mefius - pokera czas zacząć!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 11 sty 2013, 14:22

Ostatnio grałem we freerollu i powiem wam że jeszcze nigdy soft nie zrobił mnie tak w chuja jak wczoraj. Niestety ale to prawda. Oczywiście w turnieju odpadłem na bublu: 30 miejsc płatnych, zająłem 31 miejsce. Co najlepsze, na bublu miałem 29 pozycję, dwie ostatnie lokaty zajmowały sit outy. Jeden był na moim stole, drugi na innym, który też sobie otworzyłem, by zobaczyć jak "odpada". Oczywiście żaden z nich nie odpadł i przyszła kolej na mnie. Jeden z sitoutów (na moim stole) wybronił się dwa razy:
23>KQ (na turnie 2)
10 4>10 9 (na flopie 4)

drugi raz:
K2>JJ (na riverze K)

I jak tu sie nie wkurwić?

Od 30 miejsca było już 10 dolców :oops:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 17 sty 2013, 16:30

Panie i Panowie, mój 300 post postanowiłem napisać na moim jakże chujowym i nudnym blogu :mrgreen: .

This is poker!!!

Pokerowo nie ma za dużo do pisania. Od początku roku zacząłem godzinne sesje na cashówkach, ze średnimi wynikami. Dużo badbeatów dało mi w kość, na razie moje wykresy wahają się między zerem a delikatnym minusem. Od dłuższego czasu nie mogę jednak wyjść na prostą. NL2 jest niby najprostszym limitem, ale w praniu mam jeszcze wiele do analizowania i do poprawienia. Od czasu do czasu zdarza się zagrać jakiś mtt lub sng, ale bardzo rzadko.

Rozdanie z wczorajszej cashówki:
PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $0.77
Hero (SB): $2.62
BB: $0.75
UTG: $1.92
MP: $3.27
CO: $2.36

Hero posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has J:club: J:heart:

UTG raises to $0.06, fold, CO calls $0.06, fold, Hero calls $0.05, fold

Flop: ($0.20, 3 players) J:spade: 5:club: 4:club:
Hero checks, UTG bets $0.11, CO calls $0.11, Hero raises to $0.50, UTG raises to $1.86 and is all-in, fold, Hero calls $1.36

Turn: ($4.03, 2 players) 8:club:

River: ($4.03, 2 players) K:heart:

[spoil]Hero shows J:club: J:heart: (Three of a Kind, Jacks) (Pre 54%, Flop 74%, Turn 23%)
UTG shows Q:club: K:club: (Flush, King High) (Pre 46%, Flop 26%, Turn 77%)
UTG wins $3.89
[/spoil]

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 18 sty 2013, 01:27

A myślałem że już mnie nic nie zaskoczy. Kolejna sesja skończona na minusie :cry:

BTN: $8.91
SB: $2.00
Hero (BB): $1.91
UTG: $1.12
MP: $5.00
CO: $5.78

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02, MP posts DB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.05) Hero has 3:heart: A:spade:

UTG calls $0.02, MP checks, fold, BTN calls $0.02, fold, Hero checks

Flop: ($0.09, 4 players) 6:spade: A:diamond: 6:club:
Hero bets $0.08, fold, MP calls $0.08, fold

Turn: ($0.25, 2 players) 5:club:
Hero bets $0.08, MP calls $0.08

River: ($0.41, 2 players) 6:heart:
Hero bets $0.12, MP raises to $0.76, Hero calls $0.64

[spoil]MP shows 2:diamond: 6:diamond: (Four of a Kind, Sixes) (Pre 40%, Flop 91%, Turn 95%)
Hero mucks 3:heart: A:spade: (Full House, Sixes full of Aces) (Pre 60%, Flop 9%, Turn 5%)
MP wins $1.86
[/spoil]

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 29 sty 2013, 18:53

Coś dawno nie udzielałem się na moim blogu. Pokerowo cały czas zmagam się z NL2 i czasami zastanawiam czy to w ogóle ma jakiś sens.

MP: $2.10
CO: $2.74
BTN: $6.01
SB: $3.37
Hero (BB): $1.98
UTG: $1.98

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has K:spade: K:diamond:

UTG calls $0.02, fold, fold, BTN calls $0.02, SB raises to $0.10, Hero raises to $0.24, fold, BTN calls $0.22, SB calls $0.14

Flop: ($0.74, 3 players) A:heart: K:club: 3:spade:
SB bets $0.60, Hero raises to $1.74 and is all-in, fold, SB calls $1.14

Turn: ($4.22, 2 players) A:spade:

River: ($4.22, 2 players) T:diamond:

[spoil]SB shows A:club: K:heart: (Full House, Aces full of Kings) (Pre 30%, Flop 9%, Turn 100%)
Hero shows K:spade: K:diamond: (Full House, Kings full of Aces) (Pre 70%, Flop 91%, Turn 0%)
SB wins $4.07
[/spoil]

MP: $0.71
CO: $2.44
BTN: $5.21
Hero (SB): $2.65
BB: $1.23
UTG: $2.00

Hero posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has A:spade: J:spade:

fold, MP calls $0.02, fold, BTN calls $0.02, Hero raises to $0.10, BB calls $0.08, MP calls $0.08, BTN calls $0.08

Flop: ($0.40, 4 players) J:heart: J:diamond: 9:club:
Hero bets $0.40, fold, MP calls $0.40, fold

Turn: ($1.20, 2 players) 6:heart:
Hero bets $0.28, MP calls $0.21 and is all-in

River: ($1.62, 2 players) T:club:

[spoil]Hero shows A:spade: J:spade: (Three of a Kind, Jacks) (Pre 58%, Flop 83%, Turn 77%)
MP shows Q:heart: K:heart: (Straight, King High) (Pre 42%, Flop 17%, Turn 23%)
MP wins $1.56
[/spoil]

Takie sytuacje zdarzają mi się kilka razy podczas każdej sesji. Przeważnie robię godzinne sesje i już dawno nie miałem końcowego wyniku na +. Na początku idzie dobrze, potem następuje bad beat albo jakiś ciężki spot i wszystko idzie w pizdu. Jeśli chodzi o moją grę, gram TAG bo to chyba najlepsza strategia na micro stawki.
Sizing raczej też opanowałem, chociaż z drugiej strony w potyczce z fishami miałem już wiele problemów. Fish po flopie sprawdzi cie z 2, 3 parą i czasami będzie szedł do końca. Większy sizing (np. 3xbetpot) jest tu niezłym value, ale w moim przypadku (gdy fishowi dochodzi coś na dalszych streetach), jest problemem.

Podsumowując zastanawiam się czy nie przerzucić się na coś innego, np sng czy mtt. Myśle że moje decyzje na nl2 są ev+ (przynajmniej w większości) i na dłuższym dystansie powinienem wyjść na plus. Ale kiedy? Do tej pory mam 10k hands na PSie, 7k na microgaming, a wykresy idą w dól :cry:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 31 sty 2013, 11:00

mefius pisze:Podsumowując zastanawiam się czy nie przerzucić się na coś innego, np sng czy mtt. Myśle że moje decyzje na nl2 są ev+ (przynajmniej w większości) i na dłuższym dystansie powinienem wyjść na plus. Ale kiedy? Do tej pory mam 10k hands na PSie, 7k na microgaming, a wykresy idą w dól :cry:

No to tak jeszcze po zerze dołóż do każdej z tych liczb i powinno coś ruszyć :smile: . Niestety na przestrzeni 17k rąk total można złapać taki swing, że przegrywasz większość spotów gdzie masz miażdżącą przewagę i nic nie jesteś w stanie z tym zrobić. Na cashu wyniki "semi-long-run" warto rozpatrywać na chociaż 50k+ rozdań, bo inaczej tak naprawdę nie odzwierciedlają niczego.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 06 cze 2013, 23:35

REAKTYWACJA :mrgreen:

Aż cztery miechy zleciały od mojego ostatniego posta na moim blogu, kupa czasu!
Powodem nr 1 było oczywiście moje lenistwo :mrgreen: do robienia regularnych wpisów, może też małe zainteresowanie, wolałem napisać jakąs analizę niż robić wpis na blogu...

Ale teraz czas na próbę nr 2! Postaram się robić regularne wpisy, zobaczymy czy dam radę i co z tego wyjdzie.

Co nowego w pokerze?

Zaczynam sng 1,5$ na starsach (w sumie już zacząłem :mrgreen: ) i niestety nie wypadam za dobrze (jak się spodziewałem). Tradycją u mnie jest to że jak zaczynam na PS regularnie grać jakiś rodzaj gier zawsze jest down, down, i jeszcze raz down. Też tak macie? Swego czasu NL2 na PS po 15K rąk byłem -60$ czyli 30 BI, co wydawało mi się bardziej śmieszne niż tragiczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . No cóż w końcu to starsy.

Po staremu ciągnę cashówki, z nl2 przeszedłem na nl4 na betsafie, z 44% do uwolnienia 25$ bonusu. Na razie jestem na plusie, tylko że jedyną wadą jest to że mi się odechciało grać cash :mrgreen: :mrgreen: . Jestem zajarany sng 9 os, a nl4 poszło do kąta.

Sesja się zbliża, trzeba wziąć się w garść skupić na egzamach i zaliczeniach a nie myśleć o pokerze :mrgreen:. Zresztą na forum jest przecież kilku studenciaków którzy wiedzą jak to jest, szczególnie kierunków technicznych (budownictwo) gdzie jeszcze trzeba napierdalać projekty, sprawka. U mnie w tym semestrze chyba rekord bo naliczyłem aż 8 projektów, z czego jeszcze żaden nie oddany i nie obroniony :mrgreen:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 07 cze 2013, 18:02

Miałem wczoraj wrzucić ale po wypocinach już mi sie nie chciało :mrgreen:

Obrazek

Nie wygląda to za ciekawie, założyłem sobie że będę cierpliwy do 1,5k rąk. Jak do tego stanu się nie poprawi uznam że nie nadaję się do stt sng i po prostu sobie odpuszczę.
Póki co tak naprawdę nie gra mi się źle, muszę dużo popracować, szczególnie nad hu, gdzie nigdy nie byłem specjalistą. W ogóle nie ogarniam gry na deepach, czasami hu zaczyna się na blindach 50/100, mamy po 60bb i graj tu sobie :mrgreen: zdecydowanie wole szorty i tylko jest p or f, po 2 min kończysz :mrgreen:

Ciekawe jak dzisiaj nasze orły zagrają. Kolejny mecz o wszystko, jeszcze w osłabionym składzie, zastanawiam się czy nawet nie stawić na remis :mrgreen: Wiadomo, Polacy nie są w najlepszej formie (zresztą dawno nie byli), a Mołdawia zawsze może zaskoczyć. Oczywiście będę oglądał, jednak nie spodziewam się jakiegoś widowiska, show w wykonaniu Polaków. Raczej under 2,5 jak padnie gol będzie bronienie wyniku.

Sarsy i 100 bilionowe rozdanie? Pewnie otworzę kilka stołów na nl2, nl5, nl10, mimo niechęci do cashówek na PS. Podobno są też złote sng, zboaczymy jak to będzie. W ten weekend pewnie padnie 97+te zera rozdanie może wpadnie kilka $ na konto :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 07 cze 2013, 22:09

No i niestety nasza reprezentacja żegna się z mistrzostwami. Tego się obawiałem. W pierwszej połowie było mnóstwo okazji ale co z tego, jak się nie strzela goli. I na szczęście sędzia nie podyktował karnego dla Mołdawii (imo był faul). Po drugie obrona. Jak Szpakowski wspomniał czasami przeciwnik atakuje i w naszym polu karnym jest panika. Nikt nie wie co ma robić, kogo kryć itd. A co by było z lepszym rywalem?

A może to i dobrze że przegrali. Nie będzie rozczarowania w fazie gr na MS, i tej całej fali krytyki, która zaraz nastąpi. Po tygodniu minie, i chłopcy może przemyślą swoją sytuację, swoją grę i w końcu wezmą się do roboty ;)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 08 cze 2013, 08:46

Siema
no jak na 450 gier nie wygląda to zbyt różowo jednak z 2 strony może być to wciąż downswing jak najbardziej. Jak wygląda u Ciebie analiza gry? W pazie push/fold nie popełniasz większych błędów? Może zbyt luźno grasz w początkowych etapach? Może za mało/dużo stołów na raz. Usiądź spokojnie i przemyśl tych parę aspektów. Te gierki raczej nie są trudne i na luzaku można spokojnym ABC sng robić ładny wyniki. Wrzucaj ręce do analizy!
Powodzenia!

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 08 cze 2013, 14:12

jon124 pisze:Siema
no jak na 450 gier nie wygląda to zbyt różowo jednak z 2 strony może być to wciąż downswing jak najbardziej. Jak wygląda u Ciebie analiza gry? W pazie push/fold nie popełniasz większych błędów? Może zbyt luźno grasz w początkowych etapach? Może za mało/dużo stołów na raz. Usiądź spokojnie i przemyśl tych parę aspektów. Te gierki raczej nie są trudne i na luzaku można spokojnym ABC sng robić ładny wyniki. Wrzucaj ręce do analizy!
Powodzenia!

Jon myślę że na razie jest downswing, na pewno jeśli chodzi o flipy jestem na dużym minusie. Tak jak wcześniej pisałem, czekam na większą próbkę. Jeśli chodzi o push /fold wydaje mi się że nie jest źle, może czasami zbyt luźno wrzucam z btn czy z sb na nitów :mrgreen:

Obecnie gram 6 stołów i spokojnie je ogarniam (raz jak miałem na 4 hu to ciężko było, ale dałem radę ;)) , zastanawiam się czy nie zwiększyć do 9.

Na razie wrzuciłem chyba dwie ręce do analizy, jak będą jakieś ciężkie spoty na pewno coś wrzucę!

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 09 cze 2013, 00:52

Haha :mrgreen: Nigdy w mojej pokerowej karierze online nie widziałem czegoś takiego jak te dwa rozdania:

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0+$0|15/30 NL - Holdem - 9 players

BB: 1,865
UTG: 1,720
UTG+1: 2,365
Hero (UTG+2): 2,240
MP: 1,440
MP+1: 840
CO: 1,450
BTN: 1,690
SB: 1,390

SB posts SB 15, BB posts BB 30

Pre Flop: (pot: 45) Hero has A:spade: A:club:

fold, fold, Hero raises to 90, fold, fold, fold, fold, SB calls 75, fold

Flop: (210, 2 players) 3:diamond: K:spade: 5:heart:
SB checks, Hero bets 90, SB calls 90

Turn: (390, 2 players) 7:club:
SB checks, Hero checks

River: (390, 2 players) 8:diamond:
SB bets 1,210 and is all-in, Hero calls 1,210

[spoil]SB shows 7:heart: 7:diamond: (Three of a Kind, Sevens) (Pre 20%, Flop 10%, Turn 95%)
Hero shows A:spade: A:club: (One Pair, Aces) (Pre 80%, Flop 90%, Turn 5%)
SB wins 2,810
[/spoil]

A w następnym rozdaniu:

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0+$0|15/30 NL - Holdem - 9 players

SB: 1,835
BB: 1,720
UTG: 2,365
Hero (UTG+1): 850
UTG+2: 1,440
MP: 840
MP+1: 1,450
CO: 1,690
BTN: 2,810

SB posts SB 15, BB posts BB 30

Pre Flop: (pot: 45) Hero has J:diamond: J:spade:

fold, Hero raises to 90, fold, fold, fold, fold, fold, SB raises to 330, fold, Hero raises to 850 and is all-in, SB calls 520

Flop: (1,730, 2 players) K:spade: 3:club: 5:heart:

Turn: (1,730, 2 players) 5:spade:

River: (1,730, 2 players) 7:club:

[spoil]SB shows 7:spade: 7:heart: (Full House, Sevens full of Fives) (Pre 19%, Flop 10%, Turn 5%)
Hero shows J:diamond: J:spade: (Two Pair, Jacks and Fives) (Pre 81%, Flop 90%, Turn 95%)
SB wins 1,730
[/spoil]

Wiadomo że Starsy to deczko niedojebany soft, ale żeby aż tak? W 2 rozdaniu na bordzie spadają 3 identyczne karty co przedtem, 4 jest tylko w innym kolorze. Przeciwnik znów trzyma 77 (szkoda że jeszcze nie ten sam) i znów mu musi dojść . Czyżby diler był najebany i nie przetasował kart? A turek był za 100 pkt 30K gtd.

Dzisiaj zaliczyłem jeszcze hota i knockouta , ale nic z tego nie wyszło. W tym pierwszym fish ze stackiem 10k dosiadł się i 4x pod rząd cisnął allin. Potem dostałem AQ to izi call. Niestety vs 67s było za słabe.

Jak będzie mi się kiedyś nudziło oblicze sobie prawdopodobieństwo dotarcia fisha do płatnych, np z vpp 50%. Ciekawe jakie trzeba mieć szęście...

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 09 cze 2013, 23:46

Niestety w pskopie lipa. Na ft pushując po z AJs nadziałem się na KK i zakończyłem chyba na miejscu. Może za tydzień we freerollu coś uda się zgarnąć. Grałem jeszcze satki do sundaya pl i storma, ale nici z tego wyszły. Dzisiaj jeszcze kończe hota i idę spać.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 11 cze 2013, 23:57

Kolejna lipa w dzisiejszym freerollu na co. Magiczny suckout As na river i moja parka jopków poszła się jebać :mrgreen:

Do forumowego dołożyłem skromny MTT na co za 1$ plus knockout i hot na starsach. W pierwszym właśnie odpadłem, drugim fisz mnie sprawdził jak pushowałem na ultrashorcie, a w trzecim przegrałem Asy w 4 way pocie (wszyscy olki pre) :mrgreen: W sumie nawet nie zdążyłem zobaczyć co mnie pobiło :mrgreen: .

Dzisiaj CO coś mi podpadł: mianowicie gdy rejestrowałem się do powyższego mtt tradycyjnie wyskakuje okienko ze stanem konta, bi, chipsami... Patrzę a tu stan konta =0 i registration error. :cry: Kilka następnych prób i wciąż to samo. Trza było zmaknąć soft i wejść jeszcze raz i ledwo co się załapałem na late reg.

A jeśli chodzi o rejki, po prostu na co po prostu mi sie nie chce. Może zabiore sie w ostatniej chwili przed rejk turkami, ale jeszcze nie wiem, nie wiadomo co będzie z zacną sesyją.

Zacząłem oglądać ostatnio Grę o Tron sezon 3 i powiem szczerze jest gorszy od wcześniejszych, robi się trochę nudnawy. Jestem na 7 odc, ciekawe jakie będzie zakończenie. Czytałem książkę tylko I tom i jest przyzwoita, godna polecenia.
Tak czy siak nic nie pobije Breaking Bad, mojego nr 1 wśród seriali (na chwilę obecną :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 cze 2013, 08:23

mefius pisze:Dzisiaj CO coś mi podpadł: mianowicie gdy rejestrowałem się do powyższego mtt tradycyjnie wyskakuje okienko ze stanem konta, bi, chipsami... Patrzę a tu stan konta =0 i registration error. :cry: Kilka następnych prób i wciąż to samo. Trza było zmaknąć soft i wejść jeszcze raz i ledwo co się załapałem na late reg.

Wujek podpowiada: Nie trzeba restartować softu - wystarczy klik na "Cashier". Soft zaktualizuje stan konta i można się śmiało zapisywać. Choć faktycznie kiedyś ten błąd nie wyskakiwał a ostatnio gdy grałem to po każdym DoN gdy była zmiana salda to musiałęm aktualizować przed kolejną rejestracją.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 12 cze 2013, 10:59

mefius pisze:...hot na starsach. [...] a w trzecim przegrałem Asy w 4 way pocie (wszyscy olki pre) :mrgreen: W sumie nawet nie zdążyłem zobaczyć co mnie pobiło :mrgreen: .

Takie rzeczy tylko na Starsach...

mefius pisze:Zacząłem oglądać ostatnio Grę o Tron sezon 3 i powiem szczerze jest gorszy od wcześniejszych, robi się trochę nudnawy. Jestem na 7 odc, ciekawe jakie będzie zakończenie. Czytałem książkę tylko I tom i jest przyzwoita, godna polecenia.
Tak czy siak nic nie pobije Breaking Bad, mojego nr 1 wśród seriali (na chwilę obecną :mrgreen: )

9-ty odcinek na pewno jebnie Cie kąśliwym lewym sierpowym ;) Ostatni rzecz jasna kończy się na takich scenach, że nie czytający książki będą czekać na kolejny sezon. ;-) Swoją drogą dlaczego z książką stanąłeś na I tomie?

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 12 cze 2013, 18:06

lion_victor pisze:9-ty odcinek na pewno jebnie Cie kąśliwym lewym sierpowym
Ależ mnie wkurzył ten odcinek.. taki zły byłem jak go obejrzałem, że ciężko opisać. :P

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 12 cze 2013, 19:11

MrGordon pisze:
lion_victor pisze:9-ty odcinek na pewno jebnie Cie kąśliwym lewym sierpowym
Ależ mnie wkurzył ten odcinek.. taki zły byłem jak go obejrzałem, że ciężko opisać. :P

Właśnie obejrzałem, jest to zdecydowanie najlepszy odcinek tej serii, bo do tej pory niewiele się działo. ;) A zaskakujące zakończenie podobało mi się ;) Starsi Starkowie odpadli z rywalizacji o tron, może dzieciaki przejmą pałeczkę ;) W ogóle za dużo wątków się porobiło w 3 sezonie, w odc co chwilę jest skok do innego wątku. Myślę że historie Theona (od tortur do tortur) Sansy i Tyrelów (cały czas pieprzenie o tych ślubach, związkach rozwodach itp) można by było pominąć, albo chociaż skrócić. Najciekawsze wg mnie to losy księcia z bajki i tej dużej baby ;)
Przede mną ostatni odcinek. Ogólnie to kibicuję Dejnerys, odkąd jej braciszek zginął, i mam nadzieję że w ostatniej serii w ostatnim odc to ona zasiądzie na tronie ;) A najbardziej mnie irytuje ta rudowłosa kapłanka która omotała Stannisa ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 cze 2013, 09:53

Robowi też kibicowałeś, zresztą jak ja i MrGordon (tak przynajmniej wnioskuję) i co? ;-) Powiem szczerze ja już się wszystkiego spodziewam. Dobrze chociaż, że Tyrion wciąż zdrów :D

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 13 cze 2013, 23:59

lion_victor pisze:Robowi też kibicowałeś, zresztą jak ja i MrGordon (tak przynajmniej wnioskuję) i co? ;-) Powiem szczerze ja już się wszystkiego spodziewam. Dobrze chociaż, że Tyrion wciąż zdrów :D

Na początku trzymałem kciuki za Edka ale jak mu łeb ścieli, Starkowie stali się dla mnie obojętni ;) Teraz tylko trzeba czekać do kwietnia na następny sezon ;)

Pokerowo, to już trzeci raz gdy kończę turek forumowy na dwa miejsca przed kasą. Taki semi bubbleboy ;) Tym razem nadziałem się na seta czwórek, a moje dwie parki były już nie do zrzucenia. CO znowu mnie wkurzył, bo w jednym nie zdążyłem dodać addona, gdzie wystąpił ten sam error co wcześniej, a na odświeżanie kasjera było już za późno.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 16 cze 2013, 23:05

Dzisiaj kolejny buble w forumowym. Jestem cały czas blisko czołówki ale to nie jest to. Dzisiaj natomiast wchodząc olka z QQ nadziałem się na AA. W sumie na 13 bb doszedłem do wniosku że mogłem spróbować to rozegrać, mimo shorta.

Promocja na PS minęła, z tego co czytałem wielu forumowiczów się wzbogaciło na cashach, ale u mnie to trochę marnie wyglądało. Na plusie wyszedłem dokładnie 9$, szoku nie ma. Grałem tylko dwie sesje po 3h na NL2, NL5, więc raczej sam sobie jestem winien, bo do wyciągnięcia było znacznie więcej.

Teraz startuje promocja na Betsafie, Seria 24 turków MTT dzień po dniu, z których 50 najlepszych wygrywa tickety do freerola Battle of Malta + trochę $. Myślę że warto spróbować. Dzisiaj był start, niestety znów przegrałem z damami vs AJ.
Może jutro będzie lepiej :mrgreen:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 19 cze 2013, 20:38

betsafe-brak-polskiej-licencji! event 4 i nic nie siadło, szkoda, bo wczoraj w późnej fazie asy mi złamali, a potem trza było wchodzić allin na 4bb z gównem. Dzis również porażka.

Wczoraj oczywiście cisnąłem na CO, mimo że dzisiaj o 7.30 miałem egzamin. O 4 poszedłem spać, i niestety na egzaminie lipa. Wszyscy uśmiechnięci mieli gotowce napisane, a tu koleś umyślał sobie podpisy na kartkach na których mieliśmy pisać (czego nigdy wcześniej nie robił). No cóż trzeba się nauczyć na nast termin. Ogólnie dużo projektów trzeba nachrzaniać, nie wiem za co się zabrać...

...Zabieram się za pokera :mrgreen: Jeśli chodzi o gold sng na starsach, grałem kilka sng 45, 90, 360 za 0,5$, mój rekord to 20 stołów naraz (na laptopie) i ku mojemu zdziwieniu wyszedłem na razie na +10$. Szkoda tylko że żaden nie okazał się złoty.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 20 cze 2013, 17:33

Ostatnio doszedłem do wniosku że przez całą moją pokerową karierę mój mindset bardzo się polepszył. Już prawie w ogóle nie ruszają mnie badbity, przechodzę obok nich obojętnie. Jest badeat - trudno, gra się dalej lub odpala się nowy stolik. Nawet to 72off vs AA kiedyś musi wygrać, zawsze ma te kilkanaście procent, i z takim stanem rzeczy chyba się już pogodziłem, co mnie bardzo cieszy. Jeśli chodzi o flipy, też się z tym dobrze czuję, i potrafię zaakceptować prawie wszystkie przegrane flipy z kilku sesji pod rząd.

Swing największy miałem - 70bb, i też nie było źle. Założyłem wtedy trzeba po prostu przetrwać, przegrać swoje, a potem wszystko wróci do normy. Jeśli chodzi o rybki, nie mam złego nastawienia. Fishe zawsze byli, są i będą w pokerze, i nic nie poradzimy na ich fishowate rozdania. Przegrywając z takimi napawam się myślą że po dłuższej grze i tak większość z nich będzie na minusie i może wyciągną wnioski i poprawią swoją grę :mrgreen:.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 21 cze 2013, 21:09

Ciąg dalszy nieudanych betsejfowych turków. Jakoś nie mogę się przebić. Dzisiaj był 6max rebuy. 3 rebuye, 2 flipy, jeden badbit czyli trzy przegrane. Raz nawet nadziałem się moim fullem na pokera, może trochę później wrzucę tą rękę bo gram jeszcze jeden turek, potem dołączę nokauta i hota z PS.

Dzisiaj w krk był chyba rekord temperatury. Bez kitu, tak ciepło nigdy w tym roku jeszcze nie było. A u mnie w mieszkaniu duszno, trza sobie jakiś wiatrak kupić :mrgreen:

Bit majstersztyk, jeden z najlepszych jakie słyszałem. Ogólnie cała płytka Rafiego jest spoko, 2x lepsza od 200ton

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bXngb3jU-ro[/youtube]

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 22 cze 2013, 23:08

Dzisiaj na sejfie pl omaha była i tak jak myślałem zaszedłem dalej niż holdemach. 16 miejsce zająłem, szkoda bo od 10 było już płatne. Wchodziłem mając AA w moich kartach, kolo mnie sprawdził i na river skompletował flusha i jednocześnie strita, więc rozjebał mnie podwójnie :mrgreen: .
A to rozdanie z wczorajszego turka z cyklu:
Microgaming - 15/30 NL (6 max) - Holdem - 6 players

BB: 1,975
UTG: 1,760
MP: 2,910
CO: 1,200
BTN: 1,615
Hero (SB): 1,100

Hero posts SB 15, BB posts BB 30

Pre Flop: (pot: 45) Hero has T:spade: 7:diamond:

UTG calls 30, fold, CO calls 30, fold, Hero calls 15, BB checks

Flop: (120, 4 players) T:diamond: T:club: 6:club:
Hero checks, BB bets 60, fold, fold, Hero raises to 150, BB calls 90

Turn: (420, 2 players) A:diamond:
Hero bets 180, BB calls 180

River: (780, 2 players) 7:club:
Hero checks, BB bets 195, Hero raises to 420, BB calls 225

[spoil]Hero shows T:spade: 7:diamond: (Full House, Tens full of Sevens) (Pre 54%, Flop 70%, Turn 82%)
BB shows 9:club: 8:club: (Straight Flush, Ten High) (Pre 46%, Flop 30%, Turn 18%)
BB wins 1,620

Na river zagrał tricky call, ostrożności nigdy nie za wiele :mrgreen: :mrgreen:

Włochy Brazylia bardzo miło się oglądało, w końcu jakiś mecz na wysokim poziomie, przy którym nie można było się nudzić. Włochy grając bez osłabień mogłyby sprawić niespodziankę.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 23 cze 2013, 23:19

Dzisiaj tradycja, czyli prawie nic nie siadło :mrgreen: Na sejfie odpadam z moim AQ vs A7 i przeciwnik za ostatnią kartą łapie flusha. Na forumowym 4bet allin z AKs nie dało rady KK, może trochę niepotrzebny ten bo byłem na deepach. W turku za 2,20 turbo 100 któreś miejsce i zaledwie 7$. Oczywiście nie obyłoby się be badbita, moje KK nie dało AQ. Potem musiałem się ratować pushem z QTs na 5bb z CO, jednak BB wykończył mnie z Q9.

Największym minusem jest to że jutro (właściwie dzisiaj) mam egzamin z angielskiego, a ja gram sobie w pokera. Zobaczymy co to jutro będzie za katastrofa :mrgreen: Ostatnio angielskiego do matury się uczyłem, coś tam pamiętam, ale niewiele.

Plusem dzisiejszego dnia jest skończony pierwszy bit w fl9. Jak będę miał trochę więcej czasu, może po sesji, wstawię go na pewno, tymczasem trza brać sie do roboty

A na koniec pocieszające rozdanie, JJ w takim multiwauy praktycznie zawsze oznacze przegraną, a tu proszę...

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $2+$0.20|300/600 Ante 70 NL - Holdem - 9 players

BTN: 14,999
SB: 3,510
BB: 7,020
Hero (UTG): 6,696
UTG+1: 10,640
UTG+2: 2,679
MP: 7,390
MP+1: 1,630
CO: 10,808

9 players post ante of 70, SB posts SB 300, BB posts BB 600

Pre Flop: (pot: 1,530) Hero has J:club: J:diamond:

Hero raises to 6,626 and is all-in, fold, UTG+2 calls 2,609 and is all-in, fold, fold, fold, BTN raises to 12,652, SB calls 3,140 and is all-in, fold

Flop: (20,531, 4 players) 7:spade: 7:club: A:spade:

Turn: (20,531, 4 players) 5:diamond:

River: (20,531, 4 players) J:spade:

[spoil]Hero shows J:club: J:diamond: (Full House, Jacks full of Sevens) (Pre 41%, Flop 9%, Turn 5%)
BTN shows K:spade: A:club: (Two Pair, Aces and Sevens) (Pre 27%, Flop 82%, Turn 90%)
SB shows T:diamond: K:diamond: (One Pair, Sevens) (Pre 13%, Flop 0%, Turn 0%)
UTG+2 shows 6:heart: 6:club: (Two Pair, Sevens and Sixes) (Pre 19%, Flop 8%, Turn 5%)
Hero wins 20,531

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”