Mierzę wyżej niż NASA aKa Samyazza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Mierzę wyżej niż NASA aKa Samyazza

Postautor: Samyazza » 13 mar 2013, 00:40

[center]Witam wszystkich[/center]

Ehh.. to chyba wreszcie nadszedł czas, żeby również napisać bloga. Długo się przeciwstawiałem temu, ponieważ nie mam duszy artysty, żeby was czarować jakimiś długimi wypowiedziami, a zarazem nie chciałbym was nudzić banalnym blogiem. Jak już widać na wstępie, buduję długie zdania, które mają dość średnią składnię. Czy to znaczy, że mam umysł ścisły ? Wielu ludzi uważa, że jeżeli jest słaby z przedmiotów humanistycznych, to znaczy, że musi iść drogą techniczną. Też miałem takie przekonanie i niestety to był błąd, gdyż poszedłem na studia typowo techniczne i się nie odnalazłem. Rzuciłem w połowie drugiego semestru, gdyż nie widziałem siebie w tym kierunku. Na szczęście postanowiłem spróbować jeszcze raz. Dostałem się na kierunek techniczno - humanistyczny i trafiłem w samo sedno. Tehniczny ze względu głównie rysunków technicznych i masy projektów. Kierunek mnie bardzo zainteresował i wiem, że lepiej trafić nie mogłem. Dobra o czym tu teraz...
Powinienem pewnie zacząć od tego żeby się przedstawić, lecz się trochę zapędziłem w nic nie znaczącym pokerowo temacie. Mam na imię Kamil, pochodzę z Ciechanowa, studiuję w Olsztynie gospodarkę przestrzenną. Przygodę z pokerem rozpocząłem 1,5 roku temu właśnie studiując na poprzedniej uczelni. Kumple zapraszali mnie do akademików na SnG. Myślałem " Poker ? Co w tym trudnego " . Teraz wiem, że pewnie nazywali mnie calling station :D Potem wygrane w Quizie 50$ i jazda na podbój świata. Torba.. to nic. Wpłaciłem trochę grosza znów. Torba.. to nic itd. W końcu wziąłem się za to bardziej, czytałem, oglądałem, grałem, analizowałem i moja gra się poprawiła.
Gram teraz na WH, chcę wyrobić bonus i zwinąć stragan na inny room. Czy się uda wyrobić czy nie, to się okaże. Zamierzam grać micro SnG SH i SnG HU. Jak narazie, ROI 26% :D :D :D Tak wiem, bardzo mała próbka, ale brzmi świetnie :D

Cele:

-Wyrobić bonus WH
-Kształcić się pokerowo
-Na bieżąco prowadzić bloga
-Zaliczyć semestr bez większych komplikacji
-Zasłużyć na rangę Elitarni :D :D :D

Bonus WH :
Progress 1.1%

Powodzenia i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 13 mar 2013, 14:48

Co grasz na WH? Z tego co pamiętam to na micro sng jest diabelski 20% rake. Sam męczyłem się tam z bonusem i byłem bardzo szczęśliwy, że w końcu się stamtąd zwinąłem.

Tak czy inaczej powodzeniu w grze, w prowadzeniu bloga no i w studiach.

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 13 mar 2013, 15:34

Gram micro micro :
Sng HU $2+$0.10, $1+$0.05.
Sng SH faktycznie 20% rake, zaś Superturbosy 10%.

Toadie3k nie dziękuję, żeby nie zapeszyć , pozdro :)

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 17 mar 2013, 23:40

Czas na kolejny wpis..
Gry nie było zbyt dużo z powodu dużej ilości projektów do zrobienia. Muszę jednak znaleść więcej czasu, bo nie uda mi się wyrobić bonusu. Mogę nawet z czystym sumieniem stwierdzić, że poświęciłem więcej czasu na oglądanie filmów pokerowych ( poradników ) niż czasu na rozgrywkę. Mam nadzieję, że to będzie EV+ .
Jak już wspomniałem, gram SuperTurbo/Turbo/Normal SH Don, HU. Ciężko na WH grać jednym trybem z powodu małej ilości graczy. W Sng HU robię dodatkowo selekcje Sharkiem.
Szkoda, że nie mogłem zagrać w żadnym z dzisiejszych Eventów, lecz w tym czasie byłem w trasie. Na comeon-brak-polskiej-licencji! roll czeka na organizowany przez tą platformę turniej dróżynowy. Skład ProTeam'u Pokerkings :D :

Pokerkings.pl-4
1. Dawid84
2. Tomziolo
3. nikozi1971
4. Samyazza

Oby nam się :)
Powodzenia dla reszty drużyn Pokerkings :)

Bonus WH :
Progress 5%

Zacny Suchar :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 19 mar 2013, 15:27

Wykres moich poczynań wygląda następująco :
Obrazek

+ jeszcze 7,5$ wygrane we wczorajszym freerollu, choć pozostał pewien niedosyt, bo zająłem 21 miejsce mając 9 stack, lecz musiałem jechać po swoją Kobiętę i pushnąłem ze środkowej z AT na szybko, mając nadzieję, że się podwoję i zostawię kompa licząc na wyższą pozycję w tabeli na sit oucie, lub po prostu odpadnę :P

Bonus WH :
Progress : 7%

Bonus jest uwalniany w ratach, także dont worry jeżeli nie uda mi się całego wyrobić. ( o ile nie storbie :D ), choć w planie jest wyrobienie 100% oczywiście :)

Mam dodatkowo pytanie, aczkolwiek na williamhill-brak-polskiej-licencji! hand history zapisuje się w formacie XML, a chciałbym wrzucić rozdanie na forum. Jak to skonwertować ?

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 21 mar 2013, 01:17

Statek płynął i dopłynął :)

Obrazek

Na FT zaczynałem jako 8 stack, a potem poszedł maraton. Wyeliminowałem każdego gracza na FT. Fakt, że raz moje Q9 > A3, ale usprawiedliwia mnie fakt, że był shortem i wrzucał z any2.

Bonus WH :
Progress : 9%

Ponowię pytanie:
Jak przekonwertować handhistory z williamhill-brak-polskiej-licencji!, które są zapisane w formacie XML ?

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 21 mar 2013, 01:26

Graty, ładny wynik. Fajny zastrzyk dolarsów do bankrolla ;) Oby tak dalej. :)

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 21 mar 2013, 01:46

Brawo, super wynik. Tak trzymaj :tak:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 mar 2013, 01:59

Miejsce się zgadza kasa też, więc teraz za ciosem ;)

Gratulacje :tak:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 21 mar 2013, 09:12

Gratulacje :tak:

Jakie to uczucie wyeliminować wszystkich na FT??

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 21 mar 2013, 10:31

Gratulacje wyniku i zmiany koloru :)

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 21 mar 2013, 10:47

Brawo swietny wynik :tak: :plus:

no i witamy w Elicie :)

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 21 mar 2013, 17:51

Dzięki za feedback i awans na forum :)

Jak to Sith trafnie zauważył
Sith pisze:A tak poza tym - to ja sie trzymam wersji, ze facetom wystarczą trzy kolory:

1. Fajny
2. Pedalski
3. Chujowy

Kolor Pretendentów dobrze pasuje do jednej z tych grup :mrgreen: Także dodatkowo się cieszę, że uzyskałem Elitarną range :mrgreen:

Ogólnie WH jest chyba rigged, bo nie dość, że wczorajszy ship to jeszcze wygrywam wszystkie HU jak leci.. chyba 8 na stawce 2$. Wiem, że wariancja mi trochę potem trochę zabierze i mała próbka, ale to wszystko miło się trzyma kupy :)

Obrazek

Gram mało, po 2 stoliki na raz, ale co raz jakiś wykres wrzuce :) Niestety jest on z shark'a, bo nie mam żadnych programów. Miałem HM2, ale trial mi wygasł. Shark z tego co widze, zlicza tylko gry SnG ?
noobshot pisze:Gratulacje

Jakie to uczucie wyeliminować wszystkich na FT??

Szczerze ? Myślałem sobie, " Kurwa, tylko ja tu gram ? " :D Grałem dość agresywnie, choć pod rząd miałem jakieś AJ,AQ to wkońcu koleś się zdenerwował na moje raisy/pushe i nadział się na moje KK. Potem miałem większy zapas żetonów więc trochę luźniej sprawdzałem steale na mojego BB ( oczywiście bez przesady ).

Bonus WH :
Progress 10%

Obrazek

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 22 mar 2013, 13:06

Brawo, ładny wynik, graty!! Przyjemny zastrzyk do rolla nie jest zły :tak:

wytrwałości w pisaniu bloga :)

pozdro

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 24 mar 2013, 14:15

Wczoraj była chyba jakaś czarna sobota. Ludzie potrafili czasami pokazywać takie karty, że nikt by się tego nie spodziewał. Nie chodzi tu o jakieś AA czy inne premium, ale Q4 i inne dziwnego typu ręce. Przy tak przegranych spotach mój mindset był łamany, ale udało mi się zachować zdrowy rozsądek i starałem się grać swoje :) Rake na WH mnie zżera, ale udaje mi się wychodzić na prostą. Osiągnąłem tam nawet jakiś status 'one pair', co daje mi chyba Wh pkt x3.
Tak to mniej więcej wygląda:

Bonus WH:
Progress: 21%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 mar 2013, 14:52

Samyazza pisze:Wczoraj była chyba jakaś czarna sobota.

Jak dla mnie to czarny weekend począwszy od piątku. Dziś po krótkiej porannej sesji szybko zamknąłem softa i nie zamierzam go ponownie odpalać.

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 27 mar 2013, 19:39

Forma nie spada, dalej cisne swoje gry i przynosi to jakieś rezultaty. Niestety w forumowych mnie nie widać wgl, bo wtorki i czwartki zawsze mi coś wypada :( Obiecuje w kwietniu się poprawić i trochę namieszać w klasyfikacji :twisted:

Wrzuce może wykresik, żeby wpis nie był za krótki :mrgreen:
Obrazek

Bonus WH:
Progress : 30%

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 03 kwie 2013, 00:25

Święta, święta i po świętach..
A brzuch po nich większy i większy..
Królik ze śniegu z młodszą siostrą ulepiony.. :mrgreen:
I niestety po 5 dniach wolnego, znów powrót do szarej rzeczywistości i naukę czas wznowić :(
Pokerowo jest wszystko w porządku, roll pomalutku rośnie, bonus się wyrabia. Czuję, że nabrałem trochę doświadczenia i awansowałem na wyższy lvl pokerowy. Stałem się cierpliwy, nie wykonuje jakichś głupich zagrań, po prostu gram swoje A-game i jak na razie nie dałem się złamać . Mam dostęp do fajnych materiałów pokerowych i musze znaleźć czas, żeby je obejrzeć i to jest mój główny cel na ten miesiąc. Co raz dodatkowo odpalam też cash. Generalnie masa maniaców i shortstacków, którzy pushują z any2. Także polecam nl5 na WH, bo zasada tight is right jest tutaj priorytetem.

Cel na Kwiecień :
Obrazek
Tyle wygrać :trophy: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bonus WH:
Progress : 43%

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 09 kwie 2013, 20:58

Po raz kolejny sporo produkcji pokerowych i artykułów obrzejrzałem/przeczytałem . Nawet trochę omahy :mrgreen: Także, edukacyjnie ostatnio poświęcalem sporo czasu i czas najwyższy starać się to przekładać na wyniki :twisted:
Ale comeon-brak-polskiej-licencji! dzisiaj mnie wystawiło na wielką próbę mindsetu. Albo jakieś collery AA vs KK, albo Moje QJ dostaje od JT.. i tak cały czas..
Na WH idzie nie najgorzej, choć zastanawiam się czy nie zwinąć straganu z ipoker. Rake pobierany jest bardzo duży. Także troche szkoda tej kasy oddawanej roomowi. Dlatego może znów zawitam na PokerStars-nielegalny-w-PL!.
Tak to wygląda :
Obrazek
+trochę gry cash, choć naprawdę mało i mtt, ale bez szału.

Bonus WH:
Progress: 55%

I chyba właśnie na tym etapie zakończe wyrabianie, 4 raty otrzymałem, także not bad.

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 10 kwie 2013, 21:42

Obrazek

Dziekuję, dobranoc :D

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 10 kwie 2013, 22:08

Dobranoc :) Ile wygrałeś?

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 10 kwie 2013, 22:28

20.80 $. Obstawiłem na comeon-brak-polskiej-licencji! tylko ten jeden meczyk na remis. Generalnie nie obstawiam, po tym jak betathome zamroziło mi 8 baniek... Ale, poczułem moc w tym meczu i symbolicznie obstawiłem po głębszej analizie :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”