M@jkel Blog ;]
- M@jkel
- -#VIP

Dzis mialem troche wolnego czasu wiec urzadzilem sobie sesje na WH. 2 SnG, 2 cash table i 1 MTT.
1 SnG (10 os.) - odpadlem wczesnie, gralem slabo.
2 SnG (20 os.) - 3 miejsce i w miare solidna gra.
Na cash table tez nie najgorzej, gram na stawkach NL 0.10/0.20 na dwoch stolach jednoczesniei wyszedlem na lekki +.
No i MTT, $3,500GP, 10+1 Freezeout, 432 graczy.. Na FT wchodzilem chyba z 5 stackiem no i skonczylem na 6 miejscu. Jestem zadowolony no ale apetyt rosnie w miare jedzenia, poleglem w coinflipe przeciw pozniejszemu zwyciezcy, moje JJ na AK.
Wczoraj jeszcze mialem tel z CDPoker, dostalem w prezencie nastepujaca oferte:
Przy minimalnym depozycie dostaje instant bonus w wys. zaleznej od depozytu i 2 tokeny. Jeden na ECOOP #1 $250k Qualifier i drugi na Rocks $500K Event Super Sat.
Z oferty skorzystalem. Satelitki w polowie kwietnia wiec postaram sie troche powalczyc ;]
1 SnG (10 os.) - odpadlem wczesnie, gralem slabo.
2 SnG (20 os.) - 3 miejsce i w miare solidna gra.
Na cash table tez nie najgorzej, gram na stawkach NL 0.10/0.20 na dwoch stolach jednoczesniei wyszedlem na lekki +.
No i MTT, $3,500GP, 10+1 Freezeout, 432 graczy.. Na FT wchodzilem chyba z 5 stackiem no i skonczylem na 6 miejscu. Jestem zadowolony no ale apetyt rosnie w miare jedzenia, poleglem w coinflipe przeciw pozniejszemu zwyciezcy, moje JJ na AK.
Wczoraj jeszcze mialem tel z CDPoker, dostalem w prezencie nastepujaca oferte:
Przy minimalnym depozycie dostaje instant bonus w wys. zaleznej od depozytu i 2 tokeny. Jeden na ECOOP #1 $250k Qualifier i drugi na Rocks $500K Event Super Sat.
Z oferty skorzystalem. Satelitki w polowie kwietnia wiec postaram sie troche powalczyc ;]
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:14 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

Przygoda na WH skonczona, na koncie ok. 13k FPP wiec nie najgorzej.
Teraz czas na ongame, bo tu jeszcze nie mialem okazji zagrac. Na poczatek heypoker-brak-polskiej-licencji! i cel: 1000FPP potrzebne na ciuchy.
Poczatek niestety bardzo slaby, jakos srednio mi sie gra ostatnio niestety. No ale co stracilem przez ostatnie kilka dni nadrobilem dzisiaj.
Turek $5+0,50, 441 graczy, 40 w kasie. Na poczatku szybko sie skrocilem i potem nabudowalem w ciagu drugiej godziny, zostajac liderem. Rozdan jako takich nie pamietam poza dwoma sporymi bad-beatami na szczescie ktore nie wyrzucily mnie z turnieju.
Najpierw moje QQ vs AT, all-iny na flopie, flop Txx, turn K, river Q i trace polowe sporego juz stacka.
Potem moje QQ vs Jh8h shorta ktory i tak mial 1/4 mojego stacka wiec sporo, all-iny preflop, flop xh x x, turn xh, river xh i zostaje shortem a mial bodajze 4% po flopie. Pozniej jednak moje AA potroilo mnie gdy zostalo 20 graczy i tak doczlapalem do FT, efekt 4 miejsce i 4-ta '3-cyfrowka' w tym roku, niestety we wszystkich tych turniejach miejsca w okolicach 4-6 a nie 1-2 wiec widocznie w koncowkach brakuje mi tego co niektorzy nazywaja 'jajami' ale mam nadzieje ze i one sie w koncu pojawia pozwalajac mi wreszcie wygrac jakis wiekszy turniej.
Stan FPP na HEY: 179
I jeszcze wczoraj zaliczylem turek forumowy na chili, 6 miejsce chyba i prawie podwojony buy-in.
Teraz czas na ongame, bo tu jeszcze nie mialem okazji zagrac. Na poczatek heypoker-brak-polskiej-licencji! i cel: 1000FPP potrzebne na ciuchy.
Poczatek niestety bardzo slaby, jakos srednio mi sie gra ostatnio niestety. No ale co stracilem przez ostatnie kilka dni nadrobilem dzisiaj.
Turek $5+0,50, 441 graczy, 40 w kasie. Na poczatku szybko sie skrocilem i potem nabudowalem w ciagu drugiej godziny, zostajac liderem. Rozdan jako takich nie pamietam poza dwoma sporymi bad-beatami na szczescie ktore nie wyrzucily mnie z turnieju.
Najpierw moje QQ vs AT, all-iny na flopie, flop Txx, turn K, river Q i trace polowe sporego juz stacka.
Potem moje QQ vs Jh8h shorta ktory i tak mial 1/4 mojego stacka wiec sporo, all-iny preflop, flop xh x x, turn xh, river xh i zostaje shortem a mial bodajze 4% po flopie. Pozniej jednak moje AA potroilo mnie gdy zostalo 20 graczy i tak doczlapalem do FT, efekt 4 miejsce i 4-ta '3-cyfrowka' w tym roku, niestety we wszystkich tych turniejach miejsca w okolicach 4-6 a nie 1-2 wiec widocznie w koncowkach brakuje mi tego co niektorzy nazywaja 'jajami' ale mam nadzieje ze i one sie w koncu pojawia pozwalajac mi wreszcie wygrac jakis wiekszy turniej.
Stan FPP na HEY: 179
I jeszcze wczoraj zaliczylem turek forumowy na chili, 6 miejsce chyba i prawie podwojony buy-in.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:16 przez M@jkel, łącznie zmieniany 2 razy.
- M@jkel
- -#VIP

Wczoraj przy okazji turka na paradise-brak-polskiej-licencji! zrobilem sobie sesje cash na Hey, w turku nie powalczylem wiec skupilem sie na Hey.
Ponizej perelka:
Stan punktow na HEY: 552
Ponizej perelka:
Hand P4-93744009-638, Started at 2009-04-13 03:58 (GMT+2)
Table 'Carmel': $0,30-$0,30 Bez limitu HE (Real)
Seat 0: Nine_19 ($25 in chips)
Seat 2: -DINDE- ($29,10 in chips) (on the button)
Seat 3: Tormentoro11 ($30 in chips)
Seat 4: MileyMerlot ($10,35 in chips)
Seat 5: HEYMajkel ($31,13 in chips)
Seat 6: tjindar1 ($33,75 in chips)
Seat 7: pyton75 ($19,46 in chips)
Seat 8: boogle12 ($109,23 in chips)
*** Runda blind-bet *** :
Tormentoro11: Wnieść zakład blind ($0,15)
MileyMerlot: Wnieść zakład blind ($0,30)
Dealt to HEYMajkel: Dki
Dealt to HEYMajkel: Dt
*** Pre-Flop *** :
HEYMajkel: Wnieść stawkę ($0,60)
tjindar1: Wejść/sprawdzić ($0,60)
pyton75: Wejść/sprawdzić ($0,60)
boogle12: Wejść/sprawdzić ($0,60)
Nine_19: Wejść/sprawdzić ($0,60)
-DINDE-: Wejść/sprawdzić ($0,60)
Tormentoro11: Spasować
MileyMerlot: Spasować
*** Flop *** : Kka Dp 7t
HEYMajkel: Czekać
tjindar1: Czekać
pyton75: Czekać
boogle12: Wnieść stawkę ($0,90)
Nine_19: Spasować
-DINDE-: Spasować
HEYMajkel: Wejść/sprawdzić ($0,90)
tjindar1: Spasować
pyton75: Wejść/sprawdzić ($0,90)
*** Turn *** : [ Kka Dp 7t ] Dka
HEYMajkel: Czekać
pyton75: Czekać
boogle12: Wnieść stawkę ($1,80)
HEYMajkel: Wejść/sprawdzić ($1,80)
pyton75: Spasować
*** River *** : [ Kka Dp 7t Dka ] Kp
Dealt to boogle12: 10ki
Dealt to boogle12: Kki
HEYMajkel: Wnieść stawkę ($27,83)
HEYMajkel: All-in ($27,83)
boogle12: Wejść/sprawdzić ($27,83)
HEYMajkel: Wyłożyć karty
boogle12: Wyłożyć karty
*** SUMMARY ***
Pot: $64,51 | Rake: $1,50
Board: [ Kka Dp 7t Dka Kp ]
Nine_19 lost $0,60
-DINDE- lost $0,60
Tormentoro11 lost $0,15
MileyMerlot lost $0,30
HEYMajkel bet $31,13, collected $64,51, net $33,38 Shows [ Dki Dt ] (cztery damy)
tjindar1 lost $0,60
pyton75 lost $1,50
boogle12 lost $31,13 Shows [ 10ki Kki ] (Ful, króle z damy)
Stan punktow na HEY: 552
- M@jkel
- -#VIP

We wczorajszym forumowym Everescie znowu piekne panie mnie wyrzucily, w zeszlym tygodniu nie daly rady TT a w tzm nadzialy sie na AA, w obu turniejach polecialem wczesnie wiec z generalki juz nici.
Dzisiaj zaczyna sie nowa liga na Betson, mialem zamiar wziasc udzial, juz nawet przygotowalem kase na przelew na wszystkie turnieje a tu bach ... od dzisiaj mam zajecia w czwartki na uczelni do 20 wiec z ligi nici..
Wczoraj zagralem jeszcze turniej $2000 Gtd na HEY, BI 10+1, gdy zostalo 18 graczy mialem 5 stack, trafilem do rozdania z 4 stackiem i moje JJ nie dalo rady AK, zly jestem jak cholera bo gdybym to odpuscil to moglbym dociagnac do FT i dopiero wtedy lapac za lby,
Dzis na oslode jeszcze 3-table SnG za 5+50 i trzecie miejsce, moje A9 nie daje rady JT, strit na turn.
Stan punktow na HEY: 682 VIP
Dzisiaj zaczyna sie nowa liga na Betson, mialem zamiar wziasc udzial, juz nawet przygotowalem kase na przelew na wszystkie turnieje a tu bach ... od dzisiaj mam zajecia w czwartki na uczelni do 20 wiec z ligi nici..
Wczoraj zagralem jeszcze turniej $2000 Gtd na HEY, BI 10+1, gdy zostalo 18 graczy mialem 5 stack, trafilem do rozdania z 4 stackiem i moje JJ nie dalo rady AK, zly jestem jak cholera bo gdybym to odpuscil to moglbym dociagnac do FT i dopiero wtedy lapac za lby,
Dzis na oslode jeszcze 3-table SnG za 5+50 i trzecie miejsce, moje A9 nie daje rady JT, strit na turn.
Stan punktow na HEY: 682 VIP
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:17 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

Stan punktow na HEY (cel: 1000): 844.
Do konca juz niedaleko, pozniej zobaczymy. SnG gra mi sie tu fatalnie, cash i MTT calkiem niezle. Gram tu 3 tyg i zanotowalem juz dwie duze jak dla mnie wygrane. Ba.. dzisiejsza to wogole moj rekord jesli chodzi o MTT. Ale cholera niedosyt pozostaje bo wygrana byla dzis bardzo blisko. Skonczylo sie na trzecim miejscu i niestety po raz kolejny udowodnilem ze im mniej graczy na stole tym trudniej mi sie tam odnalezc.. No ale moze nastepnym razem sie uda.
Jakies rozdania wrzuce pozniej bo dzis juz padam na twarz. Caly turniej wygral wg mnie zdecydowanie najlepszy, koles gral swietnego pokera i az dziwne ze ma profit -$1200, no ale dzis to nadrobil z nawiazka ;]
Do konca juz niedaleko, pozniej zobaczymy. SnG gra mi sie tu fatalnie, cash i MTT calkiem niezle. Gram tu 3 tyg i zanotowalem juz dwie duze jak dla mnie wygrane. Ba.. dzisiejsza to wogole moj rekord jesli chodzi o MTT. Ale cholera niedosyt pozostaje bo wygrana byla dzis bardzo blisko. Skonczylo sie na trzecim miejscu i niestety po raz kolejny udowodnilem ze im mniej graczy na stole tym trudniej mi sie tam odnalezc.. No ale moze nastepnym razem sie uda.
Jakies rozdania wrzuce pozniej bo dzis juz padam na twarz. Caly turniej wygral wg mnie zdecydowanie najlepszy, koles gral swietnego pokera i az dziwne ze ma profit -$1200, no ale dzis to nadrobil z nawiazka ;]
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:18 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

Turniej $2000 GP, 15$+1,5$ freezeout, 137 graczy.
Na FT dochodze z 4 stackiem. Potem sie nabudowuje. Z pieciu pierwszych eliminacji ja robie 3 i zostaje chipleaderem. Ale znowu nie dane mi wygrac, gdy zostaje 4 graczy jestem w rozdaniu z drugim bigstackiem, dostaje QQ i od poczatku agresywnie rozgrywam.
Flop Jxx i tutaj koles gra all-ina, bedac swiecie przekonanym ze ma J z wysokim kickerem sprawdzam, read dobry pokazuje AJ, turn K, river A i szlag trafil pierwsza wygrana w wiekszym turnieju. Zostaje mi pare blindow i juz w nastepnym rozdaniu wale all-ina z T9s na 15 outowym flopie jednak do mnie szczescie sie nie usmiecha i znowu koncze w okolicach 5 miejsca(4)...
1000 VIP na HEY wyrobione ale jeszcze chwile tu zostane jak znajde jakis reload bonus i moze zagram w nastepnej edycji ligi.
Na FT dochodze z 4 stackiem. Potem sie nabudowuje. Z pieciu pierwszych eliminacji ja robie 3 i zostaje chipleaderem. Ale znowu nie dane mi wygrac, gdy zostaje 4 graczy jestem w rozdaniu z drugim bigstackiem, dostaje QQ i od poczatku agresywnie rozgrywam.
Flop Jxx i tutaj koles gra all-ina, bedac swiecie przekonanym ze ma J z wysokim kickerem sprawdzam, read dobry pokazuje AJ, turn K, river A i szlag trafil pierwsza wygrana w wiekszym turnieju. Zostaje mi pare blindow i juz w nastepnym rozdaniu wale all-ina z T9s na 15 outowym flopie jednak do mnie szczescie sie nie usmiecha i znowu koncze w okolicach 5 miejsca(4)...
1000 VIP na HEY wyrobione ale jeszcze chwile tu zostane jak znajde jakis reload bonus i moze zagram w nastepnej edycji ligi.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:19 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

$7500GP Rebuy na ipoker, +- 550 graczy
Caly turniej na shorcie, Buy-in, 2 Rebuye + add-on czyli wydatek 20,5$ jednak za duzo nie pogralem. Bubble (80) pekl w ostatnim rozdaniu przed trzecia przerwa.
Pierwsze rozdanie po tej przerwie, blindy 500/1000, ja +- 7500, na CO dostaje AA.
Koles z UTG+1 wali all-ina za ok. 15k, wiedzialem ze jest fishem ale mimo to liczylem ze ma Ax lub pocketa bo przeciez jeszcze na pare kolek mial, ale nie pokazuje QJo (?) i juz czuje ze jestem w d.. bo z tego typu kartami najczesciej wtapiam asy na ipoker.
Flop K9x, turn T, river x i 78 miejsce, zysk ok ... 1$ na 3h gry .. a kiedys sobie mowilem zeby grac tylko freezeouty ;]
Caly turniej na shorcie, Buy-in, 2 Rebuye + add-on czyli wydatek 20,5$ jednak za duzo nie pogralem. Bubble (80) pekl w ostatnim rozdaniu przed trzecia przerwa.
Pierwsze rozdanie po tej przerwie, blindy 500/1000, ja +- 7500, na CO dostaje AA.
Koles z UTG+1 wali all-ina za ok. 15k, wiedzialem ze jest fishem ale mimo to liczylem ze ma Ax lub pocketa bo przeciez jeszcze na pare kolek mial, ale nie pokazuje QJo (?) i juz czuje ze jestem w d.. bo z tego typu kartami najczesciej wtapiam asy na ipoker.
Flop K9x, turn T, river x i 78 miejsce, zysk ok ... 1$ na 3h gry .. a kiedys sobie mowilem zeby grac tylko freezeouty ;]
- M@jkel
- -#VIP

Nudzi mi sie powoli na HEY, sity ida dobrze ale MTT fatalnie wiec pewnie trzeba sie rozgladac za czyms nowym albo gdzies wrocic. Okazja do sprobowania nadarzyla sie dzisiaj, kumulacja na chili wiec wplacilem 30$ na chwilke i wszystko wydalem na MTT od razu, efekt? -10$ i wyplacam kase jeszcze dzis
wole tluc sity na HEY jeszcze jakis czas ;]
1. Sit 1+20$, turbo, 10 w kasie, koncze 17/100. Moje ATs vs KQ, K na flopie.
2. $1000GP, 6+0,60$, 30 w kasie, koncze 108/243. Mam stack w okolicach 30, na UTG dostaje JJ, bet 3,5BB, jeden call na MP, flop 6h,3h,6. Bet o pule, dostaje call, turn xh ... pokazuje 9h4h ...
3.$4000GP, 10+1$, 50 w kasie, koncze 48/4xx. Jedyny turniej w ktorym odpadam ze slabsza reka, kradne z MP z JTs dostaje call od AKs i koniec.
4. Forumowy, 10+1$, 3 w kasie, koncze 5/21. Jako short na SB dostaje AA, all-in, call od 99, 9 na river ... ide spac : P
1. Sit 1+20$, turbo, 10 w kasie, koncze 17/100. Moje ATs vs KQ, K na flopie.
2. $1000GP, 6+0,60$, 30 w kasie, koncze 108/243. Mam stack w okolicach 30, na UTG dostaje JJ, bet 3,5BB, jeden call na MP, flop 6h,3h,6. Bet o pule, dostaje call, turn xh ... pokazuje 9h4h ...
3.$4000GP, 10+1$, 50 w kasie, koncze 48/4xx. Jedyny turniej w ktorym odpadam ze slabsza reka, kradne z MP z JTs dostaje call od AKs i koniec.
4. Forumowy, 10+1$, 3 w kasie, koncze 5/21. Jako short na SB dostaje AA, all-in, call od 99, 9 na river ... ide spac : P
- M@jkel
- -#VIP

Po wczorajszej sesji na HEY tylko sie utwierdzam w przekonaniu ze debile graja wsrod nas:
1. $1800 added, 5+0,50 Deepstack. Blindy bodajze 25/50. Obaj w okolicach 3000 zetonow. Trzymam dwie "Krolowe" jak to ostatnio na ongame sie nazywa : P. Koles bet do 150 z wczesnej, ja na CO raise do 350 z image tight, a tamten bezczelnie mi odwija all-ina. Wiem ze jestem lepszy bo KK i AA to by tak nie rozegral. Jedyne czego sie boje to AK i coina w tej fazie ale sprawdzam, pokazuje AQs. No kurde kto ryzykuje z takim shitem przeciwko tight graczowi ktory pierwszy raz raisuje kogos? Flop niska tecza a potem runner runner kolor...
2. $2000GP, 5+0,50 Freezeout. Faza bubble coraz blizej wiec wiekszosc sie przelacza na ultra tight. Jestem shortem, mam ok 12 BB i kradne all-inem pule z A5 na MP. Ryzyko spore ale pula tez bo ostatnio ante na ongame sie pojawilo za co im chwala. Jezeli ktos mnie sprawdzi to lece napewno bo powinien jakies made hand pokazac no ale dluzej tez nie moge czekac i musze atakowac poki mam jeszcze czym straszyc. Dostaje call od kolesia zaraz za mna, tez z MP ktory wrzuca do puli POLOWE swoich zetonow i pokazuje .. QTo. Zgluplem.. i az sie zaczalem rozgladac czy przypadkiem jakiejs nowej edycji Mamy Cie nie robia i gdzies ukrytej kamery niema blisko.. Na flopie Q..
1. $1800 added, 5+0,50 Deepstack. Blindy bodajze 25/50. Obaj w okolicach 3000 zetonow. Trzymam dwie "Krolowe" jak to ostatnio na ongame sie nazywa : P. Koles bet do 150 z wczesnej, ja na CO raise do 350 z image tight, a tamten bezczelnie mi odwija all-ina. Wiem ze jestem lepszy bo KK i AA to by tak nie rozegral. Jedyne czego sie boje to AK i coina w tej fazie ale sprawdzam, pokazuje AQs. No kurde kto ryzykuje z takim shitem przeciwko tight graczowi ktory pierwszy raz raisuje kogos? Flop niska tecza a potem runner runner kolor...
2. $2000GP, 5+0,50 Freezeout. Faza bubble coraz blizej wiec wiekszosc sie przelacza na ultra tight. Jestem shortem, mam ok 12 BB i kradne all-inem pule z A5 na MP. Ryzyko spore ale pula tez bo ostatnio ante na ongame sie pojawilo za co im chwala. Jezeli ktos mnie sprawdzi to lece napewno bo powinien jakies made hand pokazac no ale dluzej tez nie moge czekac i musze atakowac poki mam jeszcze czym straszyc. Dostaje call od kolesia zaraz za mna, tez z MP ktory wrzuca do puli POLOWE swoich zetonow i pokazuje .. QTo. Zgluplem.. i az sie zaczalem rozgladac czy przypadkiem jakiejs nowej edycji Mamy Cie nie robia i gdzies ukrytej kamery niema blisko.. Na flopie Q..
-
michaLL
- -#aktywny

- M@jkel
- -#VIP

- M@jkel
- -#VIP

Oj to nie byl moj wieczor na HEY.
$5000 Rebuy moje JJ przegrywa z T8 bo koles uklada tripsa T, all-iny preflop.
Potem zagralem jeszcze 4 sity i niestety tylko jeden w kasie i tylko 3 miejsce. W pozostalych 4 4 5. Coz nie moj dzien to nie bede kasy wyrzucal i postanowilem zagrac jakiegos freerolla bo takiego to od miesiecy nie gralem.
Na forumowych highstakes, wojna blindow i moje AQ trafia na AA.
W takim masowym freerollu jak blef wisniewskiego nie gralem bardzo dawno, dzis sprobowalem i poszlo calkiem niezle. Bounty na Wisnie przypadlo mnie bo moje J2 po all-inach preflop skompletowalo fulla. A w turnieju 7 miejsce
Ostatnie rozdanie masakra, w puli ok 300k zetonow, all-iny preflop.
Moje AJ przeciwko A9, flop 933 i juz sie wq ... ale turn J i zaczynam sie ponownie wygodnie rozsiadac ... river 9 : D
$5000 Rebuy moje JJ przegrywa z T8 bo koles uklada tripsa T, all-iny preflop.
Potem zagralem jeszcze 4 sity i niestety tylko jeden w kasie i tylko 3 miejsce. W pozostalych 4 4 5. Coz nie moj dzien to nie bede kasy wyrzucal i postanowilem zagrac jakiegos freerolla bo takiego to od miesiecy nie gralem.
Na forumowych highstakes, wojna blindow i moje AQ trafia na AA.
W takim masowym freerollu jak blef wisniewskiego nie gralem bardzo dawno, dzis sprobowalem i poszlo calkiem niezle. Bounty na Wisnie przypadlo mnie bo moje J2 po all-inach preflop skompletowalo fulla. A w turnieju 7 miejsce
Ostatnie rozdanie masakra, w puli ok 300k zetonow, all-iny preflop.
Moje AJ przeciwko A9, flop 933 i juz sie wq ... ale turn J i zaczynam sie ponownie wygodnie rozsiadac ... river 9 : D
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:22 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

Przyznam sie bez bicia ze powoli to mnie szlag trafia juz...
Juz od nie pamietam kiedy nie moge dojsc do kasy w zadnym MTT, takiej serii to chyba nigdy nie mialem.. Bankroll sie kurczy a ja nic nie moge zrobic bo wcale zle nie gram tylko trafiam na takich idiotow ze rece opadaja..
Dzisiaj 4 turnieje:
1. $7500GP, family pot, trzymam Q6, flop Q98, rzucam all-ina zeby zgarnac pule od razu, wszyscy fold, jeden koles call z J8, turn J...
2. $5+0,50 Rebuy, trzymam AJ, flop AJx, all-in bo pula juz spora, call od kolesia z KQ, turn T...
3. $3+0,30 Freezeout:
4. $1+0,10 Freezeout:
Juz od nie pamietam kiedy nie moge dojsc do kasy w zadnym MTT, takiej serii to chyba nigdy nie mialem.. Bankroll sie kurczy a ja nic nie moge zrobic bo wcale zle nie gram tylko trafiam na takich idiotow ze rece opadaja..
Dzisiaj 4 turnieje:
1. $7500GP, family pot, trzymam Q6, flop Q98, rzucam all-ina zeby zgarnac pule od razu, wszyscy fold, jeden koles call z J8, turn J...
2. $5+0,50 Rebuy, trzymam AJ, flop AJx, all-in bo pula juz spora, call od kolesia z KQ, turn T...
3. $3+0,30 Freezeout:
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 29621439954: Turniej nr 171772456, $3.00+$0.30 Hold'em No Limit - Poziom III (20/40) - 21/06/2009 12:28:41 ET
Stół '171772456 432' 9-max Miejsce nr 6 to rozdający
Miejsce 1: rasmuslar1 (2070 żetonów)
Miejsce 2: M@jkel (2630 żetonów)
Miejsce 3: cvumanh (4435 żetonów)
Miejsce 4: OC701 (1950 żetonów)
Miejsce 5: marcika (6130 żetonów)
Miejsce 6: blackjacksta (2545 żetonów)
Miejsce 7: bakijo (5950 żetonów)
Miejsce 8: Jeases83Mv (2420 żetonów)
Miejsce 9: borg7000 (3305 żetonów)
bakijo: wpłaca małą ciemną 20
Jeases83Mv: wpłaca dużą ciemną 40
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz M@jkel otrzymał [Ac Ad]
borg7000: pasuje
rasmuslar1: podbija 80 do 120
M@jkel: podbija 180 do 300
cvumanh: sprawdza 300
OC701: pasuje
marcika: sprawdza 300
blackjacksta: pasuje
bakijo: pasuje
Jeases83Mv: pasuje
rasmuslar1: sprawdza 180
*** FLOP *** [3s 2s Kh]
OC701 nie gra
rasmuslar1: zagrywa 1770 i wchodzi all-in
M@jkel: podbija 560 do 2330 i wchodzi all-in
cvumanh: sprawdza 2330
marcika: pasuje
*** TURN *** [3s 2s Kh] [4h]
*** RIVER *** [3s 2s Kh 4h] [Jd]
*** POKAZANIE KART ***
M@jkel: pokazuje [Ac Ad] (parę Asy)
cvumanh: pokazuje [Jc Kc] (dwie pary, Króle oraz Walety)
cvumanh wygrał 1120 z boczną puli
rasmuslar1: pokazuje [9s Ks] (parę Króle)
cvumanh wygrał 6570 z główną puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 7690 Główna pula 6570. Boczna pula 1120. | Prowizja 0
Stół [3s 2s Kh 4h Jd]
Miejsce 1: rasmuslar1 pokazał [9s Ks] i przegrał z parę Króle
Miejsce 2: M@jkel pokazał [Ac Ad] i przegrał z parę Asy
Miejsce 3: cvumanh pokazał [Jc Kc] i wygrał (7690) z dwie pary, Króle oraz Walety
Miejsce 4: OC701 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: marcika spasował na Flop
Miejsce 6: blackjacksta (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 7: bakijo (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 8: Jeases83Mv (duża ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 9: borg7000 spasował przed Flop (nie zagrał)
4. $1+0,10 Freezeout:
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 29634114192: Turniej nr 171772765, $1.00+$0.10 Hold'em No Limit - Poziom I (10/20) - 21/06/2009 18:07:51 ET
Stół '171772765 276' 9-max Miejsce nr 9 to rozdający
Miejsce 1: Kikimeekie (1160 żetonów)
Miejsce 2: mio0000x (3560 żetonów)
Miejsce 3: JWRowell (1060 żetonów)
Miejsce 4: Deextra (1760 żetonów)
Miejsce 5: BearRN (1080 żetonów)
Miejsce 6: M@jkel (1180 żetonów)
Miejsce 7: onkelz83619 (1460 żetonów)
Miejsce 8: reinayrey (1900 żetonów)
Miejsce 9: lipike55 (1420 żetonów)
Kikimeekie: wpłaca małą ciemną 10
mio0000x: wpłaca dużą ciemną 20
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz M@jkel otrzymał [4d 4s]
JWRowell: sprawdza 20
Deextra: pasuje
BearRN: sprawdza 20
M@jkel: sprawdza 20
onkelz83619: pasuje
reinayrey: sprawdza 20
Graczowi lipike55 skończył się czas
lipike55: pasuje
lipike55 nie gra
Kikimeekie: sprawdza 10
mio0000x: czeka
*** FLOP *** [3c 5h 4c]
lipike55 powrócił do gry
Kikimeekie: czeka
mio0000x: zagrywa 20
JWRowell: sprawdza 20
BearRN: pasuje
M@jkel: podbija 140 do 160
reinayrey: pasuje
Kikimeekie: pasuje
mio0000x: sprawdza 140
JWRowell: sprawdza 140
*** TURN *** [3c 5h 4c] [Js]
mio0000x: czeka
JWRowell: czeka
M@jkel: zagrywa 1000 i wchodzi all-in
mio0000x: sprawdza 1000
JWRowell: pasuje
*** RIVER *** [3c 5h 4c Js] [2d]
*** POKAZANIE KART ***
mio0000x: pokazuje [Kc 6s] (strita, od Dwójki do Szóstki)
M@jkel: pokazuje [4d 4s] (trójkę, Czwórki)
mio0000x wygrał 2600 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 2600 | Prowizja 0
Stół [3c 5h 4c Js 2d]
Miejsce 1: Kikimeekie (mała ciemna) spasował na Flop
Miejsce 2: mio0000x (duża ciemna) pokazał [Kc 6s] i wygrał (2600) z strita, od Dwójki do Szóstki
Miejsce 3: JWRowell spasował na Turn
Miejsce 4: Deextra spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: BearRN spasował na Flop
Miejsce 6: M@jkel pokazał [4d 4s] i przegrał z trójkę, Czwórki
Miejsce 7: onkelz83619 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 8: reinayrey spasował na Flop
Miejsce 9: lipike55 (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
- arek_FJ
- -#aktywny

- M@jkel
- -#VIP

Hmm.. family pot, siedze na D, pula spora, nikt nie wykazuje aktywnosci po flopie wiec:
a) nikt nie ma overpair bo nie dopuscilby do takiej ilosci graczy w puli,
b) nikt nie ma top pair ani dwoch par bo w przeciwnym razie wykonalby probe bet zeby zobaczyc na czym stoi przy draw na stole,
c) seta tez raczej wykluczam bo koles bronilby swojego ukladu przy draw na stole,
wiec jedyna reka ktora mogla grac w ten sposob to JT, ewentualnie KJ i T7.
Wniosek:
66% szans ze jestem najlepszy na stole, pula na tyle duza ze te 66% szans wystarcza mi do jej zaatakowania, jak widac read dobry, dlaczego koles z J8 dal call? nie mam pojecia..
nie uwazam zebym tutaj zle zagral..
a) nikt nie ma overpair bo nie dopuscilby do takiej ilosci graczy w puli,
b) nikt nie ma top pair ani dwoch par bo w przeciwnym razie wykonalby probe bet zeby zobaczyc na czym stoi przy draw na stole,
c) seta tez raczej wykluczam bo koles bronilby swojego ukladu przy draw na stole,
wiec jedyna reka ktora mogla grac w ten sposob to JT, ewentualnie KJ i T7.
Wniosek:
66% szans ze jestem najlepszy na stole, pula na tyle duza ze te 66% szans wystarcza mi do jej zaatakowania, jak widac read dobry, dlaczego koles z J8 dal call? nie mam pojecia..
nie uwazam zebym tutaj zle zagral..
- M@jkel
- -#VIP

Wczorajszy dzień to tylko MTT, zagralem ich 7, 3 w kasie i 2 na bubble.
1. Forumowy unibet-brak-polskiej-licencji!
Buy-in: Freeroll
Pozycja: 31/49 (3 w kasie)
Bez historii, rozegralem w sumie jedno rozdanie i polecialem.
2. unibet-brak-polskiej-licencji! Polski Poker
Pozycja: 35/513(50)
Turniej tylko dla zabicia czasu bo wygranych sporych nie ma a poziom graczy "sredni".
3. Forumowy WH
Buy-in: $1+0,10
Pozycja: 1/20
Gralo sie swietnie, na poczatku sprzedalem bad-beata komus ale bylem na shorcie i pot-commited. Do HU przystepowalem ze stackiem 1:2 ale rozegralem go dosc agresywnie jak na mnie co przynioslo efekt.
4. $3000Rebuy
Buy-in: $2+0,25(1Rebuy i Add-on). Lacznie: $6,25
Pozycja: 134/998(130)
Dopiero po rejestracji zorientowalem sie ze to turbo jest. Blindy 3 min, wiec malo wspolnego mialo to z pokerem.
5. $7500 DoubleStack Freezeout
Buy-in: 2,50+0,25
Pozycja: 1746/5445
6. $3000 Freezeout
Buy-in: $5+0,50
Pozycja: 77/868(100)
7. Satelita do Sunday 1/4 Million.
Buy-in: $2+0,20
Pozycja: 34/177(33)
Bilans dnia:
MTT: Rozegranych 7, 3 w kasie.
________________________________________________________________________________________
Dzisiejsza sesja to tylko SnG i jedno MTT:
1. $7500GP DoubleStack Freezeout
Pozycja: 1567/5121
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 5, 3 w kasie. Wygranych: 0.
MTT: Rozegranych 1, 0 w kasie.
1. Forumowy unibet-brak-polskiej-licencji!
Pozycja: 31/49 (3 w kasie)
Bez historii, rozegralem w sumie jedno rozdanie i polecialem.
2. unibet-brak-polskiej-licencji! Polski Poker
Pozycja: 35/513(50)
Turniej tylko dla zabicia czasu bo wygranych sporych nie ma a poziom graczy "sredni".
3. Forumowy WH
Buy-in: $1+0,10
Pozycja: 1/20
Gralo sie swietnie, na poczatku sprzedalem bad-beata komus ale bylem na shorcie i pot-commited. Do HU przystepowalem ze stackiem 1:2 ale rozegralem go dosc agresywnie jak na mnie co przynioslo efekt.
4. $3000Rebuy
Buy-in: $2+0,25(1Rebuy i Add-on). Lacznie: $6,25
Pozycja: 134/998(130)
Dopiero po rejestracji zorientowalem sie ze to turbo jest. Blindy 3 min, wiec malo wspolnego mialo to z pokerem.
5. $7500 DoubleStack Freezeout
Pozycja: 1746/5445
6. $3000 Freezeout
Pozycja: 77/868(100)
7. Satelita do Sunday 1/4 Million.
Buy-in: $2+0,20
Pozycja: 34/177(33)
Bilans dnia:
MTT: Rozegranych 7, 3 w kasie.
________________________________________________________________________________________
Dzisiejsza sesja to tylko SnG i jedno MTT:
1. $7500GP DoubleStack Freezeout
Pozycja: 1567/5121
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 5, 3 w kasie. Wygranych: 0.
MTT: Rozegranych 1, 0 w kasie.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:24 przez M@jkel, łącznie zmieniany 2 razy.
- M@jkel
- -#VIP

Dzis tylko byl czas na 3 MTT, tylko jeden z wpisowym.
1. Blef Wisniewskiego
Pozycja 306/500
Spory bet preflop (4xbb) z JJ na D, call od UTG po jego wczesniejszym call BB. Flop Jxx, same piki. Koles all-in, ja call, pokazuje A4, A pikowy, river pik i bye.
2. Forumowy SunPoker
Pozycja: 4/39
3. $7500GP DoubleStack Freezout
Buy-in: $2,50+0,25
Pozycja: 538/4932
Jeden koles call z UTG+1, ja na D trzymam AA, podbijam do 3,5BB, BB call, UTG+1 call. Flop 6xx, turn x. All-iny po turnie, pokazuje seta 666.
Bilans dnia:
MTT: Rozegranych 3 (1 w kasie)
1. Blef Wisniewskiego
Pozycja 306/500
Spory bet preflop (4xbb) z JJ na D, call od UTG po jego wczesniejszym call BB. Flop Jxx, same piki. Koles all-in, ja call, pokazuje A4, A pikowy, river pik i bye.
2. Forumowy SunPoker
Pozycja: 4/39
3. $7500GP DoubleStack Freezout
Pozycja: 538/4932
Jeden koles call z UTG+1, ja na D trzymam AA, podbijam do 3,5BB, BB call, UTG+1 call. Flop 6xx, turn x. All-iny po turnie, pokazuje seta 666.
Bilans dnia:
MTT: Rozegranych 3 (1 w kasie)
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:25 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

No i jestem po kolejnych dwoch sesjach przeplatanych MTT i SnG i co najwazniejsze obie na +. Chyba srubuje swoj rekord bo to juz 5 z rzedu sesja na + ;]
Ogolnie jestem zadowolony chociaz ostatniego 5000$ Freezeout zaluje bo liczylem powaznie na FT a skonczylo sie tylko na 31 miejscu.
Dzien wczorajszy:
1. $5+0,50 Freezeout
Pozycja: 20/224(30)
2. $750Rebuy
Buy-in: $1+0,10 + add-on $1. Lacznie: 2,10$
Pozycja: 24/337(40)
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 1, 1 w kasie. Wygranych 0.
MTT: Rozegranych 2, 2 w kasie.
Pozycja: 110/1431(150)
2. $4000GP Freezeout
Buy-in: $10+1
Pozycja: 466/531(70)
3. $7500GP Freezeout
Pozycja: 2306/5220(765)
4. $5000GP Freezeout
Pozycja: 31/1323(160)
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 4, 2 w kasie. Wygranych 0.
MTT: Rozegranych 4, 2 w kasie.
Ogolnie jestem zadowolony chociaz ostatniego 5000$ Freezeout zaluje bo liczylem powaznie na FT a skonczylo sie tylko na 31 miejscu.
Dzien wczorajszy:
1. $5+0,50 Freezeout
Pozycja: 20/224(30)
2. $750Rebuy
Buy-in: $1+0,10 + add-on $1. Lacznie: 2,10$
Pozycja: 24/337(40)
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 1, 1 w kasie. Wygranych 0.
MTT: Rozegranych 2, 2 w kasie.
Pozycja: 110/1431(150)
2. $4000GP Freezeout
Buy-in: $10+1
Pozycja: 466/531(70)
3. $7500GP Freezeout
Pozycja: 2306/5220(765)
4. $5000GP Freezeout
Pozycja: 31/1323(160)
Bilans dnia:
SnG: Rozegranych 4, 2 w kasie. Wygranych 0.
MTT: Rozegranych 4, 2 w kasie.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:26 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- -#VIP

No i tak jak myslalem moj slomiany zapal ponownie dal znac o sobie i juz mi sie nie chce prowadzic statystyk, zreszta chwalenie sie kilkoma dolarami wygranej lub przegranej jest srednio ekscytujace. Wystarczy mi ze prowadze sobie bilans wszystkich pokerowych wplat i wyplat co daje mi juz jakis poglad.
Co po za tym?
Rozdziewiczyli mnie dzisiaj.. pierwszy raz zagralem cos wiekszego live, a konkretniej w okolicznej lidze pokerowej. Efekt: 34 chyba miejsce na prawie 50 graczy. No i uswiadomilem sobie ze jednak jestem jeszcze cienki jak sik komara w te klocki, zagralem w bodajze 5 rozdaniach, z czego dwa razy na BB za free i raz na SB. Pozniej chcialem wykorzystac image murka i dwa razy cos ukrasc ale tez z mizernym skutkiem. Coz "pierwszy raz" nie za bardzo udany, ale pewnie jeszcze kilka razy sie pojawie i zobaczymy co dalej.
Pretensji do "softu" tez miec nie moge, gralem bardzo slabo i co gorsze denerwowalem sie jeszcze bardziej..
Co po za tym?
Rozdziewiczyli mnie dzisiaj.. pierwszy raz zagralem cos wiekszego live, a konkretniej w okolicznej lidze pokerowej. Efekt: 34 chyba miejsce na prawie 50 graczy. No i uswiadomilem sobie ze jednak jestem jeszcze cienki jak sik komara w te klocki, zagralem w bodajze 5 rozdaniach, z czego dwa razy na BB za free i raz na SB. Pozniej chcialem wykorzystac image murka i dwa razy cos ukrasc ale tez z mizernym skutkiem. Coz "pierwszy raz" nie za bardzo udany, ale pewnie jeszcze kilka razy sie pojawie i zobaczymy co dalej.
Pretensji do "softu" tez miec nie moge, gralem bardzo slabo i co gorsze denerwowalem sie jeszcze bardziej..
- M@jkel
- -#VIP

No nareszcie wczoraj udalo sie doczlapac do FT w jakims wiekszym turnieju.
$3000GP na WH, BI: $5+0,50
Chcialem zrobic jakis dluzszy opis niektorych rozdan ale cos popieprzylem w sofcie i nie moge sie dostac do historii tego turnieju.
Poczatek slaby, bardzo szybko staje sie shortem przegrywajac coinflipa TT na AJ ale chwile potem sprzedaje suckouta i wracam do zywych, moje JJ pokonuje QQ. Pozniej zaczynam duzo krasc i wyrabiac sobie loose image, dzieki temu wszystkie moje value bety zostaly sprawdzane co pozwolilo mi zbudowac pokazny stack. Gdy zostalo 100 graczy bylem w 10 i tak caly czas az do momentu gdzie zostalo 13 graczy, tutaj bylem shortem ale ze stackiem pozwalajacym na w miare swobodna gre i sporo kradziezy gdy juz wszyscy sie pomurowali oczekujac na FT.
Na FT wchodzilem z 4 stackiem, gdy zostalo 4 graczy bylem juz na wylocie bo moje A8 trafilo na AT, pozniej jednak znowu wrocilem zza grobu podwajajac sie dwa razy.
Do HU przystepowalem z 25% wszystkich zetonow wiec strata byla spora. Po ok 40 min stacki sie wyrownaly bo moj przeciwnik jakims specjalista w HU nie byl co go widocznie zdenerwowalo i zaczal rzucac all-iny w kazdym rozdaniu pre-flop, jako ze blindy juz spore nie moglem czekac zbyt dlugo i w koncu sprawdzilem go z AQ, pokazal K7, na flopie K zakonczyl gre. Na wygrana trzeba jeszcze poczekac ;]
$3000GP na WH, BI: $5+0,50
Chcialem zrobic jakis dluzszy opis niektorych rozdan ale cos popieprzylem w sofcie i nie moge sie dostac do historii tego turnieju.
Poczatek slaby, bardzo szybko staje sie shortem przegrywajac coinflipa TT na AJ ale chwile potem sprzedaje suckouta i wracam do zywych, moje JJ pokonuje QQ. Pozniej zaczynam duzo krasc i wyrabiac sobie loose image, dzieki temu wszystkie moje value bety zostaly sprawdzane co pozwolilo mi zbudowac pokazny stack. Gdy zostalo 100 graczy bylem w 10 i tak caly czas az do momentu gdzie zostalo 13 graczy, tutaj bylem shortem ale ze stackiem pozwalajacym na w miare swobodna gre i sporo kradziezy gdy juz wszyscy sie pomurowali oczekujac na FT.
Na FT wchodzilem z 4 stackiem, gdy zostalo 4 graczy bylem juz na wylocie bo moje A8 trafilo na AT, pozniej jednak znowu wrocilem zza grobu podwajajac sie dwa razy.
Do HU przystepowalem z 25% wszystkich zetonow wiec strata byla spora. Po ok 40 min stacki sie wyrownaly bo moj przeciwnik jakims specjalista w HU nie byl co go widocznie zdenerwowalo i zaczal rzucac all-iny w kazdym rozdaniu pre-flop, jako ze blindy juz spore nie moglem czekac zbyt dlugo i w koncu sprawdzilem go z AQ, pokazal K7, na flopie K zakonczyl gre. Na wygrana trzeba jeszcze poczekac ;]
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 15:27 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
michaLL
- -#aktywny

- badzio
- -#aktywny

Czy ja wiem czy taki easy call? W tym przypadku może tak. Rywal zaczął grać "frustrata" albo gdzieś się śpieszył, blindy zaczynały pożerać stack, więc nie warto było czekać na lepsza kartę, bo mogłoby nie przyjść już coś lepszego. Też bym tak zrobił.
Jednak z normalnym rywalem zastanawiałbym się kilkanaście razy czy sprawdzić allina biorąc pod uwagę, że ta decyzja może mnie kosztować aż 400$. W końcu 1200zł piechotą nie chodzi. Co innego sprawdzać allina z AQ w HU o 10$, a co innego postawić wszystko na jedną kartę (a właściwie to dwie
) w HU o 900$.
Poza tym oczywiście gratuluję wyniku, bo wynik tak czy inaczej całkiem imponujący. Szkoda tylko sposobu w jaki przegrałeś HU no ale na loserów nic się nie poradzi.
Jednak z normalnym rywalem zastanawiałbym się kilkanaście razy czy sprawdzić allina biorąc pod uwagę, że ta decyzja może mnie kosztować aż 400$. W końcu 1200zł piechotą nie chodzi. Co innego sprawdzać allina z AQ w HU o 10$, a co innego postawić wszystko na jedną kartę (a właściwie to dwie
Poza tym oczywiście gratuluję wyniku, bo wynik tak czy inaczej całkiem imponujący. Szkoda tylko sposobu w jaki przegrałeś HU no ale na loserów nic się nie poradzi.
-
michaLL
- -#aktywny

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”