Limity ilości podbić w grze No Limit?

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Limity ilości podbić w grze No Limit?

Postautor: Oziris » 18 cze 2008, 15:05

Pewnie wiele osób spotkało się z tym, ale nie zawsze na to zwracało uwagi. Dzisiaj jednak przez taką sytuację (w połączeniu z głupim laydownem) przegrałem rozdanie.
A więc:

Dostaje asy na early position. Podbijam standartowo o jakieś 5x bb. Zaraz po mnie all innem odpowiada short stack (jakieś 2xbb więcej). All ina sprawdza przeciwnik na buttonie. Ucieszyło mnie to bardzo - wiadomo kolega wyłożył już dużo chipsów i kiedy postawię go na all inie raczej dorzuci. Nadchodzi kolej na mnie a tu bąk - nie mogę zreraisować przeciwnika, mogę tylko sprawdzić podbicie short stacka.
Pytanie: czy to jest normalna procedura na turniejach live czy tylko Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ma taki dziwny kaprys?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 18 cze 2008, 15:18

tez sie z tym czasami spotykam ale nie wiem dlaczego tak jest... ale wtedy kazdy moze tylko call nikt nie moze przebic

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Re: Limity ilości podbić w grze No Limit?

Postautor: AjApok » 18 cze 2008, 17:25

Oziris pisze:Pytanie: czy to jest normalna procedura na turniejach live czy tylko Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ma taki dziwny kaprys?

Takie są zasady na kazdym pokerroomie tak jest oraz na powaznych turniejach live jak grasz z kumplami czy cos to mozesz se darować bo ta zasada jest słaba i nieźle wkurzająca

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 18 cze 2008, 19:44

z tego co wiem - większość pokerroomów tak to odbiera. Moim zdaniem zasada jest bez sensu - w końcu to NO LIMIT... czytałem jakiegoś bloga, że taki właśnie problem wystąpił w grze live w kasynie na cash games. Krupier oraz inni uczestnicy gry stwierdzili, że tak jest, bo takie zasady panują na pokerroomach :) gra potoczyła się dalej jednak zawołany szef sali bodajże stwierdził, że można było jednak przebić.. trzeba by poszukać jakiegoś pewnego źródła informacji.

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 18 cze 2008, 19:56

Ja proponuje na żywo poprostu tą zasade olać !!!! przed grą powiedziec ze nie uznajemy tego i raczej wszyscy sie zgodzą bo mało jest ludzi którym sie to podoba

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 19 cze 2008, 10:44

Chyba nie wszędzie tak jest, bo ja czegoś takiego nie zauważyłem, jeśli tak jest to rzeczywiście bez sens, oglądająć dw sezony WSOPa też tego nie zauważyłem..

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 19 cze 2008, 12:34

Już wiem wszystko.
Podbicie shorta było mniejsze od minimalnego podbicia, a więc jest ono uznawane jako zwykły call (mimo, że każdy musi jeszcze dołożyć do puli). Brzmi to w miarę logicznie :)

Wróć do „Podstawy pokera”