Ja zatem wracam do pokera, mam tylko nadzieję że znajdzie się wreszcie choćby po jednej z osób z obydwu stron, i będą potrafiły dyskutować bez niepotrzebnych emocji i teatralnych gestów.
Salut!

Mlody pisze:
Progresja?
Mam też do Was pytanie. Ostatnio grałem z kolesiem, który twierdził, że gra progresją... Wydaje mi się, że to polega na graniu HU od najniższego wpisowego i w przypadku wygrania za wygrane dolary zapisujemy się do droższego itd.
Dobrze myślę? Wie ktoś z Was czy może to być opłacalne? Sprawdziłem tamtego kolesia i jednak wykres miał poniżej kreski

Mlody pisze:Totalny bezsens:P Bardziej logiczne wydawało mi się, że podnoszą stawki w przypadku wygranej no ale ok

piotrek_nowy pisze:Mlody pisze:Totalny bezsens:P Bardziej logiczne wydawało mi się, że podnoszą stawki w przypadku wygranej no ale ok
Mlody, progresja to metoda zaczerpineta z bukmacherki. Wybierasz druzyne i obstawiasz jej remis, po czym jesli nie wygrasz, w nastepnej kolejce znowu obstawiasz remis podwajajac stawke. I tak stale az do wygranej, gdzie zaczynasz od poczatku.
Przekladajac to na pokera jest tak jak pisal justnutsbaby. Problem w tym ze trzeba miec dobry kapital, aby moc dalej grac po serii przegranych. O ile w bukmacherce jest to dosc proste - obstawiasz i czekasz na remis, o tyle gra na naprawde wysokich stawkach w pokera w koncu Cie wykonczy i przegrywasz rolla.
pzdr

Danielw88 pisze:ta tyle że w bukmacherce kurs na remis masz 3.00 przynajmniej a wygrywając jednego hu nie masz nawet 2x tego co włożyłeś bo prowizja jeszcze.

Mlody pisze:HU
Problemy
1) Pierwszym problemem jest granie słabych asów bez pozycji. Wiadomo, że w głównej mierze zależy to od przeciwnika ale czy pasowanie kart typu A2-A9 na podbicie przeciwnika kiedy nie mamy pozycji jest dobrym zagraniem czy jednak powinno się tutaj sprawdzać ew. 3betować?
Na 2,5,10,20$ BI bez naprawde dobrego czucia gry postflop i minimalnej znajomosci gry przeciwnika smialo bym wyrzucal range A2-A8off. Suited daje call, ale rozgrywam raczej ostroznie nawet trafiajac asa.
2) Wczoraj miałem kilka sytuacji w których nie wiedziałem czy tylko sprawdzić czy pushować. Podam przykład. Na każdym streecie podbijałem a przeciwnik sprawdzał. Pula wynosiła 400, przeciwnik sprawdzając każde podbicie na river sam zagrał za pulę zostawiając sobie 500. Co zrobilibyście w takiej sytuacji? (załóżmy, że blindy to 30/60).
Nasze karty:![]()
![]()
board:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Powtórzę pytanie: czy gramy tutaj call czy stawiamy przeciwnika na all inie? (sit za 2,5$).
Wszystko zalezy od przeciwnika, jezeli gral stosunkowo spokojnie wczesniej jestem za callem, jezeli robil jakis dziwny pakistan -> snap jam.
3) Grałem ostatnio turek dla posiadaczy statusu VIP, 5k gwarantowane, ponad 1100 graczy, 200 płatnych, zostało 204 graczy.
blindy wynoszą 200/400 ante chyba 50. Przegraliśmy wojnę blindów w poprzednim kółku (2 pary na kolor) i jesteśmy shortem, mamy 1,2k, wszyscy do nas fold a my na sb podnosimy AQ, gracz na bb posiada 9k.
Czy dobrym zagraniem będzie tutaj all in biorąc pod uwagę, że jeżeli wygramy to i tak będziemy dalej shortem a ryzykujemy, że nie wejdziemy nawet do kasy co pewnie spokojnie osiągniemy w ciągu najbliższego kółka?
All in jak najbardziej, nie ma specjalnie na co czekac, chyba, ze zalezy Ci na niskiej kasie.

No i teraz wole iść spać o 23 żeby skoro świt wstać wyspany niż walczyć do rana i wyglądać jak zombie
kokokobra2 is at seat 0 with 4,105.
gamblerJo is at seat 1 with 2,210.
Raeudischer. is at seat 3 with 5,460.
silentsan is at seat 4 with 6,210.
Donitsi is at seat 6 with 2,290.
Lowpower is at seat 7 with 6,845.
pawel87K is at seat 8 with 19,585.
Jerommeke is at seat 9 with 22,376.
The dealer is seat 1.
Raeudischer. posts a blind of 150.
silentsan posts a blind of 300.
+ante 40
(pawel87K is dealt Ad As.)
Pre-flop:
Donitsi folds.
Lowpower folds.
pawel87K raises 500.
Jerommeke calls for 800.
kokokobra2 folds.
gamblerJo folds.
Raeudischer. folds.
silentsan calls for 500.
The flop comes
Jh Kc Qc.
silentsan bets 2,870.
kokokobra2 is at seat 0 with 4,015.
gamblerJo is at seat 1 with 8,460.
Spennami is at seat 2 with 13,950.
silentsan is at seat 4 with 20,830.
Lowpower is at seat 7 with 8,920.
pawel87K is at seat 8 with 18,320.
Jerommeke is at seat 9 with 8,686.
The dealer is seat 9.
kokokobra2 posts a blind of 200.
gamblerJo posts a blind of 400.
+ante 50
(pawel87K is dealt 4h 9c.)
Pre-flop:
Spennami folds.
silentsan folds.
Lowpower folds.
pawel87K raises 450.
Jerommeke calls for 850.
kokokobra2 folds.
gamblerJo folds.
The flop comes
4c Qd Jh.
pawel87K bets 850.
Jerommeke calls for 850.
The turn comes 7h.
pawel87K checks.
Jerommeke checks.
The river comes 7c.
pawel87K checks.
Jerommeke bets 2,800.
pawel87K calls for 2,800.
Showdown:
Jerommeke shows: Ah 5h
7h 7c Ah Qd Jh
A pair of Sevens
pawel87K shows: 4h 9c
7h 7c 4c 4h Qd
Two Pair, Sevens and Fours
pawel87K wins pot (9,950).
Jedynym wytłumaczeniem mogłaby być próba trzymania niskiej puli z top lub średnią parą ale prześwietliłem kluczowych przeciwników na sharku podczas gry i okazało się, że ten gracz gra wszystko co popadnie od sitków za 5$ po MTT za 20$ nie odnosząc większych sukcesów. Uznałem go więc za słabego przeciwnika, który gdyby trafił to po prostu by napier**ał za pule na każdym streecie;)Spennami is at seat 6 with 47,965.
pawel87K is at seat 8 with 36,410.
feng.M is at seat 9 with 64,125.
The dealer is seat 6.
pawel87K posts a blind of 400.
feng.M posts a blind of 800.
Spennami posts an ante of 100.
pawel87K posts an ante of 100.
feng.M posts an ante of 100.
(pawel87K is dealt Ad Ac.)
Pre-flop:
Spennami folds.
pawel87K raises 2,000.
feng.M calls for 2,000.
The flop comes
As 9c 8h.
pawel87K bets 2,200.
feng.M calls for 2,200.
The turn comes 6d.
pawel87K checks.
feng.M bets 800.
pawel87K raises 2,000.
feng.M raises 15,900.
pawel87K calls for 15,900.
The river comes 10h.
pawel87K checks.
feng.M goes all-in for 40,325.
pawel87K goes all-in for 12,610.
27,715 is pushed back to feng.M.
Showdown:
feng.M shows: 8s 5h
8h 8s As 10h 9c
A pair of Eights
pawel87K shows: Ad Ac
As Ad Ac 10h 9c
Three Aces
[BOLDON]pawel87K wins pot (72,920).

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości