... MAM JUZ DOSC

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

... MAM JUZ DOSC

Postautor: mx » 14 kwie 2009, 20:06

tak wrocilem do gry za kase po przerwie i co ... szlo niezle to mysle zagram sobie sita za 20$ wyzszy poziom itd ... ODECHCIALO MI SIE CALKOWICIE GRY ONLINE ... poszlo w pizdu ... nie gram :?

1 screen koles mega glupi ... pushowalem bo wiedzialem ze mam lepiej ...
2 co to ma byc ?? 20$BI i co to za zagranie ja ... brak mi slow ... :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 14 kwie 2009, 20:12

Liczył na szczęście i mu wyszło po prostu... musiał się niesamowicie cieszyć...

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 14 kwie 2009, 20:38

co do pierwszego screena to sorry no ale 55 taki push ??? raisujesz big stacka gdy w grze masz jeszcze kolesia z za sobą ktory wie że musi zbobyć żetony aby sie liczyć ??
ja nie uznał bym tego za badbeat lecz za złe zagranie 55 co najwyżej limp przynajmniej w tej fazie.. no ale może ja mam inny styl...

no a 2 screen no to rzeczywiście aż taką wiare w moc connectorsów mało kto pokłada no ale widać czasem sie opłaci, stawiałeś medium stacka na allinie co jest poprawne w grze sit&go jednak to że koleś nie potrafi odpuścić rozdania w które sie zaangażował to już świadczy tylko o jego słabości, mogłeś to też odebrać jako próba kradzieży blindów a AJs do re-steala sie nadaje to wiec decyzja dobra no a że kolo przyfarcił to juz wiadomo - zero skilla :razz:

bushmk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bushmk » 14 kwie 2009, 20:52

Nie załamuj się. Takie sytuacje zdarzają się w pokerze. Co prawdę trochę lepiej mogłeś to rozegrać, ale teraz będziesz miał nauczkę na przyszłość :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 kwie 2009, 20:53

co do 55 zagralem tak bo koles za mna byl pasywny dodatkowo przegrana z nim nawet jak callnie jeszcze nie jest tragiczna ... jesli da call no to bigstack easy fold jesli nie ma czegos mocnego ... K7s za 2.2k ?? co to ma byc ?? ani Ty ani ja ani nikt inny na tym forum by tego nie callnal ...
wiedzialem ze mam lepiej od bigstacka a jesli short sasuje to laduje sie na coina w najgroszym razie a ze gram agresywnie to inna sprawa ... wole reastealowac wiedzac ze mam przewage

Nie załamuj się. Takie sytuacje zdarzają się w pokerze. Co prawdę trochę lepiej mogłeś to rozegrać, ale teraz będziesz miał nauczkę na przyszłość

?? moze 55 skopalem bo moglem foldowac ale wiedzialem ze mam lepiej a przegrana z shortem ... poradzil bym sobie z 1.2k ... i spojrz na BI 20$ to nie jest 1$/2$ tylko ja juz oczekuje jakiegos poziomu ... przeliczylem sie z K7s pchac sie na 2 all iny ... a koles wiedzial ze gram same dobre rece ... dobrze o tym wiedzial bo na niego nie mialem innego sposobu

Awatar użytkownika
marsylianka
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marsylianka » 19 kwie 2009, 20:01

mxlambert pisze:a koles wiedzial ze gram same dobre rece ...

jestem w stanie zrozumieć, że na freerollach i niskich stawkach ludzie NIC nie widzą, ale jeśli na wyższych stawkach jest tak samo to brak mi słów, a przede wszystkim brak odpowiedzi na pytanie jak przeciwko takim ludziom grać? może spróbować zabić ich ich własną bronią?
pozostaje tylko myśleć za innych i pamiętać, że oni nie myślą co my możemy mieć, nie widzą co ktoś może mieć na takim a nie innym flopie, nie widzą, że ktoś gra rzadko i tylko z dobrą ręką, a co najgorsze ludzie często nie widzą jakie karty sami mają...

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Re: ... MAM JUZ DOSC

Postautor: phonik » 19 kwie 2009, 20:50

mxlambert pisze:1 screen koles mega glupi ... pushowalem bo wiedzialem ze mam lepiej ...

Nie przesadzaj, 55 vs K7s to jest 52:48, takze przewaga piatek jest znikoma. Rzut moneta niemalze.

pozdr

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 19 kwie 2009, 21:03

dobra ok ale zrozum sytuacje ... call 2 all inow z K7s ?? no bez jaj

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 19 kwie 2009, 21:20

Big stacki, co zrobic, bydlaki potrafia sprawdzic kazdego shorta (w stosunku do nich) :)

pozdr

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 20 kwie 2009, 13:38

hmm.. co do pierwszego rozdania, to przede wszystkim trzeba zaczac od tego, ze nie powinno Cie byc w takim allinie z 55.. fakt jest to para, ale badz co badz nie jest to karta, na ktora mozna by stawiac swoj byt w czyms takim.. zawsze trzeba sie liczyc z tym, ze typ moze miec np. 99 i dochodzi do sytuacji ze on ma seta i ty tez trafisz, i co wtedy robisz? bet, bet, bet, a on tylko sie cieszy z tego i call, call, call

co do drugiego rozdania, to hmm, ciezko to jednoznacznie okreslic, bynajmniej nie potepialbym tamtego gracza za gre z tymi kartami, bo ja tez bardzo czesto wchodze do gry majac connectory, wiec nie dziwie mu sie, ze wszedl.. natomiast dziwne jest to, ze stawia na szali caly swoj byt, wiedzac, ze mozesz miec na reku K, ktore by go zmiazdzylo.. no, ale coz.. poker :d

wiecus
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: wiecus » 17 maja 2009, 19:24

czyżby wkradł tu się mały tilt? ;/ też tak mam

kamkik14
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamkik14 » 18 maja 2009, 20:12

co do 1 screena to coz poradzic :) a co do 2 to hmm obustronny draw do strita... mial szanse ze mu wpadnie i wpadlo.. co tu duzo mowic..

Wróć do „Bad beats”