[SH][NL 20$]miss click preflop z AK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

[SH][NL 20$]miss click preflop z AK

Postautor: martini » 23 wrz 2009, 12:05

Przytrafilo mi sie dzisiaj bardzo ciekawe rozdanie. Dlaczego takie wyjatkowe ?

Ruch na preflopie podjalem w ostatniej chwili, gdyz przyjmowalem od listonosza paczke, slysze ze mnie tam wola do monitora dzwiek ongame w celu podjecia ruchu :mrgreen: wpadam, patrze, ze mam ostatnie 2 sekundy i nawet nie spojrzalem, ze juz byl raise, byl reraise i ja na trzeciego robie kolejny re-raise z AK... LOL ! Chyba bym nawet zrzucilbym to w tym momencie, ale ostatnie dwie sekundy, rzut oka na AK i z automatu raise na pasku... nawet nie spojrzalem jaka sytacja, to moj mega bład dzisiaj, po prostu miss click, ale co bylo dalej...
Na flopie mowie juz tak : niech ma asy, niech ma JJ, niech ma AJ ! Popelnilem taki blad na preflopie, teraz reki nie zrzuce... :???:

A oto całe rozdanie
TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, R5-5266129-91

played at "Majunga" for USD RM from 2009-09-23 04:42 until 2009-09-23 04:43
Poprzednia ręka Następna ręka
Gracze Seat 6: Acee89 ($20.79 in chips)
Seat 7: try_hrdr_fsh ($38.13 in chips)
Seat 8: bambi388 ($24.06 in chips)
Seat 9: homerefr ($19.29 in chips)
Seat 10: grove72 ($14.22 in chips)
Ante/Blind Acee89 posts blind ($0.10), try_hrdr_fsh posts blind ($0.20).
Pre-flop bambi388 raises to $1, homerefr raises to $3.30, grove72 folds, Acee89 raises to $7.20, try_hrdr_fsh folds, bambi388 calls $7.20, homerefr calls $7.20.
Flop [ AH,JS,3S ]
Acee89 checks, bambi388 bets $16.86 and is all-in, unknown action PLAYER_RESERVE, homerefr folds, Acee89 calls $13.59 and is all-in.
Turn [ AH,JS,3S,QS ]
River [ AH,JS,3S,QS,QC ]
Showdown bambi388 shows [ 9C,AC ]
Acee89 shows [ AS,KD ]
Acee89 wins $47.48.
Podsumowanie Dealer: grove72
Pot: $48.98, (including rake: $1.50)
Acee89, bets $20.79, collects $47.48, net $26.69
try_hrdr_fsh, loses $0.20
bambi388, loses $20.79
homerefr, loses $7.20
grove72, loses $0

No i tak sie zaczalem zastanawiac : jak bardzo PF zle zagralem ? No bo tylko to jest do analizy. Poszedlem z trzecim raisem z AKoff. Nie mam zwyczaju tak grac, a tymczasem okazuje sie, ze to sie oplacilo. Jaka powinienem podjac decyzje ?
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 23:23 przez martini, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 wrz 2009, 13:03

Tak, to shorthand. Wlasnie najlepsze jest to, ze zobaczylem to AK, szybko przesunalem o iles tam pasek na dole bo mialem naprawde ostatnią sekunde juz i nagle patrze, ze to juz 4bet na stole... pierwsza mysl to "ojaaa, co ja zrobilem...", ale im dluzej analizuje to rozdanie tym coraz bardziej jestem przekonany, ze to jednak dobrze zagrane :shock: A nawet po przeczytaniu Twojego wpisu Wahi to stwierdzam, ze rr nie tylko potrzebny, ale nawet jeszcze wiekszy bylby ok...
Rozdanie natomiast dla mnie nietypowe, bo napewno 4bet z SB z AKoff nie czesto mi sie zdarza... dlatego nawet wygodniej jest to ujac "miss click", niz jako swiadome zagranie, bo gdybym byl przy komputerze caly czas to nie wiem jak bym zagral :shock:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 wrz 2009, 13:52

tym bardziej ze to shorthanded dlatego jezeli chcesz grac to cal jest nie wskazany. Jezeli juz chcesz brac udzial w rozgrywce to raise jak najbardziej :)
Ja bym tu pewnie wladowal all ina pre bo robiac raisa za 7$, majac w stacku 20$ i tak sie moim zdaniem commitujesz na flopie po callu:P

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 26 wrz 2009, 15:20

Moim zdaniem z racji zagrania miss click nie ma co analizować gry Twojej pre flop jednakże grając short table z ta ręka ja przed flopem w Twojej sytuacji zagrałbym all in ewentualnie call. Wszystko w zależności od typu graczy jakich miałbym w rozdaniu. Na flopie powinieneś pierwszy zagrać za wszystko mając TPTK.

Podobny dylemat miałem grając live przeciwko graczowi z szerokim zakresem rąk. Będąc na bb z AKs dołożyłem tylko do jego podbicia 4xbb z dealera. Flop przynosi Kxx rainbow. Jako pierwszy zagrałem allina i po krótkim zastanowieniu agresor dokłada swego by pokazać KQ.
Turn i river nic nie zmienia i odpadł z turnieju pytając jak mogłeś sprawdzić tylko z AK???
Można powiedzieć, że właśnie o takie zagranie i taki flop mi chodziło. Zamaskowana siła podwoiła mój stan posiadania żetonów.

Wróć do „Cash short handed”