Pewnie wiele osób spotkało się z tym, ale nie zawsze na to zwracało uwagi. Dzisiaj jednak przez taką sytuację (w połączeniu z głupim laydownem) przegrałem rozdanie.
A więc:
Dostaje asy na early position. Podbijam standartowo o jakieś 5x bb. Zaraz po mnie all innem odpowiada short stack (jakieś 2xbb więcej). All ina sprawdza przeciwnik na buttonie. Ucieszyło mnie to bardzo - wiadomo kolega wyłożył już dużo chipsów i kiedy postawię go na all inie raczej dorzuci. Nadchodzi kolej na mnie a tu bąk - nie mogę zreraisować przeciwnika, mogę tylko sprawdzić podbicie short stacka.
Pytanie: czy to jest normalna procedura na turniejach live czy tylko Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ma taki dziwny kaprys?
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Limity ilości podbić w grze No Limit?
-
olczykandre
- -#VIP

- AjApok
- -#aktywny

Re: Limity ilości podbić w grze No Limit?
Oziris pisze:Pytanie: czy to jest normalna procedura na turniejach live czy tylko Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ma taki dziwny kaprys?
Takie są zasady na kazdym pokerroomie tak jest oraz na powaznych turniejach live jak grasz z kumplami czy cos to mozesz se darować bo ta zasada jest słaba i nieźle wkurzająca
- visnia
- -#aktywny

z tego co wiem - większość pokerroomów tak to odbiera. Moim zdaniem zasada jest bez sensu - w końcu to NO LIMIT... czytałem jakiegoś bloga, że taki właśnie problem wystąpił w grze live w kasynie na cash games. Krupier oraz inni uczestnicy gry stwierdzili, że tak jest, bo takie zasady panują na pokerroomach
gra potoczyła się dalej jednak zawołany szef sali bodajże stwierdził, że można było jednak przebić.. trzeba by poszukać jakiegoś pewnego źródła informacji.
- AjApok
- -#aktywny

-
skrzychuz
- -#VIP

- Oziris
- -#VIP