Microstakes Challenge

Pojedynki pokerowe pomiędzy naszymi użytkownikami. Tutaj zobaczysz ich historię, pokibicujesz aktualnym uczestnikom oraz wyzwiesz dowolnego użytkownika do chalengu!
titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 24 lis 2012, 17:10

gama rozdarta być nie możesz, wybór podjąć musisz.

[center]Obrazek [/center]

bedzie teraz troche beki ze mnie, ja z siebie samego też mam.

wkurzony ostatnimi nie powodzeniami postanowiłem grac mega skupiony. zacząłem grać oglądać statystyki przeciwników dostosowywać się itd jednak coś mi nie pasowało.. z racji że nie umiem ciekawie opowiedzieć to powiem wprost...

jak dobrze pamiętam to od sierpnia grałem z hudem w którym na pierwszym miejscu myślałem że jest VPIP a tak naprawdę był PFR.... jak to zobaczyłem dzisiaj to myślałem że spadne z krzesła...

teraz już jest poprawione więc nie będę już "wyłapywał" donków po ich wskaźniku PFR :oops:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 17:29 przez titanum, łącznie zmieniany 1 raz.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 24 lis 2012, 17:28

do usunięcia...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 25 lis 2012, 01:33

titanum, hehe a nie zastanawiało Cię czasem, że wszyscy mają niebezpiecznie wyższy wskaźnik PFR od VPIP :>?

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 25 lis 2012, 03:20

drynk, w ogóle nie widziałem wskaźnika VPIP więc nie za bardzo mogłem je porównać..

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 25 lis 2012, 03:28

Czyli co miałeś PRF 3bet? :mrgreen:

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 25 lis 2012, 12:03

miałem wyświetlany Preflop Raise :twisted:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 25 lis 2012, 13:12

Sith pisze:życie to nie bajka - w życiu Ci szlachetni chłopcy uganiają się za księżniczkami, a te jakoś wolą tych mniej grzecznych wpuszczać do swoich komnat

... bo niegrzeczni chłopcy są chyba bardziej odważni... Wczorajszej nocy Mroczny Kosiarz zabrał księżniczkę w podróż po nieznanym świecie... A raczej znanym, ale odkrywanym na nowo, z innej perspektywy. I księżniczka powoli się przekonuje, że Ciemna Strona Mocy naprawdę ma moc... i że może wcale nie jest taka zła...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 lis 2012, 14:45

Widzę nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany. Ok nie będę wam przeszkadzał :D Jestem smutny no ale znalazłem małe pocieszenie więc chyba sobie poradzę z tym obciążeniem psychicznym :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 25 lis 2012, 14:54

I teraz widać, jak bardzo Rycerzowi na Księżniczce zależało...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 14:58 przez gama, łącznie zmieniany 2 razy.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 lis 2012, 14:58

Nie wojuje o dwulicowe księżniczki :D Skoro księżniczka odeszła z takim brzydalem w czarnej pelerynie to niech się teraz z nim całuje :D Nie zamierzam się potem całować z księżniczką która będzie miała taki odór po całowaniu się z takim brzydalem... :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 25 lis 2012, 15:00

Rycerzu, to Ty mnie pierwszy zdradzać zacząłeś. Tak od razu tyle kobiet przy swoim boku masz, więc i wcześniej w trakcie gdy biedna księżniczka w wieży siedziała sama, Ty zabawiałeś się z tymi paniami... I nie chcę Cię straszyć jak tyle ich masz, co Ty możesz od nich zlapać rycerzu...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 lis 2012, 15:09

Droga księżniczka tuż ja się im opierał całe miesiące me serce było zamknięte na te wszystkie piękne panie :) No ale cóż ja mam poradzić skoro moja księżniczka zostawiła mnie dla takiego brzydala to przecież ja nie będę szedł jej śladem i szukał brzydkiej księżniczki bo ciężko byłoby przebić urodę Twoje nowego faceta :D a to są tylko moje koleżanki które bardzo się cieszą z tego że mnie zostawiłaś i Cię pozdrawiają :D

Jak to mówią "pół świata tego kwiata" a myślę, że moje kwiatki są całkiem sympatyczne :D

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 25 lis 2012, 15:11

Hehe, Grzechu ode mnie to mozesz tylko poczuć słodki zapach zwyciestwa, o którym możesz tylko pomarzyć.

A co do ksieżniczki to silniejszy zwykle wygrywa

Winners takes all ! :D
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 17:22 przez urnotindanger, łącznie zmieniany 1 raz.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 lis 2012, 15:14

Pogadamy po wszystkim :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 26 lis 2012, 11:31

Stan obecny jeśli chodzi o challenge to:

Obrazek

Póki co nadal bardzo mało rąk i prawie -4BI. Tragedii nie ma, ale stanie w miejscu też nie jest przyjemne, natomiast brak czasu na grę to jest największa bolączka! Nadrabiam jak mogę w tygodniu wieczorami, ale gry w weekendy mi bardzo brakuje, a jeszcze bardziej brakuje mi czasu na grę w weekendy... ;)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 26 lis 2012, 16:53

A ja sobie pomału wchodzę na NL5. Dotychczas zagrałem tam mało, bo jedynie 3 sesje, z których jestem mocno niezadowolony. O ile w pierwszej starałem się dostosować do nieco odmiennych warunków, tak w drugiej mocno przytiltowałem (nie grać na kacu lub zaraz po tym, jak minie!), dziś na początku się znowu pogubiłem, potem szło fajnie, na sam koniec nieudany sqeeze i o. Mimo to jestem prawie 2 BI na nowym limicie na plusie. Ale gra stanowczo wymaga poprawy, łatwo to można stwierdzić chociażby patrząc na linie non-sd. Jutro z rana siadam i analizuję wszystkie rozdania z NL5, trochę może też powrzucam do działu analiz.

Wśród licznych postów zauważyłem, że gama chce się poddawać?! Ani mi się waż! Nie po to wymyśliłaś ten challenge, żeby teraz pierwsza odpadać! Graj z nami do samego końca, ale lepiej sobie zorganizuj dzień i sensownie zmieść tam przynajmniej jedną sesję dziennie, zamiast grania na siłę po nocach. Dlatego też wszystkie te bad bity tak mocno się na Tobie odbijają - tiltem, zniecierpliwieniem, rezygnacją. Może mógłbym pomóc? Co prawda dopiero co wracam do gry, ale patrząc obiektywnie na czyjąś grę mógłbym trochę błędów wyłapać, tym bardziej, że udało mi się ograć tych jełopów z NL2 ;p Jeśli chcesz to możesz nagrać tak z 40 minut swojej sesji (najlepiej na 4 stolikach), wysłać mi i coś postaram się z tym zrobić. Poanalizuję, powypisuję wszystkie moje uwagi. Tak jak mówię, nie jestem w szczycie swoich możliwości, raczej się dopiero rozgrzewam, ale może dałbym radę jakoś pomóc ;) Pomyśl nad tym!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 26 lis 2012, 18:53

Porcupin pisze:gama chce się poddawać?! Ani mi się waż!

Teraz to czuję się zastraszona :P Zrobię co w mojej mocy ;)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 lis 2012, 20:29

gama pisze:Zrobię co w mojej mocy

Jasnej czy Ciemnej? :twisted:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 26 lis 2012, 20:41

Soya pisze:
gama pisze:Zrobię co w mojej mocy

Jasnej czy Ciemnej? :twisted:

Jasne, że Ciemnej :)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 26 lis 2012, 23:58

Na dobranoc :D

Poker Stars-nielegalny-w-PL-! $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2019524
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $4.79
Hero (SB): $9.50
BB: $12.15
UTG: $3.38
UTG+1: $9.87
UTG+2: $5.00
MP1: $7.24
MP2: $5.12
CO: $11.34

Pre Flop: ($0.07) Hero is SB with 6 :heart: 6 :spade:
1 fold, UTG+1 raises to $0.10, 5 folds, Hero calls $0.08, 1 fold

Flop: ($0.25) T :diamond: 6 :club: 6 :diamond: (2 players)
Hero checks, UTG+1 checks

Turn: ($0.25) Q :club: (2 players)
Hero checks, UTG+1 bets $0.16, Hero raises to $0.50, UTG+1 calls $0.34

River: ($1.25) 9 :spade: (2 players)
Hero bets $1.80, UTG+1 raises to $9.27 all in, Hero calls $7.10 all in

UTG+1 shows KsJc

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 lis 2012, 00:22

Hehe nice! Dziwne trochę że callnął turna. Nie jesteś tam czasem mega face-up?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 27 lis 2012, 10:55

Na turnie jeśli chciałem coś więcej wyciągnąć to musiałem jakoś zadziałać. Pojawiły się nowe drawy, plus dla sporej ilości tamtejszych graczy taki raise wcale nie musi oznaczać potęgi, a może bardziej próbę przejęcia na siłę puli albo coś w ten deseń. W każdym bądź razie jego call na turnie pokazał mi, że mogę coś na river pokombinować. Mocny overbet jako próba imitacji bezsensownej agresji nad wyrost zdał egzamin :D Mógł mnie zresztą postawić na bardzo szeroki zakres i stwierdzić, że na turnie broniłem jakiegoś gotowego nie nutsowego układu.Tym bardziej, że miał pozycję, toteż odważnie dobierał dalej. Wreszcie się ucieszyłem z runner runner i villiana ;p

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 02 gru 2012, 19:03

Haaaalo Ziutki! Co tam słychać? :) Ja póki co stoję w miejscu z bardzo delikatną tendencją ku górze. Jeszcze przez jakiś czas nie ogarniałem mojej gry, potem po rozkmineniu paru kwestii wreszcie opanowałem linię non-sd pikującą w dół. Zamiast tego przez parę ostatnich dni zostaję raczony sick backdoorami i chamskimi 3 outerami, ale takimi wkurzającymi wynikającej z tragicznej gry villiana. Skutkowało to niestety czasami zachwianiem mojej równowagi i paroma spazzami. Po prostu gości czasami totalnie nie ogarniam, brak logiki itp. Ciężko mi nie sprawdzać ich betów na river jak widzę, z czym oni się stackują i grają 4/5bety, naprawdę. A tu się okazuje, że nagle łapią coś niesamowitego... Nic, koniec narzekania. Przez parę następnych dni nic nie gram, tylko oglądam filmiki i poanalizuję, bo pewno robię sporo błędów, których nie widzę. Poniżej wykresik. I mówcie co tam u Was, bo nie chcę jako jedyny pozostać na placu boju, rywalizacja fajnie motywuje :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 02 gru 2012, 19:24

Ja też stoję w miejscu w challengu i póki co nie mam czasu na grę kochanych cashówek :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 gru 2012, 19:29

gama - nie wiem po co się meczycie tak w sumie, i tak w ostatnią noc challengu siadam z Gamą do cash hu i przegrywam z nią tyle, żeby wygrała challenge...

Wróć do „HU4ROLLZ”