Juz drugi raz w turnieju live trafia mi sie podobna sytuacja na malym blindzie i w sumie to nie za bardzo wiem jak takie akcje rozgrywac.
Srodkowa faza turnieju, stoliki 9 osobowe, w grze cos kolo 40 osob, blindy 75/150.
UTG +1 - 12k, gracz dobry, grajacy jednak spora ilosc rak.
SB - ja, 10k.
BB - cos kolo 25k, rowniez solidny zawodnik.
UTG+1 standardowy raise 450. Podnosze A7s, dokladam, BB tez dorzuca.
Flop: 279 tecza.
check check check
Turn: Q kolorowo, bez drawow do koloru.
check check UTG+1: 3/4 puli.
Co robimy?
Jeszcze slowo wyjasnienia, na flopie chcialem zagrac check/raise i wziasc pule od razu, CBeta sie jednak nie doczekalem i wydaje mi sie ze juz na flopie jako pierwszy powinienem uderzyc za lekko ponad 1/2 puli. Jak Wy to widzicie?
[FR] [60zl] [Freezout] Middle pair z SB
-
piotrek_nowy
- -#VIP

- skuter
- -#VIP

piotrek_nowy, dokładając z A7s bez pozycji nie dostaniesz żadnych informacji o ręce przeciwników, szczególnie agresora.
Jakiego flopa się spodziewasz: z A będzie ryzyko zdominowania, x77-kolor-bądź draw do koloru niewiele wyciągniesz.
Następnym razem czekamy na lepszą rękę by grać bez pozycji i przeciwko agresji.
ps. chyba, ze masz image murka to możesz próbować to wykorzystać z any two.
Jakiego flopa się spodziewasz: z A będzie ryzyko zdominowania, x77-kolor-bądź draw do koloru niewiele wyciągniesz.
Następnym razem czekamy na lepszą rękę by grać bez pozycji i przeciwko agresji.
ps. chyba, ze masz image murka to możesz próbować to wykorzystać z any two.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

-
sir_spider
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

- dviper
- -#VIP

Jeśli już wszedłeś w to rozdanie, to ja bym zagrał coś na turnie jako pierwszy.
Dla tego przeciwnika UTG+1, grał z pozycji. Na flopie wszyscy dajecie check, na turnie znowu obaj check. W tym momencie mógł równie dobrze nic nie mieć i po prostu kraść pulę.
Betem na turnie mogłeś przejąć inicjatywę. Istniała możliwość zgarnięcia puli przez Ciebie od razu.
Dla tego przeciwnika UTG+1, grał z pozycji. Na flopie wszyscy dajecie check, na turnie znowu obaj check. W tym momencie mógł równie dobrze nic nie mieć i po prostu kraść pulę.
Betem na turnie mogłeś przejąć inicjatywę. Istniała możliwość zgarnięcia puli przez Ciebie od razu.
- Mlody
- -#zasłużony

Czy ja wiem czy fold pre flop.
Blindy nie sa jeszcze az tak wysokie a zeby ugrac cos w turnieju musisz szukac szczescia i swojej szansy. Mozna bylo to rozegrac pasywnie przed flopem ale na takim flopie musisz juz podbic zeby wiedziec gdzie stoisz w rozdaniu.
Jezeli dostaniesz raisa to grzecznie sie skladasz i gra sie toczy dalej. Dostajac call, na turnie mozesz kontrolowac pule (lub bic dalej jezeli pewnie sie czujesz) i przy dobrym river zagrac jakiegos block beta albo nawet wyciagac value w zaleznosci na co obstawiasz swojego przeciwnika.
Piszesz, ze to solidny zawodnik wiec pewnie ma jakies dwie wysokie w stylu AT, KQ, KJ itp. Po tym flopie wydaje mi sie ze prowadzisz ale np A9 nie mozna wykluczac;)
Blindy nie sa jeszcze az tak wysokie a zeby ugrac cos w turnieju musisz szukac szczescia i swojej szansy. Mozna bylo to rozegrac pasywnie przed flopem ale na takim flopie musisz juz podbic zeby wiedziec gdzie stoisz w rozdaniu.
Jezeli dostaniesz raisa to grzecznie sie skladasz i gra sie toczy dalej. Dostajac call, na turnie mozesz kontrolowac pule (lub bic dalej jezeli pewnie sie czujesz) i przy dobrym river zagrac jakiegos block beta albo nawet wyciagac value w zaleznosci na co obstawiasz swojego przeciwnika.
Piszesz, ze to solidny zawodnik wiec pewnie ma jakies dwie wysokie w stylu AT, KQ, KJ itp. Po tym flopie wydaje mi sie ze prowadzisz ale np A9 nie mozna wykluczac;)