Przez długi czas nie mogłam odzyskać "pewności siebie", nawet mając bardzo dobrą rękę
miałam karetę i przegrałam...
- gama
- LEGENDA

miałam karetę i przegrałam...
Przeciwnik, który wcześniej kilka razy blefował ciągle podbijał. No to weszłam all-in mając karetę 9999. No i niestety - okazało się, że ten który wcześniej blefował, teraz miał królewskiego pokera
Przez długi czas nie mogłam odzyskać "pewności siebie", nawet mając bardzo dobrą rękę
- mx
- -#zasłużony

- gama
- LEGENDA

-
asdfspam
- -#pretendent

- gama
- LEGENDA

-
deadprez
- -#VIP

-
Altey
- -#VIP

w tym rozdaniu akurat oboje zagraliscie dobrze,po prostu pech
Dobrze? Ty byś wszedł w all-in na flopie z JQ nie mając praktycznie nic? Jak pisze gama na flopie leżał tylko trefl, więc nie mógł drawować do flusha. Jedynie drawował do strita ale według mnie na porządnym turku większość graczy by to zrzuciła. Oczywiście to był tylko freeroll więc nawet all-in pre-flop z 23 nie jest błędem
-
deadprez
- -#VIP

myslalem ze alliny byly na turnie jak jeszcze doszedl draw do koloru a nie na flopie ale i tak to byl freeroll wiec wiadamo
cos tam zawsze sie nauczysz na freerollach,ale lepiej pograc stoliki na stawkach 0.02/0,04 albo 0.05/0.10 $ do tego bedzie potrzebny jakis bankroll,jak juz znasz w miare zasasy i wiesz jak grac najlpeiej skorzystaj z jakiejs promocji bezdepozytowej
cos tam zawsze sie nauczysz na freerollach,ale lepiej pograc stoliki na stawkach 0.02/0,04 albo 0.05/0.10 $ do tego bedzie potrzebny jakis bankroll,jak juz znasz w miare zasasy i wiesz jak grac najlpeiej skorzystaj z jakiejs promocji bezdepozytowej
- mx
- -#zasłużony

- barthek
- -#VIP

jak to zagrali oboje dobrze - gdyby ten co drawowal do strita pierwszy rzucil allin to bym powiedzial ze w miare dobrze zagral.. call z jego strony byl natomiast dalece 'niedobry'
i odwracajac sytuacje allin z kareta juz na flopie to bledne zagranie.. takie cos w zasadzie musimy slowplayowac, badz przynajmniej spokojniej podbijac (big scary bet tez wchodzi w gre, jako markowanie blefa) - ale nie allin!
z drugiej strony wlasnie o to niby chodzi zeby przeciwnik wszedl i tutaj kolezance sie udalo, ale tylko dlatego ze na zbyt madrego przeciwnika nei trafila..
i odwracajac sytuacje allin z kareta juz na flopie to bledne zagranie.. takie cos w zasadzie musimy slowplayowac, badz przynajmniej spokojniej podbijac (big scary bet tez wchodzi w gre, jako markowanie blefa) - ale nie allin!
z drugiej strony wlasnie o to niby chodzi zeby przeciwnik wszedl i tutaj kolezance sie udalo, ale tylko dlatego ze na zbyt madrego przeciwnika nei trafila..
- gama
- LEGENDA

barthek pisze:
Dziękuję za wszelkie uwagi. Prawdziwym graczem (cokolwiek by to nie oznaczało) to ja jeszcze nie jestem i pewnie długo nie będę, ale uczę się i wszelkie rady są dla mnie bardzo ważne
-
$Marco$
- -#aktywny

moim zdaniem dobrze zagrałaś...co prawda mogłaś allin wejść na turnie albo river a na flopie zrobić podbicie o załóżmy połowę stacka,czy o wysokość puli ale gościu był maniakiem więc co to dla niego było wejść allin z drawem;] jak masz taki zajebisty układ to staraj się stopniowo aż do samego końca rozdania podbijając włożyć do puli cały stack zamiast robić to raz a porządnie,bo nie zawsze twój przeciwnik będzie taki litościwy i sprawdzi twojego monstera. Zaznaczę jeszcze,że miałaś cholernego pecha i Ci współczuję!!
mxlambert...weź chłopie czasem pod uwagę coś takiego jak matematyka. Jeśli wchodzisz za wszystko na flopie z drawem do strita i koloru to życzę ci tylko dużo szczęścia w grze:D Jeśli grając w takich sytuacjach tak jak mówisz więcej razy wygrywasz niż przegrywasz to tylko jedno mi przychodzi na myśl-masz fart!:]
mxlambert...weź chłopie czasem pod uwagę coś takiego jak matematyka. Jeśli wchodzisz za wszystko na flopie z drawem do strita i koloru to życzę ci tylko dużo szczęścia w grze:D Jeśli grając w takich sytuacjach tak jak mówisz więcej razy wygrywasz niż przegrywasz to tylko jedno mi przychodzi na myśl-masz fart!:]
- mx
- -#zasłużony

$Marco$ pisze:mxlambert...weź chłopie czasem pod uwagę coś takiego jak matematyka. Jeśli wchodzisz za wszystko na flopie z drawem do strita i koloru to życzę ci tylko dużo szczęścia w grze:D Jeśli grając w takich sytuacjach tak jak mówisz więcej razy wygrywasz niż przegrywasz to tylko jedno mi przychodzi na myśl-masz fart!:]
lol na flopie z takim drawem masz ... zaraz Ci pokarze ile % ( zakladajac tripsa przeciwnika ) 42% ... masz racje zagalopowalem sie troche
-
marcin.shark
- -#pretendent