odwalił wielką lipę. Nie chce mi się nawet o tym pisać. Powiem tylko, że hotel w porównaniu do hotelu w poprzednim roku nie mógłby robić nawet za piwnice....

A więc jeżeli w przyszłym roku będę planować udział w mistrzostwach najpierw sprawdzę gdzie się będą odbywały a nie fanatycznie zacznę grać każde eliminacje.

O turnieju nie ma też co dużo gadać. Stack początkowy 10k, zacząłem ładnie, ugrałem 12k ale potem zachciało mi się blefować i na 2 blefach rozdałem cały stack - może i miałem pecha trafiając na przeciwnika, który robiąc sprawdzenie z tripsem mówił, że myślał, że serio mam ten kolor (WTF?) - może i zagrałem to po prostu debilnie.

Tak czy siak, nawet cieszyłem się, że nie będę musiał spędzać kolejnej nocy w tym miejscu.

Sytuację uratowała tylko stała ekipa, z którą spotykamy się już 2 rok :)

Sympatyczną sytuacją było też to, że po 2 godzinach dogadałem się z osobą siedzącą obok, że to ... TOSIAK :P pozdro:)

Poker

Mój wpis jest też pewnie dlatego taki ponieważ od "mistrzostw" mam mega DÓŁ.

Zagrałem sporo turniejów. Z tego byłem w kasie tylko w jednym (jedna z najniższych wypłat) a w ciągu 2 dni odpadłem 2 razy na bublu ;\

- raz na FT na Everescie kiedy było 6 płatnych miejsc, moje KK poległo z AT
- raz na FT na PS kiedy grałem satelitke w której za pierwsze była wejściówka do turnieju z gwarantowanym pakietem na EPT (turek za 250) a za drugie było 170 euro. Odpadam na 3cim miejscu kiedy przeciwnik trafia swoją kartę na river...

Poza tym cała masa połamanych AA, wpieprzania się na sety, przegrywania flipów i nie utrzymywania się lepszych rąk. Ogólnie mówiąc gram dobrze, karty dostaje, ale łamią mi wszystko jak leci...

Ciężko się gra w takim okresie i mam nadzieję, że jak najszybciej minie bo wręcz odechciewa się odpalania softu....

Danielw88
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Danielw88 » 22 gru 2010, 10:57

ale chociaż udowodniliśmy że nawet w takich warunkach można się dobrze bawić... :]

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 30 gru 2010, 14:29

Wszyscy robią podsumowania więc ja też chyba powinienem :)

pokerowo
- 5 cyfrowy bankroll
- wieksza wygrana on-line
- gra na EPT lub WSOP (priorytet na nadchodzacy rok :) )
- grac wiecej live
- zwiekszyc ilosc granych MTT
- nigdy wiecej nie odpalac sit&go
- jezeli juz grac cashowki to wczesniej przeczytac jakas ksiazke na ten tamat
- nauczyc sie dobrze grac w HORSE'a i zagrac w turnieju

No i co tu napisać? Jedyny normalny komentarz to chyba będzie po prostu "hahahaha" ;)

Ale po kolei. Bankroll to wciąż 4 cyfrowa kwota i na razie się nie zanosi żeby przeskoczyć tą granicę w najbliższym czasie. Grałem sporo on-line, zaliczyłem nawet parę fajnych wyników ale poza tym musiałem się bronić przed wizją bankructwa, udało się jednak teraz walczę z totalną niemocą pokerową ;)

Live za dużo nie pograłem chociaż gdyby wziąć pod uwagę finał MPEP i "wielką" wartość dodaną w postaci całej otoczki i hotelu :twisted: to jednak na żywo też walczyłem.

W HORSA kiedyś pograłem ale bez szału za to złamałem zasadę nie grania w sit&go bo grałem wyścig o MPEP i o dziwo... wyszedłem na plus :mrgreen:

prywatnie
- olac staz i znalezc ciekawa prace (plan na najblizsze 2 miesiace)
- albo zalozyc wlasny biznes i byc szczesliwym wychodzac minimalnie na plus albo na zero zamiast wysluchiwac wstretnych starych niedopieszczonych bab z ksiegowosci :P
- zblizyc sie konkretnie w kierunku skonczenia studiow i zrobienia magistra
- przeprowadzka do wiekszego miasta, prawdopodobnie Poznan (scisle wiaze sie ze znalezieniem pracy :P )
- dalej chodzic na silownie zeby umiec uzywac tez innych miesni niz tylko tych kierujacych palcem od klikania w myszke :P
i jeszcze nie moje ale bardzo mi sie spodobalo :D
- powiedziec mojej ex, ze nie moge znalezc lepszych posladkow mimo wielu prob
- no i ogolnie robic to co sie lubi i byc szczesliwym...

Pracę znalazłem, na razie mam umowę na rok :) Jeżeli chodzi o studia to jestem na ostatnim roku magisterki i mam nadzieję, że nadchodzący semestr będzie moim ostatnim w życiu :D Musze tylko wybrać temat i napisać pracę :D:P

Niestety najbardziej żałuję tego, że przestałem ćwiczyć :( Musze teraz wszystko zaczynać od nowa.

Czytając swoje zeszłoroczne postanowienia stwierdziłem, że i... o pośladkach powiedziałem :mrgreen: :twisted: Przez jakiś czas mogłem się nawet nimi jeszcze trochę nacieszyć ale niestety więcej okazji pewnie nie będzie ;)

A więc czas na plany na nowy rok 2011
Oto i one:

- wygrać pierwszy milion
- znaleźć żonę

chociaż co do tego drugiego to mam wątpliwości czy się uda ;)

Danielw88
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Danielw88 » 30 gru 2010, 18:16

jak wygrasz pierwszy milion to i żona się znajdzie :D ten rok będzie lepszy gwarantuje! pozdro :)

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 30 gru 2010, 22:46

Danielw88 pisze:jak wygrasz pierwszy milion to i żona się znajdzie :D ten rok będzie lepszy gwarantuje! pozdro :)

Lepiej niech najpierw znajdzie się żona, bo inaczej jedno i drugie może szybko zniknąć. ;) .

Wszystkiego dobrego w nowym roku i powodzenia w realizacji celów.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 02 sty 2011, 19:53

Ok szybkie podsumowanie pierwszej sesji MTT w tym roku. Ciężko w sumie to nazwać sesją bo zagrałem tylko 2 turnieje ale...

- 4k gwarantowane, SH, wpisowe: 22$, ponad 280 graczy, 40 płatnych, odpadam na 43 miejscu AK<99

- 3,5k gwarantowane, SH, wpisowe 22$, ponad 240 graczy, 34 płatne, odpadam na 18 miejscu trochę na swoje życzenie 88 na JT po stole TT77 ;/ wygrana: 50$

Dodatkowo chcę też zacząć grać w miarę regularnie HU i w tym kierunku się szkolić bo zdaję sobie sprawę, że samo granie MTT może nie przynosić miesięcznych zysków na odpowiednim poziomie ;)

Dzisiaj zagrałem pierwszy raz Hu za 10$ i skończyłem wynikiem 4:2 wiec nie jest ze mną tak źle, zobaczymy jak będzie dalej.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 02 sty 2011, 20:23

Mlody, po co Ci żona? Młody jesteś.

NMSP.

Poszalej za ten milion do ukończenia chociaż 25 lat.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”