Microstakes Challenge
- gama
- LEGENDA

-
titanum
- -#VIP

-
titanum
- -#VIP

gama, chodziło mi o nl4 oczywiście,
Slodziak, nie lubie skomplikowanych regulaminów
wcześniej nawet nie myślałem o tych punktach regulaminu ale jak tak patrze to punkt 4 narzucamy komuś ilość gry? przecież i tak każdy gra w jakiś tam swój indywidualny sposób a challenge jest na wygrane $ a nie rozegraną ilość rozdań
numer 3 to trzeba by się zastanowić czy napewno chcemy wrzucać w sumie aż 15 rozdań z NL2 w każdym tygodniu ;p
ale na ten moment to jedyne zastrzeżenia mam do BM
Slodziak, nie lubie skomplikowanych regulaminów
numer 3 to trzeba by się zastanowić czy napewno chcemy wrzucać w sumie aż 15 rozdań z NL2 w każdym tygodniu ;p
ale na ten moment to jedyne zastrzeżenia mam do BM
-
titanum
- -#VIP

Slodziak pisze:akurat ten punkt jest moim zdaniem (nie wtrącam się tylko pisze) najsensowniejszy. Bo tak ktoś wygra dużo w 1000 rozdań i skończy grę bojąc się wariancji. Jakaś próbka musi być.
ile można wygrać w 1000 rozdań na nl2 ;p
zastanawiam zastanawiam się jeszcze bo pisze w pierwszym poście
Cel: Pokonać mikrostawki i zbudować jak największy bankroll
nie lepsze było by "Zaczynając od grania NL2 osiągnąć jak największy zysk" ?
-
titanum
- -#VIP

dobra wrzucam moje podsumowanie
jestem w zasadzie po pierwszym dniu gry, standardowo jak to na PokerStars-nielegalny-w-PL! gra mi się przyjemnie i całkiem spokojnie
nie wiem co mam pisać za wiele bo narazie mam tylko 4,3k rozdań i nie ma się nad czym rozpisywać wrzucam screeny i jeżeli zostaniemy przy tym bm który jest aktualnie to możliwe że jutro wchodze na nl4
było by to już dzisiaj tylko grałem w szkole na zajęciach na telefonie i niestety przegrałem dwa dolary ;p
jestem w zasadzie po pierwszym dniu gry, standardowo jak to na PokerStars-nielegalny-w-PL! gra mi się przyjemnie i całkiem spokojnie
nie wiem co mam pisać za wiele bo narazie mam tylko 4,3k rozdań i nie ma się nad czym rozpisywać wrzucam screeny i jeżeli zostaniemy przy tym bm który jest aktualnie to możliwe że jutro wchodze na nl4 Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- drynk
- LEGENDA

Gama nawiązując do Twojej linii Non-Showdown - imo jest przyzwoita jak na ten limit. Zasadniczo linia Non-Showdown będzie mocno uzależniona od tego co pisał Porcupine. Ja na przykład póki co jestem graczem wygrywającym Non-Showdown, a to wynika ze sporej agresji. Natomiast jeśli ta linia oscyluje wokół zera i jest w longrunie płaska, to jeszcze nie jest źle. Gorzej jeśli masz taką, jak nomad swego czasu, gdzie praktycznie wszystko oddawał bez showdownu (blindy etc.).
Poprawienie profitu Non-Showdown jest też dość swingowe, bo musisz częściej 3betować air w wojnie Button-SB-BB. Ja osobiście trochę tego nadużywam, a to też leak. Ogólnie to tak do NL10 myślę, że lepiej grać ABC, choć od święta można się pokusić o bronienie blinda szerzej. Gorzej jakby na ten limit siadł ktoś z moimi nawykami, wtedy to pewnie wszystkie linie spotkałaby się gdzieś bardzo nisko pod osią odciętych. Aczkolwiek nie gram wcale dużo wyżej. No ale na FTP tak jak dzisiaj pograłem, to jest trochę miejsca na fantazję i nawet czasem jakieś interesujące spoty z lvlowaniem etc.
Poprawienie profitu Non-Showdown jest też dość swingowe, bo musisz częściej 3betować air w wojnie Button-SB-BB. Ja osobiście trochę tego nadużywam, a to też leak. Ogólnie to tak do NL10 myślę, że lepiej grać ABC, choć od święta można się pokusić o bronienie blinda szerzej. Gorzej jakby na ten limit siadł ktoś z moimi nawykami, wtedy to pewnie wszystkie linie spotkałaby się gdzieś bardzo nisko pod osią odciętych. Aczkolwiek nie gram wcale dużo wyżej. No ale na FTP tak jak dzisiaj pograłem, to jest trochę miejsca na fantazję i nawet czasem jakieś interesujące spoty z lvlowaniem etc.
- gama
- LEGENDA

Co do wrzucania rozdan - powienien nie oznacza ze obowiazkowo musi. Po prostu byloby milo. 10k rąk - chodzilo mi wlasnie o konkretniejsza probke. Jesli chcecie mozemy zniesc minimum rak, chociaz ja przez 2 dni ugralam 6k to nie sadze by ktos tego nie spelnil i wygral.
Titanum- w regulaminie sa okreslone minima dla wyzszych limitow. Chodzilo o to, by przestrzegac bankroll managementu. Jesli czujesz sie zle na nl4 z rollem 100$ to mozesz dalej ciagnac nl2,Twoj wybor, ale mozesz byc przez to stratny jak ktos indziej wejdzie wczesniej na wyzsze stawki. I skoro rozliczamy sie na koniec jako roznica miedzy rollem poczatkowym a koncowym, to bezwzgledu na to od ilu sie zaczyna to na wyzszy limit mozna wejsc dopiero po ugraniu 25bi na dany level.
Titanum- w regulaminie sa okreslone minima dla wyzszych limitow. Chodzilo o to, by przestrzegac bankroll managementu. Jesli czujesz sie zle na nl4 z rollem 100$ to mozesz dalej ciagnac nl2,Twoj wybor, ale mozesz byc przez to stratny jak ktos indziej wejdzie wczesniej na wyzsze stawki. I skoro rozliczamy sie na koniec jako roznica miedzy rollem poczatkowym a koncowym, to bezwzgledu na to od ilu sie zaczyna to na wyzszy limit mozna wejsc dopiero po ugraniu 25bi na dany level.
-
titanum
- -#VIP

- Spiegol
- LEGENDA

Dokładnie 10k rozdań miesięcznie to nie będzie problem, a musi być jakiś limit, żebyśmy challenge był chociaż troszkę "reprezentatywny" i mógł coś powiedzieć o "skillu".
Jeśli chodzi o zasady BM to gama to idealnie sprecyzowała. Nie ma zasady, że trzeba iść do góry, po prostu mamy dolną granicę ustaloną, żeby nikt nie szotował NL10 z 15BI bo reszta zostanie w tyle.
Ja też po osiągnięciu 100$, czyli 25BI na NL4 nie przerzucam się od razu na ten limit, tylko powoli robię przejście, czyli otworzę 2 stoły NL4 i 4 stoły NL2, jak będzie szło dobrze, to będę więcej otwierał stołów NL4, a mniej NL2 i pewnie tak około 30BI (120$) całkowicie przejdę na NL4 jeśli wszystko będzie grało.
Jeśli chodzi o zasady BM to gama to idealnie sprecyzowała. Nie ma zasady, że trzeba iść do góry, po prostu mamy dolną granicę ustaloną, żeby nikt nie szotował NL10 z 15BI bo reszta zostanie w tyle.
Ja też po osiągnięciu 100$, czyli 25BI na NL4 nie przerzucam się od razu na ten limit, tylko powoli robię przejście, czyli otworzę 2 stoły NL4 i 4 stoły NL2, jak będzie szło dobrze, to będę więcej otwierał stołów NL4, a mniej NL2 i pewnie tak około 30BI (120$) całkowicie przejdę na NL4 jeśli wszystko będzie grało.
-
titanum
- -#VIP

no to chyba już wszystko dotyczące spraw organizacyjnych możemy zamknąć i skupić się tylko na graniu
wrzucam mój kolejny update, gra mi się bardzo dobrze z dodatkową motywacją mam chęć do grania więcej i przykładania się bardziej dzięki czemu jestem ze swoich wyników bardzo zadowolony
wszystko idzie zgodnie z planem i mam cichą nadzieje że po weekendzie przejde na nl4 mając 35BI (wole zachować taki BM bo grając 10-12 stołów zbyt dużą cześć rolla miałbym na stolikach)
wrzucam mój kolejny update, gra mi się bardzo dobrze z dodatkową motywacją mam chęć do grania więcej i przykładania się bardziej dzięki czemu jestem ze swoich wyników bardzo zadowolony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- gama
- LEGENDA

Ale wyrwałeś do przodu
Ja wczoraj przemyślałam kilka spraw. Przejrzałam hand history i powyciągałam pewne wnioski.
Dzisiaj zasiadłam do sesji wprowadzając kilka zmian. Jak gram, to wyłączam gg, żadnych rozmów w trakcie gry. W trakcie gry nie włączam fejsbuka, nie sprawdzam maili i nie wchodzę na forum. Nawet mi się te założenia dzisiaj prawie udały, raz tylko wzięłam telefon do reki, żeby sprawdzić czy mail nie przyszedł. Przy pierwszych objawach braku koncentracji koniec gry.
I tak moja sesja trwała dzisiaj ciut ponad godzinkę. Po tym czasie myśli uciekały mi zupełnie gdzie indziej i szybko zakończyłam grę. Będę teraz grać kilka, ale za to krótszych sesji, a nie tak jak wcześniej 4-5 godzinne sesje bez przerwy. Wynik dzisiaj +2,5bi. Trzeba odrobić straty z pierwszych dwóch dni gry i iść do przodu.
Ja wczoraj przemyślałam kilka spraw. Przejrzałam hand history i powyciągałam pewne wnioski.
Dzisiaj zasiadłam do sesji wprowadzając kilka zmian. Jak gram, to wyłączam gg, żadnych rozmów w trakcie gry. W trakcie gry nie włączam fejsbuka, nie sprawdzam maili i nie wchodzę na forum. Nawet mi się te założenia dzisiaj prawie udały, raz tylko wzięłam telefon do reki, żeby sprawdzić czy mail nie przyszedł. Przy pierwszych objawach braku koncentracji koniec gry.
I tak moja sesja trwała dzisiaj ciut ponad godzinkę. Po tym czasie myśli uciekały mi zupełnie gdzie indziej i szybko zakończyłam grę. Będę teraz grać kilka, ale za to krótszych sesji, a nie tak jak wcześniej 4-5 godzinne sesje bez przerwy. Wynik dzisiaj +2,5bi. Trzeba odrobić straty z pierwszych dwóch dni gry i iść do przodu.
-
titanum
- -#VIP

gama, pewnie upswing ale pozostaje optymistą z resztą jak wiadomo po tym co się dzieje na tych stawkach to może ta tendencja się utrzyma
od kiedy transfery z ftp do ps będą działać ?
podziwiam to że tak starasz sie skupić tylko na grze ;p ja jakoś tak dziwnie mam że grając na dwóch monitorach na jednym mam stoliki a na drugim przeglądam neta oglądam filmy itd. oczywiście nie siedze na necie cały czas ale np. jak film albo serial oglądam to już dziele swoją uwage, mam nadzieje że to mi nie szkodzi ;p ale nie potrafie oprzeć się pokusie nie sprawdzania co to w świecie słychać i skupieniu tylko na graniu..
od kiedy transfery z ftp do ps będą działać ?
podziwiam to że tak starasz sie skupić tylko na grze ;p ja jakoś tak dziwnie mam że grając na dwóch monitorach na jednym mam stoliki a na drugim przeglądam neta oglądam filmy itd. oczywiście nie siedze na necie cały czas ale np. jak film albo serial oglądam to już dziele swoją uwage, mam nadzieje że to mi nie szkodzi ;p ale nie potrafie oprzeć się pokusie nie sprawdzania co to w świecie słychać i skupieniu tylko na graniu..
- tommko
- -#VIP

gama pisze:Dzisiaj zasiadłam do sesji wprowadzając kilka zmian. Jak gram, to wyłączam gg, żadnych rozmów w trakcie gry. W trakcie gry nie włączam fejsbuka, nie sprawdzam maili i nie wchodzę na forum. Nawet mi się te założenia dzisiaj prawie udały, raz tylko wzięłam telefon do reki, żeby sprawdzić czy mail nie przyszedł. Przy pierwszych objawach braku koncentracji koniec gry.
Gama o to chodzi
Odrzucenie dystraktorow to zajebisty skok w przod do tego by wygrywac.
Co do koncentracji to polecam robic codziennie cwiczenia - sporo jest tego w necie - wystarczy dobrac to co nam osobiscie pasuje. Ja np: polubilem cos takiego. Bierzemy kartke A4, rysujemy kolo, malujemy je (jeden kolor), wlaczajac stoper patrzymy tylko na nie, zaczynajac od 5 min. Kurka jedna z najnudniejszych rzeczy na swiecie, gapic sie w jeden punk i tylko o nim myslec
Grunt to trzymac mysli na wodzy i zawsze wracac do narysowanego punktu.
Juz po kilku dniach zauwazylem poprawe koncentracji.
- drynk
- LEGENDA

tommko pisze:Ja np: polubilem cos takiego. Bierzemy kartke A4, rysujemy kolo, malujemy je (jeden kolor), wlaczajac stoper patrzymy tylko na nie, zaczynajac od 5 min. Kurka jedna z najnudniejszych rzeczy na swiecie, gapic sie w jeden punk i tylko o nim myslec
Grunt to trzymac mysli na wodzy i zawsze wracac do narysowanego punktu.
Dżiiiizas
- tommko
- -#VIP

drynk pisze:Dżiiiizaspoker nie jest tego wart, człowieku odpuść, miej coś z życia! zjedz tę kartkę z dżemem truskawkowym, ale się nie torturuj
Hehe... to nie tylko do pokera może być potrzebne
Zwiekszoną koncentracje wykorzystasz w każdym momencie, nawet przy czytaniu i nauce masz lepsze efekty.
Także takie zabawy możesz wykorzystać w wielu dziedzinach życia, nie samym pokerem człowiek żyje
- Porcupin
- -#VIP

To może ja krótkie podsumowanie wstawię. Póki co dostaję po dupie na sam początek mocno od wariancji. No i muszę się przyzwyczaić jeszcze do gry z idiotami. Staram się więc nie kombinować za dużo, grać przede wszystkim z pozycją i nie komplikować sobie w żaden sposób życia. Póki co jestem na zero, ponad 7 BI ponad EV na bardzo małej próbce, dopiero się rozgrzewam
Przede wszystkim ze sporych błędów to gra bez pozycji, trochę nie mam na to pomysłu, chociaż w większości przypadków odpalanie trzech cbetów pomagało. Niekiedy jednak te ciołki sprawdzają z takimi rzeczami, że wątpię w swoje siły. Tego powątpiewania muszę się wyzbyć, bo mocno mnie to ogranicza. Oprócz tego niekiedy brak konsekwencji, oddanie bez sensu rozdania, czasami durne dołożenie zamiast sqeeze albo po prostu fold. Ogólnie gram statystykami 12/10,5/agg 2,5/3bet 5,7/WTSD% 26,5/W$SD% 54 - z tego jestem zadowolony póki co, bo mocno tight, spoko z agresją, jak na te stawki wydaję mi się, że akurat. Bardziej szczegółowe kwestię wrzucę może po większej próbce. Rozdanka wrzucę jutro, bo dziś już sił mi brak.
Przede wszystkim ze sporych błędów to gra bez pozycji, trochę nie mam na to pomysłu, chociaż w większości przypadków odpalanie trzech cbetów pomagało. Niekiedy jednak te ciołki sprawdzają z takimi rzeczami, że wątpię w swoje siły. Tego powątpiewania muszę się wyzbyć, bo mocno mnie to ogranicza. Oprócz tego niekiedy brak konsekwencji, oddanie bez sensu rozdania, czasami durne dołożenie zamiast sqeeze albo po prostu fold. Ogólnie gram statystykami 12/10,5/agg 2,5/3bet 5,7/WTSD% 26,5/W$SD% 54 - z tego jestem zadowolony póki co, bo mocno tight, spoko z agresją, jak na te stawki wydaję mi się, że akurat. Bardziej szczegółowe kwestię wrzucę może po większej próbce. Rozdanka wrzucę jutro, bo dziś już sił mi brak.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- gama
- LEGENDA

Zrobiłam sobie wczoraj porządny przegląd mojej gry. Pomyślałam trochę nad samym przebiegiem gry, jej otoczką. Po pierwsze o czym już wspominałam krótkie sesje, ale w pełnym skupieniu. Po drugie dużo zaoszczędziłam, gdy przekonałam się, że top para na showdownie zazwyczaj jest zwykłym gównem i naprawdę warto uwierzyć, że przeciwnik zapewne ma lepiej. Bo i dlaczego miałby nie mieć lepiej, skoro jego gra na to wskazuje?
I wróciłam do walki. Dzisiaj rozegrałam dwie sesje - pierwsza półtorej godziny i +6bi, zaś druga godzinka i +3bi. Odrobiłam stratę ponad 12bi i z samej gry jestem już prawie na czysto, wliczając jednak bonus to stan mojego konta wynosi 94,89$.
I wróciłam do walki. Dzisiaj rozegrałam dwie sesje - pierwsza półtorej godziny i +6bi, zaś druga godzinka i +3bi. Odrobiłam stratę ponad 12bi i z samej gry jestem już prawie na czysto, wliczając jednak bonus to stan mojego konta wynosi 94,89$.
-
titanum
- -#VIP

wrzucam krótkie podsumowanie,
GRAMY GRAMY GRAMY ;p
cały czas do przodu bez ciśnień poziom taki że wystarczy poczekać na kogoś kto i tak będzie chciał nam udowodnić że ma lepiej
dodatkowo trafiłem dzisiaj pokera
natomiast jeżeli chodzi o wrzucanie rozdań to wybaczcie mi moje lenistwo ale najzwyczajniej w świecie grając zwykłe ABC nie widzę żadnego które dla mnie potrzebowało by analizy czy głębszych rozważań, jak przejdę wyżej to postaram się zacząć coś wrzucać
GRAMY GRAMY GRAMY ;p
cały czas do przodu bez ciśnień poziom taki że wystarczy poczekać na kogoś kto i tak będzie chciał nam udowodnić że ma lepiej
dodatkowo trafiłem dzisiaj pokera
natomiast jeżeli chodzi o wrzucanie rozdań to wybaczcie mi moje lenistwo ale najzwyczajniej w świecie grając zwykłe ABC nie widzę żadnego które dla mnie potrzebowało by analizy czy głębszych rozważań, jak przejdę wyżej to postaram się zacząć coś wrzucać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- gama
- LEGENDA

PODSUMOWANIE 1. TYGODNIA!
Na prowadzenie wysunął dość mocno titanum, który na chwilę obecną jest zdecydowanym faworytem. Czy utrzyma ten wynik w kolejnym tygodniu? A może zmotywuje to pozostałych zawodników i za tydzień będziemy mieli nowego lidera? Oto zestawienie po pierwszym tygodniu trwania challengu:
1. titanum +38$
2. gama +4$
3. Porcupine 0$
4. Maczek -1,5$ (dane ze środy)
5. Spiegol -2,65$ (dane z czwartku)
GL w kolejnym tygodniu!!!!
Na prowadzenie wysunął dość mocno titanum, który na chwilę obecną jest zdecydowanym faworytem. Czy utrzyma ten wynik w kolejnym tygodniu? A może zmotywuje to pozostałych zawodników i za tydzień będziemy mieli nowego lidera? Oto zestawienie po pierwszym tygodniu trwania challengu:
1. titanum +38$
2. gama +4$
3. Porcupine 0$
4. Maczek -1,5$ (dane ze środy)
5. Spiegol -2,65$ (dane z czwartku)
GL w kolejnym tygodniu!!!!
-
titanum
- -#VIP

niestety dzisiaj trochę zły dzień.. grałem zmęczony plus trochę podpity ;p przez co po ponad 3k rozdań minus 6 BI,
nie ma tragedii bo jednak miałem sporo pecha, AA przegrałem chyba dwa razy, resztę straciłem już tak różnie
ponadto kilka razy miałem podział który przyszedł szczęśliwie dla mojego przeciwnika, no i oczywiście grywałem słabo momentami
mam nadzieje że najbliższy tydzień przyniesie szybkie odrobienie tej straty i przejście na NL5
nie ma tragedii bo jednak miałem sporo pecha, AA przegrałem chyba dwa razy, resztę straciłem już tak różnie
mam nadzieje że najbliższy tydzień przyniesie szybkie odrobienie tej straty i przejście na NL5
- gama
- LEGENDA

Już się dzisiaj przez moment ucieszyłam, że wchodzę na NL4, aż tu nagle przyszło rozczarowanie... na FTP nie ma NL4, tylko jest NL5 i muszę jeszcze dozbierać trochę dolarków
Stan rolla na chwilę obecną to 105$.
Z plusów to dzisiaj byłam bardzo zadowolona z siebie, ponieważ kolejny duży leak poszedł w zapomnienie - nie robię już głupich odwetów jak jakiś donk połamie mi asy swoim 83. Wcześniej jak mnie ktoś wkurzył to potrafiłam potem z każdą ręką wchodzić, byle się odegrać (i zwykle tylko oddawałam mu więcej)
To mnie zmotywowało do walki z tym brzydkim nawykiem - w końcu, żeby wygrywać, trzeba grać inteligentnie

Z plusów to dzisiaj byłam bardzo zadowolona z siebie, ponieważ kolejny duży leak poszedł w zapomnienie - nie robię już głupich odwetów jak jakiś donk połamie mi asy swoim 83. Wcześniej jak mnie ktoś wkurzył to potrafiłam potem z każdą ręką wchodzić, byle się odegrać (i zwykle tylko oddawałam mu więcej)
To mnie zmotywowało do walki z tym brzydkim nawykiem - w końcu, żeby wygrywać, trzeba grać inteligentnie

-
titanum
- -#VIP

no to gratulacje i powodzenia gama
ciekawe kto z nasz w ogóle ma na swoim roomie nl4 ?
a ja dzisiaj miałem coś takiego że rozgrywając jakąś rękę pomimo tego że miałem pf np. AA miałem takie uczucie że na pewno się spier%^li... i z reguły tak było...
dotyczyło to też innych zagrań i nie wiem czy tym moim nastawieniem sciągałem to na siebie czy to były tylko moje zajebiste ready których nie potrafiłem wykorzystać
ciekawe kto z nasz w ogóle ma na swoim roomie nl4 ?
gama pisze:nie robię już głupich odwetów jak jakiś donk połamie mi asy swoim 83. Wcześniej jak mnie ktoś wkurzył to potrafiłam potem z każdą ręką wchodzić, byle się odegrać (i zwykle tylko oddawałam mu więcej)
a ja dzisiaj miałem coś takiego że rozgrywając jakąś rękę pomimo tego że miałem pf np. AA miałem takie uczucie że na pewno się spier%^li... i z reguły tak było...
dotyczyło to też innych zagrań i nie wiem czy tym moim nastawieniem sciągałem to na siebie czy to były tylko moje zajebiste ready których nie potrafiłem wykorzystać
- gama
- LEGENDA

titanum pisze:a ja dzisiaj miałem coś takiego że rozgrywając jakąś rękę pomimo tego że miałem pf np. AA miałem takie uczucie że na pewno się spier%^li... i z reguły tak było...
Tak działa Prawo Przyciągania
-
titanum
- -#VIP

gama pisze:Tak działa Prawo Przyciągania Polecam przeczytać.obejrzeć "Sekret". tam może przedstawili całość trochę "uduchowioną", ale generalnie pozytywnie myślenie ma ogromną moc. negatywne niestety też
niestety oglądałem... i chyba mam wredny mózg ;p
zdrowy rozsądek nakazuje mi myśleć że się uda a myśli i tak krążą wokół tego co może pójść źle. Przynajmniej dzisiaj tak miałem może jutro ponownie zobacze "Sekret" i ustawie mózg na właściwe tory