luki501

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Po przeczytaniu Harringtona zarobienie pierwszego tysiąca to tylko kwestia czasu. Kiedy to u mnie nastąpi?

Czas głosowania minął 31 lip 2008, 15:46

sierpień
0
Brak głosów
wrzesień
4
40%
październik
0
Brak głosów
listopad
0
Brak głosów
grudzień
2
20%
nie w tym roku
4
40%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 22 lut 2009, 01:43

heh :P ale wczesniej mial takie male wyzwanie ... dojsc do 1K i mu sie udalo ;)

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 02 mar 2009, 21:56

No i zaczynam wszystko od początku. Przegrałem wszystko co miałem, ale nie załamuję się. Tak jak podpowiada Mxlambert postaram się dojść ponownie do 1000, tym razem euro i po drodze nic nie wypłacając. Żeby zacząć realizować plan wpłaciłem 60€ do dwóch pokerroom'ów. A oto stan kasy:

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 45€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 25€
RAZEM: 70€

SESJA: +10€ :tak:
CEL: -970€

FORUMOWE TURKI
CDPOKER - miejsce w pierwszej dwudziestce, zarobiłem 2,4$
paradise-brak-polskiej-licencji! - niestety na własnym terenie poległem zbyt pochopnie allinując z AJo
unibet-brak-polskiej-licencji! - turniej w trakcie, na razie sobie radzę, ale jak będzie dowiecie się w następnym odcinku

SCREEN
Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 mar 2009, 22:03 przez luki501, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 02 mar 2009, 22:03

:) no to great na Will Hill i tak nie bedziesz mogl wyplacic :P ja tez niedlugo zaczne przygode na Will Hill grajac zgodnie ze swoim BM xD mam nadzieje ze tez uda sie do tysiaka dojechac :) ... tak wiec powo(li)dzenia bedziesz gosc jak Ci sie uda to 2 raz ;)

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 05 mar 2009, 12:25

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 43€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 26€
RAZEM: 69€

SESJA: -1€ :???:
CEL: -971€

FORUMOWE TURKI
unibet-brak-polskiej-licencji! - skończyłem na bubblu. Na riverze dostałem strita, lecz Zodiak skompletował kolor i przeczekał go na turnie. Ale i tak jestem zadowolony, bo dawno nie zaliczyłem tak udanego występu w forumowych freerollach

SCREEN
Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 14:00 przez luki501, łącznie zmieniany 1 raz.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 07 mar 2009, 22:02

Niestety cały czas nie idzie mi na Paradisie, w dodatku na zmianie kursów walut straciłem 5€, ale całkiem nieźle cashe na WH.
BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 30€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 49€
RAZEM: 79€

SESJA: +10€ :???:
DO CELU: 921€

SCREEN
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 15:25 przez luki501, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 mar 2009, 07:59

Nie wiem jak Tobie ale mi sie to rzuca w oczy :D

CEL: -921€

Wyglada jakby chciał być na minus :D Bo wyżej masz Sesja Na + albo sesja na - i to tak wyglada :) Jakos inaczej podpisz xD

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 08 mar 2009, 15:25

masz rację Oskarek_89, już zmieniłem

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 13 mar 2009, 20:10

Forma bez zmian. Wynik lekko na minusie.

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 23€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 46€
RAZEM: 69€

SESJA: -10€ :sad:
DO CELU: 931€

SCREEN
Obrazek

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 20 mar 2009, 09:51

I wszystko wróciło do normy. Na cashach też przegrywam. Porażka byłaby dotkliwsza, ale dostałem bonus który uzupełnił trochę mój bankroll.

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 22€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 30€
RAZEM: 52€

SESJA: -17€ :sad:
DO CELU: 948€

FORUMOWE TURKI
unibet-brak-polskiej-licencji! - z powodu mojego wyjazdu, zastąpiła mnie narzeczona. Szło jej całkiem nieźle, lecz z powodu bad beata skończyła na 14 miejscu. Jestem zadowolony z jej postawy

SCREEN
Po raz pierwszy w mojej karierze zdarzyło się, że w turnieju S'n'G - Heads Up rozegrałem z innym Pokerkingiem.

Obrazek

Górą był Titanum90

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 25 mar 2009, 09:15

Po pierwszym sukcesie w SNG od dłuższego czasu. (I miejsce BI - 5,5€) zacząłem przegrywać cashe. Więc dalej nie mogę ruszyć z miejsca.

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 45€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 22€
RAZEM: 67€

SESJA: +15€ :wink:
DO CELU: 923€

FORUMOWE TURKI
paradise-brak-polskiej-licencji! - całkiem udany dla mnie turek, przynajmniej do czasu kiedy mój set został pokonany przez seta skompletowanego na riverze, później długo nie mogłem się odbić. Raz wykorzystałem przewagę pozycji, lecz Maczek był czujny i mnie sprawdził. Ale moje 38% szans okazało się zwycięskie i doczłapałem się do 5 miejsca.
unibet-brak-polskiej-licencji! - w pierwszej ręce AA, podbicie, wszyscy pas. Druga ręka - AKs w którą przegrałem nie łapiąc pary. Trzecia ręka ATs która okazała się zwycięska po skompletowaniu strita. Ładny początek jeśli chodzi o układy startowe. Później było już tylko gorzej. Odpadłem na 24 miejscu, gdy moje AQ zostało pokonane przez 55.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 16:50 przez luki501, łącznie zmieniany 1 raz.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 26 mar 2009, 16:49

W końcu udało mi się zająć klika razy z rzędu premiowane miejsce na Paradisie i mój bankroll skoczył do 70€. Ale wtedy wyłączyli mi światło i jeden buy-in straciłem. Później wszystko wróciło do normy i znowu river mnie nie kocha. Na WH zagrałem freeroll dla początkujących i pomimo, że zacząłem z 20 minutowym opóźnieniem (z powodu wspomnianego wcześniej braku prądu) udało mi się zająć 15 miejsce na 216 graczy. Ale to i tak niewiele pomogło bo WH ostatnio przyjazny mi nie jest.

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 55€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 16€
RAZEM: 71€

SESJA: +4€ :???:
DO CELU: 923€

SCREEN
Obrazek

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 31 mar 2009, 09:37

I znowu mam motywację do gry on-line dzięki temu, że odkryłem na Paradisie sitki na 30 osób z wpisowym 5,5€ i mój bankroll podskoczył do góry. Poziom tam jest naprawdę niski skoro daje sobie radę.

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 110€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 24€
RAZEM: 134€

SESJA: +63€ :grin:
DO CELU: 866€

FORUMOWE TURKI
paradise-brak-polskiej-licencji! - Ostatnie miejsce po tym jak nadziałem się na tripsa.
PKPT - chyba 33 miejsce. A swoje przygody opisałem w innym wątku, więc nie będę się powtarzał

SCREEN - PYTANIE
Obrazek
Przeciwnik często przebijał, ale nie widziałem by był sprawdzony. Co byście zrobili?

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 31 mar 2009, 09:43

jezeli jestes w kasie to all in jezeli nie ... to raczej tez ... skoro czesto podbija musi miec szeroki zakres rak jezeli nie z tym to z czym grac ?? fakt jest to kuszenie losu jednak juz masz za malo zeby sobie odpusic a jak zaliczysz double upa to jestes ustawiony dzielisz i rzadzisz :P

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 31 mar 2009, 18:11

mxlambert pisze:ezeli jestes w kasie to all in jezeli nie ... to raczej tez

Problem w tym, że byłem na bubblu, więc stąd te pytanie. Czy doczłapać się do 4 miejsca, czy ryzykować z tą kartą i walczyć o lepsze miejsca.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 31 mar 2009, 19:04

ja tam gram o zwyciestwo, all in, mysle ze kradnie... ;)

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 08 kwie 2009, 19:28

Prawie się udało... Jak zwykle "prawie". Piszę o moich obecnie ulubionych turkach czyli sng na 30 osób za 5,5€. Zająłem drugie miejsce mimo, że HU startowałem z trzykrotnie większym stackiem. Ale trudno nie gniewam się

BANKROLL

paradise-brak-polskiej-licencji!: 107€
williamhill-brak-polskiej-licencji!: 22€
RAZEM: 129€

SESJA: -5€ :cool:
DO CELU: 866€

FORUMOWE TURKI
unibet-brak-polskiej-licencji! - zająłem 20 miejsce co odpowiada moim umiejętnościom. Karta mi szła, ale dwa razy moje asy zostały złamane, a rzadko zdarza się , żebym dostał dwa razy taką kartę podczas jednego turnieju.
williamhill-brak-polskiej-licencji! - całkiem niezła gra z mojej strony, niestety na FT dostałem się będąc shortem i niestety miałem mało okazji by się podwoić. Będąc na bubblu dostałem KQs i już się ucieszyłem, że chociaż blindy ukradnę, ale Tosiak trzymał AA będąc na BB. I tak oto po prawie 2,5h gry zostałem z niczym. Ale grało się naprawdę przyjemnie

SCREEN TYGODNIA

Obrazek

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 08 kwie 2009, 20:20

mlody20 pisze:ja tam gram o zwyciestwo, all in, mysle ze kradnie...

xD napewno kradl :P 4xBB na shorta to steal jak nic :P call nawet w fazie bubble ... nie ma co sie bawic wygrasz to jestes spokojny i dyktujesz warunki nie to odpalasz nastepny i jazda :D

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 17 kwie 2009, 18:37

"Mam już dość" tak śpiewał chyba w jednej z piosenek Czerwonowłosy.
I ja też mówię stop dla paradise-brak-polskiej-licencji!'a. Soft bardzo przyjazny, ale nie na moje nerwy.
Bad beaty to mało, bo owszem miewam tam szczęście, ale wtedy gdy zrezygnowany wchodzę z byle czym i oczywiście wygrywam, ale chyba nie na tym polega poker.
Rezygnuję też z gry cash (choć pisałem to już wcześniej)
W związku z tym nastąpiły zmiany w mojej pogoni za tysiącem euro.
Zaczynam od początku, odejmując kwoty które wpłaciłem.

williamhill-brak-polskiej-licencji! - 20€ wpłacone
paradise-brak-polskiej-licencji! - 26€ - tyle zostawiłem na forumowe turki
Chili - 0€ - tam dopiero zamierzam wpłacić

START: 46€

WH: 37€
paradise-brak-polskiej-licencji!: 26€
CHILI: 0€

RAZEM: 63€

SALDO: 17€ (brakuje 983€)

FORUMOWE TURKI
paradise-brak-polskiej-licencji! - Szło wszystko całkiem nieźle, po tym jak się potroiłem łamiąc asy Kaaate kontrolowałem sytuacje, a karta w tym mi nie przeszkadzała. Niestety Wahi niczym średniowieczny rycerz pomścił swoją niewiastę. Zapoczątkował mój upadek trafiając runner - runner i także mnie dobił z AJ.

SCREEN - na zachęte
Obrazek

PYTANIE
Obrazek
dobry warunki do kradzieży?

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 17 kwie 2009, 19:37

Też sądzę, że paradise-brak-polskiej-licencji! nie jest na moje nerwy, przecież tam co drugi river to jest złotystrzał.
luki501 pisze:PYTANIE

dobry warunki do kradzieży?

Moim zdaniem nie warto przebijać za dużo, blindy niskie a i karta średnia. Bet tak do 1/2-2/3 puli na steala - można jednak w tej fazie turnieju wikłasz się w niepotrzebne przepychanki. Z tyloma graczami najczęściej dostaniesz reraisa od niskiego Asa i nie wiesz co robić.

P.S. Pozdrawiam gorąco, mam jeszcze koszulkę Euro od Ciebie :) Życzę powodzenia w organizacji PKPT Sopot.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 20 kwie 2009, 19:46

No i kiedyś musiała się skończyć dobra passa. Dobiłem już do 68€ na WH, lecz pięć ostatnich turniejów odpadłem przed miejscami płatnymi przeważnie po badbeatach typu A9 vs K9.
Ale i tak to nie są straszne cuda jak na Paradisie, więc gram tam dalej pełen nadziei na sukces.

paradise-brak-polskiej-licencji!: 20€
WH: 48€

RAZEM: 68€
SALDO: +22€ (brakuje 978€)

FORUMOWE TURKI
paradise-brak-polskiej-licencji!: odpadłem jako jeden z pierwszych, a stało się to tak:
Obrazek
na riverze pada drugi walet, czy wejście za wszystko w tym momencie miało sens?

SCREEN
Przypomnienie cudów na Paradisie (dla lepszego samopoczucia, że już tam nie gram)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 20 kwie 2009, 22:20

A myślałem że ja mam tylko bad beaty :P
To coś co przegrałeś, ciężko nazwać bad beatem :evil: , jestem oszołomiony.
Nigdy nie grałem na paradaisie oprócz freerolli, i nie zamierzam tam wpłacać pieniędzy :mrgreen:

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 23 kwie 2009, 22:50

Zmiana pokerroomu czyni cuda, przy pokerze zaczynam ponownie się relaksować, a nie spinać i kombinować co ten paradise-brak-polskiej-licencji! jeszcze wymyśli. Przełożyło to się na wyniki. Gram głównie s'n'g 30 osobowe buy-in 5,5$ (poziom odrobinę lepszy niż boss media), ale daję sobie radę. Na cztery HU do tej pory wygrałem tylko jeden, więc muszę podszkolić się w tym temacie.
Obrazek

paradise-brak-polskiej-licencji!: 20€
WH: 136€

RAZEM: 156€
SALDO: +110€ (brakuje 890€)

SCREEN
Obrazek
I tak oto spasowałem parę asów w pierwszym rozdaniu. Pewnie powiecie, że za mało agresywnie to rozegrałem, ale tylko sprawdziłem po flopie bo chciałem uzyskać odpowiedź po turnie, ale kolejny trefl pokrzyżował moje plany. Rzadko pasuję takie karty, ale chyba tak było rozsądniej.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 28 kwie 2009, 09:16

Stanąłem w miejscu, chyba przeciwnicy zaczęli mnie czytać. Kilka razy też miałem pecha, ale cóż na razie nie jest źle

paradise-brak-polskiej-licencji!: 15€
WH: 122€

RAZEM: 137€
SALDO: +91€ (brakuje 909€)

FORUMOWE TURKI

paradise-brak-polskiej-licencji! - szło super, aż się dziwiłem, że paradise-brak-polskiej-licencji! taki łaskawy. Przez znaczną część turnieju liderowałem nawet. Na FT wchodziłem jako czwarty i miałem chrapkę na płatne miejsca. Gdy zostało nas czterech, najpierw Mpawlak który ze mną shorcił uratował swoją skórę gdy na riverze padła druga piątka, a następnie gdy miałem AJ uderzyłem z buttona i zostałem sprawdzony przez Irasssa z A3, nawet się ucieszyłem zapominając, że to paradise-brak-polskiej-licencji!. Pokerroom przypomniał o sobie i tak oto skończyłem na bubblu.

WH - to nie był mój dzień. Kilka razy podbiłem, ale zrezygnowałem z walki po flopie. A jak dostałem AK to tak się podjarałem, że flop 886 uznałem za atrakcyjny i zreraisowałem Applee (ukrywającego się pod innym nickiem), a ten pokazał JJ. Nie dało mi do myślenia nawet to, że raisował przed flopem.

PYTANIE
Pytanie jest błahe, ale często spotykam się z taką sytuacją. Czy kraść shortowi blindy z taką kartą, jak mnie przebije nie będę mógł spasować, a często są tak zdeterminowani, że właśnie to zrobią. Co sądzicie o tego typu sytuacjach?

Obrazek

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 28 kwie 2009, 09:22

mozesz zagrac tak ... fold lub raise all in ... ja miksuje raz tak raz tak :) i to on bedzie mial ciezka decyzje nie Ty bo tak czy siak zazwyczaj jest to 40/60 ale Ty masz komfort psychiczny a dla niego jest to byc albo nie byc ... i nie radze zadnych mini raisow robic :P

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 28 kwie 2009, 13:25

Ja rowniez uwazam, ze od czasu do czasu mozna cos takiego ukrasc. Jezeli wczesniej tego nie robiles w tym turku na tym stoliku to bym kradl. Zawsze to zaoszczedzony SB i BB do przodu a jak sprawdzi to szansa wyeliminowania przeciwnika i jeszcze 700 do przodu oprocz BB>

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”