Lekko pechowe rozdanie

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
artsilence
-#zwykly
-#zwykly

Lekko pechowe rozdanie

Postautor: artsilence » 28 maja 2008, 00:16

Będąc na małym blindzie dostaję AD trefl. Z radością obserwuję, że prawie wszyscy wchodzą i dodają do puli (stół za 20centów) więc podbijam za 0.80$, jeden z przeciwników na pierwszych pozycjach sprawdza, a "short" na środkowej pozycji gra all ina, którego oboje sprawdzamy.
Na flopie pokazują się 3, 4, 8 (w tym jeden trefl)
Mimo wszystko rzucam na stół resztkę moich żetonów, swoje wykłada także mój drugi przeciwnik.
Pokazujemy karty i okazuje się, że obaj moi oponenci mają po A2 i to nie w kolorze. Można powiedzieć idealne ręce dla mnie tyle, że przed flopem... Oczywiście na turn przychodzi 5ka i koledzy mają po stricie, a ja nic :cry:
Na szczęście nie tracę w tym rozdaniu wszystkich pieniędzy i w dalszej części gry udaje mi się straty odrobić. Ale wrażenie pecha pozostało...

Prezes87
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Prezes87 » 28 maja 2008, 09:59

Jak dla mnie to nie pech tylko kiepskie rozegranie. Musisz sie liczyć z tym że na tak niskich stolikach grają osoby które liczą na guthshota. Jak na mój gust to powinieneś puścić continuation beta a na turnie przeczekać co mogło Cię uratować od straty Twoich pieniędzy ;)

artsilence
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: artsilence » 28 maja 2008, 13:54

Hmm, naprawdę uważasz, że przegrać rozdanie mając AD przeciwko dwóm A2 to żaden pech? No nie wiem. Widziałem bardziej szczęśliwe rozdania :wink:

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 29 maja 2008, 17:18

nie wiem czy nie zastanawiał bym sie bardziej po jego all inie, bo mógł mieć jakiegoś wysokiego pair'a ale to jest tylko gdybanie bo nie wiem co grał wcześniej, a jeżeli ja bym to grał to napewno nie grał bym all ina na flopie tylko ostrzejszy bet i po sprawie wtedy wszystko wiadomo - czy już coś mają czy liczą na dalsze karty, pech zdarza sie nie ma sie co przejmować tylko trzeba brnąć dalej do przodu :wink:

gospi85
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: gospi85 » 29 maja 2008, 19:51

dziś na FTP kolo miał 5% na wygraną i zagrał call z parą 6,złamał mi AA,a to nie był fish.lol jak oni grają brrrrrryyyyyyyy

artsilence
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: artsilence » 30 maja 2008, 09:08

Szczerze mówiąc nie obawiałem się specjalnie wysokiej pary u przeciwnika, bo w pierwszym okrążeniu licytacji obaj dali call. A co do all ina po flopie, to brak wysokiej karty na stole trochę mnie do tego sprowokował.
Smutne jest jednak to, że gdyby ktoś mnie zapytał przed flopem jakie chcę widzieć karty u przeciwników, to chciałbym żeby obaj mieli te same i żeby to był As z jakąś "mizerią" obok. Tak się też stało, ale to mi i tak nie pomogło :lol:

artsilence
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: artsilence » 30 maja 2008, 09:15

Bywa!
Pech jest nieodłącznym elementem tej gry i trzeba się z tym liczyć.
Kiedyś przegrałem rozdanie mimo koloru na flopie. Miałem K10 trefl i w stole pokazała się Dama trefl z jakimiś dwoma średnimi treflami. Mimo to facet wszedł wysoko, tak jak przed flopem. Nie dziwota, miał w końcu AA, ja dałem all in, które sprawdził.No iI doszły mu dwie kolejne Damy!! :lol:
Niezapomniana chwila... także dla mnie :lol:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 30 maja 2008, 17:43

Nie powiedzialbym, ze to jakis super bad beat. Moze juz sie do tego przyzwyczailem. Tak mowiac calkiem powaznie, to zle rozegrane przez Ciebie, Ty nie powinienes byc w tym rozdaniu po flopie,a ze akcja sie tak ulozyla, ze wlozyles tyle zetonow/pieniedzy pre flop, to inna sprawa;) ale bad beata to tu nie dostrzegam

Wróć do „Bad beats”