M@jkel Blog ;]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

M@jkel Blog ;]

Postautor: M@jkel » 21 lip 2008, 15:35

Michał jestem ;]
W pokerka gram sobie juz ok. od roku, a o grze dowiedzialem sie z TV (relacje z EPT na ESPN Classic). Odmiana Texas Hold'em bardzo przypadla mi do gustu wiec zaczalem grac coraz czesciej i (mam nadzieje : P) ciagle rozwijac swoje umiejetnosci. W pokera gram tylko dla zabawy, nie gram na pieniadze (no chyba że ze znajomymi o browarka : P) wiec w tym blogu napewno nie pojawia sie zadne astronomiczne wygrane ;]. Postaram sie opisywac jakies fajniejsze rozdania i turnieje w ktorych bralem udzial (kiedys mi sie lezka zakreci podczas czytania ;])
Zycze milej lekturki, zapraszam do komentowania i niech River bedzie z wami! (i ze mna tez:P)

A zeby nie bylo za nudno to od razu zamieszczam pierwszy wpis:
Niedziela (20 lipca 2008):
Po bardzo ciezkim weekendzie (glowa do teraz mnie boli : P) chcialem sie zrelaksowac przy jakims fajnym freerole'u. Kilka minut poszukiwania i znalazlem jakis maly turniej satelicki na fun.pokerroom.com. Rejestracja, chwilka oczekiwania i zaczynamy zabawe. W turnieju wzielo udzial 121 osob. Tickety do jakiegos Online Final miala zdobyc pierwsza piatka:
Przez pierwsza godzinke gralem sobie spokojnie, czasem delikatny blef, kilka dosyc mocnych rak i po pierwszej przerwie sytuacja byla nastepujaca:

[center]Obrazek [/center]

Sytuacja srednia. Pozycja 17 czyli troche powyzej polowy, dosyc spora strata do Chip Leadera ale wszystko bylo do odrobienia. Po kolejnych 30 min bylem juz w okolicach 10 miejsca z calkiem pokazna iloscia zetonow i przyszlo feralne rozdanie z ktorego screena nie zachowalem ;]. Na rece QJ pik , na flopie dochodzi Q, i jakies 2 piki. Jeden z graczy wchodzi all-in. Mialem najwyzsza pare na stole i szanse na kolor wiec go sprawdzilem, zobaczylem A3. Na turn i river doszly dwa A (bez pika) no i stracilem spora czesc puli. Zostalo mi tak malo zetonow ze jak najszybciej musialem wejsc all-in bo blindy w koncu zabiłyby mnie, w ktoryms z nastepnych rozdan dostalem AK w kolorze wiec bez wahania zagralem, ale niestety ten sam koles ze swoim J8 ulozyl strita i moj udzial sie zakonczyl ;]
[center]Obrazek[/center]
Szczesliwa 13th pozycja : P
Do bileciku nieduzo braklo ale i tak jestem zadowolony.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 08:22 przez M@jkel, łącznie zmieniany 10 razy.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”